14.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Σπύρος Νικολαΐδης: Η Γη της Ελιάς κι ο Δημήτρης, οι 8 λέξεις και το μόντελινγκ

Ο Σπύρος Νικολαΐδης μιλά στο youfly.com για την υποκριτκή, τους ρόλους του στη Γη της Ελιάς και τις 8 λέξεις αλλά και για τη σχέση του με το μόντελινγκ.

Όταν ήταν μικρός όλοι τον φώναζαν … «αμερικανάκι» αφού χωρίς να γνωρίζει πολλά, έλεγε από τότε πως όταν μεγαλώσει θα πάει να σπουδάσει και να δουλέψει στην Αμερική. Τελικά ο μικρός τότε Σπύρος Νικολαΐδης ήξερε πολύ καλά τι έλεγε αφού μερικά χρόνια αργότερα θα το έκανε πραγματικότητα. Όχι μόνο πήγε στην Αμερική αλλά σπούδασε και αυτό που ήταν πάντα η μεγάλη του αγάπη: η υποκριτική.

Σήμερα, στα 27 του χρόνια «μπαίνει» σπίτι μας τα βραδιά ως «Δημήτρης» στην επιτυχημένη «Γη της Ελιάς» του Mega και χωρίς αμφιβολία είναι ένα από τα πιο αγαπημένα … «κακά» παιδιά της φετινής τηλεοπτικής σεζόν.

ο Σπύρος Νικολαΐδης παίζει στη σειρά Γη της Ελιάς

Ο Σπύρος Νικολαΐδης μιλά για το ρόλο του ως Δημήτρης στη σειρά «Η Γη της ελιάς»

Ο «Δημήτρης» που υποδύεσαι στη «Γη της ελιάς» που ξεχωρίσαμε από τις πρώτες κιόλας σκηνές. Πως θα τον περιέγραφες εσύ ως χαρακτήρα;

Για μένα ο Δημήτρης είναι ένας πάρα πολύ φιλόδοξος νεαρός, ο οποίος έχει βάλει έναν στόχο στη ζωή του: θέλει να πετύχει! Θέλει να φτάσει πολύ ψηλά. Αυτό τον οδηγεί στο να αφήσει στην άκρη κάθε ηθικό φραγμό, είτε αψηφώντας και είτε κοντρολάροντας έτσι ώστε να πετύχει το στόχο του. Γι’ αυτό και έχει προβεί στις πράξεις που έχετε δει. Παρόλα αυτά, δεν έχει χάσει τα συναισθήματά του, έχει κάτι καλό μέσα του δηλαδή ακόμα. Για παράδειγμα, την απόφαση να προσπαθήσει να σκοτώσει την Μυρτάλη, δεν το έκανε μόνο για δικό του μόνο όφελος αλλά το έκανε γιατί ήθελε να προστατεύσει και την Αθήνα. Γιατί όντως την αγαπούσε την Αθήνα.

Αλήθεια είχε πραγματικά συναισθήματα για την Αθηνά και δεν ήταν μαζί της μόνο από συμφέρον;

Η Αθήνα ήταν το ιδανικό για το Δημήτρη γιατί τα είχε όλα μαζί της. Είχε και το συναίσθημα για την αγαπούσε και τα χρήματα και την επιτυχία. Οπότε έχει όλο το πακέτο κοντά της. Απλώς όταν η Αθήνα άρχισε να τον παραμελεί ο Δημήτρης αναγκάστηκε -γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας του – να βρει εναλλακτικές έτσι ώστε να είναι καλυμμένος και εξασφαλισμένος. Γιατί πάνω απ’ όλα για εκείνον είναι ο εαυτός του και κανένας άλλος μέχρι στιγμής.

Σπύρος Νικολαΐδης Άντζελα Γκερέκου Γη της Ελιάς

Η Άννα τι ρόλο έπαιξε στη ζωή του;

Η Άννα ήταν απλά ένα παιχνιδάκι με το οποίο ήθελε να περάσει το χρόνο του, ειδικά τη στιγμή που η Αθήνα άρχιζε να τον αρνείται. Δεν ήταν τίποτε άλλο για εκείνον και να δεν θα ήταν μαζί της σε καμιά άλλη περίπτωση.

Θα μας δείξει πιο κακό πρόσωπο στο μέλλον ο Δημήτρης;

Αυτό δεν μπορώ να στα το πω, ωστόσο μπορώ να αποκαλύψω ότι μέχρι στιγμής μας έχει δείξει την κορυφή του παγόβουνου. Έχει, όμως, πολλά ακόμα να αποκαλύψει στο κοινό.

Τι άλλο μας αποκάλυψε για το ρόλο του Δημήτρη

Με το μυστικό της Αθήνας και της μητέρας της τι θα κάνει τελικά; Θα το αποκαλύψει;

Για μία ακόμη φορά ο Δημήτρης αυτό το μυστικό και όλα όσα έχει μάθει θα τα δε σαν μια ευκαιρία για να αρπάξει όσα περισσότερα μπορεί. Θα φτάσει πολύ κοντά στο στόχο του αλλά παράλληλα θα γίνει και μία στραβή την οποία δεν περιμένει και κάπου εκεί τα γεγονότα θα ανατρέψουν το σκηνικό….

Άντζελα Γκερέκου και Σπύρος Νικολαΐδης Γη της Ελιάς

Νομίζω ότι έχει και δύσκολο σκηνικό την Μαρία Αναγνώστου την ηρωίδα που υποδύεται η Μάρω Κοντού..

Ισχύει θα τον δυσκολέψει αρκετά. Το καλό με το Δημήτρη είναι ότι βάζει και την ευφυΐα του και ξέρει πότε να επιμείνει και πότε να κάνει πίσω πάντα για το συμφέρον του φυσικά…

Στο τέλος θα τα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του;

Σίγουρα θα καταφέρει πάρα πολλά! Κάποια που έχει βάλει στόχο θα τα καταφέρει κάποια άλλα όχι, σίγουρα όμως θα καταφέρει αυτό που θέλει πιο πολύ από όλα: να βγάλει λεφτά.

Μας αποκαλύπτει επίσης πως ένιωσε με τους ρόλους του στις δύο σειρές

Όταν πρωτοπήρες το σενάριο στα χέρια σου σε τρόμαξε καθόλου το γεγονός ότι θα έκανες έναν τόσο αρνητικό χαρακτήρα;

Τρόμαξα πάρα πολύ είναι η αλήθεια τις πρώτες φορές που συζήτησα με τον Ανδρέα και τη Βάνα. Ήμουν σοκαρισμένος γιατί ήταν απότομη η μετάβαση, δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Ήμουν το απόλυτα καλό παιδί στις «8 λέξεις» και ξαφνικά έπρεπε να κάνω κάτι τελείως διαφορετικό. Αυτός ο φόβος όμως μου έφυγε πολύ γρήγορα γιατί όσο μελετούσα το ρόλο, άρχισα να ερωτεύομαι τον Δημήτρη και να θέλω να τον πλάσω και να τον κάνω αυτό ακριβώς που είναι σήμερα.

Ο Σπύρος μιλά για τα σχόλια που δέχεται από τον κόσμο

Πως αντιδρά ο κόσμος στα social και στον δρόμο;

Θετικά, παρότι ο Δημήτρης είναι αρνητικός χαρακτήρας. Είναι κάτι που με χαροποιεί πάρα πολύ και με συγκινεί γιατί αυτό ακριβώς ήθελα. Ήθελα να είμαι ο κακός που παράλληλα ο κόσμος τον συμπαθεί. Αναγκαίο κακό που λέμε. Γιατί ήθελα να καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί κάνει όσα κάνει και να προσπαθούν να μπουν στη θέση του. Πραγματικά νομίζω ότι τα έχω καταφέρει με αυτό αν κρίνω από τα μηνύματα που λαμβάνω ή από αυτά που μου λένε είναι όταν με σταματούν στο δρόμο

Έχεις καταφέρει μέσα από αυτό τον ρόλο να ξεχωρίζεις και να κερδίσεις το τηλεοπτικό κοινό…

Δεν πιστεύω στην τύχη. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε ένα δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, απλώς οι επιλογές μας είτε θα μας πάνε κοντά σε αυτό το δρόμο είτε θα μας απομακρύνουν. Κάποιες φορές ίσως φτάσουμε στο στόχο μας πιο αργά άλλες πιο γρήγορα. Προσωπικά έχω παλέψει πάρα πολύ για να φτάσω εδώ και ακόμα παλεύω. Δεν φτάνει μόνο να φτάσεις κάπου αλλά και να παραμείνεις.

Η αγάπη μου για την υποκριτική νομίζω φαίνεται. Δεν θα σταματήσω ποτέ να κυνηγάω αυτό που θέλω και να προσπαθώ να εξελίσσομαι. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι τα παράτησα όλα κι έφυγα για την Αμερική μόνος μου χωρίς να έχω βοήθεια από κάποιον. Εκεί κατάφερα να ξεκινήσω σπουδές και να προσπαθήσω να μπω στο χώρο της υποκριτικής.

Σπύρος Νικολαΐδης Γη της Ελιάς, μόντελινγκ

Η υποκριτική και το μόντελινγκ στη ζωή του Σπύρου

Πως μπήκε όμως το …μικρόβιο της υποκριτικής στη ζωή σου;

Από πολύ μικρός έκανα θέατρο, δηλαδή ακόμα και από το δημοτικό και αργότερα στο γυμνάσιο και το λύκειο ήμουν σε θεατρική ομάδα. Μεγαλώνοντας έκανα και αρκετά σεμινάρια χωρίς όμως να έχω αποφασίσει να πάω και σε κάποια σχολή θεάτρου στην Ελλάδα. Είχα πάντα και το άγχος της οικονομικής επιβίωσης γιατί η οικογένεια μου δεν με στήριζε στο να γίνω ηθοποιός. Πάντα ήθελαν να κάνω ένα επάγγελμα το οποίο θα με βοηθήσει πιο πολύ στη ζωή μου. Έτσι σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων που ήταν κάτι διαφορετικό αν κι έχει κι αυτό να κάνει με την επικοινωνία με τον κόσμο.

Το μόντελινγκ πως μπήκε στη ζωή σου;

Από τύχη. Δεν το κυνήγησα ποτέ. Όταν ήμουν 15 χρονών, ήρθε σε μια καφετέρια και με βρήκε από μόνος του ένας manager. Οι γονείς μου τότε δε με άφηναν γιατί θεωρούσαν ότι είναι περίεργος χωρίς, αλλά εγώ ήθελα πολύ. Τελικά η μητέρα μου μίλησε με αυτόν τον άνθρωπο, την έπεισε και έτσι με άφησε να κάνω κάποιες δουλειές. Δεν είναι όμως ότι ποτέ με γοήτευε το μόντελινγκ ήταν πάντα σε συνδυασμό με την υποκριτική γιατί η υποκριτική είχε την πρώτη θέση στην καρδιά μου.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Δήμητρα Καλφούντζου
Δήμητρα Καλφούντζου
Είμαι η Δήμητρα Καλφούντζου και δουλεύω ως δημοσιογράφος εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα και τώρα πια... τρόπος ζωής! Τα περισσότερα χρόνια, ασχολήθηκα με την τηλεόραση όπου αισίως, επαγγελματικά, έχω μπει στην... εφηβεία και οδεύω προς την ενηλικίωση. Φέτος συνεργάζομαι με την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο Mega, ενώ για πολλά χρόνια εργάστηκα στο Star Channel, σε εκπομπές αλλά και δελτία ειδήσεων. Παράλληλα, εδώ και χρόνια γράφω σε εφημερίδες περιοδικά και sites ενώ έζησα για ένα διάστημα και τη μαγεία του ραδιοφώνου. Αγαπώ το γράψιμο, το διάβασμα και φυσικά την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Στο πλαίσιο της δουλειάς, μεγάλο ενδιαφέρον βρίσκω τα τελευταία χρόνια και στα social media, τα οποία παρακολουθώ ανελλιπώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
57,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,300ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,643ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ