4.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Σκοτεινή Θάλασσα: Οι ηθοποιοί και οι χαρακτήρες της σειράς

Μια τραγωδία χωρίς ένοχο. Ένας σκοτεινός ήρωας με κενά μνήμης προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό. Μόνος εναντίον όλων. Η νέα δραματική σειρά μυστηρίου έρχεται στο MEGA με τη σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου Γρηγόρη Καραντινάκη και ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών. Το σενάριο υπογράφουν ο Ζαχαρίας Μαυροειδής, ο Σπύρος Κρίμπαλης και ο Κωστής Σαμαράς. Ποιοι είναι οι χαρακτήρες, που θα μας συνεπάρουν στη «Σκοτεινή Θάλασσα», και οι ηθοποιοί που τους ενσαρκώνουν;

Χρήστος Δελλής (Γιώργος Παπαγεωργίου)

Όμορφος, έξυπνος, αθλητικός, επικοινωνιακός, γοητευτικός, κάποτε δημοφιλής, αλλά όχι το ίδιο αγαπητός πλέον. Γεννημένος για τη μεγάλη επιτυχία ή τη βαθιά αποτυχία, παλινωδεί μονίμως ανάμεσα στα δύο άκρα, καθώς είναι μανιοκαταθλιπτικός. Είναι επιτυχημένος χημικός, εξαργυρώνοντας τη μεγάλη ανακάλυψη που έκανε μαζί με την Άννα. Η φιλία του με τη Σμαρώ είναι ίσως η πιο ουσιαστική σχέση της ζωής του.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου στη Σκοτεινή Θαλάσσα

Σμαρώ (Χαρά Μάτα Γιαννάτου)

Έξυπνη, αυτοσαρκαστική, συναισθηματική. Ήρθε στην πόλη στην εφηβική ηλικία της, για να μείνει με τη μικρή αδερφή του πατέρα της όταν αυτός καταδικάστηκε ισόβια για τον φόνο της μητέρας της. Είχε μια έξαλλη εφηβεία. Ήταν η πρώτη σχέση του Χρήστου, τον οποίο παράτησε γιατί εκείνος την απάτησε. Πίσω από την επιλογή της να γίνει αστυνομικός, την οποία διαρκώς αμφισβητεί, κρύβεται η βαθιά της ανάγκη για έναν πιο δίκαιο κόσμο, αλλά και ένα βαθύ προσωπικό τραύμα. Η σχέση της με τον Χρήστο είναι μια συναισθηματική σταθερά στη ζωή της.

Η Χαρά Γιαννάτου στη σειρά

Μιχάλης Δελλής (Άρης Λεμπεσόπουλος)

Ο σύζυγος της Ξένιας. Εξωστρεφής, έξυπνος, συναισθηματικός και πολυμήχανος, ικανός και φιλόδοξος επιχειρηματίας. Έχτισε μια κερδοφόρα επιχείρηση τυποποίησης ψαριών, την οποία διαρκώς επέκτεινε. Μπορεί να τους φέρει όλους στα νερά του. Γυναικάς, αλλά ταυτόχρονα συνεπής στον ρόλο του οικογενειάρχη. Η σταδιακή αποσύνθεση της σχέσης του με την Ξένια και όσα αυτή προκάλεσε, δημιούργησαν ένα βάρος μέσα του, που όλο μεγάλωνε.

Ο Άρης Λεμπεσόπουλος στους ηθοποιούς στη Σκοτεινή Θαλάσσα

Ξένια Αθανασιάδη – Δελλή (Θέμις Μπαζάκα)

Η σύζυγος του Μιχάλη. Κομψή, καλοστεκούμενη, αστή, τυπολάτρης, ανίκανη να εκφράσει τα συναισθήματά της. Ο Μιχάλης ήταν ο άνδρας της ζωής της. Η πολύμηνη νοσηλεία της σε κατάσταση πλήρους αναπηρίας λόγω του αυτοάνοσου Guillain-Barré την οδήγησε σε μια όψιμη στροφή προς την εκκλησία. Είναι βαθιά ενοχική. Τα προσχήματα είναι ο απόλυτος μηχανισμός επιβίωσής της. Δυσφορεί στο ασφυκτικό περιβάλλον της μικρής πόλης. Μετά τον θάνατο του άνδρα της, αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά με την εταιρεία.

Η Θέμις Μπαζάκα στη σειρά

Ηρακλής Δελλής (Μιχάλης Συριόπουλος)

Τσαμπουκάς, ειρωνικός, έξυπνος και γοητευτικός. Ο δεύτερος γιος της οικογένειας. Έχει μάθει από την Ξένια να χρησιμοποιεί τα προσχήματα ως μηχανισμό επιβίωσης αλλά και επιβολής. Δεν το κάνει όμως το ίδιο πειστικά με εκείνη. Έχει αναλάβει τη διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης χωρίς μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα να υποπέσει σε λάθη και σκοτεινές δοσοληψίες. Μεγάλωσε στη σκιά του Χρήστου. Νιώθει διαρκώς υποδεέστερός του. Ο ρόλος του πατέρα θα αλλάξει αναπάντεχα τη ζωή του.

Ο Μιχάλης Συριόπουλος στους ηθοποιούς στη Σκοτεινή Θαλάσσα

Κωστής Δελλής (Βασίλης Μηλιώνης)

Ομορφόπαιδο, συνεσταλμένος, καλομαθημένος. Μεγάλωσε με μεγάλη ανεξαρτησία, στη σκιά των οικογενειακών προβλημάτων. Είναι αθλητικός, λατρεύει τη φύση και τα ταξίδια. Άθελά του βρέθηκε να κρατά ένα δυσβάσταχτο μυστικό, το οποίο τον έχει ωριμάσει βίαια. Θαυμάζει τον Χρήστο, αλλά ξέρει ότι δεν έχει τις ικανότητές του.

Ο Βασίλης Μιλιώνης στη σειρά

Οι αγαπημένοι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στη «Σκοτεινή Θάλασσα» δεν τελειώνουν εδώ κι άλλοι ιδιαίτεροι χαρακτήρες έρχονται να απογειώσουν την ιστορία.

Θεμιστοκλής Αθανασιάδης (Γιάννης Νταλιάνης)

Κομψός, καλοστεκούμενος, χαμηλών τόνων. Διπλωμάτης, είναι πάντα η φωνή της λογικής και της μετριοπάθειας. Περιστασιακός ψάλτης στην εκκλησία. Είναι γόνος διαπρεπούς οικογένειας της Πάτρας με παρουσία στην εμπορική δραστηριότητα του λιμανιού αλλά και στην πολιτική σκηνή. Ο ίδιος απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής δυο φορές, καθώς υστερεί σε αμεσότητα. Μεγάλωσε μόνος του την κόρη του, την Αιμιλία, έπειτα από τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας του. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην ξαδέρφη του, την Ξένια.

Γιάννης Νταλιάνης στους ηθοποιούς στη Σκοτεινή Θαλάσσα

Αιμιλία Αθανασιάδη (Άννα Καλαϊτζίδου)

Δυναμική, όμορφη και φιλόδοξη. Μεγάλωσε στην Πάτρα. Η κοινωνική καταξίωση είναι στο οικογενειακό DNA της. Είναι δημοτική σύμβουλος και φιλοδοξεί να γίνει δήμαρχος. Είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί. Έχει αδυναμία στον ξάδερφό της, τον Ηρακλή. Είναι ο πιο κοντινός της άνθρωπος στη μικρή πόλη και γνωρίζει τα μυστικά του. Αγαπάει ειλικρινά τον Δημήτρη, τον υπερφίαλο σύζυγό της, που στηρίζει την πολιτική της καριέρα.

Η Άννα Καλαϊτζίδου στους ηθοποιούς στη Σκοτεινή Θαλάσσα

Όλγα Γκορίτσα (Ταμίλα Κουλίεβα)

Η μητέρα της Άννας. Ήρθε στην Ελλάδα αφήνοντας πίσω της ένα πολύ σκοτεινό παρελθόν. Έχει αμφιθυμική σχέση με τη ρωσική καταγωγή της. Είναι απότομη, αυστηρή και συγκρουσιακή. Στον σύζυγό της, τον Σάββα, βρήκε αποδοχή, αγάπη και τρυφερότητα. Η οικογένειά της είναι η απόλυτη προτεραιότητα στη ζωή της. Εργάζεται στην εταιρεία του Μιχάλη, όπου αγωνίζεται συνδικαλιστικά για το δίκιο των συναδέλφων της. Ο Μιχάλης και η Ξένια τη στήριξαν όταν ήρθε στην Ελλάδα. Την πάντρεψαν με τον Σάββα, αλλά κατέληξαν σταδιακά οι μεγαλύτεροι εχθροί της.

Η Ταμίλα Κουλίεβα στη σειρά

Σάββας Γκορίτσας (Γιάννης Τσορτέκης)

Σύζυγος της Όλγας. Χαμηλών τόνων, διαλλακτικός, με γλυκά χαρακτηριστικά, αργός και λιγομίλητος. Έχει περάσει τη μισή ζωή του στη θάλασσα ως ψαράς. Όταν βρίσκεται μόνος του στα ανοιχτά, θεωρεί ότι «μιλάει με τον Θεό». Είναι χρόνια αλκοολικός, αλλά το παλεύει. Κατά περιόδους δεν πίνει καθόλου και μετά ξανακυλάει. Θεωρεί την Όλγα ένα ανέλπιστο δώρο στη ζωή του. Τη θαυμάζει και τη λατρεύει. Εργάζεται και εκείνος στην εταιρεία του Μιχάλη, στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία, παρόλο που εκείνος τον «έριξε» όταν καπηλεύτηκε μια ιδέα του. Έχει αδυναμία και στον Χρήστο. Γενικώς δυσκολεύεται να συγκρουστεί.

Ο Γιάννης Τσορτσέκης στους ηθοποιούς στη Σκοτεινή Θαλάσσα

Ζήσης Γκορίτσας (Αινείας Τσαμάτης)

Στους ηθοποιούς στη σειρά «Σκοτεινή Θάλασσα» βλέπουμε επίσης τον Αινεία Τσαματάτη, που υποδύεται τον Ζήση Γκορίτσα. Καθώς μεγάλωναν, ήταν αχώριστο δίδυμο με την αδερφή του, την Άννα. Ήταν το αστέρι της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου, ώσπου ένας τραυματισμός διέκοψε άδοξα την καριέρα του. Εθίστηκε στα παυσίπονα και σταδιακά μπήκε στον τοπικό υπόκοσμο. Είναι το «αγκάθι» της οικογένειας. Επηρεάζεται εύκολα, είναι κυκλοθυμικός και ανασφαλής. Θέλει να κάνει το σωστό, αλλά καταλήγει σχεδόν πάντα να κάνει το λάθος. Βρίσκεται στη φυλακή έπειτα από μια παραλίγο μοιραία βομβιστική επίθεση στον Μιχάλη κατ’ εντολή της τοπικής μαφίας.

Ο Αινεία Τσαμάτης στους ηθοποιούς στη Σκοτεινή Θαλάσσα

Άννα Γκορίτσα (Μπίλιω Μαρνέλη)

Γοητευτική, έξυπνη, επικοινωνιακή αλλά και ψυχρή όταν θέλει. Έχει ρωσική καταγωγή. Έχει μεγαλώσει υπό την αυστηρή επιτήρηση της Όλγας, γι’ αυτό και έχει μάθει να ξεφεύγει με τα ψέματα. Η επιστημονική της καριέρα ήταν το διαβατήριο για μια καλύτερη ζωή.

Ο Μαρνέλη στους ηθοποιούς στη Σκοτεινή Θαλάσσα

Ροδιά Γκορίτσα (Τζώρτζια Κουβαράκη)

Μεγάλωσε στη σκιά της Άννας. Η ζήλεια της για τη λαμπερή αδερφή της την οδήγησε να κάνει πάντα το αντίθετο από αυτήν. Σπουδάζει παραδοσιακή μουσική στην Άρτα. Αν και όμορφη, είναι πολύ ανασφαλής με την εμφάνισή της και δεν περιποιείται πολύ τον εαυτό της. Με τον Σάββα έχουν αμοιβαία αδυναμία, ενώ με τον Κωστή μοιράζονται την αγανάκτηση για την κόντρα ανάμεσα στις οικογένειές τους. Αλληλοϋποστηρίζονται με τον μικρό της αδερφό, τον Νίκο.

Η Τζώρτζια Κουβαράκη στη σειρά

Νίκος Γκορίτσας (Σταύρος Τσουμάνης)

Περιμένει πώς και πώς να τελειώσει το λύκειο για να φύγει από το Μεσολόγγι. Έχει μεγαλώσει στη σκιά των οικογενειακών προβλημάτων με τον Ζήση, τον οποίο παρόλα αυτά θαυμάζει. Ο Σάββας θέλει να τον κάνει ψαρά, αυτός όμως θέλει να γίνει ράπερ. Η Ροδιά είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός του.

Ο Σταύρος Τσουμάνης στους ηθοποιούς στη Σκοτεινή Θαλάσσα

Σάκης Χαροκόπος (Στάθης Σταμουλακάτος)

Αρχηγός της τοπικής μαφίας. Αδίστακτος, σκληρός, αλλά και με αναπάντεχες εξάρσεις ευαισθησίας. Έχει απωθημένο να ανέλθει στην κοινωνική ιεραρχία, γι’ αυτό και αποφασίζει να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος. Μεγάλωσε χωρίς γονείς και είναι τελείως αυτοδημιούργητος. Είναι παντρεμένος με την 22χρονη Έλλη.

Ο Σταθης Σταμουλακάτος στη θάλασσα

Βασισμένη σε πρωτότυπη σειρά της Atresmedia. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: PEDIO PRODUCTIONS ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA

Αυτοί ήταν αναλυτικά οι ηθοποιοί κι οι χαρακτήρες της νέας σειράς του MEGA, «Σκοτεινή Θάλασσα».

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
44,187ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,734ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,960ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ