14.8 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Μιλάει για Έτερος Εγώ, Φαμίλια, Δείπνο Ηλιθίων

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μιλάει στο Youfly και τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για το Έτερος Εγώ, τη Φαμίλια και το Δείπνο Ηλιθίων που ανεβαίνει για 4η χρονιά.

Από την πρώτη φορά που είδα το τρέιλερ της σειράς φαμίλια πριν δύο μήνες που προβάλλει ο ΑΝΤ1 σκέφτηκα ότι πρέπει να είναι κάτι πολύ διασκεδαστικό, αλλά για τη σειρά θα τα πούμε άλλη στιγμή. Επίσης σκέφτηκα ότι για να παίζει ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης σίγουρα και αν δεν είναι κάτι σπουδαίο θα είναι κάτι προσεγμένο και καλόγουστο.

Όλα αυτά τα χρόνια που ο Πυγμαλίων υπάρχει στο χώρο είναι και οι κινήσεις του προσεκτικές αλλά και εμφανής η προσπάθεια του κάθε φορά σε κάθε καινούριο ρόλο είτε στο θέατρο, είτε στο σινεμά, είτε στην τηλεόραση να γίνεται και ο ίδιος καλύτερος. Και γιατί ψάχνει πάντα έναν ενδιαφέροντα ρόλο αλλά και γιατί φαίνεται ότι και μελετάει και ενδιαφέρεται για την τέχνη που διάλεξε να κάνει.

Ήθελα πολύ να μου για τη «Φαμίλια» και το ρόλο του σε αυτήν, γιατί μαρέσει κιόλας αλλά τον πέτυχα την στιγμή που έφευγε σαν τρελός από το σπίτι για μια από τις τελευταίες πρόβες πριν ανέβει στο θέατρο Κάπα για 4η, μάλιστα 4η χρονιά το υπέροχο «Δείπνο ηλιθίων» που έχει ανεβάσει ο Σπύρος Παπαδόπουλος και σκίζει.

Δείπνο Ηλιθίων

ΙΤ: Το ανεβάζετε λοιπόν για 4η χρονιά ε;
ΠΔ: Τελικά ναι, ανεβαίνει και φέτος την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και είμαστε τώρα στις τελευταίες ετοιμασίες.

ΙΤ: Πρώτα ο Θεός και ο κορονοϊός, θα το ανεβάσετε για όλη τη σεζόν μέχρι την Κυριακή των Βαΐων; Ή για συγκεκριμένος αριθμό παραστάσεων;
ΠΔ: Το ανεβάζουμε μέχρι το Φεβρουάριο γιατί για μετά είχα κανονίσει να ανεβάσει κάτι, μια εξαιρετική παράσταση, ένα εξαιρετικό έργο, με έναν εξαιρετικό σκηνοθέτη που θα είναι πραγματική έκπληξη μαζί με έναν σπουδαίο ηθοποιό. Αλλά δε θέλω να γράψω περισσότερα για αυτό γιατί δεν έχουμε ανακοινώσει τίποτα, στα λέω μόνο εσένα….

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης Ιάσονας τριανταφυλλίδης

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης για την Φαμίλια στον ΑΝΤ1

ΙΤ: Α πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση αυτό. Η «Φαμίλια» στον ΑΝΤ1 πως προέκυψε;
ΠΔ: Μου το προτείναμε ο Σταύρος Καπελούζος και ο Βασίλης Θωμόπουλος με τους οποίους έχω ξανασυνεργαστεί και επειδή μάρεσε πάρα πολύ όλο αυτό που περιγράφανε μπήκα στη διαδικασία να το ψάξω και να του συζητήσουμε πάνω στο πως μπορεί να διαμορφωθεί.
Μου είπαν τη βασική ιδέα και είδα κάποια πράγματα μια και είναι ένα ξένο φορμάτ, το οποίο μεταφέρθηκε στην ελληνική πραγματικότητα και συζητούσα με το Βασίλη πως θα γινόταν να μεταφερθεί καλύτερα στην Ελλάδα.

Αυτό που μου έδωσε πραγματικό κίνητρο να ενδιαφερθώ είναι το ότι δεν έχω ξαναπαίξει ποτέ ένα χαρακτήρα σαν αυτόν, δηλαδή ο αρχηγός της οικογένειας με ευθύνες κ.λπ. με 4 παιδιά, που εκφράζει αυτό που λέω όλο αυτό που ξέρουμε από κωμική βέβαια πλευρά λόγω του σίριαλ, αλλά συγχρόνως δείχνει και την ανθρώπινη πλευρά του ανθρώπου που προσπαθεί να βοηθήσει την προσωπική του ζωή και τη σχέση του με τη γυναίκα του πηγαίνοντας σε ψυχολόγο για να λύσουν τα προβλήματά τους.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ως Πάτερ Φαμίλιας

ΙΤ: Πραγματικά δεν έχουμε ξαναδεί ούτε σε κωμωδία αλλά ούτε και σε δράμα την περίπτωση ενός ανθρώπου που είναι πάτερ φαμίλιας που λένε και συγχρόνως εκτός από το ενδιαφέρον για την οικογένειά του να έχει και μια ευάλωτη ανθρώπινη πλευρά που να προσπαθεί να καλύψει τις ανασφάλειές της. Είναι πραγματικά πρωτότυπο…
ΠΔ: Έτσι ακριβώς. Μιλώντας λοιπόν με το Βασίλη είχα διαμορφώσει μια άποψη πάνω στο πως τον έβλεπα, πως θα ήθελα να είναι και πως θα τον παίξω. Και ήμουνα πολύ τυχερός γιατί είναι μια προσεγμένη παραγωγή και εκτός από αυτό υπάρχουν εξαιρετικοί συνάδελφοι που παίζουν εκτός από μένα που θα έλεγε κανείς ότι έχουν διαλεχθεί ένας και ένας για το σωστό ρόλο ο καθένας.

Πολύ σημαντικό το κάστιγνκ όπως και να το κάνουμε. Και είναι σπουδαίο να είσαι με ανθρώπους που εκτιμάς. Με την Ιωάννα Ασημακοπούλου ας πούμε, που κάνει τη σύζυγό μου υπάρχει κατανόηση και σεβασμός και αυτό νομίζω βγαίνει. Είναι μια κυρία με αρχές πριν από όλα, δε γνωριζόμαστε από πριν αλλά δέσαμε μεταξύ μας, ήρθε και έδεσε που λένε.

ΙΤ: Εκτός από το ότι παίζεις πρώτη φορά τον αρχηγό της οικογένειας, αν δεν κάνω λάθος, πρώτη φορά παίζεις και τόσο μεγάλο σε ηλικία ρόλο..
ΠΔ: Όχι έχω παίξει πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία ρόλο, στην ταινία «Ευτυχία», που έκανα τον άντρα της Παπαγιαννοπούλου.

”Θα ξαναέπαιζα τρέχοντας με την Καρυοφιλλιά”

ΙΤ: Ναι αλλά εκεί ήταν κάποιος που τον πιάνει η ταινία από νέο και τον δείχνει να μεγαλώνει. Δεν είναι μια συγκεκριμένη ηλικία από την αρχή ως το τέλος. Αλήθεια μια και είπαμε για την «Ευτυχία» που ήτανε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία πέρσι, πως ήταν να παίζει δίπλα σε αυτό το θαύμα που λέγεται Καριοφυλλιά Καραμπέτη και που ήταν σπουδαία στο ρόλο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και που ήσουν και εσύ αντάξιος της δίπλα της σε αυτό το ρόλο.
ΠΔ: Πέρασα τόσο ωραία παίζοντας στην «Ευτυχία» και παίζοντας δίπλα στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που νομίζω πως οποιοσδήποτε μου έλεγε οποιαδήποτε στιγμή να γυρίσω και να ξανακάνω γυρίσματα μαζί τους θα πήγαινα τρέχοντας.

ΙΤ: Φαντάζομαι η «Φαμίλια» θα κρατήσει όλη τη σεζόν και ίσως και την επόμενη που το εύχομαι οπότε δε θα έχει άλλα τηλεοπτικά σχέδια για τώρα κοντά έτσι δεν είναι;
ΠΔ: Και όμως υπάρχει κάτι ακόμα. Είναι ο 3ος κύκλος με τα καινούρια 8 επεισόδια του «Έτερος εγώ» που έχει τίτλο «Κάθαρση» του Σωτήρη Τσαφούλια. Με τον οποίον συνεργαζόμαστε τα τελευταία 6-7 χρόνια γιατί πραγματικά είναι κάτι παραπάνω από χαρά να συνεργάζεσαι μαζί του.

Όταν συνεργαζόμαστε ή απλώς μιλάμε αισθάνομαι σαν να μαι σπίτι μου. Πραγματικά τον αγαπάω πάρα πολύ και τον εκτιμώ. Θα μεταδοθούν Νοέμβρη – Δεκέμβρη στην Κοσμοτέ ΤV πρώτα και μετά στο STAR.

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης Δείπνο ηλιθίων

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Δεν θα γυριστεί άλλη ταινία Έτερος Εγώ

ΙΤ: Υπάρχει περίπτωση εκτός από τα τηλεοπτικά να γυριστεί και άλλη ταινία «Έτερος εγώ» ;
ΠΔ: Όχι προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για άλλη ταινία.

ΙΤ: Περνάς καλύτερα να παίζεις κωμωδίες ή δράματα;
ΠΔ: Περνάω καλύτερα ανάλογα με το πόσο καλή είναι παρέα. Έχω κάνει πολύ διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους. Ας πούμε όταν έκανα το «50-50» συγχρόνως έκανα και τις «Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα». Ήταν δύο διαφορετικά πράγματα αλλά και στα δύο περνούσα καλά.

Είναι η παρέα αλλά είναι και το παραμύθι, η ιστορία που σου δίνει ενδιαφέρον να παίζεις. Δε με ενδιαφέρει περισσότερο η κωμωδία ή το δράμα αλλά είναι ανάλογα την περίπτωση και με ποιους ανθρώπους συνεργάζεσαι.
Για να το πω καλύτερα μου αρέσει να κάνω πράγματα με ανθρώπους που αγαπάω πολύ…

ΙΤ: Πως αντιμετώπισες όλη αυτή την περίπτωση της πανδημίας και του ότι κλειστήκαμε όλοι στα σπίτια μας κ.λπ. κ.λπ.;
ΠΔ: Νομίζω ότι είμαι ισορροπημένος, γαλήνιος και έχω μάθει να εκτιμάω τους ανθρώπους και το χρόνο. Με ενδιαφέρει να είμαι ασφαλής και όχι παράλογος και να είμαι αισιόδοξος στη ζωή μου. Και προσπαθώ και σκέφτομαι και εύχομαι για μένα και για όλους ένα μέλλον χωρίς πανδημίες και με πολλές πολλές αγκαλιές…

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μίλησε στο Youfly και τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για το Έτερος Εγώ, τη Φαμίλια και το Δείπνο Ηλιθίων που ανεβαίνει για 4η χρονιά.

Διαβάστε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη σειρά Φαμίλια του ΑΝΤ1.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Ιάσονας Τριανταφυλλίδης
Ιάσονας Τριανταφυλλίδης
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, είναι δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου. Έχει γράψει μέχρι τώρα 20 βιβλία με θέμα την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, της νύχτας, του τραγουδιού και του μιούζικαλ και βιογραφικά βιβλία ανθρώπων του ελληνικού σινεμά. Αρθρογραφεί από το 1985 σε εφημερίδες, περιοδικά, έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, προσφάτως και στο διαδίκτυο. Έχει επιμεληθεί επανεκδόσεις παλαιού υλικού σε CD, για ανθρώπους όπως η Αλίκη Βιουγιουκλάκη, η Τζένη Βάνου, η Σοφία Βέμπο, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Σπάρτακος, το σύνολο του κινηματογραφικού έργου του Νίκου Μαμαγκάκη, ειδικό αφιέρωμα για την ιστορία του τραγουδιού στο ελληνικό σινεμά κ.α. Στην τηλεόραση έχει κάνει το πρώτο πρωινό του MEGA το Κοκτέιλ, εκπομπές με συνεντεύξεις, αφιερώματα, μονογραφίες, ήταν στην κριτική επιτροπή του «Να η ευκαιρία», σχολιαστής στις ειδήσεις του STAR και μία πολιτική εκπομπή με την Όλγα Τρέμη στο MEGA. Αυτό τον καιρό αρθρογραφεί βέβαια στο youfly.com και στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Κάνει καθημερινά εκπομπή στις 15:00 με 16:00 στον Αθήνα 9.84 με τίτλο «Αθήνα, με ακούς;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ