19.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις που είδαμε ως τώρα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πολλές εταιρείες έχουν φροντίσει, όπως κάθε χρόνο, να δημιουργούν συγκινητικές χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις, όχι τόσο για να διαφημίσουν το προϊόν τους, αλλά για να μας βάλουν στο πνεύμα των εορτών.

Διαφημίσεις που τονίζουν στον κόσμο, μέσα από τα μηνύματα που μεταφέρουν, πως οι γιορτές είναι μια αφορμή για να έρθουμε πιο κοντά, μοιράζοντας αγάπη και αλληλεγγύη. Αναφέρουν έντονα την αξία της προσφοράς, ενώ πολλές είναι αυτές που θέτουν στο επίκεντρο την έννοια της μοναξιάς.

Κανείς δεν πρέπει, αυτές τις ημέρες, αλλά και γενικά, να νιώθει μόνος και αυτό είναι κάτι που προσπαθούν, εδώ και αρκετά χρόνια, να περάσουν μικρές διαφημίσεις, μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης.

Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις στην τηλεόραση

Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες και τις πιο συγκινητικές χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις (ελληνικές και ξένες) που, εκτός από νοσταλγία, θα σας χαρίσουν και μια αχτίδα ελπίδας, σύμφωνα με το κλίμα των εορτών.

Καλή απόλαυση!

ΟΠΑΠ – Χριστουγεννιάτικο Λαϊκό Λαχείο

Μια ελληνική χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που συνδυάζει εξαιρετικά ατμοσφαιρικά χρώματα και μουσική, ώστε να συγκινήσει. Ένας παππούς, από το 1995 έως το 2019, χαρίζει ένα συγκεκριμένο δώρο στον εγγονό του, με το παράπονο να μπορούσε να του πάρει κάτι καλύτερο. Φυσικά, δεν υπάρχει καλό ή κακό δώρο, όταν βρίσκεται αγάπη πίσω από αυτό.

Jumbo – Ο Ναυτικός

Τα Jumbo μας έχουν συνηθίσει σε χριστουγεννιάτικες διαφήμισεις πολλά χρόνια τώρα, αυτή όμως είναι, ίσως, από τις καλύτερες μέχρι στιγμής. Ένας ναυτικός βρίσκεται μακριά από το σπίτι του και περνάει τις γιορτές μακριά από τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η τηλεφωνική κλήση με τον γιο του και η αναφορά στα χριστουγεννιάτικα δώρα του Άι Βασίλη θα τον κάνουν να συγκινηθεί πολύ.

ΑΒ Βασιλόπουλος – Ένα Μαγικό Δώρο

Ένας παππούς που ζει στο χωριό απομονωμένος, αποφάσιζει να φτάσει στην Αθήνα με κάθε τρόπο, ώστε να δώσει στον εγγονό του ένα μαγικό δώρο. Όπως αναφέρει και η διαφήμιση «Είναι μαγικό να προσφέρεις αγάπη».

Coca Cola – Γίνε Εσύ ο Αι Βασίλης

Άλλη μια εταιρεία που μας κατακτά επί χρόνια την πρωτιά στις  καλύτερες χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις. Επιλέξαμε δύο χαρακτηριστικές, που έμειναν και θα μείνουν αποτυπωμένες στη μνήμη των τηλεθεατών. Η πρώτη, εστιάζει σε έναν νεαρό που δεν επιθυμεί καθόλου να μπει στο πνεύμα των εορτών. Όταν αντιλαμβάνεται την αξία της προσφοράς, όλα αλλάζουν, καθώς γίνεται ο ίδιος ο Άι Βασίλης των δικών του ανθρώπων.

Η δεύτερη διαφήμιση της Coca Cola προβάλλεται φέτος στην τηλεόραση και, σίγουρα, είναι γνωστή σε όλους. Όταν ένα κοριτσάκι ζητάει από τον μπαμπά της να πάει το γράμμα της στον Άι Βασίλη, ο μπαμπάς της ξεκινάει ένα μεγάλο και δύσκολο ταξίδι για να φτάσει στον Βόρειο Πόλο. Στόχος του, να παραδώσει το γράμμα στο πιο μακρινό σημείο της γης. Το σλόγκαν της διαφήμισης; Φέτος τα Χριστούγεννα δώσε κάτι που μόνο εσύ μπορείς να δώσεις.

Sainsburry’s – Χριστούγεννα το 1914

Μία απίστευτα συγκινητική διαφήμιση που σίγουρα ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόλμησε να κάνει κάτι διαφορετικό. Μας ταξιδεύει πίσω στο 1914 και συγκεκριμένα στα Χριστούγεννα που πέρασαν οι στρατιώτες στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η διαφήμιση βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, όπου Άγγλοι και Γερμανοί (δύο αντίθετα στρατόπεδα), αποφάσισαν την παραμονή των Χριστουγέννων να κάνουν ανακωχή, λόγω των εορτών. Μια διαφήμιση που θα σε κάνει σίγουρα να κλάψεις.

John Lewis – Άνθρωπος στο Φεγγάρι

Μία διαφήμιση που θίγει έντονα την αίσθηση της μοναξιάς. Ένα κορίτσι που λατρεύει να κοιτάζει τα άστρα, παρατηρεί μέσα από το τηλεσκόπιό της πως στο φεγγάρι κατοικεί ένας άνθρωπος. Η μικρή προσπαθεί με κάθε τρόπο να επικοινωνήσει μαζί του, όμως η απόσταση είναι μεγάλη και η αποστολή μηνυμάτων πολύ δύσκολη. Τι συμβαίνει όταν καταφέρνει να του στείλει το δώρο της; Τι μας περνάει αυτή η διαφήμιση: Δείξε σε κάποιον ότι είναι αγαπητός αυτά τα Χριστούγεννα.

EDEKA – Μοναξιά

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η εταιρεία EDEKA. Όταν ένας πατέρας ζει μόνος του μακριά από τα παιδιά του, νιώθει ξεχασμένος και δυστυχισμένος. Με κάθε τρόπο προσπαθεί να τους πλησιάσει, αλλά ακόμα και τις γιορτές όλοι είναι απασχολημένοι. Ο ίδιος σκαρφίζεται κάτι για να τους φέρει όλους ξανά μαζί κοντά, ώστε να γιορτάσουν παρέα τα Χριστούγεννα. Μια ακόμη διαφήμιση που μας δείχνει πως αυτές τις μέρες κανείς δεν πρέπει να μένει μόνος.

Doc Morris – Αγώνας για την Ευτυχία

Όταν ένας ηλικιωμένος κύριος αρχίζει ξαφνικά τη γυμναστική, όλοι γύρω του απορούν. Ο ίδιος, συνεχίζει να παλεύει καθημερινά με βάρη και εντατικό τρέξιμο, ώστε να ανακτήσει ξανά την φόρμα του. Ο προσωπικός του αγώνας δεν είναι τυχαίος και δεν σταματάει, αν δεν πετύχει τον τελικό του στόχο. Από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις που κρατούν το μήνυμα για το τέλος: Φρόντισε για όσα αξίζουν στη ζωή.

Apple – Χριστουγεννιάτικος Χορός

Τι συμβαίνει όταν δύο άγνωστοι ενώνονται μέσω μουσικής; Μία Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της Apple που δείχνει ένα ζευγάρι να χορεύει σε μια πόλη χριστουγεννιάτικα στολισμένη. Η μουσική τους φέρνει κοντά και μαζί αφήνουν πίσω τους την αμηχανία της πρώτης γνωριμίας, ενώ ταξιδεύουν παρέα μέσα στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα που επιβάλλουν οι καιροί. Μια ονειρική διαφήμιση με θέμα τον χορό.

Erste – Διαφορετικότητα

Μία από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις που μιλούν για τη διαφορετικότητα. Τι συμβαίνει όταν ένας σκαντζόχοιρος δεν μπορεί να συνυπάρξει με τα υπόλοιπα ζωάκια, γιατί τα αγκάθια του στέκονται εμπόδιο; Λόγω της φύσης του, δεν γίνεται αποδεκτός από την κοινότητα στην οποία ζει.

Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις στην τηλεόραση

Οι φίλοι του όμως βρίσκουν την λύση. Ένα σποτ από την εταιρεία Erste που δείχνει πως δεν πρέπει κανείς να απομονώνεται λόγω της διαφορετικότητάς του. Άλλωστε, τι θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς αγάπη;

Αυτές ήταν κάποιες από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις που είδαμε στις οθόνες μας. Αφήστε μας τα σχόλιά σας, εάν έχετε δει κάποια από αυτές. Καλά Χριστούγεννα.

Δείτε επίσης:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
38,976ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,062ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ