14.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Obi-Wan Kenobi: Όλα όσα ξέρουμε για τη νέα σειρά Star Wars

Η σειρά που σχετίζεται με τον αγαπημένο χαρακτήρα του σύμπαντος του Star Wars, Obi-Wan Kenobi, είναι γεγονός και όλοι οι λάτρεις του franchise περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία.

H νέα σειρά Obi-Wan Kenobi θα κυκλοφορήσει εξολοκλήρου στην online streaming πλατφόρμα της Dinsey που δεν είναι άλλη από την Disney+.

Το πρότζεκ με τον Kenobi φημολογούταν εδώ και αρκετό καιρό, στην αρχή ως ταινία, αργότερα σε μορφή σειρά. Επισήμως, όμως, η Disney επιβεβαίωσε τη νέα σειρά στο D23 τον Αύγουστο του 2019. Κανείς δεν ήταν πιο ευτυχισμένος από τον πρωταγωνιστή της σειράς, Ewan McGregor, ο οποίος δυσκολευόταν να το κρατήσει κρυφό.

O Ewan McGregor και ως obi-wan kennobi

“Ήταν πολύ δύσκολο”, είχε πει ο McGregor. “Είχα μάθει να λέω πάντα την αλήθεια και βρισκόμουν σε μία κατάσταση που δεν μου το επέτρεπαν. Τα στούντιο και οι μεγάλες παραγωγές θέλουν να κρατούν τα πάντα κρυφά…”.

“Αλλά την ίδια στιγμή γίνονται όλες αυτές οι υποθέσεις στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και όπου κι αν πήγαινα τα τελευταία 10 χρόνια με ρωτούσαν: “Θα το έκανες ξανά;”. Όταν ξεκίνησαν να κάνουν τα spin-offs φυσικά όλοι με ρωτούσαν: “Θα κάνεις ένα spin-off Obi-Wan Kenobi;” και μιλούσα με την Lucasfilm και την Disney γι’ αυτό, αλλά φυσικά δε μπορούσα να πω ότι κάτι ετοιμάζαμε”.

“Οπότε απαντούσα “Ξέρεις, εάν ήθελαν να κάνουμε ένα, θα ενδιαφερόμουν αρκετά να το κάνω”, και φαινόταν κάπως σαν να προσπαθούσα να πάρω τον ρόλο – και για έναν άνθρωπο σαν εμένα ήταν κάπως ταπεινωτικό”.

Σε εικόνα ο Ewan McGregor ως Obi-wan kenobi στο Star Wars

Η σκηνοθέτις που θα αναλάβει τη σειρά Obi-Wan Kenobi

Η νέα σειρά για τον Obi-Wan Kenobi θα σκηνοθετηθεί από την Deborah Chow, η οποία έχει ιδιαίτερα επαινεθεί για την εξαιρετική δουλειά στο πρόσφατο “The Mandalorian” του Star Wars.

“Θέλαμε πολύ να επιλέξουμε έναν σκηνοθέτη που είναι κατάλληλος να εξερευνήσει τόσο την αποφασιστικότητά του όσο και την πλούσια γοητεία του Obi-Wan με έναν τρόπο που θα ξετυλίξει ομαλά το Star Wars έπος”, δήλωσε η πρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy.

“Βάσει της φαινομενικής δουλειάς της στην ανάπτυξη των χαρακτήρων στο “The Mandalorian”, είμαι απόλυτα σίγουρη ότι η Deborah είναι η σωστή σκηνοθέτις για να αφηγηθεί την ιστορία”.

Η νέα σειρά Obi-Wan Kenobi έχει γραφεί από τον Hossein Amini που επίσης έχει γράψει το “Drive” και το “Snow White and the Huntsman”.

Δείτε παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη νέα spin-off σειρά του Star Wars, Obi-Wan Kenobi.

Εικόνα από τη σειρά The Mandalorian

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα σειρά;

Ο Ewan McGregor πρόσφατα δήλωσε στο The Graham Norton Show ότι τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του επόμενου χρόνου. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σίγουρο αν η σειρά θα είναι έτοιμη για προβολή στα τέλη του 2021 ή το 2022.

Πρόσθεσε: “Το πιο διασκεδαστικό πράγμα όταν το έκανα μικρός ήταν που προσπαθούσα να φανταστώ τον Alec Guinness, πώς θα έπαιζε σε αυτές τις σκηνές αν ήταν νεότερος. Αυτή τη φορά, είμαι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον, οπότε θα είναι μία πρόκληση να τον συναντήσω κάπου”.

“Λατρεύω τον Alec Guinness, δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ, αλλά είναι μία μεγάλη τιμή να προσπαθώ να προσποιηθώ ότι είμαι εκείνος, απλώς λίγο νεότερος”.

Σε εικόνα και οι δύο obi-wan kenobi, o mcgregor και ο guinness

Όλα όσα ξέρουμε για το καστ της σειράς

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο ίδιος ο Obi-wan ήταν ο πρώτος που επιβεβαιώθηκε.

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα δουλέψω με την Deborah Chow και οι ιστορίες πιστεύω θα είναι πάρα πολύ καλές. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα τον υποδυθώ πάλι. Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που τον υποδύθηκα”, δήλωσε στο Empire.

Είναι δίκαιο, άλλωστε, να πούμε ότι πολλά έχουν αλλάξει από τότε που τον είδαμε τελευταία φορά στο Star Wars.

“Οι πρώτες τρεις (ταινίες Star Wars) που έκαναν ήταν στην πραγματικότητα στην αρχή της ψηφιακής φωτογραφίας”, είπε. “Είχαμε μία κάμερα που συνδεόταν μ’ ένα κορδόνι σε μία τέντα. Ήταν όπως τότε στην αρχή του κινηματογράφου που η κάμερα δεν κουνιόταν πολύ λόγω του ότι υπήρχαν τόσο μεγάλα εξαρτήματα που συνδέονταν πάνω της. Τώρα θα έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε πράγματα χωρίς τμήματα green-screen και blue-screen, τα οποία γίνονται πολύ κουραστικά για τον ηθοποιό”.

Ο McGregor, λοιπόν, θα επιστρέψει στον εμβληματικό ρόλο που ανέλαβε στα “Η αόρατη απειλή”, “Η επίθεση των κλώνων” και “Η εκδίκηση των Σιθ”.

Μία άλλη σημαντική προσθήκη στο καστ για τη σειρά Obi-Wan Kenobi δεν είναι άλλη από τον Hayden Christensen που θα ανακτήσει τον ρόλο του ως Darth Vader, όπως σας είχαμε ανακαλύψει πριν λίγο καιρό. Αυτό το γεγονός προκάλεσε μέγαλο σοκ στους λάτρεις του franchise και υπήρχαν ανάμεικτες αντιδράσεις. Ωστόσο, είναι μία σημαντική προσθήκη στη σειρά, καθώς μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα περί τίνος πρόκειται.

Σε εικόνα ο Anakin και ο Obi-Wan στο Star Wars

Η μεγάλη επιστροφή του Darth Vader

Κατά τη διάρκεια της αρχικής ανακοίνωσης, ο Hayden υπονόησε την ιδιαίτερα “διαταραγμένη” σχέση μεταξύ του Anakin και του Obi-Wan, η οποία ήταν πολύ μπερδεμένη, ειδικά μετά τη μάχη τους στο Mustafar.

“Ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι το να υποδυθώ τον Anakin Skywalker,” δήλωσε ο Christensen. “Φυσικά, ο Anakin και ο Obi-Wan δεν ήταν στην καλύτερη φάση τους όταν τους πρωτοείδαμε. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς η εκπληκτική σκηνοθέτις Deborah Chow φαντάζεται την εξέλιξη των χαρακτήρων. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα δουλέψω πάλι με τον Ewan”.

Σε εικόνα ο obi-wan kenobi και ο anakin στην τελική τους μάχη

Υπάρχει, επίσης, μεγάλη πιθανότητα στο σόου να εμφανιστεί ο Jimmy Smits ως γερουσιαστής Bail Organa of Alderaan. Με άλλα λόγια, ένας ακόμη ηθοποιός από την prequel τριλογία.

Ωστόσο, μην αναμένετε κάποιο κοινό επεισόδιο με το “The Mandalorian”, crossover δηλαδή, ακόμα και αν κάποιες σκηνές λαμβάνουν μέρος σε ίδιες τοποθεσίες. Γιατί; Υπομονή, Padawan, θα φτάσουμε και σε αυτό το σημείο.

Συζητώντας για τις προετοιμασίες του να επιστρέψει στον παλιό καλό του χαρακτήρα, ο McGregor πράγματι ανέφερε ότι το Mandalorian ήταν μέρος της προετοιμασίας του.

“Θα είναι απλώς εκεί, υποθέτω. Πάντως υπενθυμίζω στον εαυτό μου να βλέπει τις νέες τους ταινίες και το Mandalorian, πραγματικά το απολαμβάνω. Προσπαθώ να με κρατάω όσο πιο ενήμερο γίνεται σχετικά με τον Lucasfilm κόσμο. Δε νομίζω ότι θα μου πάρει χρόνο. Θα βάλω πάλι τον μανδύα και θα είμαι εκεί, νομίζω”, πρόσθεσε.

Το χρονολογικό πλαίσιο που τοποθετείται η σειρά Obi-Wan Kenobi

Παρόλο που ο McGregor κατάφερε και κράτησε το μυστικό για αρκετό καιρό, ήταν η καλύτερη πηγή για πληροφορίες σχετικά με τη σειρά της Disney+.

“Η ιστορία θα διαδραματίζεται μεταξύ του Επεισοδίου III και του Επεισοδίου IV”, είχε πει ο McGregor στο Men’s Health. “Γι’ αυτό το λόγο, δε μπορεί να συνδεθεί με το The Mandalorian, το οποίο διαδραματίζεται μετά το Επεισόδιο VI”.

Την τελευταία φορά που τον είδαμε στο ρόλο, το τάγμα των Jedi κατέρρεε. Επομένως, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς ένας χαρακτήρας που γνωρίζουμε αντιμετώπισε το γεγονός ότι το τάγμα των Jedi αφανίστηκε στο τέλος του τρίτου επεισοδίου. Ο McGregor επίσης ανακοίνωσε ότι η αφήγηση θα ξετυλιχθεί σε έξι επεισόδια, που θα είναι περίπου μία ώρα το καθένα.

Obi-Wan Kenobi σε πόστερ της νέας σειράς Star Wars

Όταν η Kathleen Kennedy ανακοίνωσε ότι ο Anakin θα εμφανιστεί στη σειρά Obi-Wan Kenobi, υπονόησε μία επανένωση του Darth Vader με τον πρώην δάσκαλό του. Συνεπώς, θα ζήσουσε στιγμές Star Wars prequel στο έπακρο!

Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε και την πρώην μαθήτρια του Vader, Ahsoka Tano; Φήμες λένε ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες τώρα που θα εμφανιστεί ο Anakin. Ωστόσο, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η χαρακτήρας θα αναλάβει και δική της σειρά.

Τώρα, λοιπόν, έρχεται το μεγάλο ερώτημα: Πότε θα δούμε τρέιλερ της σειράς; Όχι σχετικά σύντομα, αλλά ας πάρουμε μία γεύση από ένα fan-made teaser, που θα μας βάλει στο κατάλληλο mood.

May the force be with you!

Δείτε επίσης:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Ζωή Καραθανάση
Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
57,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,300ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,643ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ