20.1 C
Athens
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Τάσος Ιορδανίδης στο youfly για τη Γη της Ελιάς, τους Μπαμπά-δες και το θέατρο

Ο αγαπημένος ηθοποιός, Τάσος Ιορδανίδης, μιλά στο youfly.com, για το νέο κύκλο της σειράς «Η Γη της Ελιάς» λίγο πριν την πρεμιέρα, αναφέρεται στο νέο του εγχείρημα που έχει να κάνει με την παρουσίαση της εκπομπής «Μπαμπά-δες» και δηλώνει ευγνώμων για την αγάπη του θεατρικού κοινού στην παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι».

Θα ήθελα αρχικά να μου μιλήσετε για το νέο σας ξεκίνημα ως παρουσιαστής της νέας εκπομπής «Μπαμπά-δες» στην ΕΡΤ…

Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό το καινούριο εγχείρημα. Νομίζω ότι έχει ξεκινήσει ένα πολύ όμορφο και δημιουργικό ταξίδι. Νιώθω και τιμώμενος να σας πω την αλήθεια γιατί έχω μπει στο συγκεκριμένο εγχείρημα με το ρόλο ουσιαστικά του μπαμπά. Και όχι του παρουσιαστή – ηθοποιού και νομίζω ότι είναι και ο πιο σημαντικός ρόλος που έχω αναλάβει μέχρι σήμερα οπότε χαίρομαι πάρα πολύ.

«Δεν μπορώ να σας πω ότι εξεπλάγην»

Όταν σας έγινε η πρόταση για την εκπομπή «Μπαμπά-δες» ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση;

Δεν σας κρύβω ότι όταν είχα πάει ως προσκεκλημένος στην εκπομπή Μαμά-δες που παρουσίαζε η Τζένη Θεωνά και παλαιότερα η Ζωή Κρονάκη το είχα σκεφτεί. Είχε περάσει από το μυαλό μου μια τέτοια σκέψη. Είχα πει από μέσα μου λες να γίνει καμιά εκπομπή για τους μπαμπάδες και να με καλέσουν να την παρουσιάσω; Είναι απ’ αυτά τα περίεργα που συμβαίνουν. Οπότε δεν μπορώ να σας πω ότι εξεπλάγην. Μου ήρθε κάπως φυσιολογικά η πρόταση. Αυτό ήταν το πρώτο άκουσμα. Μετά όταν άρχισα να το αναλύω στο κεφάλι μου υπήρξαν κάποιοι ενδοιασμοί. Δεν είχα αναλάβει ποτέ τέτοιο ρόλο σε σχέση με παρουσίαση μιας εκπομπής. Αλλά τελικά είπα να βουτήξω και εύχομαι να τα καταφέρω και να κολυμπήσω.

Τη σύζυγο σας τη συμβουλευτήκατε;

Πάντα τη συμβουλεύομαι όταν έρχεται μια πρόταση στο τραπέζι και το ίδιο κάνει κι εκείνη όταν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο.

Τάσος Ιορδανίδης: Μιλά στο youfly για τη «Γη της Ελιάς», τους «Μπαμπά-δες» και το θέατρο

Τι σας είπε λοιπόν η σύζυγος σας, η Θάλεια Ματίκα; Σας προέτρεψε να δεχθείτε τη πρόταση για τους Μπαμπά-δες;

Ναι ήταν ενθαρρυντική στο να τη κάνω την εκπομπή. Το είδε σαν μια καινούρια πρόκληση που μου ταιριάζει.

«Η κριτική είναι μέρος της δουλειάς μας. Άρα είναι και αποδεκτή»

Με αφορμή την επιλογή σας για το πόστο του παρουσιαστή της εκπομπής «Μπαμπά-δες», είδαμε να ασκείται μια κριτική στη Δημόσια Τηλεόραση που χρησιμοποιεί ηθοποιούς στην παρουσίαση των εκπομπών της. Πως κρίνεται το γεγονός ότι στην ΕΡΤ βλέπουμε πολλούς ηθοποιούς να παρουσιάζουν εκπομπές;

Κατ’ αρχάς η κριτική είναι μέρος της δουλειάς μας. Ότι δουλειά και να κάνουμε. Άρα είναι και αποδεκτή. Μας δίνει περιθώρια να σκεφτούμε λίγο περισσότερο και να βελτιωθούμε περισσότερο σε όποιο μετερίζι και να βρισκόμαστε. Από’ κει κι έπειτα δεν ξέρω αν είναι κάποια στρατηγική της ΕΡΤ που έχει επιλέξει αρκετούς ηθοποιούς για την παρουσίαση εκπομπών. Πάντως δεν είναι και κάτι πρωτόγνωρο. Εγώ θυμάμαι κατά το παρελθόν πριν τη γέννηση της ιδιωτικής τηλεόρασης η κρατική μας τηλεόραση είχε πολλές εκπομπές τις οποίες παρουσίαζαν ηθοποιοί. Το ίδιο συμβαίνει και πετυχαίνει και στην ιδιωτική τηλεόραση. Από κει και πέρα νομίζω ότι ο καθένας όταν αναλαμβάνει κάτι κοιτάει φυσικά να το κάνει όσο μπορεί καλύτερα σύμφωνα με τις προσλαμβάνουσες του και τις δυνατότητες του. Το αποτέλεσμα δείχνει αν ο στόχος του θα έχει επιτευχθεί ή όχι.

«Η αγάπη του κόσμου μου προκαλεί ένα ευχάριστο συναίσθημα»

Συμμετέχετε στη «Γη της Ελιάς», σε μια σειρά του Mega που συνεχίζει για 3η σεζόν, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Εσείς την εισπράττετε αυτή την επιτυχία;

Και βέβαια την εισπράττω μέσα από την αγάπη του κόσμου. Αλλά και μέσα από την αγωνία  τους να μάθουν για τις εξελίξεις στη σειρά. Είναι αρκετοί αυτοί που με πλησιάζουν και με ρωτούν διάφορα πράγματα για το ρόλο μου στη σειρά. Είναι πάρα πολύ συγκινητικό όλο αυτό γιατί κάποια πράγματα δεν είναι αυτονόητα. Όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι της Γης της Ελιάς παρ’ ότι είχε πάρα πολλά εχέγγυα η σειρά για να πάει καλά δεν ήταν αυτονόητο ότι αυτή τη στιγμή θα μπαίναμε με το καλό στον τρίτο της κύκλο. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ συγκινητικό ότι έχει αγκαλιάσει ό κόσμος τόσο πολύ αυτή τη δουλειά. Και από μια απλή συνήθεια – χαριτολογώντας το λέω –  τείνει να γίνει μια εμμονή.

Τάσος Ιορδανίδης: Μιλά στο youfly για τη «Γη της Ελιάς», τους «Μπαμπά-δες» και το θέατρο

Πως διαχειρίζεστε το κομμάτι της αναγνωρισιμότητας;

Με ευγνωμοσύνη. Το να σου εκφράζει κάποιος την αγάπη του εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου και ίσα ίσα μου προκαλεί ένα ευχάριστο συναίσθημα.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του τρίτου κύκλου της «Γης της Ελιάς», τι θα συμβεί στη ζωή του Μάνου και της Μαρίνας;

Εγώ παρ’ ότι έχω χαρακτηριστεί ότι μπορεί να δίνω spoiler δεν μ’ αρέσει να δίνω spoilers. Εμένα μ’ αρέσει ο τηλεθεατής να κάθετε και να σιγοκαίγεται. Δηλαδή να περιμένει τις ανατροπές και τις εξελίξεις με αγωνία. Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι ο τρίτος κύκλος θα είναι καλύτερος κύκλος από τους δύο προηγούμενους. Νομίζω ότι έχει ανεβάσει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη η Βάνα Δημητρίου καθώς έχει μεγάλα κέφια σεναριακά. Οι ανατροπές θα διαδέχονται η μια την άλλη. Θα είναι η Γη των εκπλήξεων φέτος.

«Θα είμαι σε όλο το γ’ κύκλο της Γης της Ελιάς»

Από τις σκηνές που έχετε γυρίσει στη «Γη της Ελιάς» ποια ήταν αυτή που σας δυσκόλεψε περισσότερο;

Αρκετές ήταν οι δύσκολες σκηνές και για διάφορους λόγους η καθεμία. Από τις σκηνές οι οποίες με δυσκόλεψαν γιατί έπρεπε να κάνω μια διαφορετική υποκριτική προσέγγιση αν θέλετε ήταν κάποιες οι οποίες θα παρουσιαστούν τώρα με την έναρξη του τρίτου κύκλου. Άλλη σκηνή η οποία με δυσκόλεψε πάρα πολύ ήταν όταν είχε μπει στη σειρά ο φίλος μου ο Αποστόλης Τότσικας κι έπρεπε να παίξουμε ξύλο κάτι που δεν μπορούσα εγώ να το υποστηρίξω. Δεν θα μπορούσα να ασκήσω βία ποτέ ας πούμε σε έναν άνθρωπο πόσο μάλιστα στον Αποστόλη που είναι και φίλος.

Θα βρίσκεστε στη «Γη της Ελιάς» μέχρι το τέλος του γ’ κύκλου;

Ναι θα είμαι σε όλο τον γ’ κύκλο.

Το τέλος του Μάνου που υποδύεστε στη «Γη της Ελιάς» ποιο θα είναι;

Δεν το ξέρω αλλά ακόμα κι αν το ξέρουν οι ιθύνοντες εγώ δεν θα ήθελα να το μάθω ακόμα. Θα ήθελα να αποτελέσει και για μένα έκπληξη το τέλος του ήρωα που υποδύομαι.

«Θα ήθελα να δω τον Μάνο χαρούμενο και γεμάτο συναισθηματικά»

Ποιο θα θέλατε εσείς να είναι το τέλος του Μάνου;

Μ’ αρέσουν τα happy ends. Αλλά από κει κι έπειτα έχουν ενδιαφέρον κι άλλα ανατρεπτικά φινάλε. Θα ήθελα πάντως να τον δω χαρούμενο και γεμάτο συναισθηματικά.

Θεατρικά θα είστε για τρίτη σεζόν στη παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» στο θέατρο Άλφα. Πως αισθάνεστε που η συγκεκριμένη αυτή παράσταση είχε τέτοια απήχηση στο κοινό και συνεχίζει για μια ακόμη σεζόν;

Είμαστε ευγνώμονες τόσο εγώ όσο και η Θάλεια που ένα τόσο προσωπικό στοίχημα αγκαλιάστηκε τόσο θερμά και με τόση αγάπη από το φιλοθεάμων κοινό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευγνώμονες πραγματικά.

Πως είναι να παίζετε με τη σύζυγο σας στο θέατρο;

Είναι ότι καλύτερο προσωπικά εμένα μπορεί να μου συμβαίνει. Είναι ο ένας για τον άλλο επί σκηνής. Ο ένας θέλει το καλό του άλλου μόνο. Επομένως είναι ότι πιο ωραίο να έχεις τον αθέατο θεατή σου που δεν είναι άλλος ουσιαστικά από το σύντροφο σου επί σκηνής.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι: Ματίκα και Ιορδανίδης για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Άλφα

«Θα μ’ άρεζε πάρα πολύ το ενδεχόμενο να παίξω με τη Θάλεια σε μια τηλεοπτική σειρά»

Υπάρχει κάποια σκέψη να σας δούμε μαζί πάλι σε μια τηλεοπτική σειρά;

Σκέψη δεν υπάρχει, ούτε κάποια πρόταση έχει υπάρξει αλλά αν συνέβαινε θα ήταν πάρα πολύ ωραίο. Θα μ’ άρεζε πάρα πολύ το ενδεχόμενο αυτό.

Απωθημένα έχετε;

Αν με ρωτούσατε πριν 5-6 χρόνια θα σας έλεγα ναι. Πλέον δεν λειτουργώ με απωθημένα. Όλο αυτό που περάσαμε με τον κορονοϊό με ταρακούνησε συθέμελα και βρήκα το κέντρο μου. Επομένως όχι δεν έχω απωθημένα. Το μόνο που έχω είναι η ελπίδα για το μέλλον. Και ευχές να είμαστε όλοι καλά, σωματικά, πνευματικά και να μπορούμε να κάνουμε πράγματα τα οποία θα μας γεμίζουν συναισθηματικά και θα μας κάνουν να χαμογελάμε.

Τι ονειρεύεστε αν ονειρεύεστε;

Παλαιά ονειρευόμουν περισσότερο. Τώρα ένα όνειρο έχω μόνο. Να μπορέσω να αξιωθώ να φθάσω μέχρι τα βαθιά γεράματα και να είμαι σε θέση να καμαρώνω την οικογένεια μου στην τότε μορφή της.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
63,157ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12,590ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ