21 C
Athens
Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Ο Όρκος ΙΙ – ΕΡΤ: Οι ηθοποιοί και χαρακτήρες της σειράς

Πρεμιέρα αποκλειστικά στο ΕRΤFLIX κάνει το Σάββατο 8 Απριλίου 2023, η νέα σειρά της ΕΡΤ, «Ο όρκος ΙΙ», σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Λούλη, Θάλεια Ματίκα, Ιωάννη Παπαζήση, Λένα Παπαληγούρα, Εριέττα Μανούρη, Βάνα Πεφάνη και πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών.

Φίλιππος Ραζής (Χρήστος Λούλης)

Ο Φίλιππος Ραζής είναι ένας σπουδαίος χειρουργός που νοιάζεται για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Ζει για να βοηθάει. Εκτός από τα δικά του χειρουργεία, αναλαμβάνει και τα κοινωνικά χειρουργεία. Η ανάγκη του να αλλάξει τον κόσμο θα τον οδηγήσει στην ανακάλυψη μιας σπείρας που εμπορεύεται όργανα. Η εμπλοκή του στην υπόθεση θα τον φέρει σε ρήξη με τη σύζυγό του, Μαριτίνα, στην πιο δύσκολη στιγμή της σχέσης τους, και θα του αλλάξει για πάντα τη ζωή.

Ο όρκος 2η σεζόν: Οι ηθοποιοί και χαρακτήρες της σειράς

Μαριτίνα Απέργη (Θάλεια Ματίκα)

Σύζυγος του Φίλιππου Ραζή. Η Μαριτίνα έζησε γλυκόπικρα παιδικά χρόνια κι έτσι, όταν γνώρισε τον Φίλιππο, αφιέρωσε τη ζωή της στη δημιουργία της οικογένειας που ποτέ δεν είχε. Μεγάλωσε με τη Σμάρω, που την ανέθρεψε σαν παιδί της, κι από εκείνη έμαθε την τέχνη της κεραμικής, την οποία όμως δεν αξιοποίησε ποτέ επαγγελματικά. Ένα απροσδόκητο περιστατικό θα της αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή.

Ο όρκος 2η σεζόν: Οι ηθοποιοί και χαρακτήρες της σειράς

Ραφαήλ Αναλυτής (Ιωάννης Παπαζήσης)

Από τους καλύτερους στον τομέα του, ο Ραφαήλ αποτελεί το δεξί χέρι του Φίλιππου στα χειρουργεία, αλλά και στη ζωή, και είναι πάντα η φωνή της λογικής. Κοινωνικός και με ανάλαφρη flirty διάθεση, που με μια πρώτη ματιά φαίνεται να τα έχει όλα λυμένα. Όμως, στην πραγματικότητα είναι ένας μοναχικός χαρακτήρας που έχει επιτρέψει πολύ λίγους ανθρώπους στη ζωή του, ανάμεσά τους την Εριέττα Φωτιάδη. Η γνωριμία του με τη Θάλεια Μελά θα τον φέρει σε επαφή με μια άλλη πτυχή του εαυτού του.

Ο όρκος 2η σεζόν: Οι ηθοποιοί και χαρακτήρες της σειράς

Εριέττα Φωτιάδη (Λένα Παπαληγούρα)

Ογκολόγος στο νοσοκομείου «Άγιος Συμεών», ευεργέτες του οποίου ήταν οι πρόγονοί της. Η Εριέττα είναι πάντα πρόθυμη να προσφέρει βοήθεια, αλλά σπάνια θα είναι εκείνη που θα τη ζητήσει. Έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον Ραφαήλ και είναι οικογενειακή φίλη με τη Μαριτίνα. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την εμπλοκή του Φιλίππου στην έρευνα για το κύκλωμα, διότι είναι η μόνη που αντιλαμβάνεται τον αληθινό κίνδυνο.

Ο όρκος 2η σεζόν: Οι ηθοποιοί και χαρακτήρες της σειράς

Θάλεια Μελά (Εριέττα Μανούρη)

Η Θάλεια έχασε τη μητέρα της από καρκίνο όταν ήταν 15 χρόνων. Για το λόγο αυτό δέθηκε πολύ με τον πατέρα της και αποφάσισε να μην ακολουθήσει το όνειρό της να γίνει πολεμική ανταποκρίτρια και να μείνει κοντά του. Είναι επίμονη, με πάθος για ό,τι κάνει, ακόμα κι αν αυτό είναι ρεπορτάζ για τη showbiz που απεχθάνεται. Ο Φίλιππος Ραζής και η ανάγκη του να αποκαλύψει το παράνομο κύκλωμα θα της δώσουν την ευκαιρία να αποδείξει ποια πραγματικά είναι.

Ο όρκος 2η σεζόν: Οι ηθοποιοί και χαρακτήρες της σειράς

Μπελού Αλμπάσα (Αλίκη Ανδρειωμένου)

Η Μπελού είναι από τη Συρία και ήρθε παράνομα στην Ελλάδα με τον αδερφό της Μπερκ, χάνοντας στο ταξίδι τούς γονείς τους στη θάλασσα. Δουλεύει ως καθαρίστρια και προσπαθεί με δυσκολία να τα βγάλει πέρα. Το ακριβό χειρουργείο που χρειάζεται ο αδερφός της θα την κάνει να πάρει μια μη αναστρέψιμη απόφαση για να βρει χρήματα. Θα βρεθεί στον δρόμο του Φίλιππου Ραζή, ο οποίος θα προσπαθήσει να την προστατέψει από το κύκλωμα όσο εκείνη θα τον βοηθήσει να το ξεσκεπάσει.

Σιρχάν (Πανάγος Ιωακείμ)

Διατηρεί ένα παλιό καφενείο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο όμως στην πραγματικότητα αποτελεί βιτρίνα για την κανονική του δουλειά, αυτή του διαμεσολαβητή. Κυνικός, σκληρός, ο Σιρχάν βρίσκει ανθρώπους απελπισμένους που δέχονται να δώσουν κάποιο από τα όργανά τους προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα.

Γαλάτεια Παράσχη (Βάνα Πεφάνη)

Διοικεί το Νοσοκομείο «Άγιος Συμεών» όπου εργάζεται ο Φίλιππος Ραζής. Σοβαρή, τυπική και προσκολλημένη στους κανόνες, ακόμα κι αν αυτοί δεν εξυπηρετούν σε τίποτα. Πιστεύει πως η δύναμή της φτάνει μέχρι ένα σημείο. Το μυστικό της θα την κάνει ευάλωτη και θα κλονίσει τη σχέση της με τον Φίλιππο.

Χαράλαμπος Μελάς (Παντελής Παπαδόπουλος)

Πρώην πολεμικός ανταποκριτής που τα παράτησε όλα για να έρθει στην Αθήνα και να φροντίσει τη σύζυγό του, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο. Την έχασε όταν η Θάλεια ήταν 15 χρόνων και κατέρρευσε. Μετά το χαμό της γυναίκας του, βασίστηκε πολύ στην κόρη του, με την οποία έχει μια σχέση εξάρτησης.

Ο όρκος 2η σεζόν: Οι ηθοποιοί και χαρακτήρες της σειράς

Νικήτας Στεργίου (Γιωργής Τσαμπουράκης)

Ο Νικήτας είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας που θα εντυπωσιαστεί από την τέχνη της Μαριτίνας αλλά και από την ίδια. Θα επενδύσει στα έργα της και θα είναι μια φωτεινή αχτίδα στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της, παρόλο που κι αυτός κουβαλάει το δικό του τραύμα. Θα παίξει καταλυτικό ρόλο ανάμεσα σε εκείνη και τον Φίλιππο και θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας και των δύο.

Λένα Ζησίμου (Δήμητρα Βήττα)

Ειδικευόμενη του Φιλίππου Ραζή. Μπήκε στην Ιατρική από τους πρώτους κι από τότε αυτό έγινε η ζωή της. Περνάει σχεδόν όλες τις ώρες της στο νοσοκομείο κι όταν δεν δουλεύει ασχολείται με την έρευνα. Είναι φιλόδοξη, με αίσθημα υπεροχής που δεν της επιτρέπει ποτέ να χαλαρώσει.

Περικλής Ραζής (Σωτήρης Χατζάκης)

Θείος του Φιλίππου Ραζή. Του στάθηκε σαν πατέρας όταν ο αδερφός του πέθανε και τον καθοδηγεί από μικρό. Τώρα, με την εμπλοκή του Φιλίππου στην υπόθεση εμπορίας οργάνων, ο Περικλής κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον προστατέψει, αλλά και να τον αποτρέψει από το να ασχοληθεί με ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Τάσος Καλαβρινός (Ντένης Μακρής)

Υπεύθυνος προγράμματος και ανώτερος της Θάλειας Μελά στο τηλεοπτικό κανάλι που εργάζεται. Απολαμβάνει τη δύναμη που του προσφέρει η θέση του και νομίζει ότι μπορεί να αποκτήσει ό,τι βάλει στο μάτι. Είναι επιφανειακός και ενδιαφέρεται μόνο για τα νούμερα τηλεθέασης. Βοηθάει τη Θάλεια μέχρι εκεί που καλύπτεται το συμφέρον του.

Ο όρκος 2η σεζόν: Οι ηθοποιοί και χαρακτήρες της σειράς

Βίλμα Αντωνιάδη (Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου)

Η Βίλμα είναι η κολλητή φίλη της Μαριτίνας. Έχει οικονομική άνεση και της αρέσει η καλή ζωή. Παρακινεί συνεχώς τη Μαριτίνα να ασχοληθεί με κάτι άλλο πέρα από τον Φίλιππο. Είναι αυτή που της γνωρίζει τον Νικήτα Στεργίου. Δοτική με flirty διάθεση, η Βίλμα είναι η φίλη που όλοι θα ήθελαν να έχουν.

Ιάσονας Αλεξάκης (Κωνσταντίνος Ασπιώτης)

Γενικός χειρουργός με σπουδές και καριέρα στο εξωτερικό. Εμφανίζεται στο νοσοκομείο για να αναπληρώσει τη θέση του Φίλιππου Ραζή. Είναι πάντα χαμογελαστός και πρόθυμος να βοηθήσει. Έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την Εριέττα. Θα σταθεί στη Μαριτίνα Απέργη, με την οποία γνωρίζονταν από το παρελθόν, σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής της.

Λουκάς Πολίτης (Γιώργος Φλωράτος)

Γενικός γιατρός στο νοσοκομείο. Είναι ηθικός και θαυμάζει τον Φίλιππο Ραζή για το ταλέντο του και την αφοσίωσή του στην Ιατρική. Προσπαθεί να του μοιάσει, όμως ο φόβος του και εμμονή του στους κανόνες θα τον φέρουν σε κόντρα μαζί του.

Σύλβια Ρήγα (Δήμητρα Σιγάλα)

Δικηγόρος που εξαιτίας του αλκοολισμού της σβήστηκε από τον χάρτη. Η Σύλβια έρχεται για να βοηθήσει τον Φίλιππο Ραζή, αλλά και να βρει το δικό της δίκιο. Η Σύλβια κουβαλάει μια βαριά ιστορία στην πλάτη της και παρόλο που δεν γνωρίζει τον Φίλιππο προσωπικά πιστεύει στην αθωότητά του.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Youfly.com Team
Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
60,560ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12,040ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,631ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ