17.1 C
Athens
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Αρναούτογλου και τα «στημένα» πάνελ, ο γάμος του Μουζουράκη, η Καινούργιου και η Χατζίδου

Εν Αρχή Ην …Το Μπέρδεμα

Μπερδεμένος… Γεννήθηκα μπερδεμένος, αδέλφια, πώς ν’αλλάξω αυτή την εβδομάδα; Και να ξεμπερδευτώ τώρα; Τώρα που, όλοι οι άλλοι αρχίζουν να μπερδεύονται; Ο καιρός; Οι φίλαθλοι των ομάδων; Οι ψηφοφόροι; Η Νεφέλη Μεγκ και η μπερδεμένη «σάτιρα» της; Ή ο Στέφανος Τσιτσιπάς που δήλωσε ότι ντρέπεται που μίλησε έτσι στη μητέρα του; Αυτό είπε, ή ότι ντρέπεται που τον «έπιασε» ο φακός να μιλά έτσι στη μητέρα του; Μπερδεύτηκα. Ψεύτικα ειδύλλια «βγαίνουν στη φόρα» για να σας μπερδέψουν απ’τα πραγματικά «παράνομα» που θα τάραζαν το μικρό χωριό της Σόουπιτς και γενικά, ένα μπέρδεμα…

Γι’αυτό ξεκινάμε με Σάκη Μπουλά και «Αλλάξανε Τα Γούστα σου» ως τον απόλυτο Ύμνο του Μπερδέματος». Καλή ανάγνωση, αδέλφια.

Ο Γρηγόρης Καλεσμένος Στον Γρηγόρη

«Με πήρε (ο πανελίστας) τηλέφωνο να μου ζητήσει συγγνώμη γιατί τον έβαλαν να τα πει αυτά»… Μια, κατά τα άλλα, πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση που κατάφερε να «βγάλει» άλλον έναν «ζουμερό» τίτλο – ίσως και αυτό που δημοσιογραφικά αποκαλείται «λαυράκι» – από συνέντευξη στο «2Night Show». Ποιός καλεσμένος τη διετύπωσε; Κανείς. Ο Γρηγόρης «ξηγήθηκε» για άλλη μια φορά, γιατί ως γνωστόν: Κανείς δε θα «πονέσει» τη δουλειά σου περισσότερο από σένα τον ίδιο.

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη το ενδιαφέρον χόμπυ του αγαπημένου παρουσιαστή και φίλου (θέλω να πιστεύω) Γρηγόρη Αρναούτογλου να καλεί κόσμο στην εκπομπή για να «τα πει» ο ίδιος και (γιατί όχι;) και αυτοί. Το στόμα τους κλείνει, ρε μπροζ; Όποιος θέλει, μιλάει. Κάτσε να τελειώσει ο παρουσιαστής κι ύστερα μας λες κι εσύ τη μαλακία σου. Άιντε… Που μου θέλετε συνέντευξη «στα μέτρα σας». Θα πει ο Γρηγόρης αυτό που τον εμπνέετε να πει (και μπράβο σας) και στον υπόλοιπο χρόνο είστε ελεύθεροι να μιλήσετε. Έλα μωρέ υπερβολικοί, άμα άξιζε κιόλας αυτό που θέλατε να πείτε για να «κάμει τίτλο» κανένας Αρναούτογλου δε θα σας επισκίαζε.

Στήνονται Τα Πάνελ Μωρέ;

Πάμε στο «ψητό» τώρα: Κάποιος/οι πήραν τηλέφωνο τον Γρηγόρη και του ζήτησαν συγγνώμη που τον «έθαψαν» στην εκπομπή τους. Αυτό σημαίνει δυό πράγματα (μπορεί και περισσότερα) – 1. Ότι υπάρχουν ακόμη εκπομπές που προκαθορίζουν τι (και πόσο) θα ειπωθεί στον «αέρα» για κάποιον και.. 2. Ότι υπάρχουν ακόμη εκπομπές που μοιράζουν τους ίδιους κοινότυπους «ρόλους» (όπως 25 χρόνια πριν) στους πανελίστες τους. Πώς γίνεται αυτό το τελευταίο; Κατόπιν οδηγίας του αρχισυντάκτη σε συνεννόηση με τον παρουσιαστή κάποιος/α κάνει τον καλό/ή, άλλος τον κακό/ή, ένας τρίτος τον «αστείο», τον «άσχετο» και πάει λέγοντας…

Ειδικά, αν ο παρουσιαστής/στρια δε χωνεύει το πρόσωπο που θα συζητηθεί στο επόμενο θέμα, ανατίθεται στον/ην «γλωσσοκοπάνα» του πάνελ να «τα χώσει». Το καλύτερο θα σας τρελάνει, επειδή θα το εντοπίσετε σε πολλές παρέες της παλιάς τηλεόρασης: Ο παρουσιαστής/στρια επίσημα υποστηρίζει αυτόν που δε χωνεύει, βρίζοντας τον «κακό» του πάνελ για να «βγει λάδι», κάνοντας πως ξέχασε ότι με τη συναίνεσή του δόθηκε η οδηγία να τον «θάψει».

Σύμφωνα με την ατάκα του Γρηγόρη λοιπόν, αυτή η «σάπια» τηλεόραση υφίσταται ακόμη σε κάποιες εκπομπές. Παρόλο που η μικρή εμπειρία μου, μου υπαγορεύει να διαφωνήσω δε θα είμαι απόλυτος κρατώντας μικρό καλάθι, λόγω της αντίστοιχης μεγάλης εμπειρίας του Γρηγόρη. Τι διάλο; Αν δεν ξέρει αυτός τι λέει, τότε ποιός;

Τις Πταίει;

Αν υποθέσουμε πως αυτό που λέει ο Άρνι ισχύει, όμως αδέλφια: Ποιός φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη; Σίγουρα όχι εσείς που παρακολουθείτε ένα καλοστημένο «τσίρκο», σκαρωμένο προς δική σας, τέρψη (άντε και για να «βρίσει» η εκπομπή τους οχτρούς της). Φταίει ο παρουσιαστής; Κυρίως. Ο αρχισυντάκτης/τρια; Στον βαθμό που απολαμβάνει τη συνενοχή του με τον επικεφαλής, φυσικά. Γιατί όμως, αφήνουμε έξω και το ίδιο το «πιστόλι»;

Ναι, είναι εργαζόμενος που κινδυνεύει περισσότερο απ’τον καθένα να χάσει τη δουλειά του, ως τελευταίος τροχός της αμάξης. Ναι, ακολουθούσε οδηγίες και ναι, αν ήταν στο χέρι του δε θα έβριζε τον κάθε «Γρηγόρη». Σύμφωνοι, αδέλφια για να έρθω να ρωτήσω: Και; Θα βάλει κάποιος λόγια στο στόμα μου για έναν ανθρώπο που συμπαθώ; Λόγια που δεν πιστεύω και λόγια για τα οποία είμαι απολύτως υπόλογος προσωπικά απέναντί του και ενδεχομένως απέναντι στο Νόμο; Κι όλα αυτά το 2023;

Συγγνώμη, αλλά δεν το «αγοράζω» αδέλφια. Τι πιστεύω: Αν το κάνεις κατ’εξακολούθηση ή το γουστάρεις – άρα μοιράζεσαι την ευθύνη με τον παρουσιαστή και τον αρχισυντάκτη που σε ορμήνεψαν – είτε δεν το γουστάρεις, αλλά σου έγινε συνήθεια ως ο μόνος τρόπος να κάνεις αυτή τη δουλειά. Σου έχω νέα, λοιπόν: Και στις δύο περιπτώσεις είσαι λάθος και ο τρόπος που βλέπεις τα Μ.Μ.Ε. έχει πάρει τον «στραβό» το δρόμο. Όχι τόσο αυτή τη φορά επειδή «βλάπτεις» τον τηλεθεατή με τέτοιου είδους σκοπιδο-θέαμα (είπαμε, το καταδιασκεδάζετε το σκετς). Ούτε καν επειδή είσαι υπόλογος για ανθρώπους που βρίζεις σ’εκείνους, μα και στο κάρμα σου.

Ο πανελίστας που επέτρεψε παραπάνω απ’όσο η εποχή μας, η συνείδησή του και η τηλεόραση που θέλουμε όλοι, να του υπαγορεύσουν τι θα πει, βάζοντας λόγια που δεν πιστεύει στο στόμα του, απλά έχει χάσει τον εαυτό του. Αντάλλαξε την αποδοχή του παρουσιαστή, ή του αρχισυντάκτη με τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να κάνει αυτή τη δουλειά και αλλοτριώθηκε. Όσο για το τηλεφώνημα που έκανε στον Γρηγόρη για να του ζητήσει συγγνώμη; Αυτό τον καθιστά ακόμη πιο μπερδεμένο, ίσως και λίγο ρουφιάνο. Όλα λάθος, δηλαδή…

Πέμπτη 25 Μαίου 2023

Η ώρα είναι 12:30 και μόλις μπήκα στην αίθουσα σύνταξης της εκπομπής που λιώνω το κορμάκι μου τηλεοπτικά (μπορεί και όχι) τα τελευταία δύο χρόνια. Οδηγούσα και δεν είχα δει τα ίντερνετς, μια που είναι γνωστό ότι τις υπόλοιπες ώρες τις ημέρας η μουσούδα μου είναι χωμένη στα σόσιαλ. Είχα την τιμητική μου σήμερα Πέμπτη, αδέλφια και πολύ ευχαριστώ:

Περίπτωση Ι

Ελένη Χατζίδου παρουσιάζοντας το Breakfast@Star: «Εγώ μπήκα να δω αν ακολουθεί η Κατερίνα τον Δημήτρη και ο Δημήτρης την Κατερίνα από περιέργεια, αλλά δεν μπορώ να δω γιατί με έχει κάνει μπλοκ. Δεν ξέρω γιατί. Εσύ είσαι από τους λίγους που δεν έχει κάνει (σ.σ.: μάλλον τη Λιλή Πυράκη εννοεί). Δημήτρη Ουγγαρέζο σε αγαπώ τόσο πολύ, είσαι μέσα στη καρδιά μου, είσαι υπερταλαντούχος, σε λατρεύω και χαιρόμαστε να σε βλέπουμε και να σε ακούμε»

Περίπτωση ΙΙ

Κατερίνα Καινούριου για την Ταπεινότητά μου – Season 2, Episode 2709 – The One With the Noumera: «Παιδιά μην τσακώνεστε γιατί ο Ουγγαρέζος το πρωί έλεγε στο ραδιόφωνο ότι τσακώνομαι επίτηδες με τον Ανδρέα γιατί για μία φορά έκανε ο Λιάγκας μεγαλύτερα νούμερα από εμάς και το κάναμε επίτηδες»

Περίπτωση ΙΙΙ

Προσθέστε στα παραπάνω και μια συζήτηση για μένα και την αγάπημένη μου, Κατερίνα Ζαρίφη στο «Πρωινό Μας». Ε, πολύ θέλει; Φταρνιζόμουν όλο το πρωί μέχρι που μπήκα στο γραφείο και κατάλαβα…

Αρχικά, να ευχαριστήσω τα φιλαράκια μου στην εκπομπή της Φαίης που είδαν όπως και όλοι εσείς την πλάκα ανάμεσα στην Κατερίνα Ζαρίφη, τον Σάββα κι εμένα και γέλασαν μαζί μας. Ειδικά με την Κατερίνα που κι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είμαστε μαζί στη Βέροια για δουλειά εξακολουθούμε να βρίσκουμε πολύ αστείο το να «αλληλο-ξεφτιλιζόμαστε» – ελπίζουμε κι εσείς. Μη νομίζετε… κι ο Σάββας μια χαρά μας «προλαβαίνει» στον χαβαλέ, εκτοξεύοντάς τον. Αν εξαιρέσεις ένα λάθος ρεπορτάζ που μεταφέρθηκε αμέσως μετά την προβολή του βίντεο κι άλλο ένα που (για μια ακόμη φορά) ήταν προσωπική πικρία μεταμφιεσμένη σε κριτική… Κατά τα άλλα, ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους που είδαν ακριβώς αυτό που συνέβη, το χάρηκαν και σχολίασαν.

Μινγουάηλ: Εσείς θυμάστε παρουσιαστές να τσεκάρουν λίστες ακολούθων για το ποιος μπλόκαρε ποιόν, μπας και «ψαρέψουν» καμιά μανούρα για θέμα στην εκπομπή τους, ή έχετε μείνει σε τίποτα σοβαρούς: Κορομηλάδες, Ελένες και Γρηγόρηδες; Ξυπνάτε αδέλφια, ήρθε η νέα γενιά να δείξει το δρόμο και να μας διδάξει τα καινούρια τα κόζα. Κάπου εδώ, ας γράψω (αν και αποτελεί προσωπικό θέμα) μια που μ’εσάς μοιράζομαι άλλα κι άλλα πως η Ελένη Χατζίδου μια χαρά γνωρίζει, γιατί τη μπλόκαρα. Κι εκείνη το γνωρίζει και όλοι οι «εμπλεκόμενοι». Κατά τα άλλα, την ευχαριστώ πολύ που με θεωρεί ταλαντούχο και γουστάρει να με βλέπει και να με ακούει – έτερον εκάτερον.

Τέλος, το μόνο που έχω να πω στην Κατερινάρα μου είναι πως ευχαριστώ και εκείνη που ακούει το «Mappes Show» στο My Radio 104.6 – και μάλιστα απ’τ’αξημέρωτα (07:00-10:00). Όσο για τον Ανδρέα που σέβομαι και υπολήπτομαι (το αυτό εύχομαι και για εκείνη) οφείλω να διευκρινίσω πως, ουδέποτε η ραδιοφωνική παρέα μας μίλησε για «στήσιμο». Όπως ανέφερα και παραπάνω δεν πιστεύω σε «στησίματα» πάνελ, πλέον. Άσε που, ποιός θα τολμούσε να «στήσει» τον Ανδρέα Μικρούτσικο υπαγορεύοντάς του, τι θα πει και αν θα «μαλώσει»; Ο Ανδρέας είναι θεμέλιος λίθος και δομικό στοιχείο της ελληνικής τηλεόρασης – ούτε μπορείς να τον «στήσεις», ούτε καταδέχεται και να «στηθεί». Καλό είναι να τον κανακεύεις ως ό,τι πιο πολύτιμο έφερε η μοίρα (κι ο Κοκλώνης) στον επαγγελματικό σου, δρόμο. Μακάρι κι εγώ να είχα τέτοια ευκαιρία.

Και για να καταλήξω αδέλφια: Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που το πρωί της περασμένης Πέμπτης ασχολήθηκαν μαζί μου – με κάνετε μάγκα και το εκτιμώ. Πολύ ταπεινά θα παρακαλέσω η επόμενη φορά να είναι Τετάρτη για να μπορώ να σας απολαύσω κιόλας.

Ο Μουζουράκης, ο Βλάσσης κι Ένας Φακός

Αυτό με τον Πάνο Μουζουράκη που όλη η ελληνική τηλεόραση, εκτός Μουτσινά «τραβάει τα βυζιά της» όλη την εβδομάδα δεν το έχω καταλάβει, αδέλφια. Ο άνθρωπος παντρεύεται και δε γουστάρει κάμερες. Ζητά διακριτικότητα με όποιον τρόπο εκείνος θεωρεί ότι τον εκφράζει καλύτερα. Έμμετρα; Έμμετρα… Κάμοντας αερόμπικ; Ντυμένος Βίκινγκ; Ό,τι θέλει θα κάνει #ελαπαναγίαμ.

Ειδικά, αν θεωρεί πως οι συνήθεις ύποπτες εκπομπές, ήδη έχουν «ξηγηθεί» σκουληκιάρικα απ’τη δημοσίευση κιόλας της σχέσης του, έχει κάθε λόγο να ζητά διακριτικότητα στην προσωπική του, στιγμή. Κάηκε ο άνθρωπος στον χυλό και φοβάται και το γιαούρτι. Θ’ανέφερα εδώ την περίπτωση της Καινούριου (πολύ τη μελετήσαμε σήμερα) που, ως φίλη της νύφης, μόνο το PIN του κινητού της δεν έχει αποκαλύψει – αλλά δεν ξέρω πού συγκαταλέγει ο Πάνος τη συγκεκριμένη περίπτωση – στις κολλητές της νύφης, ή της τηλεθέασης.

Όπως και νά ‘χει, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του ζευγαριού να διαχειριστεί στο γάμο του τη δημοσιότητα όπως γουστάρει. Και μην ακούσω το επιχείρημα: «Είναι δημόσιο πρόσωπο ο Μουζουράκης και όταν χρειαζόταν τη δημοσιότητα ήταν καλά», γιατί θα πάθω Πουλόπουλο-4άρι-Κύπρος-Eurovision. Είναι υποχρεωμένος δηλαδή κάποιος που λόγω δουλειάς επιζητά τη δημοσιότητα να την βάλει τροχονόμο και στην προσωπική του ζωή, αλλιώς είναι αχάριστος; Μωρ’τι μας λέν’;

Απ’το Χρονοντούλαπο του Μυαλού Μου

Θα σας πω μια ιστορία που ως τηλε-τζάνκυ δε θα ξεχάσω ποτέ. Παντρεύεται ο Βλάσσης Μπονάτσος την Μάρθα Κουτουμάνου (κόρη της Ζωής Λάσκαρη) και όπως καταλαβαίνετε (ακόμη και τώρα) αποτελούσε το γεγονός των γεγονότων στο κοσμικό metaverse. Ο υπέρλαμπρος γάμος τελείται και το ζευγάρι μπαίνει σε ένα κάμπριο αυτοκίνητο για ν’αναχωρήσει προς τη νέα του, ζωή. Φουλ κάμερες και φωτογράφοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους «διψώντας» έστω για το ένα πλάνο/κλικ παραπάνω που θα κάνει το αφεντικό τους να φουσκώσει από περηφάνια και να τους ανταμείψει κιόλας. Η Μάρθα κι ο Βλάσσης κουράζονται, δεν αντέχουν άλλο και ο γαμπρός ζητά αυστηρά απ’τους δημοσιογράφους να τους αφήσουν ήσυχους. Χαρακτηριστικά, «τα χώνει» στους φωτο-ρεπόρτερ (ίσως και σε κάποιον συγκεκριμένα).

Ακούγεται τότε μια φωνή που δε θα ξεχάσω στο αρχειακό δαιδαλώδες μυαλό που κουβαλάω: «Εμείς σε φτιάξαμε» είπε ένας φωτογράφος με τον Μπονάτσο να πηδάει έξω απ’το κάμπριο και να τον αρπάζει…

Αυτά θυμάμαι, αυτά γράφω αδέλφια. Λίγο καλύτερα, ή λίγο χειρότερα η ουσία είναι πως δυό άνθρωποι παντρεύονται σε μια απ’τις πιο όμορφες/ιερές/προσωπικές, πρώτες στιγμές της κοινής ζωής τους: Γιατί να επιμένεις να τους τη χαλάσεις; Μπορεί να τά ‘πε χοντρά ο Πάνος, ίσως και να ξέφυγε και λίγο πάνω στην πιλάλα του να προστατεύσει και έναν άνθρωπο που δεν έχει σχέση με τη δημοσιότητα και μπορεί να μην αποζητά (ούτε εκείνη, μήτε η οικογένειά της) την έκθεση – αυτό το σκεφτήκαμε;

Ο Αρναούτογλου και τα «στημένα» πάνελ, ο γάμος του Μουζουράκη, η Καινούργιου και η Χατζίδου

Όχι, δε μας νοιάζει… Θα νοικιάσουμε συνεργεία, θ’αψηφίσουμε την επιθυμία του ζευγαριού και θα «κουμπώσουμε» μικρόφωνο ακόμη και στα κουφέτα, αν γίνεται. Γιατί; Για να μην έχει το πλάνο κανας άλλος: Ή όλοι, ή κανείς. Ποιόν να σκεφτούμε; Το ζευγάρι που παντρεύεται; Ποιός νοιάζεται γι’αυτούς μωρέ; Έχουμε άλλους 2 μήνες εκπομπές λέμε. Να ζήσετε παιδιά…

Κουιζάρα

Και φύγαμε για την Κουιζάρα μας:

Ποιός πανελίστας/στρια παρουσιάζει στην εκπομπή που συμμετέχει θετικές πληροφορίες κι «αποκλειστικά» για την εκπομπή που θέλει να τον/την πάρουν του χρόνου; Των φρονίμων τα παιδιά…

Mappes Show: Σας Ευχαριστούμε.

Για το τέλος, θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ, εκ μέρους και της υπόλοιπης παρέας για το Mappes Show – ξέρετε εσείς. Η Ιωάννα, ο Βασίλης, η Βασιλική, η Αμάντα και ο Μάκης είμαστε ευγνώμονες που κάθε πρωινό όλο και περισσότεροι Μάππες χαμογελάμε και κάνουμε τους άλλους ν’ανησυχούν στο My Radio 104.6. Οι χειρότεροι στο ελληνικό ραδιόφωνο, χωρίς να κάνουμε εκπομπή για το ΤικΤοκ, χωρίς να αντιγράφουμε άλλους, να προμοτάρουμε μόνο έναν από εμάς, ή να απαγγέλουμε γραμμένα αστεία… Χωρίς να «προσκυνήσουμε» πολιτικούς, αθλητές, τραγουδιστές, δισκογραφικές, ή Τσελέμπριτιζ, παρά μόνο, αν μας εμπνέουν. Βρίζοντας εσείς εμάς, εμείς εσάς και καταλήγοντας να γελάμε με την κατάντια μας κάνουμε ένα πράγμα μόνο: Ραδιόφωνο. Μπορεί να είναι το χειρότερο, αλλά είναι ειλικρινές, αυθεντικό κι απ’την ψυχή μας, εδώ και 16 χρόνια. Ρωτήστε ακόμη και τους «εχθρούς» μας που ακόμη κι εκείνοι μας ακούν και τσαντίζονται που γελάνε.

Σ’αυτούς λοιπόν και σε όλους εσάς αφιερώνω το σημερινό τραγούδι του κλεισίματος: «Let Me Entertain You» από Robbie Williams, φυσικά… Ευχαριστούμε Μάππες μου:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.
Δημήτρης Ουγγαρέζος
Δημήτρης Ουγγαρέζος
Γεννήθηκα στις 9 Φεβρουαρίου 1980 κατά τη 1 και 25’ το ξημέρωμα στην Αθήνα και κατάγομαι από την Κάλυμνο και το Καστελόριζο με προπάππου σφουγγαρά (όχι Σφουγγαρέζο - απ’το άλλο σόι) και παππού, ψάλτη. Το Mappes Show, αφού πέρασε απ’τον Ρυθμό 94.9, όπου κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, ανέλαβε την πρωινή ζώνη του νεοσύστατου My Radio 104.6! Παράλληλα - από το 2008 - δοκιμάζω μάταια (μπορεί και όχι) να τα καταφέρω στην τηλεόραση, ως παρουσιαστής στο Mad, Mega, ΑΝΤ1 και φέτος, ξανά στο Mega που με ανέδειξε. Μου λείψατε και χαίρομαι πολύ που οι διαδικτυακές συζητήσεις και οι αποψούλες μας θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, χωρίς λογοκρισία, στη γεμάτη όρεξη οικογένεια του YouFly.com (μπλέξανε οι άνθρωποι). Καλά μας, ταξίδια στα FlyΝews!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
63,157ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12,590ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ