30.8 C
Athens
Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Νίκος Ψαρράς: Η Αγάπη Παράνομη, η επιστροφή στις Άγριες Μέλισσες και το θέατρο

Ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Ψαρράς μιλά αποκλειστικά στο youfly.com για τη νέα σειρά της ΕΡΤ1 «Αγάπη παράνομη» που κάνει πρεμιέρα απόψε, Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 22.00.

Λίγες ώρες πριν την αποψινή πρεμιέρα της σειράς «Αγάπη παράνομη» ο Νίκος Ψαρράς μας μιλά για το ρόλο του στην ολοκαίνουρια αυτή σειρά εποχής της ΕΡΤ, αναφέρεται στη συνεργασία του με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την επάνοδο του – ως Σταμάτης- στις «Άγριες Μέλισσες».

«Χρόνια είχα να διαβάσω τόσο ωραίο σενάριο»

Ο Νίκος Ψαρράς για την Αγάπη Παράνομη και τον ρόλο του

Κύριε Ψαρρά, τι ήταν αυτό που σας έκανε να πείτε το «ναι» στην «Αγάπη παράνομη» της ΕΡΤ;

Πολλοί είναι οι παράγοντες. Καταρχάς οι συντελεστές. Γιατί για μένα το πιο σημαντικό είναι οι συντελεστές. Ξέροντας ότι στη δουλειά αυτή θα είναι η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, ο Νίκος Κουτελιδάκης στη σκηνοθεσία και η Ελένη Ζιώγα στο σενάριο αμέσως ένιωσα μια χαρά και ήθελα να είμαι σε αυτή τη σειρά. Διαβάζοντας  όμως το σενάριο της Ελένης και το διήγημα του Θεοτόκη είδα πόσο ωραία δουλειά ετοιμάζεται να γίνει. Χρόνια είχα να διαβάσω τόσο ωραίο σενάριο και πολύ χάρηκα γιατί αντιμετωπίστηκε όλη η δουλειά σαν μια μεγάλου μήκους ταινία. Αρκεί να σας πω ότι κάναμε πέντε μήνες γυρίσματα για έξι επεισόδια.

Τι είναι αυτό που σας ιντριγκάρει περισσότερο στον ήρωα που υποδύεστε;

Ότι ένας καλοβαλμένος άνθρωπος και τακτοποιημένος οικογενειάρχης χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και τη χάνει με μια σιωπή, τη χάνει ήσυχα, δεν τη χάνει όπως συνήθως οι ρόλοι που υποδύομαι εγώ, φωνακλάδικα. Αυτό είναι που με γοήτευσε πολύ στο Στάθη Θεριανό και αυτός ήταν ο αγώνας κάθε μέρα στο γύρισμα να περάσει η πάλη που έχει μέσα του μέσα από μια ησυχία.

Ο Νίκος Ψαρράς στη σειρά της ΕΡΤ1

Στον ρόλο σας σαν Στάθης Θεριανός, υπήρχε κάτι που να σας δυσκόλεψε ή ίσως και να σας φόβισε λιγάκι;

Κοιτάξτε έχει σκιές πολύ έντονες ο συγκεκριμένος ρόλος που θέλουν προσοχή. Έχει σκηνές που κλαίει. Του συμβαίνουνε πολύ έντονα πράγματα και όλα αυτά έπρεπε να βγούνε με μια ακρίβεια και με μια αλήθεια.  Από ‘ κει και πέρα δυσκολίες υπήρξαν επειδή τα γυρίσματα που γίνανε όλο το καλοκαίρι συνέπεσαν με τη  περιοδεία της παράστασης “Ιφιγένεια εν Ταύροις” στην οποία συμμετείχα. Ήτανε λίγο επίπονος ο Ιούνιος που μας πέρασε. Αλλά το καλό είναι ότι όλα τα ξεχνάμε όταν βλέπεις το τελικό αποτέλεσμα και μένεις ικανοποιημένος.

«Το να συνεργάζεσαι με τη Καρυοφυλλιά είναι ευλογία»

Η συνεργασία με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και το μήνυμα της σειράς

Με την συμπρωταγωνίστρια σας στη σειρά την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συνεργάζεστε για πρώτη φορά τηλεοπτικά…

Τηλεοπτικά ναι είναι η πρώτη φορά. Πραγματικά δεν το είχα σκεφτεί γιατί ήταν σα να είμαστε πάντα μαζί με τη Καρυοφιλλιά την οποία και γνώρισα τον Δεκέμβρη του 1994. Ήμασταν μαζί στις δύο πρώτες μου δουλειές στον «Μάκβεθ» και στην «Αντιγόνη» και από  τότε έχουμε συνυπάρξει σε πολλές θεατρικές δουλειές». Το να συνεργάζεσαι με τη Καρυοφυλλιά είναι ευλογία. Είναι πολύ γενναιόδωρη και συνάμα είναι ένας πολύ ωραίος συνεργάτης.

Ο Ψαρράς κι η Καραμπέτη στη σειρά της ΕΡΤ

Στη σειρά παίζουνε και δύο παιδιά: η Κατερίνα Παντούλη (στο ρόλο της Μαρίας, της μεγάλης κόρης σας και η Ελλη Νταλιάνη (στο ρόλο της Ειρήνης, της μικρής κόρης σας). Πως είναι να δουλεύεις με παιδιά;

Είναι δύσκολο αλλά τα παιδιά είναι και ένα μεγάλο σχολείο γιατί σου δείχνουνε πόσο εύκολα μπορούν να μπούνε σε μια κατάσταση. Δεν έχουν τα φίλτρα και τις άμυνες που έχουμε εμείς. Τα παιδιά είναι πάντα διαβασμένα, είναι πάντα έτοιμα. Η δυσκολία είναι πιο πολύ η δική μας να έρθουμε αντιμέτωποι με αυτά τα υπέροχα πλάσματα.

Μέσα από την «Αγάπη παράνομη» θίγεται και το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας που είναι πολύ επίκαιρο στις μέρες μας. Στέλνει κάποιο μήνυμα η σειρά αυτή;

Μηνύματα πάντα βγαίνουν βλέποντας μια σειρά ή διαβάζοντας ένα βιβλίο. Η ενδοοικογενειακή βία είναι κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σκληρό πράγμα. Στιγματίζει τα παιδιά εφόρου ζωής και μακάρι να υπάρχει δύναμη να μιλάνε πολύ γρήγορα αυτά τα παιδιά και να είναι πολύ μακριά από οποιαδήποτε βία. Η οικογένεια ειδικά για τα μικρά παιδιά πρέπει να είναι ο χώρος που πρέπει να αισθάνονται σιγουριά, να νιώθουν  άνετα και να μπορούν να εκφραστούν. Αν υπάρξει φόβος και βία μέσα στην οικογένεια η ψυχολογία του παιδιού είναι πάρα πολύ διαταραγμένη και είναι πολύ λυπηρό όταν συμβαίνει.

Ο Νίκος Ψαρράς στην Αγάπη Παράνομη

«Θα το προτιμούσα εγώ σαν ηθοποιός να παίζω σε ελληνικά κείμενα παρά σε φορμάτ από τη Χιλή»

Η στροφή στη μυθοπλασία και η ΕΡΤ

Μπορεί μια σειρά όπως η «Αγάπη παράνομη» να κάνει επιτυχία στη δημόσια τηλεόραση ή θα είχε καλύτερη τύχη σε ένα ιδιωτικό κανάλι;

Εγώ εύχομαι να κάνει επιτυχία στη Δημόσια Τηλεόραση γιατί είναι μια σειρά που αρμόζει στο ρόλο και στο χαρακτήρα της ΕΡΤ. Και επιπλέον γιατί η Δημόσια Τηλεόραση πίστεψε σε αυτή τη σειρά. Εγώ μπορώ να σας πω ότι εύχομαι τα ιδιωτικά κανάλια να ξαναστραφούνε στα μυθιστορήματα και στη λογοτεχνία. Έχουμε μια υπέροχη λογοτεχνία. Θα το προτιμούσα εγώ σαν ηθοποιός να παίζω σε ελληνικά κείμενα παρά σε φορμάτ από τη Χιλή. Ειλικρινά σας το λέω.

Πως είδατε την επιστροφή της μυθοπλασίας στην ΕΡΤ;

Τα τελευταία δέκα χρόνια κάθε φορά που πήγαινα στην ΕΡΤ και εμφανιζόμουν ζωντανά στις εκπομπές της αυτό που τους έλεγα πάντα σε σχέση με τη μυθοπλασία είναι ότι θα έπρεπε η ΕΡΤ να δώσει έμφαση στη μυθοπλασία παρουσιάζοντας τουλάχιστον ένα διήγημα το χρόνο. Πραγματικά χαίρομαι για την επιστροφή αυτή της ΕΡΤ στο κομμάτι της μυθοπλασίας και εύχομαι να συνεχίσει να δημιουργεί στο κομμάτι αυτό γιατί θα είναι μεγάλο κέρδος για όλους μας.

Ο Νίκος Ψαρράς κι η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στην Αγάπη Παράνομη

Η επιστροφή του Σταμάτη στις Άγριες Μέλισσες

Παράλληλα με την «Αγάπη Παράνομη» θα σας βλέπουμε και στις «Άγριες Μέλισσες» όπου εκεί ως Σταμάτης επιστρέφετε στο Διαφάνι δριμύτερος…

Ο Σταμάτης επιστρέφει αυτή τη φορά στο Διαφάνι για να μείνει.

Θα κάνετε πάλι άνω – κάτω τη ζωή της Βιολέτας;

Ε, καλά εννοείται… Γι’ αυτό γυρνάει. Ο Σταμάτης είναι Σταμάτης, δεν αλλάζει εύκολα.

Πως θα δούμε τη Βιολέτα να αντιδρά;

Προς το παρόν δείχνει ήπια.

Το υπόλοιπο χωριό τη θέση παίρνει;

Το υπόλοιπο χωριό δεν τον αγαπάει πολύ τον Σταμάτη και το έχει δείξει περίτρανα αυτό  αλλά ο Σταμάτης έκανε πάλι τη σβούρα του, έκλεισε ο κύκλος και επέστρεψε εκεί που ξέρει ότι κάποιος θα τον περιμένει και αυτή δεν είναι άλλη από τη Βιολέτα.

Ο Ψαρράς στις Άγριες Μέλισσες

Μετά την «Αγάπη παράνομη» αλλά και τις «Άγριες Μέλισσες» τι θα θέλατε να κάνετε τηλεοπτικά;

Θα ήθελα να κάνω κάτι το οποίο θα με ξαναφέρει σε μια ωραία συνάντηση με ωραίους συναδέλφους έτσι ώστε να χαρώ να κάνω το γύρισμα. Θα ήθελα πάντως πολύ να είμαι σε ένα ελληνικό μυθιστόρημα.

Ο Νίκος Ψαρράς για τη νέα του θεατρική δουλειά

Θεατρικά ετοιμάζετε κάτι μέσα στο χειμώνα;

Κάνω πρόβες αυτό το διάστημα για τη παράσταση «Αμαντέους» του Πήτερ Σάφερ που θα ανέβει σε λίγο καιρό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (με παραστάσεις από Τετάρτη έως Κυριακή), σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Εγώ υποδύομαι τον Αντόνιο Σαλιέρι, τον Αμαντέους το κάνει ο Γιάννης  Νιάρρος και η Μαίρη Μηνά  θα έχει το ρόλο της Κονστάνς. Η παράσταση θα έχει ζωντανή μουσική. Είμαστε οκτώ ηθοποιοί και έξι μουσικοί επί σκηνής στη παράσταση αυτή.

Ο Νίκος Ψαρράς είναι έτοιμος να επιστρέψει πάλι στις οθόνες μας με την «Αγάπη Παράνομη» που κάνει πρεμιέρα σήμερα (15/1) στις 22:00 στην ΕΡΤ.

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ο Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
54,482ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,730ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ