15.8 C
Athens
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Masterchef – Τελικός: Ποιος ξεχώρισε στη δεύτερη δοκιμασία χθες 6/6

Άρωμα Κρήτης και στη χθεσινή δοκιμασία τελικού για τους δύο φιναλίστ του Masterchef, οι οποίοι κλήθηκαν να ετοιμάσουν από τρία πιάτα υψηλής γαστρονομίας, εμπνευσμένα από την κρητική παράδοση. Ποιος ξεχώρισε εκ των Μαρίας Μπέη και Νίκου Τράκα χθες 6/6 στο MasterChef και έπεισε γευστικά τους τρεις κριτές που κατέθεσαν μία κοινή βαθμολογία για το σύνολο της κάθε προσπάθειας του τελικού;

Στην Ιερά Μονή Τοπλού στην Κρήτη συνεχίστηκε χθες 6/6 το μαγειρικό ταξίδι για τους δύο φιναλίστ του Masterchef. Οι τρεις κριτές και οι δύο διαγωνιζόμενοι, η Μαρία Μπέη και ο Νίκος Τράκας βρέθηκαν στο χώρο του μοναστηριού, όπου και τους υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της Μονής, πατέρας Αμβρόσιος Σκαρβέλης. Εκεί οι τρεις σεφ ζήτησαν από τους διαγωνιζόμενους να αναδείξουν την κρητική κουζίνα μέσα από τρία δικά τους δημιουργικά πιάτα υψηλής γαστρονομίας, εμπνευσμένα από δύο συνταγολόγια με παραδοσιακές συνταγές που τους παρέδωσαν.

Ποιος ξεχώρισε χθες 6/6 στη δεύτερη δοκιμασία του τελικού

Αλμυρό κιουνεφέ με ξινομυζήθρα και μέλι, μπακαλιάρο με αγκινάρες και αρνάκι με πράσο και φυστίκια ετοίμασε στα τρία της πιάτα η Μαρία Μπέη, εισπράττοντας πολύ θετικά σχόλια από τους κριτές. Εξίσου καλά τα πήγε και ο Νίκος Τράκας, ο οποίος ετοίμασε σαλιγκάρια με σπανάκι, κονφί μπκαλιάρο με γλιστρίδα και κουνέλι με γλασαριστά σπαράγγια. Σημειωτέον και στα έξι πιάτα οι σεφ βρήκαν μικροαστοχίες σε υφές και περιεχόμενο, ωστόσο σε γενικές γραμμές έμειναν ικανοποιημένοι από τις οξύτητες και την εμφάνιση των πιάτων. Οι κριτές μάλιστα ζήτησαν από τους διαγωνιζόμενους να βαθμολογήσουν εκείνοι τα πιάτα τους, οι οποίοι δεν δίστασαν να βάλουν άριστα 10. “Μαρία και Νίκο, μάς στεναχωρήσατε λίγο σήμερα. Ο κύριος Γιάννης άναψε τον ξυλόφουρνο αλλά κανείς δεν τον χρησιμοποίησε. Κρίμα”, σχολίασε χαριτολογώντας ο Σωτήρης Κοντιζάς προσθέτοντας: “Συνεχίζετε και οι δυο δυναμικά, μπράβο”.

Οι τρεις κριτές του Masterchef

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Φωφώ Μπόνιου
Φωφώ Μπόνιου
Σπούδασα δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Έκανα τα πρώτα μου βήματα στον «Αγγελιοφόρο» και ακολούθησαν οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», όπου εργάστηκα για 13 χρόνια. Παράλληλα συνεργαζόμουν με το περιοδικό «Τηλεθεατής», ενώ η τελευταία τριετία με βρήκε στην εφημερίδα «Έθνος» και στην κυριακάτικη έκδοση του περιοδικού «TV Έθνος». Πάντα στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, γιατί αγαπώ και να βλέπω τηλεόραση και να γράφω γι’ αυτήν. Θα με βρείτε πλέον στο youfly.com, την ειδησεογραφική πλατφόρμα με κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
63,157ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12,590ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ