30.3 C
Athens
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Masterchef – Γιάννος Σδούγκας: Το παρασκήνιο, τα δώρα των κριτών και οι φιναλίστ

Ένα από τα φαβορί για τον τελικό του Masterchef που αποχώρησε καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στο διαγωνισμό, μιλά στο youfly.com για όλα όσα έζησε 5,5 μήνες στο παιχνίδι. Ο Γιάννος Σδούγκας “φωτογραφίζει” όσους κινούνταν παρασκηνιακά και με στρατηγική, αναλύει τα λάθη που έκανε στο MasterChef και προβλέπει τους δύο φιναλίστ που θα διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο.

Ο Γιάννος Σδούγκας, κάτοχος του Silver award εξηγεί γιατί νιώθει κερδισμένος του Masterchef, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για εκείνους που υποτιμούσαν και μείωναν τους συμπαίκτες τους και “φωτίζει” όλα όσα έγιναν στο σπίτι και αφορούσαν το Μπόμπαινα. Τέλος, αναφέρεται σε εκείνους που θα κρατήσει φιλικές σχέσεις και αποκαλύπτει ποια είναι τα δώρα που του έκαναν Κοντιζάς, Ιωαννίδης και Κουτσόπουλος

Γιατί δηλώσατε συμμετοχή στο Masterchef;

Οι φίλοι μου με παρότρυναν να δηλώσω συμμετοχή. Μου έλεγαν συνεχώς ότι πρέπει να γραφτώ, ότι θα μου κάνει καλό και ότι είναι μία καλή μαγειρική ευκαιρία.

Σας βοήθησε τελικά;

Ήταν δύο βήματα μπροστά για μένα το Masterchef. Αυτό που βίωσα ήταν μοναδικό και ειδικά στο κομμάτι το μαγειρικό. Είδα μια εξέλιξη επαγγελματική και νιώθω κερδισμένος. Είναι διαφορετικό να δουλεύεις σε μία επαγγελματική κουζίνα και αλλιώς να είσαι στο Masterchef και να μαγειρεύεις για 60 λεπτά.

Ο Γιάννος Σδούγκας μιλά στο youfly

«Δεν περίμενα να φθάσω εκεί που έφθασα»

Νιώθετε δηλαδή κερδισμένος παρ’ ότι δεν είστε ο μεγάλος νικητής;

Εννοείται! Ο καθένας μπήκε για να φθάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που έφθασα μέχρι την πεντάδα και έζησα αυτό το ωραίο ταξίδι. Δεν περίμενα να φθάσω εκεί που έφθασα και να μείνω τελικά 5,5 μήνες στο διαγωνισμό.

Μετανιώσατε για φράσεις που είπατε όπως: “Ελάτε να με φάτε μαγειρικά, προσπαθούν να μειώσουν, τα παράσιτα είναι παντού“.

Δεν μετανιώνω. Ο καθένας είναι διαφορετικός και έχει το χαρακτήρα του. Μερικοί πάλι είναι πιο διπλωμάτες. Εγώ είμαι απ’ αυτούς που όταν έχω να πω κάτι το λέω. Επίσης παραδέχομαι τα λάθη μου. Μπορεί κι εγώ για τα άλλα παιδιά να ήμουν παράσιτο. Κάποιοι ίσως ήταν πιο διαβασμένοι αλλά εμένα μ’ ενδιέφερε μόνο το μαγειρικό κομμάτι.

«Κάποιοι υποτιμούσαν και μείωναν με λάθος επιχειρήματα»

Είπατε παραδέχεστε τα λάθη σας. Εσείς ποια λάθη κάνατε;

Έπρεπε να επεξεργάζομαι καλύτερα τα πράγματα και τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι. Αυτό που δεν μου άρεσε, ήταν όταν κάποιοι υποτιμούσαν άλλους, τους μείωναν με λάθος επιχειρήματα. Αυτό όμως το βλέπουμε και στη ζωή.

Με ποιους θα κρατήσετε επαφές και εκτός Masterchef;

Θα ήθελα να κρατήσω επαφές με λίγα άτομα, όπως ο Πανούλης, ο Μάριος, η Ελισάβετ και ο Δημήτρης. Με τους υπόλοιπους άμα βρεθώ θα πω μία καλημέρα τυπικά.

Ο Μπόμπαινας θεωρείτε ότι υπήρξε υπερβολικός στις αντιδράσεις του; Έλεγε αλήθειες;

Ο Μπόμπαινας ήταν ένα άτομο που κάποιοι στην αρχή το είχαν βάλει στη γωνία. Δύο συγκεκριμένα άτομα, χωρίς όλοι οι υπόλοιποι να ξέρουμε το λόγο.

Στη Φανή και το Βασίλη αναφέρεστε;

Προφανώς. Και μετά ο Βασίλης ζήτησε συγνώμη. Δεν ήταν σωστό όλο αυτό που έγινε σ’ έναν άνθρωπο. Όποιος κι αν είναι ο χαρακτήρας του δεν είναι ωραίο να τον βάζεις σε μία γωνία και να του «πετάς πέτρες». Δεν αντιδράς έτσι.

Υπήρχαν παίκτες που λειτουργούσαν με στρατηγική στο διαγωνισμό;

Διαγωνισμός είναι, όλοι παίζουν με στρατηγική. Άλλοι το παραδέχονται άλλοι όχι. Όλοι σκέφτονται πώς θα προχωρήσουν. Δεν είναι κακό. Αυτό που δεν ανέχομαι όμως είναι στο πλαίσιο στρατηγικής να μειώνεις κάποιον και να προσβάλλεις.

Όταν δώσατε την κάρτα ασυλίας στην Ελισάβετ το κάνατε για να τιμωρήσετε την Βασιλική;

Το έκανα για να καταλάβει η Βασιλική το λόγο που πήρα αυτή την απόφαση.

Η συμπαίκτριά σας, η Φανή είπε ότι «Ο Γιάννος το παίζει ο Ρομπέν των Δασών για την Ελισάβετ  εδώ και αρκετό καιρό και είναι λίγο περίεργο». Τι της απαντάτε; Νιώσατε ότι ήσασταν υποστηρικτικός απέναντί της;

Δεν ήμουν ο Ρομπέν των Δασών αλλά ο εαυτός μου.

Ο Γιάννος προβλέπει για τελικά να βρεθούν η Καλλιόπη και ο Πάνος

Οι κλίκες και η στρατηγική στο σπίτι

Υπήρχαν κλίκες στο σπίτι;

Ο καθένας προσπαθεί να προχωρήσει όσο πιο μακριά γίνεται. Κάποιοι τα πήγαιναν καλά με όλους.  Είδαμε διάφορες συμπεριφορές. Όντως μερικοί δημιουργούσαν εντάσεις με υπόγειο τρόπο.

Η Βασιλική σε συνέντευξή της εδώ στο youfly ανέφερε ότι υπάρχει δυνατή φιλία σε σας και την Ελισάβετ και ότι η συμπεριφορά της ήταν προστατευτική προς εκείνη. Εσείς πως το σχολιάζετε;

Ήμουν φίλος με πολλά άτομα. Στην αρχή με την Ελισάβετ και τη Βασιλική κάναμε πολλή παρέα. Όπως κοντά ήμουν με την Ελισάβετ τόσο κοντά ήμουν με τον Πανούλη και τον Μάριο.

Η Ελπίδα και η Βασιλική ήταν παίκτριες με στρατηγική;

Όλοι είχαμε στρατηγική. Μερικοί είναι πιο έντονοι, ενώ άλλοι προσπάθησαν παρασκηνιακά να κινήσουν πράγματα.

Θεωρείτε ότι αξίζουν τα τέσσερα παιδιά να βρίσκονται στην τελική τετράδα;

Εννοείται. Ο καθένας έχει φθάσει με τα προσόντα του. Δεν είναι μόνο το μαγειρικό ήταν και το ψυχολογικό και το στρατηγικό. Τα παιδιά έφθασαν άξια στους τέσσερις.

Για όλα όσα έζησε στο Masterchef μιλά στο youfly.com

Οι συμβουλές και τα δώρα των κριτών

Ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει και ποιον θα θέλατε εσείς να δείτε νικητή;

Εγώ είχα ένα feeling. Ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να πάω τελικό. Είχα και έχω ένα προαίσθημα ότι ο Πανούλης και η Καλλιόπη θα είναι στον τελικό. Δεν πίστευα ότι εγώ θα έφθανα στον τελικό, γιατί μαγειρικά με είχαν μειώσει πολύ εκτός παιχνιδιού. Δεν ήταν εύκολο για μένα. Δεν πίστευα ότι θα φθάσω τόσο μακριά.

Κρατάτε κάποια συμβουλή που σας έδωσαν οι τρεις κριτές;

Ήταν δίπλα μας οι κριτές. Έκριναν σωστά και ήταν δίκαιοι απέναντι σε όλους. Τα σχόλιά τους όλους, μας έκαναν καλύτερους.

Λίγο πριν αποχωρήσετε ζητήσατε ένα δώρο από τους τρεις κριτές. Τελικά τι σας έδωσαν;

Ο κ. Ιωαννίδης έναν αναπτήρα, ο κ. Κοντιζάς ένα βιβλίο με σημειώσεις και ο κ. Κουτσόπουλος τις τιράντες του.

Ήταν ο Γιάννος Σδούγκας από το MasterChef, στο Youfly.com.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Φωφώ Μπόνιου
Φωφώ Μπόνιου
Σπούδασα δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Έκανα τα πρώτα μου βήματα στον «Αγγελιοφόρο» και ακολούθησαν οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», όπου εργάστηκα για 13 χρόνια. Παράλληλα συνεργαζόμουν με το περιοδικό «Τηλεθεατής», ενώ η τελευταία τριετία με βρήκε στην εφημερίδα «Έθνος» και στην κυριακάτικη έκδοση του περιοδικού «TV Έθνος». Πάντα στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, γιατί αγαπώ και να βλέπω τηλεόραση και να γράφω γι’ αυτήν. Θα με βρείτε πλέον στο youfly.com, την ειδησεογραφική πλατφόρμα με κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
61,862ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12,418ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,543ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ