Youfly e-radio
Masterchef 5 Όλα όσα είδαμε στην πρεμιέρα-Ποιος παίκτης πέρασε χθες 23/1

MasterChef 5: Τι είδαμε στη πρεμιέρα – Το πρώτο Golden Pass

Την πρώτη ποδιά, το πρώτο Golden Pass, που συνοδεύεται από το πολυπόθητο εισιτήριο για το σπίτι του MasterChef 5 έδωσαν χθες (23/1), στην πρεμιέρα του διαγωνισμού μαγειρικής του Star, οι τρεις κριτές. Παράλληλα, έστειλαν στο bootcamp δύο ακόμη μάγειρες, επιστράτευσαν το χιούμορ τους για να διαχειριστούν σχόλια και συμπεριφορές, ενώ ξεκαθάρισαν ότι φέτος το MasterChef 5 παίζεται αλλιώς. Τι είδαμε στο πρώτο επεισόδιο; Ας τα πάρουμε από την αρχή!

Τι είδαμε στη πρεμιέρα του MasterChef 5

Σαν να μην πέρασε μία μέρα από το αγαπημένο Masterchef 5. Από την πιο μαγειρική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης. Οι τρεις κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Σωτήρης Κουτσόπουλος, πιστοί στην ίδια στυλιστικά γραμμή καλωσόρισαν χθες το βράδυ κοινό και υποψηφίους. Απέναντί τους άνδρες και γυναίκες με όνειρα πάνω από τις αγαπημένες τους κατσαρόλες. Άλλοι με δέος, άλλοι με στόχο και άλλοι για την εμπειρία. Η μάχη με φόντο τις κατσαρόλες έντονη. Άλλωστε και ο στόχος του επάθλου και των 50.000 ευρώ είναι για όλους πολύ ξεκάθαρος.

«Τέσσερα χρόνια MasterChef, τέσσερις νικητές, πολλά mystery box. Συνεχή τεστ δημιουργικότητας και έμπνευση χωρίς όρια. Δυνατές κόντρες με ομάδες που έγραψαν ιστορία. Επαναλαμβανόμενες ψηφοφορίες και δεκάδες αποχωρήσεις. Αντιγραφές με επιτυχία και παταγώδεις αποτυχίες. Καλεσμένοι με απαιτήσεις, αστέρια Michelin και Χρυσούς Σκούφους. Πιάτα με προσωπικότητα και χαρακτήρα», ανέφερε ο εκφωνητής στα πρώτα δευτερόλεπτα της μεγάλης πρεμιέρας.

Οι τρεις αλλαγές που ανακοίνωσαν οι κριτές του MasterChef 5

Αρχικά, φέτος, όπως ανέφεραν οι κριτές, ορίζοντας τους νέους κανόνες, οι ομάδες καταργούνται. Τέρμα τα pins και τα αρχικά των κριτών. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, οι κριτές θα παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία παρασκευής του πιάτου των υποψηφίων. Η διαδικασία αυτή αποσκοπεί στο να δουν πως δουλεύει ένας διαγωνιζόμενος. Μέσω όμως της live μαγειρικής θα συνομιλήσουν μαζί του και θα διαπιστώσουν εάν υπό συνθήκες άγχους αλλά και ανταλλαγής απόψεων μπορεί να αποδώσει. Να σημειωθεί ότι όλες τις χρονιές οι διαγωνιζόμενοι προετοίμαζαν το πιάτο και στη συνέχεια το ολοκλήρωναν ενώπιον των κριτών.

MasterChef 5: Τι είδαμε στη πρεμιέρα - Το πρώτο Golden PassΣημαντική αλλαγή για φέτος είναι ότι ένας παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να περάσει με μία μαγειρική δοκιμασία, με το πιάτο του αυτό, κατευθείαν στο σπίτι του διαγωνισμού! Βασική προϋπόθεση να καταφέρει να πάρει 3 «ναι». Τότε μόνο παίρνει το «Golden Pass» και το πολυπόθητο εισιτήριο για το σπίτι του Masterchef 5, κάτι που είδαμε στη μεγάλη πρεμιέρα του ριάλιτι.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι τρεις κριτές στο πιάτο που θα τους παρουσιάσουν οι μάγειρες θα πρέπει να βάλουν προσωπικότητα, χαρακτήρα και τεχνικές. «Να είναι αυτό το πιάτο της ζωής σας» τόνισαν μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τους νέους κανόνες, στις οντισιόν, οι διαγωνιζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, αλλά μαγειρεύουν σε τετράδες.

Δείτε σχετικά: MasterChef 5: Παίζεται αλλιώς αλλά Πώς; – Οι νέοι κανόνες

Το πρώτο Golden Pass, ο πρώτος παίκτης που μπαίνει στο σπίτι του MasterChef 5

Ο Κωνσταντίνος -και όχι Αλέξανδρος ή Μάριος όπως κατά λάθος αποκάλεσαν οι κριτές τον διαγωνιζόμενο- είναι ο πρώτος παίκτης που περνάει απευθείας στο σπίτι του MasterChef 5, παίρνοντας το Golden Pass από την πρεμιέρα! Ο Κωνσταντίνος με καταγωγή από την Καρδίτσα ζει και εργάζεται ως μάγειρας στην Αθήνα. Έλαβε τρία ναι με το εύγεστο πιάτο που περιελάμβανε γλώσσα σε ατμούς σάκε, με κουνουπίδι καμένο. «Είπα στον εαυτό μου δώστα όλα. Οι γονείς μου έχουν ταβέρνα ουζερί και έχω μεγαλώσει μέσα στις κουζίνες. Η μαγειρική με ηρεμεί και με παθιάζει» δήλωσε νωρίτερα ο Κωνσταντίνος.

Το πρώτο Golden Pass, ο πρώτος παίκτης που μπαίνει στο σπίτι του MasterChef 5 - Ο Κωνσταντίνος Όταν οι κριτές τον ρώτησαν γιατί ήρθε στο Masterchef εκείνος δεν έκρυψε ότι θέλει να μάθει νέα πράγματα, ανυπομονεί για τα Masterclass και θα παλέψει για το έπαθλο. Μάλιστα όταν ο Κουτσόπουλος τον ρώτησε ποιος είναι ο αγαπημένος του σεφ εκείνος ανέφερε το Βασίλη Μουρατίδη και το Δήμο Μπαλόπουλο, δύο σεφ που επανειλημμένως έχουν προσκληθεί σε δοκιμασίες αποχώρησης.

Κατόπιν αφού δοκίμασαν το πιάτο του οι κριτές δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους. Ο Κοντιζάς τον ρώτησε γιατί φέτος, εκείνος του απάντησε ότι τώρα νιώθει πιο έτοιμος. «Στόχος μου είναι το κερδίσω», πρόσθεσε στη συνέχεια ο διαγωνιζόμενος. «Συνέχισε να μας φέρνει τέτοια πιάτα και έχεις μεγάλες πιθανότητες να βρεθείς στον τελικό», επεσήμανε ο Κοντιζάς. Ο Ιωαννίδης από την άλλη είπε ότι «δεν έχει κάτι αρνητικό να του πει, ενώ ο Κουτσόπουλος ανέφερε ότι του ανήκει μία ποδιά για το εξαιρετικό πιάτο που έφαγαν.

Δείτε σχετικά: MasterChef 5: Το Golden Pass του φετινού διαγωνισμού

MasterChef 5: Ποιοι δύο παίκτες πέρασαν στα bootcamp

Η πολυλογού Λία από το Βόλο που έκαψε και τα δάχτυλά της προβλημάτισε τους τρεις κριτές με τη συνταγή της γιαγιάς της με πάπια, την οποία η ίδια βαθμολόγησε με 5. Ο Ιωαννίδης θεώρησε ότι είναι ένα πολύ απλό πιάτο και της είπε όχι. Ο Κουτσόπουλος πρόσθεσε ότι το πιάτο που ακούσανε δεν το δοκιμάσανε, ωστόσο περνάει οριακά στην επόμενη φάση. Ο Σωτήρης Κοντιζάς αφού αναφέρθηκε σε αστοχίες της σε θέματα ασφάλειες, καθαριότητας του πάγκου και πειθαρχίας της έδωσε τελικά ένα πολύ προβληματισμένο ναι. Παράλληλα τη συμβούλευσε να μιλάει λιγότερο και να μαγειρεύει περισσότερο.

MasterChef 5: Η Λία από τον Βόλο πέρασε στα Bootcamp

Επόμενος διαγωνιζόμενος, ο Σερόπ με καταγωγή από την Αρμενία. Εμφανίστηκε απογοητευμένος με το πιάτο του αφού είναι επαγγελματίας σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου. Ο Ιωαννίδης του ανέφερε ότι είναι τίμιο το πιάτο του, παρότι ο διαγωνιζόμενος τον υποτιμούσε, χαρακτηρίζοντας τη σάλτσα, «κουτσουλιά στο πιάτο του». Του είπε το ναι όπως και ο Σωτήρης Κοντιζάς: «Δεν πρέπει να είναι η τελευταία σου μέρα στο Masterchef. Περνάς στην επόμενη φάση», τόνισε μεταξύ άλλων. Αντιθέτως ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος του ένα δίκαιο «όχι» όπως σχολίασε ο παίκτης. Ο Σέροπ με καταγωγή από την Αρμενία, εξομολογήθηκε ότι υπήρξε υπέρβαρος. Ανήκει στους επιχειρηματίες της εστίασης που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, η αδερφή του διεγνώσθη με καρκίνο του μαστού, ενώ πρόσφατα «έχασε» και τον πατέρα του.

MasterChef 5: Ο Σέροπ από την Αρμενία πέρασε στα bootcamp

Τα… Ευτράπελα της πρεμιέρας

Για έναν παίκτη η προετοιμασία του πιάτου του δεν πήγε καλά. Ο Εράλντο από τη Λάρισα ανέφερε ότι είναι ημιτελής η ζεστή σαλάτα σίζαρ. Οι κριτές από την πλευρά τους επέλεξαν τελικά να μην το δοκιμάσουν. «Ήταν μια πολύ άτυχη στιγμή και καλά να πάθω γιατί περηφανευόμουν για τον εαυτό μου. Νόμιζα ότι είναι πανεύκολο… έγινα ρεζίλι σε όλη τη Λάρισα», είπε αφού του έκοψε το ντρέσινγκ με αποτέλεσμα να μη βγει η σαλάτα.

Στην περίπτωση της Ιφιγένειας, μαμάς δύο παιδιών από τη Θεσσαλονίκη το χαμόγελο και όχι το πιάτο έκλεψε τις καρδιές των κριτών, οι οποίοι της έδωσαν θάρρος να συνεχίσει την προσπάθεια στις κουζίνες κι εκτός MasterChef. Ο Κοντιζάς μάλιστα της πρότεινε να τους πάει βόλτα στη Θεσσαλονίκη όταν τελειώσει η καραντίνα. Η διαγωνιζόμενη με το υπέροχο χαμόγελο και το πολύ χαρακτηριστικό γέλιο ανέφερε ότι είναι όνειρο ζωής για εκείνη το Masterchef.

Και στην πρεμιέρα του Masterchef δεν έλειψαν τα πειράγματα μεταξύ των κριτών. «Τις δύο σεζόν που προηγήθηκαν το ένα στοίχημα το κέρδισα εγώ, το άλλο ο Πάνος Ιωαννίδης κι ο Σωτήρης Κοντιζάς δεν κέρδισε ποτέ, τίποτα», είπε ο «Θείος Λεό» με τους παίκτες να σκάνε στα γέλια. Ο Κοντιζάς από την πλευρά του σχολίασε: «Κάπου εκεί φοβηθήκατε… μπου, μπου!».

Τέλος, γελάσαμε πολύ με τις παροιμίες του Κουτσόπουλου για τους Γιάννηδες, ενώ η δήλωση διαγωνιζόμενης «ήθελα να σας εξεπλήξω» μας εξέπληξε στην κυριολεξία.

Ενδιαφέρον όμως είχαν και οι ανταλλαγές απόψεων Ιωαννίδη και Κουτσόπουλο πάνω στο ρύζι. «Ο Πάνος σπάει τον κόκκο, κάτι βρίσκει περίεργο και κάτι βλέπει και ξέρει ακριβώς πόσα λεπτά χρειάζεται το ρύζι». Τότε ο Ιωαννίδης χαριτολογώντας του απάντησε ότι βρίσκει μέσα ένα ρολόι!

«Είχαν μια μεγαλοπρέπεια οι κριτές», σχολίασε η μπριόζα κομμώτρια

Η 47χρονη Άννα, κομμώτρια στο επάγγελμα από τη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι νιώθει 21. Μαγειρεύοντας ανέφερε ότι έκανε ένα μαγικό φίλτρο. Επίσης, δεν έκρυψε τη χαρά της που βρίσκεται απέναντι από τους κριτές, για τους οποίους ανέφερε ότι είχαν μια μεγαλοπρέπεια.

Ο μύλος με το αλάτι, τον οποίο γύριζε για περισσότερα δευτερόλεπτα απ’ ότι συνήθως δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Κουτσόπουλο. «Θα μαγειρέψει ή θα ξεματιάξει», είπε γελώντας ο κριτής, με τον Σωτήρη Κοντιζά να ρωτάει την παίκτρια: «Άννα, όλα καλά;». «Ο χρόνος είναι πολύτιμος» σχολίασε ο Κουτσόπουλος, με την παίκτρια, θέλοντας να απολογηθεί για την καθυστέρησή αυτή λέγοντας: «Ήθελα να το τρίψω για να το μετρήσω».

Masterchef-5-Μία-ευκαιρία-στο-ριάλιτι-μαγειρικής-κυνήγησε-η-κομμώτρια-από-τη-Θεσσαλονίκη.

Η κατά τ’ άλλα χαμογελαστή διαγωνιζόμενη είπε στην Κουτσόπουλο ότι αγαπά περισσότερη τη μαγειρική, έναντι της κομμωτικής και του χορού. Άλλωστε όπως είπε «η χαρά περνάει από την κοιλίτσα στο μαλλί». Ωστόσο, δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση. Τεχνικά δεν ήταν πολύπλοκο το πιάτο της όπως είπε ο Ιωαννίδης. «Δεν τους αρέσει ο συνδυασμός στο πιάτο μου. Ούτε εμένα τα κουρεματάκια τους», σχολίασε η Θεσσαλονικιά κομμώτρια.

Νέους κανόνες, αλλαγές, φρέσκα πρόσωπα – νέους διαγωνιζόμενους, κάποια ευτράπελα αλλά και το πρώτο Golden Pass είδαμε στην μεγάλη πρεμιέρα του MasterChef 5, κι αναμένουμε με αγωνία τη συνέχεια!

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Google News

Ακολούθησε το YouFly στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com

About Φωφώ Μπόνιου

Φωφώ Μπόνιου
Σπούδασα δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Έκανα τα πρώτα μου βήματα στον «Αγγελιοφόρο» και ακολούθησαν οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», όπου εργάστηκα για 13 χρόνια. Παράλληλα συνεργαζόμουν με το περιοδικό «Τηλεθεατής», ενώ η τελευταία τριετία με βρήκε στην εφημερίδα «Έθνος» και στην κυριακάτικη έκδοση του περιοδικού «TV Έθνος». Πάντα στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, γιατί αγαπώ και να βλέπω τηλεόραση και να γράφω γι’ αυτήν. Θα με βρείτε πλέον στο youfly.com, την ειδησεογραφική πλατφόρμα με κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών.
Copy link