30.8 C
Athens
Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

MasterChef 5: Η Λία μιλάει για όσα έζησε και τον κριτή που την στήριξε

Το χαμογελαστό κορίτσι του Masterchef 5, η Λία Μακροστέργιου ανοίγει την καρδιά της και μιλά σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο youfly.com για όλα όσα έζησε μέσα στο παιχνίδι. Αποκαλύπτει ποιους και γιατί ξεχωρίζει μαγειρικά, αναφέρεται στον κριτή που τη στήριζε στις δύσκολες στιγμές και φωτίζει τη στιγμή που θα θυμάται πάντα από το παιχνίδι.

Κερδισμένη και γεμάτη με περισσότερες μαγειρικές γνώσεις δηλώνει η Λία Μακροστέργιου, που τόλμησε να κάνει το μεγάλο βήμα στη ζωή της δηλώνοντας συμμετοχή στο Masterchef 5 και αφήνοντας το μαγειρείο που διατηρεί στο Βόλο. Η διαγωνιζόμενη περιγράφει τους 4,5 μήνες παραμονής της στο παιχνίδι και εξηγεί τι συνέβη ανάμεσα σε εκείνη το Διονύση και τη Μαρίνα.

Η Λία σε πλάνο από το MasterChef 5

Ποιο ήταν το κίνητρο για να δηλώσετε συμμετοχή στο Masterchef 5;

Ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω στη ζωή μου. Ήδη είχα πράγματα απλά ο κορονοϊός έφερε μια στασιμότητα τεράστια. Ένιωσα κάποια στιγμή ότι δεν μπορώ να εξελιχθώ. Ήθελα να νιώσω πιο δραστήρια.

Ο στόχος επετεύχθη;

Σίγουρα ένιωσα πιο δυνατή γιατί έκανα πράγματα που δεν πίστευα ότι θα μπορέσω να τα κάνω. Όχι ότι αμφέβαλλα για το δυναμισμό μου απλά μαγειρικά πήγα καλύτερα απ’ ότι πίστευα.

Τι αποκομίσατε απ’ αυτή την εμπειρία;

Κρατάω πρώτον ότι δεν δίστασα να κυνηγήσω κάτι. Ενώ είχα αρκετές υποχρεώσεις, τόλμησα και το έκανα. Θα έλεγα ότι «τρόχισα» πολλές ικανότητες, όπως την υπομονή μου. Μαγειρικά επίσης έμαθα πάρα πολλά πράγματα. Ήταν σαν να πήγα να κάνω ταχύρρυθμα με τους καλύτερους. Και γι’ αυτό έφυγα καλύτερη μαγείρισσα απ’ ότι μπήκα. Ακούμπησα πράγματα, υλικά και εξοπλισμό που δεν είχα ακουμπήσει στο ζωή μου. Είμαι πολύ κερδισμένη για τη συμμετοχή μου και την τρομερή αγάπη που έχω πάρει, βγαίνοντας από το διαγωνισμό.

Η Λία Μακροστέργιου

Σας είδαμε να αγκαλιάζετε τους κριτές φεύγοντας. Τους αισθανόσασταν κοντά σας; Ήταν δίπλα σας;

Οι κριτές είναι δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Πάρα πολλές φορές είδα ενδιαφέρον και σε μένα και σε όλα τα παιδιά. Ειδικά ο κ. Κοντιζάς εμένα προσωπικά όταν μ’ έβλεπε στενοχωρημένη και ήξερε ότι ήταν για το παιδί με στήριζε σαν μπαμπάς κι αυτός. Είναι πάρα πολύ καλοί και οι τρεις τους. Είχαμε μια πάρα πολύ ωραία σχέση.

Η συμβουλή που κράτησε η Λία από το MasterChef 5

Κρατάτε κάποια συμβουλή από τους κριτές;

Όλοι κάτι μας έδωσαν. Αλλά εγώ έχω βάλει βαθιά μέσα μου ότι μου έχει πει ο κ. Χαραλαμπόπουλος για την παράδοση. Μου έδωσε πολύ θάρρος μαγειρικά πάρα πολλές φορές. Μου έδωσε να καταλάβω ότι είναι αρκετό αυτό που κάνω.

Οι κουζίνες πιστεύετε θέλουν και μαγειρικό θράσος;

Νομίζω ότι σε όλα τα επαγγέλματα ισχύει κάτι τέτοιο. Αν θέλεις να εξελιχθείς πρέπει να έχεις θράσος, να τολμήσεις, να δείξεις τι είσαι, να δοκιμάσεις περισσότερα πράγματα και να υπερασπίζεσαι αυτό που κάνεις.

Μαγειρικά σας συμβούλευαν οι συμπαίκτες σας;

Άκουγα πάρα πολύ το Τζιοβάνι, όταν μιλάγαμε. Όλοι κάναμε ανταλλαγή ιδεών και συνταγών.

Ποιος αξίζει να κερδίσει τελικά το Masterchef 5;

Όπως είπα και φεύγοντας είναι πολλοί καλοί μάγειρες ο Τζιοβάνι και η Μαργαρίτα.  Ο Τζιοβάνι έχει πολύ μεγάλη εμπειρία, είναι ένας άνθρωπος που όλη μέρα διαβάζει και προσπαθεί. Η Μαργαρίτα είναι φοβερά δημιουργική. Και οι δύο το αξίζουν μαγειρικά και οι δύο είναι πολύ καλά παιδιά.

Όταν τελειώσει το παιχνίδι με ποιους θα θελήσετε να συναντηθείτε και με ποιους όχι;

Σίγουρα με τον Παύλο και με άλλα τα παιδιά τη Μαρία, την Ανούς, τη Μαργαρίτα, το Τζιοβάνι. Βέβαια υπάρχουν άτομα που δεν θα έμπαινα στον κόπο να δω και ίσως αυτό είναι αμοιβαίο.  Γενικά με τα περισσότερα παιδιά θα ήθελα να βρεθώ έστω και για έναν καφέ.

Προετοιμασμένοι όσοι επέστρεψαν στο παιχνίδι

Θεωρείτε ότι διογκώνεται το κλίμα μέσα στο σπίτι του Masterchef 5;

Δεν βλέπει κάποιος κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που συμβαίνει. Όλα διογκώνονται είναι λογικό και το κάνουμε εμείς οι ίδιοι γιατί είμαστε συνέχεια μαζί. Ωστόσο, υπάρχουν άτομα που παρακολούθησαν προηγούμενους κύκλους και μπήκαν δείχνοντας ένα πιο έντονο χαρακτήρα.

Η Λία μιλά για τους συμπαίκτες της

Με το Διονύση και τη Μαρίνα πώς ήταν οι σχέσεις σας;

Εγώ αφήνω το περιθώριο για το Διονύση για να δω πώς είναι έξω. Με το Διονύση χάλασαν οι σχέσεις μας, μαλώσαμε και έφυγα. Αλλά δεν του έδωσα την ευκαιρία να δω πώς είναι σαν άνθρωπος. Θα ήθελα να μου πει ο Διονύσης τι τον έχει πειράξει. Δεν ξέρω αν θα τα ξαναβρίσκαμε αλλά την άποψή του θα με ενδιέφερε να την ακούσω. Με τη Μαρίνα ας πούμε έγινε και τελείωσε. Της έδωσα μια ευκαιρία, δεν την αξιοποίησε, οπότε πάμε παρακάτω.

Υπήρξαν περιστατικά που δυσκόλευαν τη συμβίωση στο σπίτι του Masterchef 5;

Συνέβησαν πολλά που με ενόχλησαν και κατάλαβα πόσο υπομονή έχω. Έφθασα πολλές φορές στα όριά μου.

Οι τεταμένες σχέσεις με Διονύση και Μαρίνα

Γιατί υπάρχει τόσος θυμός και ένταση ανάμεσα στο Διονύση,  τον Ιωάννη και τη Μαρίνα. Είναι αποτέλεσμα μαγειρικής κόντρας ή έχει συμβεί κάτι άλλο;

Νομίζω έχει πάρει πάρα πολύ έκταση. Η Μαρίνα δεν μου φαίνεται φυσική. Κάθε της κίνηση έχει πολύ σκέψη από πίσω.

Έρωτες υπήρξαν στο σπίτι;

Της Ανούς και του Διονύση. Δεν είχαμε πολύ λαβ στόρι φέτος.

Θεωρείτε ότι υπήρξαν φορές που παίκτες βρέθηκαν αδίκως στη διαδικασία αποχώρησης;

Από ψηφοφορίες μετά από ομαδική ναι. Κι εγώ ήμουν άδικα προς αποχώρηση. Δεν είχα το χειρότερο πιάτο και δεν θα έπρεπε να είχα ψηφιστεί.

Η Λία στο Masterchef 5

Οι παίκτες που επέστρεψαν ήταν πιο διαβασμένοι;

Αυτοί που επέστρεψαν είχαν καταλάβει τι ζητάνε οι κριτές, είχαν χρόνο να δοκιμάσουν πράγματα και να προετοιμαστούν, να διαβάσουν συνταγές.

Υπάρχει κάτι που δεν θα ξεχάσετε από το Masterchef 5;

Η δοκιμασία που ήμουν αρχηγός. Ήταν η πιο ωραία στιγμή μέσα στο παιχνίδι, όταν μαζί με τη Μαργαρίτα δοκιμάζαμε τις σαμπάνιες για το food pairing . Ήταν από τις πιο ωραίες στιγμές στους 4,5 μήνες που ήμουν στο Masterchef 5.

Τα μελλοντικά σχέδια της Λίας

Επανειλημμένως αναφερόσασταν σε συνταγές των γιαγιάδων σας. Τι σας είπαν βγαίνοντας από το παιχνίδι;

Η μία έκανε λίγα παραπάνω γιατί έκανα πιο πολλές αναφορές στην άλλη! Περνούσα πολύ χρόνο με τους παππούδες μου, έχω φοβερή σχέση, μ’ έχουν μεγαλώσει. Μ’ έμαθαν και οι δύο γιαγιάδες πολλές συνταγές.

Τα μελλοντικά της σχέδια μας αποκαλύπτει η Λία

Η κόρη σας πώς αντιδρούσε όταν σας έβλεπε στην τηλεόραση;

Eίναι 4,5 χρονών και δεν μπορούσε να δει ολόκληρο επεισόδιο. Μόνο τις στιγμές που έδειχνα το καλτσάκι ήθελε οπωσδήποτε να δει. Αλλά όταν τη ρώτησα αν με έβλεπε εκείνη μου απάντησε ότι δεν άντεχε.

Και  μετά το Masterchef 5 τι γίνεται επαγγελματικά;

Δεν ξέρω. Σίγουρα θέλω να προσέξω περισσότερο το μαγαζί μου στο Βόλο και θα ήθελα να κάνω στον τόπο μου ένα μοντέρνο τσιπουράδικο.

Θα θέλατε να κάνετε τηλεόραση;

Αν είχα μα πρόταση που εμένα θα με κάνει χαρούμενη και δεν θα δημιουργούσε ταραχή στην οικογενειακή μας ζωή θα το έκανα.

Εάν το master ήταν φαγητό τι θα ήταν;

Αποδομημένο τουρλού ή κατά το Masterchef τουρλού ελεβέρ.

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Η Φωφώ Μπόνιου
Φωφώ Μπόνιου
Σπούδασα δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Έκανα τα πρώτα μου βήματα στον «Αγγελιοφόρο» και ακολούθησαν οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», όπου εργάστηκα για 13 χρόνια. Παράλληλα συνεργαζόμουν με το περιοδικό «Τηλεθεατής», ενώ η τελευταία τριετία με βρήκε στην εφημερίδα «Έθνος» και στην κυριακάτικη έκδοση του περιοδικού «TV Έθνος». Πάντα στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, γιατί αγαπώ και να βλέπω τηλεόραση και να γράφω γι’ αυτήν. Θα με βρείτε πλέον στο youfly.com, την ειδησεογραφική πλατφόρμα με κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
54,482ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,400ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,730ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ