MasterChef 5: Αυτή η παίκτρια αποχώρησε - Ποιος πήρε δεκάρια

MasterChef 5: Αυτή η παίκτρια αποχώρησε – Ποιος πήρε δεκάρια

Επεισοδιακή και γένους θηλυκού ήταν η αποχώρηση χθες από την κουζίνα του Masterchef 5, καθώς μια παίκτρια αποχώρησε ενώ στην αρχή δεν ήταν καν υποψήφια! Η μαγειρική δοκιμασία έκρυβε ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις για τους διαγωνιζόμενους.

Η παίκτρια που έφυγε από το MasterChef 5 χθες 23/2

Παιχνίδι των ανατροπών αποδεικνύεται στον πέμπτο κύκλο του το Masterchef. Το χθεσινό επεισόδιο το απέδειξε περίτρανα, καθώς άλλοι φόρεσαν τη μαύρη ποδιά έτοιμοι να διαγωνιστούν και να μαγειρέψουν και άλλος τελικά αποχώρησε. Επίσης, οι κριτές δεν δίστασαν έστω και εν μέσω της διαδικασίας με το πιάτο αντιγραφής να δώσουν το πρώτο απόλυτο δεκάρι της χρονιάς. Ωστόσο, η χθεσινή βραδιά σημαδεύτηκε από τη θριαμβευτική έξοδο της Θεσσαλονικιάς σχεδιάστριας ρούχων, Μαρίας Φίλογλου, η οποία βρέθηκε να μαγειρεύει από τη μια στιγμή στην άλλη και ήταν τελικά η παίκτρια που αποχώρησε από το MasterChef 5.

Η Μαρία Φίλογλου ήταν η παίκτρια που αποχώρησε από το MasterChef 5

Ποια μαγειρική αστοχία «έβγαλε» εκτός Masterchef 5 τη Μαρία

Το ιδιαίτερο τηγανητό παστίτσιο με καπνιστό ταρτάρ με αφρό φέτας και λάδι από λαχανίδα αρχικά εντυπωσίασε τους διαγωνιζόμενους. Προετοιμάζοντάς το όμως διέκριναν ότι δεν είναι ένα εύκολο πιάτο.

Για τη Μαρία Φίλογλου, την παίκτρια που αποχώρησε χθες από το MasterChef 5, η μεγαλύτερη αστοχία, η οποία και της κόστισε την έξοδό της από το σπίτι ήταν η έλλειψη σχοινόπρασου σε μία από τις παρασκευές της. Αυτό ήταν για τους κριτές σημαντικό λάθος. Όταν της ανακοίνωσαν ότι αποχωρεί από το παιχνίδι, αρχικά σάστισε καθώς ήθελε να ζήσει κι άλλο αυτή τη μοναδική εμπειρία. «Πίστευα ότι θα τα έμενα για καιρό. Όσο πιο πολύ το ζεις, θες να το ζήσεις κι άλλο. Εισέπραξα πολύ αγάπη. Το Masterchef 5 μου αφήνει μια γλυκιά γεύση αγάπης και αγκαλιάς», ήταν τα λόγια της Μαρίας αμέσως μετά την αποχώρησή της.

Αυτό ήταν το πιάτο αντιγραφής της χθεσινής δοκιμασίας Masterchef 5 Μάλιστα η διαγωνιζόμενη όταν επέστρεψε στο σπίτι όλοι θεώρησαν ότι νίκησε τον Ιωάννη με τον οποίο είχαν μείνει τελευταίοι ενώπιον των κριτών. Ωστόσο, εκείνοι χάθηκε στις αγκαλιές και τα φιλιά των συμπαικτών της, ανακοινώνοντάς τους ότι επέστρεψε για να ετοιμάσει τις βαλίτσες της. Η Μαρία αποχωρώντας και αγκαλιάζοντας σφιχτά τους συμπαίκτες της, ζήτησε από τα μέλη της κόκκινης ομάδας, στην οποία άνηκε μέχρι πρότινος να βάλουν τα δυνατά τους στην επόμενη ομαδική και να πιστέψουν στον αρχηγό τους το Γιάννη.

Ο νικητής του τεστ δημιουργικότητας

Το χθεσινό Masterchef 5 ξεκίνησε με τα ευχάριστα του τεστ δημιουργικότητας. Αρχικά οι τρεις κριτές κάλεσαν ενώπιόν τους τέσσερις μάγειρες. Τον Αλέξανδρο Συνοδινό, τη Μαργαρίτα, το Διονύση και το Τζιοβάνι. Τα νέα ήταν ευχάριστα και για τους τέσσερις. Ωστόσο για πρώτη φορά νικητής στο τεστ δημιουργικότητας αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος. Και όχι τυχαία καθώς οι κριτές δοκιμάζοντας το πιάτο του είχαν πει ότι πρόκειται για μία νόστιμη, πρωτότυπη, εντυπωσιακά πολύπλοκη και απόλυτα ισορροπημένη προσπάθεια.

Ο νικητής του τεστ δημιουργικότητας στο MasterChef 5

Η χρήση της κάρτας «χώρισε» τις δύο φίλες

Οι ανακοινώσεις που ακολούθησαν όμως ήταν αυτές που ενδιέφεραν περισσότεροι τους διαγωνιζόμενους. Για αρχή, ο Σωτήρης Κοντιζάς κάλεσε μπροστά από τις κουζίνες 8 άτομα, καθώς είχαν τα χειρότερα πιάτα στη δοκιμασία: τη Μαρίνα, την Λία, τον Στέφανο, την Βίλλη, τον Κωστή, την Κωνσταντίνα, την Μαρία Φίλογλου και τον Ιωάννη. Σημειωτέον ο τελευταίος είχε αναδειχθεί νικητής του Mystery box. Στη συνέχεια και αφού οι κριτές δήλωσαν απογοητευμένοι από τις περισσότερες προσπάθειες των μαγείρων, εντοπίζοντας ακόμα και πιάτα εκτός θέματος, ανακοίνωσαν ως προτεινόμενους προς αποχώρηση το Στέφανο, την Κωνσταντίνα, τη Βίλλη, τον Κωστή και τον Ιωάννη.

Masterchef-5-Οι-πέντε-υποψήφιοι-για-αποχώρηση-

Ο αριθμός των υποψηφίων στην πορεία δεν άλλαξε. Αλλά με τη χρήση της χρυσής κάρτας από το Νίκο Σκορδάκη διεσώθη η Βίλλη. Στη θέση της διαγωνίστηκε η επόμενη κατά σειρά παίκτρια με το χειρότερο πιάτο από το τεστ δημιουργικότητας, Μαρία Φίλογλου. Φυσικά η ανατροπή αυτή τάραξε τους διαγωνιζόμενους. Και ιδιαίτερα την ίδια τη μαγείρισσα. Η Μαρία από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε να ξαναφορά τη μαύρη ποδιά της και μάλιστα για τελευταία φορά. Σημειωτέον και η Βίλλη έδειξε να στενοχωριέται καθώς με τη Μαρία είχαν έρθει πολύ κοντά μέσα στο σπίτι.

Η κριτική, το λάθος του Ιωάννη και το απόλυτο δεκάρι

Όταν οι πέντε βρέθηκαν ενώπιον των κριτών κανένας δεν ήταν απόλυτα σίγουρος για το πιάτο του. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Στέφανος Χίλας, κερδίζοντας το πρώτο απόλυτο δεκάρι για το πιάτο του. Δεύτερο καλύτερο πιάτο ήταν αυτό του Κωστή. Ο διαγωνιζόμενος αν και παρέλειψε να βγάλει τη φλούδα από τα ντοματίνια, όπως ήταν το ζητούμενο της συνταγής, επέστρεψε στο σπίτι του Masterchef 5. Ευχάριστα τα νέα και για την Κωνσταντίνα. Οι κριτές της πρότειναν όμως να διαβάζει καλύτερα τις συνταγές.

Masterchef-5-Σε-ανδρικά-χέρια-δόθηκε-το-απόλυτο-πρώτο-δεκάρι-της-χρονιάς

Στη συνέχεια όμως οι κριτές δεν χαρίστηκαν. Και αυτό γιατί αδυνατούσαν να πιστέψουν το λάθος στο πανάρισμα του πατσίτσιου στο πιάτο του Ιωάννη. Οι κριτές εξ αρχής εντόπισαν αστοχία στο ψήσιμο και ελαφρύ κάψιμο στη μια πλευρά του. Ο Ιωάννης εξήγησε ότι πάνω στο άγχος του δεν πρόσεξε το λάθος. Γι’ αυτό παραδέχθηκε ότι έφαγε χαστούκι από τους κριτές, οι οποίοι του έδωσαν μία ακόμη ευκαιρία. Η επιστροφή του βέβαια “άναψε” τα αίματα στο σπίτι. Ο φίλος του Πάνος Ράπτης μάλιστα έχοντας αντιληφθεί ότι οι συμπαίκτες του δεν είδαν με καλό μάτι την επιστροφή του Ιωάννη, τοποθέτησε στο σαλόνι σε περίοπτη θέση τρία μπουκάλια ξύδι. Για όσους στεναχωρέθηκαν που είδαν τον αρχηγό των κόκκινων να επιστρέφει. Το γεγονός αυτό προκάλεσε κραδασμούς στο σπίτι, με τον Πάνο και το Στέφανο να ανταλλάσσουν αιχμηρά σχόλια και τους συμπαίκτες τους να προσπαθούν να τους χωρίσουν.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Ακολούθησε το YouFly στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.comAbout Φωφώ Μπόνιου

Φωφώ Μπόνιου
Σπούδασα δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Έκανα τα πρώτα μου βήματα στον «Αγγελιοφόρο» και ακολούθησαν οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», όπου εργάστηκα για 13 χρόνια. Παράλληλα συνεργαζόμουν με το περιοδικό «Τηλεθεατής», ενώ η τελευταία τριετία με βρήκε στην εφημερίδα «Έθνος» και στην κυριακάτικη έκδοση του περιοδικού «TV Έθνος». Πάντα στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, γιατί αγαπώ και να βλέπω τηλεόραση και να γράφω γι’ αυτήν. Θα με βρείτε πλέον στο youfly.com, την ειδησεογραφική πλατφόρμα με κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών.
Copy link
Powered by Social Snap