Τηλεόραση

Μάρκος Σεφερλής: Μια βραδιά στο Δελφινάριο – Οι εντυπώσεις μας

16/08/2022
3 λεπτά ανάγνωσης
Share

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου στην Αθήνα, που βουλιάζει από τουρίστες, και η ουρά στο Δελφινάριο για τον πράκτωρ Μάρκο Σεφερλή απέδειξε ότι ο κόσμος που έμεινε ήθελε όσο τίποτα να γελάσει και να ξεδώσει, χωρίς μάσκα με ποπ κορν και μπύρα στο χέρι. Η βραδιά στο θέατρο του Σεφερλή έκρυβε αναμφίβολα πολλές εκπλήξεις.

Γιαγιάδες με τα εγγόνια τους, οικογένειες, παρέες από την Καλαμάτα, τα Χανιά, τη Νυρεμβέργη ακόμη και από την Αμερική πήραν θέση για ν’ απολαύσουν μία βραδιά με γέλιο μέχρι δακρύων. Αυτό τουλάχιστον σας το εγγυώμαι.

Γέλια μέχρι δακρύων στο Δελφινάριο – Οι εντυπώσεις μας από την παράσταση Σεφερλή

Ο Σεφερλής βγαίνει με 45 λεπτά καθυστέρηση και αποθεώνεται. Εκείνος το χαίρεται και το κοινό τον χειροκροτεί πάλι και πάλι. Η άμεση επικοινωνία με το κοινό αρχίζει με τον ατακαδόρο Μάρκο να πειράζει ορισμένους από τους θεατές, να πιάνει κουβέντα μαζί τους, να τους ψυχολογεί με το μοναδικό του τρόπο. Εκείνοι λύνονται στα γέλια, άλλοι κομπλάρουν στα πειράγματά του αλλά το κοινό συνεχίζει να γελά. Μία κυρία από την Αμερική δεν κρατιέται και οι γύρω της αφού ξεκαρδίζονται με το Σεφερλή συνεχίζουν να γελούν με το απίστευτο τσιριχτό της γέλιο. Όλοι οι θεατές μία παρέα και ο οικοδεσπότης δείχνει να είναι στα καλύτερά του, μίας και δεν σταματά να πειράζει με χαριτωμένο τρόπο.

10.30 η παράσταση ξεκινά και οι θεατές περιμένουν τις ατάκες του Σεφερλή που ως άλλος ιερέας ευλογεί το Louis Bitton και στη συνέχεια μεταμορφώνεται σε τράπερ. Αργότερα παίζει στον εκατομμυριούχο, πάει στην όπερα ως ο Μπάμπης ο κρεοπώλης και «προπονείται» με τον απίθανο Γιάννη Καπετάνιο για το ρουκ-ζουκ.

Τα δίνει όλα επί σκηνής ακόμα και όταν οι συνάδελφοί του λύνονται στα γέλια, εκείνος τους επαναφέρει στην τάξη με τον τρόπο του, σαν καλός μαέστρος σε μια ορχήστρα. Ειδικά ως μεταφραστής στις συνομιλίες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του τούρκου ομολόγου του, εκεί τα δίνει όλα. Αναμφίβολα αυτοσχεδιάζει, προκαλεί γέλιο, δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα.

“Το γέλιο είναι φάρμακο” λέει ο Σεφερλής και αποθεώνεται

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και γίνεται διάλειμμα, αν και νόμιζα ότι έφθασε το φινάλε. «Κατά τις 2 τελειώνει η παράσταση» μ’ ενημερώνει η ταξιθέτρια και απορώ αλλά θέλω κι άλλο να γελάσω. Γιατί με το Σεφερλή γελάς, όχι σε όλα τα σκετς, γιατί τουλάχιστον προσωπικά στα σεξιστικά υπονοούμενα δεν γελώ αλλά παρατηρώ με αμηχανία, βλέποντας τον κόσμο να έχει αντίθετη άποψη από μένα. Γούστα είναι αυτά.

Λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα ο Σεφερλής επιστρέφει επί σκηνής, κάνει και πάλι παιχνίδι με τους θεατές που δείχνουν να μην τον χορταίνουν, γίνεται ο Ζάχος ο καφετζής και ως άλλος Μαυρίκιος Μαυρικίου ετοιμάζεται να παντρευτεί την αγαπημένη του. Πλην ενός μικρού κοριτσιού που αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του, οι θεατές δεν χάνουν τις ατάκες του Σεφερλή, γελούν και ξαναγελούν, σαν να μη θέλουν να τελειώσει. «Είσαι μοναδικός» του φωνάζει μία κυρία και εκείνος τραγουδά «το φάρμακο είναι γέλιο κυρία μου». Πόσο συμφωνώ μαζί του. Γέλασα, πέρασα καλά, μαζί με τουλάχιστον 1.200 ακόμη θεατές που βρέθηκαν σαββατόβραδο στο Δελφινάριο. Η ώρα είναι 2. Ο Σεφερλής ευχαριστεί το κοινό του, τους τονίζει ότι κάθε καλοκαίρι δεν πάει διακοπές για να διασκεδάζει το κοινό, επιμένει να λέει ότι ξέρει πολύ καλά την κωμωδία, αφήνοντας υπονοούμενα προς άλλες κατευθύνσεις και ενημερώνει ότι στο Δελφινάριο είναι όλη μία οικογένεια. Μάταια καλεί ακόμη και το γιο του ν’ ανέβει επί σκηνής. Αντιθέτως η σύζυγός του, Έλενα Τσαβαλιά είναι δίπλα του, εκτάκτως όπως θ’ αποκαλύψει ο Σεφερλής, καθώς αντικατέστησε μία από τις ηθοποιούς της παράστασης που αρρώστησε και τελικά δεν συμμετείχε από την πρεμιέρα στον Πράκτωρ 00λεφτά.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Share
Ακολούθησε το YouFly στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com
Φωφώ Μπόνιου

Σπούδασα δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Έκανα τα πρώτα μου βήματα στον «Αγγελιοφόρο» και ακολούθησαν οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», όπου εργάστηκα για 13 χρόνια. Παράλληλα συνεργαζόμουν με το περιοδικό «Τηλεθεατής», ενώ η τελευταία τριετία με βρήκε στην εφημερίδα «Έθνος» και στην κυριακάτικη έκδοση του περιοδικού «TV Έθνος». Πάντα στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, γιατί αγαπώ και να βλέπω τηλεόραση και να γράφω γι’ αυτήν. Θα με βρείτε πλέον στο youfly.com, την ειδησεογραφική πλατφόρμα με κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών.