13 C
Athens
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Λουκία Μιχαλοπούλου: Ο Όρκος, ο ρόλος που έχει ζηλέψει και το θέατρο

Με υποκριτική δεινότητα που την κατατάσσει ανάμεσα στους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς της η γνωστή ηθοποιός δεν δείχνει διατεθειμένη να σταματήσει να εξελίσσεται. Η Λουκία Μιχαλοπούλου που πρωταγωνιστεί στην αστυνομική – δραματική σειρά της ΕΡΤ1 «Ο Όρκος» μιλά στο youfly.com για το ρόλο της Χλόης, αναφέρεται στη μυθοπλασία του σήμερα και στη θεατρική παράσταση που παίζει ενώ παράλληλα μας αποκαλύπτει ποιο ρόλο έχει ζηλέψει σε σίριαλ της tv.

Τι σας έκανε να πείτε «ναι» στη σειρά της ΕΡΤ1 «Ο όρκος»;

Ήθελα πολύ καιρό τώρα να κάνω κάτι στη τηλεόραση αλλά πάντα δεν προλάβαινα λόγω των θεατρικών υποχρεώσεων μου. Στη χρονική στιγμή που μου έγινε η πρόταση για τον «Όρκο» είδα ότι μπορούσα να συμμετέχω σε γυρίσματα οπότε συζήτησα με το σκηνοθέτη της σειράς το Σπύρο Μιχαλόπουλο για τις λεπτομέρειες γύρω από τη σειρά αυτή. Ήταν η πρώτη φορά που μιλούσα με τον Σπύρο Μιχαλόπουλο και πραγματικά συγκινήθηκα με τη κουβέντα που κάναμε. Τον εμπιστεύθηκα αμέσως γιατί με γνώριζε και από τις παραστάσεις μου στο θέατρο οπότε δεν χρειάστηκε να γίνουν κάποιες ιδιαίτερες συστάσεις. Σε συνδυασμό με το σενάριο το οποίο βρήκα πολύ ενδιαφέρον αλλά και με τους ηθοποιούς που συνεργάζομαι με τους περισσότερους εκ των οποίων έχω ξαναδουλέψει και εκτιμώ είπα το ναι. Επιπλέον μέτρησε το γεγονός ότι η σειρά προβάλλεται στην ΕΡΤ που θεωρώ ότι είναι ένα κανάλι που προσέχει τις δουλειές και βέβαια και ο ρόλος τη Χλόης που μου άρεσε πολύ έτσι όπως τον αναπτύσσει η Τίνα Καμπίτση.

«Την καταλαβαίνω πολύ τη Χλόη»

Η Λουκία Μιχαλοπούλου ως Χλόη στον Όρκο

Η Λουκία Μιχαλοπούλου για τη Χλόη στον «Όρκο»

Όταν πρωτοδιαβάσατε το ρόλο της Χλόης πως αντιδράσατε;

Όταν πρωτοδιάβασα το ρόλο της Χλόης είδα η αλήθεια είναι ότι έχει πάρα πολλά κοινά και με μένα ως Λουκία σε σχέση με τις περιοχές που έχει δουλέψει. Θέλω να πω ότι τη καταλαβαίνω πολύ τη Χλόη. Και αυτό μου δημιούργησε μια περίεργη ησυχία και μελαγχολία μέσα μου.

Εικόνα από τη Λουκία Μιχαλοπούλου

Συστήστε μας λίγο καλύτερα την ηρωίδα που υποδύεστε;

Η Χλόη είναι κοινωνική λειτουργός. Όταν φεύγει από τη ζωή η καλύτερη της φίλη η Ηρώ (που υποδύεται η Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους) νιώθει ένα μεγάλο κενό. Ο χαμός της Ηρούς φρενάρει τη ζωή της καθώς ξαναφέρνει στην επιφάνεια μαύρες στιγμές από το παρελθόν της. Η Χλόη έχει ζήσει δύσκολα παιδικά χρόνια. Έχασε πολύ μικρή το πατέρα της και στη συνέχεια ο πατριός της την κακοποιούσε με ένα τρόπο οπότε έχει διάφορα παιδικά τραύματα με τα οποία προσπαθούσε να αναμετρηθεί. Βλέπουμε λοιπόν τη Χλόη να έχει φρενάρει τη ζωής της λόγω του χαμού της φίλης της και να προσπαθεί σιγά – σιγά να ξαναπάρει μπρός και να ξαναμπεί στη δομή που εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός.

Μαζί με τον Άγγελο Ράπτη και τον Παύλο Ράπτη φτιάχνουν την ομάδα δρόμου κάτι που όπως θα δούμε τους βοηθάει για να ξαναπάρουν τα πάνω τους. Γιατί και στους τρεις έχει στοιχήσει η απώλεια της Ηρούς. Ταυτόχρονα ψάχνουμε να βρούμε και τι ακριβώς συνέβη με την Ηρώ γιατί απ’ ότι φαίνεται δεν ήταν ένα απλό ατύχημα.

Ο Στάνκογλου κι η ηθοποιός στη σειρά

Τι είναι αυτό που θαυμάζετε περισσότερο στη Χλόη Τερζάκη;

Την δυνατότητα που είχε να θρηνήσει πραγματικά όλο αυτό που της συνέβη. Δηλαδή αυτό που λέμε βίωσε το πένθος. Το οποίο δεν είναι απλό. Είναι γενναιότητα  αυτό. Το να ζήσεις ακόμα και το πόνο σου. Το ότι αφέθηκε σε αυτό και μπήκε στη διαδικασία να ξαναχτίσει τη ζωή της και να δυναμώσει και είναι πάρα πολύ ωραίο και συγκινητικό όλο αυτό που της συνέβη.

“Στη συνέχεια θα δείτε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο της Χλόης”

Το μέλλον της Χλόης στη σειρά

Στη σειρά σας βλέπουμε ανάμεσα σε δύο άνδρες. Η Χλόη δείχνει να είναι μπερδεμένη;

Ναι είναι μπερδεμένη. Από τη μια είναι ο Μιχάλης ο οποίος τη στηρίζει όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο που έχασε τη φίλη της αλλά δεν είναι αυτό που λέμε ο μεγάλος έρωτας οπότε νομίζω ότι μ’ αυτό έρχεται σε σύγκρουση και νομίζω ότι ακριβώς επειδή η Χλόη δυναμώνει και παίρνει τα πάνω της θεωρώ ότι θα κάνει την επιλογή που πρέπει. Εννοώ αυτό που πραγματικά θέλει η ψυχή της.

Δηλαδή θα τη δούμε στη συνέχεια να έρχεται πιο κοντά με τον Παύλο Ράπτη;

Ναι και γι’ αυτό τη θαυμάζω γιατί δεν το κάνουμε εύκολα κι αυτό. Συνήθως μένουμε σε πράγματα που γνωρίζουμε, που έχουμε συνηθίσει. Εκεί που αισθανόμαστε ασφάλεια που δεν ρισκάρουμε. Η Χλόη θα ρισκάρει δηλαδή όσο περνάνε τα επεισόδια και έτσι παίρνει τα πάνω της.

Ο Γιώργος Γάλλος κι η Λουκία Μιχαλοπούλου

Πως εξελίσσεται ο ρόλος σας στη συνέχεια;

Αυτό που μπορώ να σας πω είναι στη συνέχεια θα δείτε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο της Χλόης από αυτό που είδαμε στο ξεκίνημα της σειράς.

“Τα γυρίσματα είναι πολύ δύσκολα γιατί είναι εξωτερικά και αρκετά από αυτά είναι νυχτερινά”

Τα γυρίσματα, οι άστεγοι κι η αγάπη του κόσμου

Αντιμετωπίσατε δυσκολίες στα μέχρι τώρα γυρίσματα;

Τα γυρίσματα είναι πολύ δύσκολα γιατί είναι εξωτερικά και αρκετά από αυτά είναι νυχτερινά, μέχρι τις 4 το πρωί και γίνονται κάτω από δύσκολες συνθήκες που έχουν να κάνουν με το κρύο, τη βροχή. Δίνουμε μια καθημερινή μάχη και θα ήθελα να εξάρω τη πολύ σημαντική συνεισφορά που έχει το συνεργείο των τεχνικών μας που δίνουν και τη ψυχή τους για να φέρουν σε πέρας το γύρισμα. Με συγκινούν και μου δίνουν τρομερή δύναμη για να προχωρώ στα γυρίσματα παρά την όποια κούραση που έχουν. Το να κάνεις μια σειρά 36 επεισοδίων αυτή την εποχή με μονοκάμερο είναι ένας άθλος και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα μέλη του συνεργείου και στο διευθυντή φωτογραφίας το Δημήτρη Θεοδωρίδη που παρ’ όλους τους γρήγορους ρυθμούς φροντίζει ώστε η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω να είναι πολύ καλή.

Λουκία Μιχαλοπούλου: Ο «Όρκος», ο ρόλος που έχει ζηλέψει και το θέατρο

Μπορείτε να θυμηθείτε κάτι χαρακτηριστικό που να έγινε κατά τη διάρκεια των μέχρι σήμερα γυρισμάτων;

Υπάρχουν κάποιες συγκινητικές στιγμές με τους ηθοποιούς που παίζουν τους άστεγους οι οποίοι καμιά φορά μπλέκονται με πραγματικούς άστεγους που βρίσκονται στο δρόμο. Είναι κάτι πολύ συγκινητικό.

Ο κόσμος στο δρόμο σας μιλάει για το ρόλο;

Με συγκίνησε μια κυρία τις προάλλες που παρατήρησε κάτι το οποίο δεν φανταζόμουν ότι μπορούσε να δει κάποιος θεατής. Μου είπε λοιπόν ότι στα πρώτα επεισόδια δεν ήθελα να προδίδω τι ακριβώς μου συμβαίνει προσπαθώντας να το δείχνω μέσα από το βλέμμα μου.

Βλέπουμε πλέον σε σίριαλ της τηλεόρασης να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο θεατρικοί ηθοποιοί…

Ναι άρχισαν να βλέπουν με άλλο μάτι τους θεατρικούς ηθοποιούς κι αυτό είναι πολύ ωραίο. Μέχρι πρότινος ψιλοφοβόμασταν ενώ τώρα νιώθουμε πλέον λίγο πιο άνετα όταν δεχόμαστε πρόταση για μια δουλειά τηλεοπτική και αυτό είναι πολύ ωραίο. Μακάρι να συνεχιστούν έτσι τα πράγματα και να γίνονται καλές δουλειές κι ακόμα καλύτερες.

“Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στο κομμάτι της μυθοπλασίας”

Η μυθοπλασία, η επάνοδος της ΕΡΤ κι ο ρόλος που ζήλεψε

Διανύουμε φέτος τηλεοπτικά μια περίοδο ανάκαμψης της μυθοπλασίας. Πώς κρίνετε τα φετινά σίριαλ; Τα έχετε παρακολουθήσει;

Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στο κομμάτι της μυθοπλασίας και νομίζω ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για να πάει η μυθοπλασία μας ακόμη καλύτερα. Σε ό,τι αφορά τις φετινές σειρές της τηλεόρασης κατάφερα να παρακολουθήσω την «Αγάπη Παράνομη» και ομολογώ ότι μου άρεσε πάρα πολύ η συγκεκριμένη δουλειά. Ήταν μια σπουδαία δουλειά απ’ όλες τις απόψεις.

Την επάνοδο της ΕΡΤ στη μυθοπλασία πως την είδατε;

Είναι πολύ αξιέπαινη και πολύ συγκινητική η προσπάθεια αυτή της ΕΡΤ η οποία νομίζω έχει τις πιο φροντισμένες δουλειές.

Έχει τύχει να ζηλέψετε κάποιον ρόλο;

Ζήλεψα πάρα πολύ – αν και ηλικιακά δεν θα μπορούσα να τον κάνω ακόμα αυτό το χαρακτήρα – το ρόλο της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη στην «Αγάπη Παράνομη».

Η ηθοποιός στην παράσταση «Η Γίδα» του Άλμπι

«Η Γίδα του Άλμπι είναι μια παράσταση που μεγαλώνοντας θα τη θυμάμαι»

Η Λουκία Μιχαλοπούλου για το θέατρο και τη «Γίδα» του Άλμπι

Τι αγαπάτε πιο πολύ στο επάγγελμα του ηθοποιού;

Το ρίσκο. Και ότι ξεκινάς κάθε μέρα από την αρχή. Από το μηδέν. Αυτή είναι η λειτουργία που εγώ πρεσβεύω και πιστεύω ότι δεν γίνεται κι αλλιώς. Δηλαδή κάθε μέρα ξεκινάς κάτι από το μηδέν κι αυτό έχει μεγάλο ρίσκο ψυχικό και σωματικό. Κι αυτό που με ταλαιπωρεί και με παιδεύει είναι αυτό που αγαπάω περισσότερο στη δουλειά μου.

Θεατρικά πού σας βρίσκουμε αυτή τη περίοδο;

Θα με βρείτε στο Θέατρο Αθηνών στην παράσταση «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;», του Έντουαρντ Άλμπι, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Είναι ένα έργο συγκλονιστικό. Ο Μάρτιν (Νίκος Κουρής), ένας επαγγελματικά άκρως επιτυχημένος οικογενειάρχης, χωρίς να πάψει να αγαπάει την γυναίκα του (Λουκία Μιχαλοπούλου), ερωτεύεται την Σύλβια, η οποία «τυχαίνει» –όπως λέει ο ίδιος- να είναι… γίδα! Ο δημοσιογράφος και καλύτερός του φίλος Ρος (Γιάννης Δρακόπουλος) το «καρφώνει» στην σύζυγο και στον γιο του (Μιχαήλ Ταμπακάκης), με αποτέλεσμα η μία ακραία αντίδραση να φέρει την άλλη.

Είναι μια παράσταση που παίζεται για τρίτη χρονιά κι έχει βραβευτεί. Είναι από αυτές τις παραστάσεις που μεγαλώνοντας θα τη θυμάμαι.

Εκτός από την παράσταση, ο «Όρκος» που πρωταγωνιστεί η Λουκία Μιχαλοπούλου προβάλλεται στην ΕΡΤ1 κάθε Σάββατο με διπλό επεισόδιο. Μην το χάσετε!

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
56,551ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,229ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,636ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ