9.6 C
Athens
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Jason Ροδίτης: Το Dancing With The Stars, οι ατάκες του και η Βίκυ Καγιά

Ο Jason Ροδίτης, ο βραβευμένος χορευτής και κριτής του τηλεοπτικού σόου, Dancing with the Stars μιλά στο youfly.com και κάνει πρόβλεψη για το νικητήριο ζευγάρι του διαγωνισμού. Παράλληλα, θυμάται τα δύσκολα παιδικά του χρόνια εξαιτίας της ελληνικής του καταγωγής, εξηγεί το λόγο που δεν μιλάει καλά ελληνικά και αποκαλύπτει τι ετοιμάζει με τη Βίκυ Καγιά.

Πώς προέκυψε η πρόταση για το Dancing with the stars;

Η πρόταση ήρθε σε μία περίεργη φάση της ζωής μου. Τα τελευταία 15 χρόνια δουλεύω στο εξωτερικό και έχω συμφωνίες με καλλιτεχνικές ακαδημίες στο Χονγκ Κονγκ, στο Τόκυο, στην Ευρώπη, στην Αμερική. Όταν έσκασε η πανδημία δεν μπορούσα να πάω πουθενά, έπρεπε να μείνω σπίτι με τρία παιδιά. Αυτό ήταν μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου. Κάποια στιγμή κι ενώ μαγείρευα χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν η Φένια Βαρδάμης που είναι product manager στο Dancing.  Μου είπε αν θα μ’ ενδιέφερε να συμμετέχω στο dancing. Δεν το πίστευα! Νόμιζα ότι κάποιος μου έκανε πλάκα. Και έτσι ξεκίνησαν όλα!

Ο Jason Ροδίτης στο dancing with the stars

Jason Ροδίτης: “Ο χορός δεν είναι διασκέδαση… είναι τρόπος ζωής”

Ο χορός και οι ατάκες στο Dancing With The Stars

Τι είναι για σας ο χορός; Γιατί είπατε ναι στην πρόταση-πρόκληση του Star;

Ο χορός είναι κάτι που αγαπάω, έχω χτίσει όλη τη ζωή μου πάνω στο χορό, κυρίως το latin και το ballroom. Οι θυσίες που έχω κάνει για το χορό μου δίνουν ένα σεβασμό για τους ανθρώπους που θέλουν να μάθουν. Για μένα ο χορός δεν είναι διασκέδαση αλλά ούτε και επάγγελμα. Είναι τρόπος ζωής. Μέσα από την εκπομπή μου έδωσαν την ευκαιρία, μου έδειξαν εμπιστοσύνη. Κι εγώ από την πλευρά μου ήθελα πολύ να συμμετέχω γιατί ο χορός αλλά και η διασκέδαση είναι κάτι που έχουν λείψει μέσα σ’ όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας.

Πώς είναι η μέχρι τώρα εμπειρία σας στο Dancing;

Ως επαγγελματίας, ως δάσκαλος, χορογράφος και art director, το βλέπω σαν σχολείο. Μαθαίνω απ’ όλους. Έχω σεβασμό για όλους μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Μαθαίνω και από τους άλλους κριτές που είναι δίπλα μου, τους οποίους σέβομαι. Ο καθένας έχει άλλη οπτική γωνία που βλέπει τα πράγματα. Έχουμε πάρα πολύ καλή χημεία και με τη Βίκυ και το Φισφή.

Ο Jason Ροδίτης.

“Με τις ατάκες προσπαθώ να περάσω ένα μήνυμα”

Πάντως έχετε λέγειν. Είστε αυτό που ονομάζουμε «ατακαδόρος» της επιτροπής!

Δεν ξέρω αν είμαι. Δεν είναι κάτι που προσπαθώ. Όταν έχεις μία εμπειρία ζωής σε παγκόσμιο επίπεδο, ταξιδεύεις σε όλο τον πλανήτη και κάνεις σεμινάρια μου είναι πολύ δύσκολο να τα μεταφέρω στην εκπομπή. Με τις ατάκες προσπαθώ να μεταφέρω όσο μου το επιτρέπουν τα ελληνικά μου ένα μήνυμα, προσπαθώ να περάσω αυτό που θέλω να πω.

Τα πρώτα βήματα

Πότε ήρθατε στην Ελλάδα;

Ήρθαμε το 1976 και μείναμε εδώ τρεις τέσσερις μήνες. Μετά γυρίσαμε στην Αυστραλία, όπου έμεινα μέχρι τα 17. Τότε ήταν που έγινα πρωταθλητής στο χορό λάτιν και αποφάσισα ότι θέλω να πάω να σπουδάσω σε άλλη χώρα. Οι προπονητές μου πρότειναν να φύγω από την Αυστραλία και να πάω στην Αγγλία, στο Λονδίνο για να εξελιχθώ. Οι γονείς μου δεν μου είπαν όχι όταν τους είπα ότι θέλω να γίνω χορευτής, αλλά μου είπαν να μαζέψω χρήματα και να κάνω αυτό που θέλω. Μάζεψα χρήματα και πήγα στο Λονδίνο. Με τα λεφτά που βγάλαμε κινηθήκαμε τέσσερις εβδομάδες.

Οι γονείς μου πίστευαν ότι θα γυρίσω. Εγώ επέμεινα, στερήθηκα, ζούσα σ’ ένα σπίτι με πολλά άτομα και δεν σας κρύβω ότι κάποια στιγμή κοιμήθηκα στη μπανιέρα. Υπήρξαν μέρες που λέγαμε ή θα φάμε ή θα κάνουμε προπόνηση. Πάντα όμως υπήρχε κάποιος παλαιότερος χορευτής που στο πρόσωπο μας έβλεπε το εαυτό του στο ξεκίνημα του. Θα βρίσκονταν να μας βοηθήσει και να μας δώσει ένα πιάτο φαγητό. Το ίδιο κάνω κι εγώ τώρα προσπαθώντας να βοηθάω παιδιά που δεν έχουν οικονομική άνεση και θέλουν να γίνουν χορευτές.

“Οι συμμαθητές μου με χτυπούσαν κι αυτό γιατί μιλούσα ελληνικά”

Παρά το ότι είστε αρκετά χρόνια στην Ελλάδα κι από πατέρα Έλληνα δεν μιλάτε άπταιστα ελληνικά. Γιατί;

Οι γονείς μου επέλεξαν να ζήσουμε σε μία περιοχή της Αυστραλίας στις βόρειες παραθαλάσσιες παραλίες που δεν ζούσαν Έλληνες. Εκεί που μεγάλωσα εγώ φάγαμε πολύ  μπούλινγκ, βία, μπουνιές, ξύλο, ρατσισμό.  Εγώ νευρίαζα με τους γονείς μου που επέλεξαν την περιοχή αυτή. Κάθε μέρα που τελείωνα το σχολείο είχα άγχος πως θα φθάσω στο σπίτι μου γιατί οι συμμαθητές μου αν με έβλεπαν με χτυπούσαν κι αυτό γιατί μιλούσα ελληνικά. Με χτυπούσαν και μου έλεγαν θα μιλάς αυστραλέζικα. Είχα για ένα περίεργο τρόπο νευριάσει και γι’ αυτό δεν μπορώ να μιλήσω ελληνικά.

Ο Jason Ροδίτης στο dancing with the stars

Στην Ελλάδα πότε ήρθατε;

Στην Ελλάδα ήρθα το 2000. Είμαι εδώ 21 χρόνια. Μετά από όσα είχα πάθει δεν ήθελα κανείς να ξέρει ότι είμαι Έλληνας. Όταν γνώρισα τη γυναίκα μου στο πλατώ του So you think you can dance (ελληνίδα από την Λευκάδα) ήταν πάλι η Βίκυ Καγιά παρουσιάστρια. Όλα αυτά τα χρόνια δεν με διορθώνει τα ελληνικά μου. Μ’ αρέσεις όπως είσαι μου λέει.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη είδα ότι είπατε μεταξύ άλλων ότι τα παιδιά σας μέτρησαν 13 λάθη που κάνατε στη πρεμιέρα του Dancing. Τώρα τι σας λένε;

Έχουν συνηθίσει τα λάθη. Στην πρεμιέρα ντραπήκανε και οι τρεις που με παρακολουθούσανε από το καναπέ του σπιτιού. Γελάνε με τα ελληνικά μου.

Τα παιδιά σας αγαπάνε το χορό;

Αγαπάνε πολύ το χορό αλλά δεν τους έχω σπρώξει καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση. Η κόρη μου αγαπάει το μπαλέτο. Εμείς είμαστε οικογένεια της φύσης, αγαπώ το σέρφινγκ και τα παιδιά έχουν μάθει ν’ ασχολούνται με τα αθλήματα.

Θα θέλατε να ζείτε σε άλλη χώρα; Στην Αυστραλία όπου μεγαλώσατε;

Έχω επιλέξει να ζω στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να ζω σε κάποια άλλη χώρα και να είμαι καλύτερα επαγγελματικά. Είμαι Έλληνας το έχω καταλάβει, αν και έχω περάσει δύσκολα. Επιλέγω την Ελλάδα γιατί ζούμε στην καλύτερη χώρα στον πλανήτη. Έχω ταξιδέψει σε όλες τις χώρες. Δεν υπάρχει χώρα με τέτοια ψυχή, τέτοια παιδεία, έχουμε υπέροχη φύση. Ζούμε σε μία χώρα που μπορείς να βρεις παρέα. Εμείς το παίρνουμε πολύ δεδομένο. Είμαι τυχερός που έχω τρία όμορφα παιδιά και μία γυναίκα. Επιλέγουμε να ζούμε εδώ. Είναι η αλήθεια μου, θα μπορούσε να γυρίσω στην Αυστραλία αλλά αισθάνομαι σπίτι μου εδώ.

Οι προβλέψεις για το Dancing

Ποιο από τα ζευγάρια του Dancing έχει παρουσιάσει τη μεγαλύτερη εξέλιξη μέχρι σήμερα;

Η Τζόρτζια και η Βασιλική Μυλούση έχουνε κάνει τεράστια εξέλιξη. Στην αρχή ήμουν αυστηρός με τη Τζόρτζια αλλά ήταν η πρώτη που είχε πάρει τέσσερα δεκάρια. Δουλεύει πολύ σκληρά. Η Βασιλική έχει σταθερή άνοδο. Αλλά θέλουμε να φέρει κάτι πιο ευαίσθητο, να μοιραστεί το συναίσθημα με τον κόσμο. Την έχει βοηθήσει και η ενόργανη γυμναστική που έχει κάνει. Θέλουμε να τη δούμε να αισθάνεται ακόμη πιο βαθιά αυτό που κάνει.

Θα θέλαμε να μας κάνετε μια πρόβλεψη για το νικητήριο ζευγάρι του διαγωνισμού…

Δύσκολο να προβλέψω αυτή τη στιγμή τον νικητή. Όλα τα ζευγάρια έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια. O Ντόμινικ, η Βασιλική, η Τζώρζια, ο Βαρθαλίτης, η Μπέσσυ, ο Εντουαρντ και η Χριστίνα, έχουν δουλέψει πολύ και έχουν ανεβεί σε επίπεδο.. Την επόμενη εβδομάδα πιστεύω θα φανεί ο νικητής, θα φανεί το ζευγάρι που είναι έτοιμο να κάνει χορευτικά την υπέρβαση.

σκηνή απο το dwts

Η χορογραφία με την Βίκυ Καγιά

Τι να περιμένουμε από τη χορογραφία με τη Βίκυ Καγιά; Πώς είναι η Καγιά σαν μαθήτρια;

Τη λατρεύω και έχω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτό το κορίτσι. Είναι απίστευτη. Μετά από δεκατέσσερα χρόνια θα χορέψω ξανά. Είχαμε 2,5 ώρες να φτιάξουμε τη χορογραφία. Βάλαμε σηκώματα, διάφορα πράγματα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Η Βίκυ άνετα θα μπορούσε να είναι χορεύτρια. Μου έχει ανοίξει η όρεξη να κάνουμε κάτι άλλο. Θα ήθελα να ξαναχορέψω μαζί της στον τελικό.

Ποια είναι τα σχέδια σας μετά το Dancing;

Σίγουρα θα ξεκουραστώ λίγες εβδομάδες μετά το Dancing και ελπίζω να κάνουμε ένα ταξίδι με την οικογένεια μου. Επαγγελματικά έχω σχεδιάσει να κάνω διάφορα project.

Η Βίκυ Καγιά στο Dancin with the stars και ο jason ροδίτης

Ήταν ο Jason Ροδίτης, ο αγαπημένος μας κριτής από το Dancing With the Stars.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Φωφώ Μπόνιου
Φωφώ Μπόνιου
Σπούδασα δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Έκανα τα πρώτα μου βήματα στον «Αγγελιοφόρο» και ακολούθησαν οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», όπου εργάστηκα για 13 χρόνια. Παράλληλα συνεργαζόμουν με το περιοδικό «Τηλεθεατής», ενώ η τελευταία τριετία με βρήκε στην εφημερίδα «Έθνος» και στην κυριακάτικη έκδοση του περιοδικού «TV Έθνος». Πάντα στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, γιατί αγαπώ και να βλέπω τηλεόραση και να γράφω γι’ αυτήν. Θα με βρείτε πλέον στο youfly.com, την ειδησεογραφική πλατφόρμα με κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
58,209ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,714ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,668ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ