26.5 C
Athens
Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Ιωσηφέλης: Άλλο «Αγγελική» κι άλλο «Μέλισσες»

Το μητριαρχικό μοντέλο που πραγματεύεται η νέα φιλόδοξη σειρά του Alpha «Αγγελική» έρχεται να συγκρουστεί με το πατριαρχικό μοντέλο που κυριαρχεί στις επιτυχημένες «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1, που ετοιμάζονται να διανύσουν το δεύτερο κύκλο τους.

Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της σειράς

Ο σεναριογράφος της σειράς «Αγγελική», Παναγιώτης Ιωσηφέλης μίλησε στο Youfly.com για το μητριαρχικό μοντέλο που αναπτύσσεται στη νέα αυτή σειρά του Alpha τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Ιωσηφέλης: Άλλο «Αγγελική» κι άλλο «Μέλισσες»

«Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η επιλογή μας. Θα πρέπει προφανώς να δείτε τη σειρά για να καταλάβετε πως διαχειριζόμαστε αυτό το ρόλο. Και είναι μεγάλη τύχη και τιμή που τον ερμηνεύει η Φιλαρέτη Κομνηνού. Είναι ένας πολύ σύνθετος ρόλος. Είναι ένας ασυνήθιστος χαρακτήρας γενικά για τη τηλεόραση. Ο ρόλος που υποδύεται η Φιλαρέτη Κομνηνού είναι ένας ρόλος σχεδόν ενός νονού. Μιας γυναίκας  με σιδερένια πυγμή. Έχει τα παιδιά της τα οποία τα υπεραγαπά και ταυτόχρονα είναι πολύ σκληρή μαζί τους. Και απαιτεί διάφορα. Και την ίδια στιγμή αυτό το τόσο σκληρό χαρακτήρα τον βρίσκουμε σε μια στιγμή αδυναμίας. Το οποίο εμένα με ενδιέφερε εξαρχής. Και ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισα να κάνω αυτή τη σειρά».

Στην ερώτηση μας στον αν η επιλογή του μητριαρχικού μοντέλου στην «Αγγελική» έγινε στοχευμένα για να «χτυπήσει» το πατριαρχικό μοντέλο που προβάλλεται στις «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1 ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης μας είπε:

«Δεν πέρασε καθόλου από το μυαλό μου αυτό. Και ούτε το έχω συζητήσει. Υπήρχε αυτό το δεδομένο στα αφετηριακό φορμάτ και σκεφτήκαμε αν αυτό θέλουμε και είπα ότι μου αρέσει αυτός ο κόντρα ρόλος, αυτής της γυναίκας που είναι ένας θηλυκός νονός επειδή ακριβώς μπορώ να τον αναπτύξω. Μιλήσαμε πολύ πρέπει να πως και με την Φιλαρέτη Κομνηνού πολύ πριν αναλάβει το ρόλο αλλά δεν έγινε σε καμία περίπτωση ως αντίστιξη».

Αναφορικά με την πέραση που έχουν οι οικογενειακές ιστορίες, όπως είναι η «Αγγελική», στο τηλεοπτικό κοινό ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης σχολίασε:

«Στην Ελλάδα η οικογένεια είναι ένας πυρήνας του κοινωνικού ιστού πολύ σημαντικός και ναι μας αρέσει νομίζω να βλέπουμε τέτοια παραμύθια που μιλούν για κάτι στο οποίο και εμείς με κάποιο τρόπο ανήκουμε και είναι καλό ότι οι οικογενειακές σχέσεις ακόμα και σε αυτές τις παράδοξες οικογένειες όπως είναι η συγκεκριμένη οικογένεια στην οποία αναφέρεται η σειρά έχουν τη δική τους κανονικότητα. Αυτό νομίζω είναι το ενδιαφέρον. Ότι ναι δε μοιάζει με εμάς αλλά κι αυτή σαν κι εμάς έχουνε κανονικότητες».

Η υπόθεση της σειράς «Αγγελική» όπως την παρουσιάζει ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης: 

Ιωσηφέλης: Άλλο «Αγγελική» κι άλλο «Μέλισσες» - youfly.com

Στο επίκεντρο της όλης ιστορίας βρίσκεται μία αυταρχική, δυναμική μητέρα, η οποία διευθύνει μια φάρμα αλόγων και κατευθύνει τη ζωή των τεσσάρων γιων της.

«Είναι μια ερωτική δραματική ιστορία που πατάει πάνω σε ένα νοτιοαμερικάνικο φορμάτ», λέει ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης και προσθέτει: «Είναι μια ιστορία εκδίκησης. Βλέπουμε μια γυναίκα που προσπαθεί να βρει δικαίωση. Και παρακολουθούμε ότι κάνει».

Οι χαρακτήρες της σειράς «Αγγελική».

Ο σεναριογράφος της «Αγγελικής» αποκαλύπτει παρακάτω το προφίλ των ηρώων της σειράς δίνοντάς μας μια μικρή γεύση από όσα θα δούμε στους δέκτες μας στη συνέχεια…

Φιλαρέτη Κομνηνού (Αθηνά Αργυρού):

Η Μητριάρχης. Όταν πεθαίνει ο άνδρας της αναλαμβάνει η ίδια τα ηνία μιας πολύ μεγάλης επιχείρησης. Μιας πρότυπης μονάδας ιπποφορβείου στην οποία εκτρέφουνε άλογα και τα πουλάνε σε ενδιαφερόμενους σε όλη την Ευρώπη. Η ηρωίδα μας έχει ζήσει πολλά πράγματα στο παρελθόν της. Είναι μια λύκαινα που είναι πολύ τρυφερή με τους δικούς της ανθρώπους αλλά γίνεται αδίστακτη σε οποιονδήποτε πάει να τους απειλήσει.

Ιωσηφέλης: Άλλο «Αγγελική» κι άλλο «Μέλισσες» - youfly.com 2

Γιώργος Χρυσοστόμου (Στέφανος Αργυρός):

Υποδύεται τον  πρωτότοκο γιο της Κομνηνού. Έχει χάσει τη γυναίκα του και μεγαλώνει ο ίδιος την έφηβη πλέον κόρη του με ότι σημαίνει αυτό. Μαζί με τη μητέρα του κρατούν τα ηνία της επιχείρησης τους. Υπάρχει σεβασμός και αγάπη μεταξύ τους αλλά έχουνε και κόντρες. Προσπαθεί να κάνει τα χατίρια της μητέρας του αλλά συγχρόνως τραβάει τις κόκκινες γραμμές του. Με κάποιο τρόπο είναι λίγο πατριαρχικός σε σχέση με τα τρία αδέλφια του. Έχει ένα προστατευτισμό και μια φροντίδα για την οικογένεια του.

Ιωάννης Παπαζήσης (Παύλος Αργυρός):

Ο δεύτερος γιός της Κομνηνού. Είναι ένας τύπος διεκδικητικός και πάρα πολύ επιθετικός. Πολύ έντονα αμφισβητεί την εξουσία του μεγάλου του αδελφού αλλά και της μάνας του. Είναι αδίστακτος και επιπλέον δείχνει ότι έχει σοβαρά συμπλέγματα.

Πάνος Βλάχος (Δημήτρης Αργυρός):

Ο τρίτος γιος της οικογένειας.  Είναι ένα παιδί που έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Είναι το σκοτεινό κομμάτι της ιστορίας αν και η εικόνα του δεν υπαγορεύει καθόλου αυτό. Είναι γιός της μαμάς. Είναι πολύ αφοσιωμένος και υποστηρικτικός στη μαμά του. Αλλά και η μάνα  του, του έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απ΄ ότι έχει στους υπόλοιπους γιούς της.

Αλέξανδρος Πέρρος (Νικόλας Αργυρός):

Είναι ο βενιαμίν της οικογένειας και ο πιο κακομαθημένος. Ξυνυχτάει, πίνει, γυρίζει τα βράδια με γυναίκες κτλ. Τα αδέλφια του και η μητέρα του δεν το παίρνουν πολύ στα σοβαρά και με κάποιο τρόπο τον αφήνουνε να ζει λίγο πιο ελεύθερα καθώς φαίνεται να μην έχει και χώρο στη δομή διοίκησης της επιχείρησης.

Μιχάλης Λεβεντογιάννης (Μιχάλης Ζάχος):

Είναι ο έμπιστος υπάλληλος της οικογένειας καθώς έχει τη γενική επιστασία του ιπποφορβείου. Είναι ένας τύπος που μεγάλωσε μέσα στα άλογα. Έχει μεγάλη αγάπη για τη δουλειά του αλλά και για την οικογένεια που τον έχει στη δούλεψη της και είναι αυτό που λέμε το δεξί χέρι του πρωτότοκου γιού της οικογένειας (Γιώργου Χρυσοστόμου). Ένας κατασταλαγμένος χαρακτήρας που  τον εκτιμάνε, του έχουνε εμπιστοσύνη κι έχει δικαίωμα λόγου.

Μαίρη Μηνά (Αγγελική):

Παίζει το ρόλο μιας εξειδικευμένης νοσοκόμας που θα σταθεί στο πλάι της μητέρας της οικογένειας (Φιλαρέτης Κομνηνού) η οποία όπως θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο επιστρέφει στο σπίτι της έχοντας προσβληθεί από μια ασθένεια που είναι αναστρέψιμη αλλά χρειάζεται βοήθεια για να αναρρώσει.  Η Μηνά είναι το κέντρο της ιστορίας. Είναι μια γυναίκα ευφυής. Δεν είναι καθόλου αυτό που φαίνεται. Είναι μια γυναίκα σε αποστολή.

Νάντια Μπουλέ (Τζένη Χανδρινού):

Υποδύεται τη μελλοντική σύζυγο του πρωτότοκου γιού (Γιώργου Χρυσοστόμου). Μια μεγαλοαστή η οποία έρχεται να ενσωματωθεί σε αυτή την οικογένεια. Έχει διάφορα θέματα να λύσει και με τον εαυτό της και με τη σχέση της. Είναι ευφυής γυναίκα και αυτή.

Δήμητρα Σιγάλα (Σοφία Αθανασίου):

Είναι η σύζυγος του δευτερότοκου γιού (Ιωάννη Παπαζήση) αλλά σύντομα καταλαβαίνει ότι ο άνδρας που αγάπησε την απατά. Και αποφασίζει να πάρει τη ζωή της στα χέρια της. Και πολύ ρεαλιστικά παρακολουθούμε αυτό της τον αγώνα. Πρέπει να ξαναδεί τη ζωή της από την αρχή και να σταθεί στα πόδια της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ YOUFLY.COM ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Ο Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
54,482ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,400ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,725ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ