20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Καρολάιν και οι τηλεοπτικές εκπομπές

Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης σχολιάζει τον τρόπο που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν την υπόθεση της Καρολάιν, κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές.

Στις 4 Ιανουαρίου του 1931, δηλαδή 90 χρόνια πριν, είναι και επέτειος φέτος, ο εργολάβος οικοδομών Δημήτρης Αθανασόπουλος, ο οποίος ήταν μεν ευκατάστατος έκανε όμως ελαφρώς άστατη ζωή. Η οποία μάλλον ενοχλούσε την πολύ όμορφη σύζυγό του Φούλα – από το Σοφούλα- Κάστρου βρήκε το θάνατο από αυτήν, την πεθερά του Άρτεμη Κάστρου, τον ανιψιό της πεθεράς του Δημήτρη Μοσκιό και την υπηρέτρια Γιαννούλα Μπέλου. Η ιδέα ήταν της πεθεράς. Και η εκτέλεση σε όλους τους προαναφερθέντες. Για να πούμε του στραβού το δίκιο την ακριβή εκτέλεση την έκανε ο Μοσκιός που είχε και ένα μικρό πρόβλημα νοητικό. Και που οι άλλες τον έβαλαν με δυο πυροβολισμούς να τον σκοτώσει…

Εγκλήματα τότε και τώρα

Έπρεπε όμως να εξαφανιστεί το πτώμα. Και στην αρχή προσπάθησαν να το κάψουν και να το κρύψουν στο πλυσταριό. Αλλά μάλλον το πράγμα δεν ήταν πολύ εύκολο. Για αυτό και η πεθερά είχε μια άλλη ωραία ιδέα. Έβαλε τον Μοσκιό να τεμαχίσει το πτώμα. Του κόψαν δηλαδή το κεφάλι και τα πόδια και μετά αγόρασαν χασαπόχαρτο και σακούλες και έπεισαν τον Σπύρο Μαγουλόπουλο που λεγόταν πως ήταν εραστής της συζύγου, ο οποίος φώναξε και τον καραγωγέα, Γιώργο Καρναράκη να πάνε να πετάξουν τα πακέτα με τον τεμαχισμένο Αθανασόπουλο σε ένα κομμάτι του υπάρχοντος τότε Κηφισού ποταμού όπου δεν έφτανε μέχρι εκεί το νερό.

Για κακή τους όμως τύχη έβρεξε. Και ένα παιδάκι βρήκε τις σακούλες, φώναξε την αστυνομία, αναγνωρίστηκε το πτώμα από το κεφάλι προφανώς, από το γιατρό Α. Καρτσιώτη ο οποίος ήταν φίλος και κουμπάρος του Αθανασόπουλου. Στην αρχή κατηγορήθηκε ο ίδιος ο γιατρός που τον είχε αναγνωρίσει. Ο οποίος πραγματικά διαπομπεύθηκε από τις εφημερίδες τότε αλλά είχε ακράδαντο άλλοθι.

Η έκβαση της υπόθεσης

Για να μην τα πολυλογούμε ευρέθησαν οι ένοχοι και στις 18 Φεβρουαρίου του 1932 άρχισε η δίκη. Στις 24 Μαρτίου του 1932 η πεθερά και η σύζυγος όπως και η υπηρέτρια έφαγαν ισόβια. Ο Μοσκιός 20 χρόνια και ο Μαγουλόπουλος 18 χρόνια.

Η Φούλα όμως ήταν πολύ όμορφη και στην φυλακή την ερωτεύθηκε ο διευθυντής εκεί. Για αυτό και πέρασε ζάχαρη που λένε έως το 1941 όπου πήρε χάρη λόγω της εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα όπως πολλοί άλλοι. Και αντί να παντρευτεί τον διευθυντή όπως του είχε υποσχεθεί, παντρεύτηκε ένα συνταγματάρχη και πέθανε το 1974. Η γλυκιά της η μανούλα πέθανε το 1956 από μια αρρώστια…

Είχε γίνει τόσο μεγάλο θέμα που ο Ιάκωβος Μοντανάρης έγραψε ένα τραγούδι που λεγόταν κακούργα πεθερά, το γνωστό καημένε Αθανασόπουλε τι σου έμελλε να πάθεις που τραγούδησε ο Αντώνης Διαμαντίδης ή Νταλγκάς. Και το οποίο πούλησε τόσους χιλιάδες δίσκους που για χρόνια οι δισκογραφικές εταιρείες όταν ήθελαν να πουν ότι ψάχνουν για μεγάλη επιτυχία στους συνθέτες έλεγαν «θέλω να γράψεις ένα Αθανασόπουλο»…

Για να μην τα πολυλογούμε μην ξεχνάμε πως το 1955 ένα ζευγάρι στον Πειραιά από τα νεύρα του όταν η υπηρέτρια μόλις 15 χρονών έκανε ένα λάθος δεν την έδερναν προφανώς γιατί δεν το θεωρούσαν αρκετά σωφρονιστικό, αλλά τη σιδέρωναν με το σίδερο του σιδερώματος… Α… μην ξεχάσω μετά το σιδέρωμα της Σπυριδούλας όπως λεγόταν η υπηρέτρια πως εκεί στα τέλη του 1970 ανακαλύφθηκε πως ένα κορίτσι από το Κωσταλέξι η Ελένη ήταν κλειδωμένη και ζούσε σε ένα υπόγειο γιατί η οικογένειά της δεν ήθελε να μπλέξει με κανέναν στο χωριό για να τους καταστρέψει την τιμή…

η υπόθεση της Καρολάιν μέσα από τις εκπομπές της τηλεόρασης

Πάντα συνέβαιναν… αλλά δεν μαθεύονταν

Αυτά τα ολίγα γιατί υπάρχουν και άλλα για αυτούς που λένε πως στην εποχή μας γίνονται τέρατα και αναπολούν τος παλιές καλές αθώες εποχές που δεν υπήρχαν ούτε ραδιόφωνα ούτε τηλεοράσεις ούτε ίντερνετ και οι εφημερίδες έπρεπε να συμβεί κάτι πολύ τρανταχτό εκτός από πολιτικά γεγονότα για να ασχοληθούν με αυτό.

Δεν ήταν ότι δεν συνέβαινε. Ήταν ότι δεν μαθεύονταν και όταν μαθεύονταν ασχολούνταν αυτοί που ξέρανε με αυτά…

Στην εποχή μας φυσικά πέρα από το γεγονός πως όλοι ξέρουν μέσω ίντερνετ τα πάντα και ασχολούνται με αυτά εκτός των ειδήσεων και όλες οι πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές που σχεδόν όλες κάνουν καριέρα με κάτι τέτοια και βέβαια οι δικηγόροι υπεράσπισης ή κατηγορίας τα εκμεταλλεύονται αυτό καταλλήλως για να στρέψουν προς τη μια ή άλλη κατεύθυνση την κοινή γνώμη….

Η υπόθεση της Καρολάιν μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές

Η υπόθεση των Γλυκών Νερών που αποδείχτηκαν πικρότατα, ξεκίνησε ως ληστεία μετά φόνου και κατέληξε σε μια εν ψυχρό δολοφονία και πολλά άλλα ενός συζύγου προς τη σύζυγό του.

Για άλλη μια φορά κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές έδωσαν ρεσιτάλ, με κάποιους -ευτυχώς λίγους- μάλιστα παρουσιαστές να προσπαθούν με κόπο να κρύψουν το γεμάτο ικανοποίηση χαμόγελο τους την ώρα που μιλούσαν για ένα υποτίθεται τόσο ειδικό θέμα όπως αυτό της δολοφονίας της Καρολάιν. Το υπόλοιπο team δε έπαιζε τους λογικά θυμωμένους όπως ήταν και το σωστό». Αναμφισβήτητα από όλες αυτές τις εκπομπές, η μόνη που ξεχώρισε ουσιαστικά ήταν η Ναταλία Γερμανού, η οποία κατόρθωσε να ισορροπήσει ανάμεσα στο είμαι δημοσιογράφος και στο είμαι θυμωμένη είμαι και έκπληκτη. Ίσως γιατί είναι και δημοσιογράφος είναι και άνθρωπος είναι και κυρία. Για αυτό άλλωστε και όσοι μίλησαν στην εκπομπή της είχαν λόγο για αυτό…

Με αυτά και με αυτά περνάνε οι μέρες και ο καιρός. Το ένα φέρνει το άλλο και όπως είχε πει και ο Μάνος Χατζιδάκις «όταν αρχίζουμε να συνηθίζουμε την όψη του τέρατος είναι γιατί έχουμε αρχίσει αν του μοιάζουμε..». Αν όμως καλώς ή κακώς το ίντερνετ είναι ανεξέλεγκτο – πολύ κακώς βέβαια- κάποιος θα έπρεπε να επέμβει στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο γιατί δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει για να προβάλει ότι του γουστάρει για τέτοιου είδους θέματα…

Έχω άδικο;

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ιάσονας Τριανταφυλλίδης
Ιάσονας Τριανταφυλλίδης
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, είναι δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου. Έχει γράψει μέχρι τώρα 20 βιβλία με θέμα την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, της νύχτας, του τραγουδιού και του μιούζικαλ και βιογραφικά βιβλία ανθρώπων του ελληνικού σινεμά. Αρθρογραφεί από το 1985 σε εφημερίδες, περιοδικά, έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, προσφάτως και στο διαδίκτυο. Έχει επιμεληθεί επανεκδόσεις παλαιού υλικού σε CD, για ανθρώπους όπως η Αλίκη Βιουγιουκλάκη, η Τζένη Βάνου, η Σοφία Βέμπο, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Σπάρτακος, το σύνολο του κινηματογραφικού έργου του Νίκου Μαμαγκάκη, ειδικό αφιέρωμα για την ιστορία του τραγουδιού στο ελληνικό σινεμά κ.α. Στην τηλεόραση έχει κάνει το πρώτο πρωινό του MEGA το Κοκτέιλ, εκπομπές με συνεντεύξεις, αφιερώματα, μονογραφίες, ήταν στην κριτική επιτροπή του «Να η ευκαιρία», σχολιαστής στις ειδήσεις του STAR και μία πολιτική εκπομπή με την Όλγα Τρέμη στο MEGA. Αυτό τον καιρό αρθρογραφεί βέβαια στο youfly.com και στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Κάνει καθημερινά εκπομπή στις 15:00 με 16:00 στον Αθήνα 9.84 με τίτλο «Αθήνα, με ακούς;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ