10.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Η Γη της Ελιάς – Γιάννης Κρητικός: «Θα είμαι στον 3ο κύκλο της σειράς»

Ο «Πότης», ο συμπαθής καφετζής από τη «Γη της Ελιάς», κατά κόσμον Γιάννης Κρητικός, μιλά στο youfly για το ρόλο του στη σειρά, αναφέρεται στα σχόλια που του κάνει ο κόσμος που τον συναντά στο δρόμο ενώ παράλληλα μας αποκαλύπτει ότι συμφώνησε να βρίσκεται και στον τρίτο κύκλο της αγαπημένης αυτής σειράς του Mega.

 Η Γη της Ελιάς – Γιάννης Κρητικός: «Θα είμαι και στον γ’ κύκλο» - Τι αποκαλύπτει;

Ο «Πότης», Γιάννης Κρητικός, μιλά για την Γη της Ελιάς

Νιώθετε ότι η «Γη της Ελιάς» είναι ένα δώρο για την καριέρα σας; Σας άλλαξε τη ζωή;

Όντως η Γη της Ελιάς είναι ένα δώρο ζωής για μένα. Μια εμπειρία πρωτόγνωρη και μοναδική για μένα. Είμαι πραγματικά πολύ τυχερός που μου δόθηκε ο ρόλος του Πότη. Σε ότι αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας δεν θα έλεγα ότι μου άλλαξε τη ζωή η σειρά γιατί τη ζωή μας την αλλάζουμε μόνοι μας νομίζω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σειρά αυτή μου άλλαξε σίγουρα το πρόγραμμα και τις συνήθειες μου.

Ο ρόλος του Πότη έχει πάρα πολλές δυσκολίες

Ποια ήταν για εσάς η μεγαλύτερη δυσκολία αυτού του ρόλου;

Ο ρόλος του Πότη έχει πάρα πολλές δυσκολίες. Το να κουτσομπολεύω τους ανθρώπους είναι μια από τις δυσκολίες του ρόλου καθώς έχει ολοένα και περισσότερες απαιτήσεις. Κατά συνέπεια διαβάζω κάθε φορά περισσότερο τα λόγια του Πότη. Επίσης ο Πότης όπως βλέπουμε είναι υπερκινητικός. Μιλάει ενώ σερβίρει κάτι που προσθέτει ακόμη περισσότερες δυσκολίες στο ρόλο. Βέβαια αυτές οι δυσκολίες επειδή ακριβώς είναι ευχάριστες τις προσπερνώ και χαίρομαι πραγματικά κάθε φορά που πηγαίνω στο γύρισμα.

Από τα μάτια του Πότη δεν ξεφεύγει κανείς. Γνωρίζει τους πάντες και τα πάντα στη Μάνη. Τι κινεί στη συνέχεια την προσοχή του ήρωα που υποδύεστε;

Αυτό είναι κάτι που τον γνωρίζει μόνο η σεναριογράφος μας η Βάνα Δημητρίου. Ωστόσο πιστεύω ότι την περιέργεια του Πότη θα συνεχίσει να κινεί οτιδήποτε συμβαίνει στην Αρεόπολη και κατ’ επέκταση στη Μάνη.

 Η Γη της Ελιάς – Γιάννης Κρητικός: «Θα είμαι και στον γ’ κύκλο» - Τι αποκαλύπτει;

Ο Πότης αναζητεί μια σύντροφο καιρό τώρα αλλά έχει μια δυστοκία. Θα ταλαιπωρείτε για πολύ ακόμη;

Ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Αυτό που έχουμε δει στον Πότη είναι ότι ο ενθουσιασμός του κυριαρχεί έναντι της πραγματικής του θέλησης στο να υπάρξει σε μια σχέση. Γιατί όπως είδαμε στη τελευταία του σχέση με την Αλκμήνη προτίμησε να το ρίξει στο διάβασμα για να την εντυπωσιάσει κι όχι για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο μαζί της. Θέλω να πιστεύω ότι αν είναι το τυχερό του θα βρει και ταίρι ο Πότης.

Πως θα δούμε το Πότη στη συνέχεια;

Ο Πότης ή θα κουτσομπολεύει στο καφενείο ή θα χαρίζει χαμόγελα στους θαμώνες ή πάλι με τα κουτσομπολιά που θα έχει διασπείρει για κάποιον θα προκαλεί το πανικό σε όλη τη Μάνη.

“Είμαι αυθόρμητος αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είμαι κουτσομπόλης”

Τι δεν ξέρουμε για τον Γιάννη Κρητικό και την καθημερινότητα του; Είναι αυθόρμητος και κοινωνικός όπως ο ήρωας του;

Ο αυθορμητισμός με έχει φάει νομίζω στη ζωή μου. Είμαι αυθόρμητος αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είμαι κουτσομπόλης όπως ο ήρωας μου. Επίσης ένα κοινό στοιχείο μου με τον Πότη είναι ότι έχω κι εγώ την ίδια υπερκινητικότητα με τον Πότη. Είμαι πολύ δραστήριος στη καθημερινή μου ζωή.

Με ποιους συναδέλφους σας από τη Γη της Ελιάς έχετε έρθει πιο κοντά και έχετε γίνει φίλοι;

Έχω έρθει πολύ κοντά με το συνάδελφο μου τον Τάσο Ιορδανίδη με τον οποίο είμαστε μάλιστα και συγκάτοικοι αυτά τα δύο χρόνια που παίζουμε στη Γη της Ελιάς. Περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί και γενικά μας δένει μια καλή φιλία. Από κει κι έπειτα βέβαια πολύ καλές σχέσεις διατηρώ και με τους υπόλοιπους συναδέλφους μου στη σειρά με τους οποίους έχει τύχει να βγούμε έξω για ποτό και φαγητό…

 Η Γη της Ελιάς – Γιάννης Κρητικός: «Θα είμαι και στον γ’ κύκλο» - Τι αποκαλύπτει;

Έχετε πολλές σκηνές στη σειρά με τον Γιώργο Παρτσαλάκη αλλά και με τον Πασχάλη Τσαρούχα. Πως είναι η συνεργασία σας;

Είναι άψογη η συνεργασία και με τους δύο. Περνάμε υπέροχα. Είναι φορές που πραγματικά νιώθω ως καφετζής και τους δύο αυτούς συναδέλφους μου τους βλέπω ως θαμώνες μου. Δηλαδή πολλές φορές δεν μπορούμε να βγούμε από το ρόλο. Πραγματικά είναι αμέτρητες οι φορές που γελάμε με την καρδιά μας στα γυρίσματα.

“Τώρα που παίζω στη Γη της Ελιάς ο κόσμος με πλησιάζει πιο εύκολα”

Το κομμάτι της αναγνωρισιμότητας, πώς το ζείτε;

Θεωρώ ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στη ζωή μου. Απλά τώρα που παίζω στη Γη της Ελιάς ο κόσμος με πλησιάζει πιο εύκολα. Δηλαδή βρίσκομαι στο σούπερ μάρκετ κι εκεί που κάνω τα ψώνια μου τυχαίνει να με σταματήσει κάποιος που παρακολουθεί τη σειρά για να μου κάνει πλάκα και να μου πει “Πότη φέρε καμιά γαλατόπιτα”. Μου αρέσει πολύ και παράλληλα με προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι με προσεγγίζουν μικρά παιδιά από 7 έως 15 ετών τα οποία παρακολουθούν τη Γη της Ελιάς και μου λένε πόσο τους αρέσει η σειρά.

Ποιο είναι το καλύτερο σχόλιο που έχετε ακούσει για το ρόλο του Πότη;

Πόσο κουτσομπόλης μπορεί να είσαι; με ρωτάνε. Έχω όμως να σας διηγηθώ κι ένα αστείο περιστατικό που συνέβη πέρσι την περίοδο των Χριστουγέννων. Καθόμουν σ’ ένα ταβερνάκι κι έτρωγα. Με πλησιάζει ένας υπερήλικας με τη γυναίκα του και με ρωτάει: “Εσύ που τα ξέρεις όλα αυτή εδώ δίπλα μου με απατάει;” Γέλασα τόσο πολύ…

Πως θα θέλατε να βρει το τέλος του δεύτερου κύκλου τον ήρωα που υποδύεστε;

Ας ελπίσουμε να τον βρει υγιή το τέλος του δεύτερου κύκλου.

Εκτός από την υποκριτική ασχολείστε και με το τραγούδι. Εμφανίζεστε κάπου αυτό το διάστημα;

Λόγω των υποχρεώσεων μου με τη σειρά προτίμησα αυτό το χειμώνα να κάνω μόνο κάποιες έκτακτες εμφανίσεις. Από κει και πέρα συζητάω αυτό το διάστημα για κάποιες συναυλίες για το καλοκαίρι στην Αμερική και στον Καναδά.

“Δεν θα πήγαινα στο Survivor”

Σας έγινε πρόταση για το τρίτο κύκλο της «Γης της Ελιάς»

Ναι μου έγινε και συμφώνησα ήδη να βρίσκομαι και στο τρίτο κύκλο.

Αν σας γινόταν μια καλή οικονομική πρόταση για να πάρετε μέρος στο Survivor θα πηγαίνατε;

Όχι. Δεν σνομπάρω το Survivor σαν κόνσεπτ αλλά είναι κάτι που δεν μου ταιριάζει. Ξέρω ότι δεν θα ένιωθα καλά πηγαίνοντας σε αυτό το ριάλιτι οπότε δεν θα πήγαινα.

Τι ονειρεύεστε αν ονειρεύεστε;

Ονειρεύομαι να έχω την υγεία μου εγώ και οι γύρω μου.

Ποιος είναι ο Γιάννης Κρητικός

Ο Γιάννης Κρητικός, γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από πολύ μικρός εκδήλωσε την αγάπη του για τη μουσική, όταν σε ηλικία τριών ετών άρχισε να παίζει χωρίς να τον διδάξει κανένας πάνω σ ένα πιανάκι-παιχνίδι που του είχαν αγοράσει οι γονείς του όλα τα τραγουδάκια που μάθαινε στο παιδικό σταθμό και όσα άκουγε από το ραδιόφωνο.

 Η Γη της Ελιάς – Γιάννης Κρητικός: «Θα είμαι και στον γ’ κύκλο» - Τι αποκαλύπτει;

Στα εννιά του χρόνια άρχισε να διδάσκεται την κρητική λύρα, ενώ παράλληλα μάθαινε κρητικούς και παραδοσιακούς χορούς στο Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου. Μετά τη λύρα, άρχισε να μαθαίνει ντραμς, κιθάρα, μπάσο, λάουτο, μαντολίνο, τουμπερλέκι.

Συμμετείχε σε σχολικά και νεανικά γκρουπάκια, που έπαιζαν κυρίως ροκ μουσική (guest σε εμφανίσεις του συγκροτήματος «Υπόγεια Ρεύματα»), ενώ παράλληλα ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού ως χορευτής του Λυκείου των Ελληνίδων.

Τελειώνοντας τις σπουδές του στο Γενικό Λύκειο, έκανε 2 χρόνια μουσικές σπουδές στην Αθήνα, και στη συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τον Νίκο Νομικό και τον Μιχάλη Δημητριάδη.

Μετά δούλεψε για λίγο στην επαρχία και στη συνέχεια το χειμώνα του 2006 συνεργάστηκε με τον Πέτρο ‘Ιμβριο, την Ελένη Καρουσάκη, και τον Χάρη Κωστόπουλο στο Can – Can.

Ακολούθησε συνέχεια της συνεργασίας με τον Πέτρο ‘Ιμβριο για δύο σεζόν στο «Έμπατη», μαζί με τη Σαμπρίνα και τον Σπύρο Σπυράκο.

Εκεί γνώρισε μέσω του Πέτρου Ίμβριου τον παραγωγό — στιχουργό — συνθέτη Γιάννη Λιόντο, με την πολύτιμη συμβολή του οποίου κυκλοφόρησε το πρώτο του CD, με τίτλο «ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΙΚΑ» που περιέχει την επιτυχία “Ανάθεμα τα κινητά” και ποικιλία τραγουδιών λαϊκών και παραδοσιακών.

Είναι ένας τυπικός Αιγόκερως με ωροσκόπο Τοξότη, κι αυτό σημαίνει ότι συνδυάζει τη δύναμη, το πείσμα, την υπευθυνότητα και την φιλοδοξία με τον αυθορμητισμό, τη δίψα για καινούργια πράγματα και την αγάπη για τα ταξίδια και την τέχνη.

Την κρητική λύρα ο Γιάννης τη χρησιμοποιεί πάντα, σε όλες του τις εμφανίσεις γιατί θέλει να ακούγεται η φωνή της που «μιλά» στον κόσμο, και είναι ένα στιγμιότυπο ανάμεσα στο υπόλοιπο πρόγραμμα των μαγαζιών που εμφανίζεται, αλλά απολύτως απαραίτητο για κείνον, που κουβαλά πάντα τη Κρήτη μέσα του.

Δείτε επίσης:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
58,209ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,714ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,671ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ