ΕΡΤ καλλιτέχνες

Η ΕΡΤ στηρίζει τους καλλιτέχνες

Η ΕΡΤ κάνει «παρέμβαση» υπέρ των ανθρώπων του Πολιτισμού αποφασίζοντας να στηρίξει τους καλλιτέχνες οικονομικά λόγω της αναστολής της εργασίας τους εξαιτίας της πανδημίας.

 ΕΡΤ καλλιτέχνες

Ως γνωστό η ΕΡT, συναισθανόμενη και ανταποκρινόμενη στις πρωτόγνωρα δύσκολες ώρες που βιώνουν οι άνθρωποι του Πολιτισμού
(σκηνοθέτες, ηθοποιοί, συνθέτες, μουσικοί ερμηνευτές κ.ά.),
έχει ήδη λάβει την απόφαση της ενίσχυσης του κλάδου των ηθοποιών. Αυτό γίνεται μέσα από την παραγωγή θεατρικών έργων στα ραδιοφωνικά της προγράμματα. Μέσω, επίσης, των τριών νέων σειρών που μεταδίδονται από την ΕΡΤ1 προσφέρει εργασία σε εκατοντάδες ανθρώπους του χώρου της παραγωγής μυθοπλασίας.

H ΕΡΤ στηρίζει τιυς καλλιτέχνες με έκτακτη ενίσχυση

Θέλοντας να βοηθήσει και τον κλάδο των ερμηνευτών, των τραγουδοποιών και των μουσικών, και ανταποκρινόμενη σε σχετικά αιτήματα, η ΕΡΤ αποφασίζει πλέον την έκτακτη οικονομική ενίσχυση και των μουσικών της τηλεοπτικών εκπομπών. Έτσι οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και μουσικοί σε αυτές να μπορούν να λαμβάνουν μια συμβολική αποζημίωση εμφάνισης. Μέχρι του ποσού των 300 ευρώ, για όσο διάστημα η πανδημία έχει επί της ουσίας ματαιώσει την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Η εν λόγω απόφαση προβλέπει συγκεκριμένα την έκτακτη ενίσχυση μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ για κάθε επεισόδιο των εκπομπών
«Στα τραγούδια λέμε Ναι», «Μουσικό κουτί» και το «Το αλάτι της γης»

Θα έχει, μάλιστα, αναδρομική ισχύ από τις 3 Νοεμβρίου 2020. Ημέρα που ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των χώρων θεάματος. Ενώ θα διατηρηθεί έως την επαναλειτουργία τους μετά το πέρας της πανδημίας.

Η ίδια αναπροσαρμογή θα γίνει και για τους προσκεκλημένους τραγουδιστές και μουσικούς που συμμετέχουν στην εσωτερική μουσική παραγωγή της ΕΡΤ, «Η αυλή των χρωμάτων».

Δείτε επίσης: Συμφωνία συνεργασίας του Εθνικού Θεάτρου και της ΕΡΤ

About Youfly.com Team

Youfly.com Team
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!