32 C
Athens
Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

H Αναστασία Τσιλιμπίου, η σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» και τα «Μαθήματα κωμωδίας»

Η Αναστασία Τσιλιμπίου πήρε σε πολύ νεαρή ηλικία το βάπτισμα του πυρός ως ηθοποιός συμμετέχοντας στην  τηλεοπτική σειρά «Για την καρδιά ενός αγγέλου» πλάι στους Ναταλία Δραγούμη, Γιώργο Νινιό και Πασχάλη Τσαρούχα. Ακολούθησε η σειρά «40 Κύματα». Ο ρόλος όμως που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό ήταν αυτός της μικρής Μαρίας, κόρης του Γιώργη και της Ελένης στην πολύ επιτυχημένη σειρά «Το Νησί» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Το 2015 μετακόμισε για μερικούς μήνες στην Τουρκία, καθώς επιλέχθηκε για το ρόλο της σουλτάνας Κιοσέμ στην ομώνυμη σειρά. Έχει παίξει και σε θεατρικές παραστάσεις όπως η «Διονυσιακή Νύχτα», η «Λωξάντρα», το «Playing Gods» ενώ έχει πάρει μέρος και σε μια κινηματογραφική ταινία. Tην περσινή σεζόν συμμετείχε στη σειρά «Κομάντα και Δράκοι» του MEGA  ενώ αυτό το διάστημα έχει ξεκινήσει γυρίσματα για τη νέα σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει».

Η ταλαντούχα ηθοποιός μιλά αποκλειστικά στο youfly.com για το ρόλο της στο «Αυτή η νύχτα μένει»,  αναφέρεται στους συνεργάτες της στη σειρά, λέει την άποψη της για το  #MeToo και δηλώνει ενθουσιασμένη που θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν στην θεατρική παράσταση «Μαθήματα κωμωδίας».

«Με γοήτευσε το σενάριο όταν το πρωτοδιάβασα»

«Αυτή η νύχτα μένει» είναι ο τίτλος της νέας σειράς του Alpha στην οποία και συμμετέχετε.  Τι συναισθήματα σας προκαλεί αυτός ο τίτλος;

Σίγουρα προκαλεί ένα μυστήριο. Από μόνος του ο τίτλος βέβαια νομίζω ότι λέει ότι αυτό που πρόκειται να δει το κοινό σίγουρα θα του μείνει και αυτές οι νύχτες που θα ζήσουμε εμείς ως χαρακτήρες της σειράς θα μας μείνουνε.

Πόσο σας γοήτευσε το σενάριο όταν το διαβάσατε;

Πάρα πολύ με γοήτευσε το σενάριο όταν το πρωτοδιάβασα. Μου άρεσε ιδιαίτερα και ο σκελετός της σειράς που αναφέρεται στη νυχτερινή ζωή της επαρχίας. Πως ο Έλληνας βρίσκει τον τρόπο να διασκεδάσει πηγαίνοντας στα μπουζούκια  και τι μπορεί να ζήσει κάποιος κυκλοφορώντας μέσα στη νύχτα και κάνοντας αυτή τη ζωή.

«Νιώθω ότι είμαι πολύ τυχερή που είμαι ανάμεσα σε τόσο καλούς συντελεστές»

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε για τους συνεργάτες σας στη σειρά;

Νιώθω ότι είμαι πολύ τυχερή που είμαι ανάμεσα σε τόσο καλούς συντελεστές. Άλλους από  αυτούς τους γνώριζα ήδη ενώ κάποιους άλλους τους γνώρισα τώρα. Θεωρώ ότι έγινε μια εξαιρετική επιλογή ηθοποιών γι’ αυτή τη σειρά. Όλοι μας πιστεύω ηθοποιοί, σκηνοθέτες, τεχνικοί έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω που θα κάνει τη σειρά ακόμη πιο όμορφη και ελκυστική.

Οι πρώτες σας εντυπώσεις από τα γυρίσματα…

Η δουλειά στα γυρίσματα που έχουν ήδη ξεκινήσει κυλάει πολύ ευχάριστα. Στην ωραία διάθεση που έχουμε συμβάλει και αυτό το κλίμα των μπουζουκιών και της μουσικής που ακούγεται στα γυρίσματα.

Σας δυσκόλεψε κάτι στα μέχρι τώρα γυρίσματα;

Δεν έζησα μέχρι στιγμής κάποια δυσκολία ούτε στο ρόλο μου ούτε στα γυρίσματα. Σίγουρα όπως και σε κάθε οικογένεια θα έρθουν και δύσκολες στιγμές αλλά οι δυσκολίες είναι που κάνουν μια οικογένεια πιο δυνατή οπότε ανυπομονώ και για τις δύσκολες αλλά και για τις όμορφες στιγμές που θα έρθουν.

Η Αναστασία Τσιλιμπίου πήρε σε πολύ νεαρή ηλικία το βάπτισμα του πυρός ως ηθοποιός συμμετέχοντας στην  τηλεοπτική σειρά «Για την καρδιά ενός αγγέλου»

«Μου αρέσει πάρα πολύ ο ρόλος της λουλουδού που υποδύομαι»

Μιλήστε μου για το ρόλο σας στη σειρά; Τι είδους χαρακτήρας είναι η ηρωίδα που υποδύεστε;

Εγώ υποδύομαι τη Μυρτώ που είναι η λουλουδού στο μπουζουξίδικο της ιστορίας μας. Είναι ένα συνεσταλμένο κορίτσι που προσπαθεί να στηρίξει την οικογένεια της δουλεύοντας στο μαγαζί. Μου αρέσει πάρα πολύ ο ρόλος μου. Είναι ένα υπέροχο ταξίδι αυτό που θα ξεκινήσω με την Μυρτώ και ανυπομονώ να ξεδιπλώσω αυτό το ρόλο. Περιμένω πως και πως  να συστηθώ στο κοινό ως Μυρτώ και να ζήσουμε όλη αυτή την ιστορία μαζί.

Θα θέλαμε να μας βάλετε στο κλίμα της όλης ιστορίας της σειράς…

Η σειρά βασίζεται σε ένα εξαιρετικό βιβλίο με πολύ ωραίες ιστορίες και φυσικά και σε μια ταινία που έχουμε δει. Αν κάποιος θέλει δηλαδή να πάρει μια γεύση για το τι θα δει στη συνέχεια σίγουρα είναι μια καλή αρχή το να διαβάσει το βιβλίο. Η σειρά μας αναφέρεται στη ζωή μιας περιοχής στο Αγρίνιο όπου οι ήρωες της ιστορίας έχουνε διάφορα μυστικά, διάφορα πάθη και πολλές συγκρούσεις μεταξύ τους. Νομίζω ότι το σενάριο είναι δομημένο έτσι ώστε να κρατάει συνεχώς σε αγωνία τον τηλεθεατή για το επόμενο επεισόδιο.

Αναστασία Τσιλιμπίου: «Η αγάπη παίζει αρκετό ρόλο στη σειρά Αυτή η νύχτα μένει»

Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το πιο «ηχηρό» μήνυμα που θέλει να περάσει αυτή η σειρά;

Είμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο για να μπορώ να πω με σιγουριά τι μήνυμα περνάει αυτή η σειρά. Σίγουρα θεωρώ ότι η αγάπη παίζει αρκετό ρόλο στη σειρά είτε αυτή δίνει κάτι καλό ή κάτι άσχημο.

Πώς αισθάνεστε κάθε φορά που έρχεστε αντιμέτωπη με κάποιον ρόλο;

Έχω αρκετή αγωνία για να μπορέσω να αποτυπώσω το ρόλο όπως ακριβώς τον έχει φανταστεί ο δημιουργός του ρόλου είτε αυτός λέγεται σεναριογράφος ή συγγραφέας. Έχω έναν ενθουσιασμό όταν γνωρίζω έναν χαρακτήρα καινούριο. Ξεχνάω τα προβλήματα της καθημερινότητας μου και εκείνη τη στιγμή είμαι κάποια άλλη και μέσω της τέχνης νιώθω ελευθερία.

Υπάρχει κάποιος ρόλος που σας πλήγωσε;

Δεν θεωρώ ότι κάποιος ρόλος με πλήγωσε. Απεναντίας μέσα από τους ρόλους που έκανα πήρα περισσότερα εφόδια για το μέλλον και εκτιμώ το κάθε ρόλο ξεχωριστά.

H Αναστασία Τσιλιμπίου, το «Αυτή η νύχτα μένει» και το #MeToo

«Εκτιμώ το γεγονός ότι αρχίζουνε να βγαίνουνε μπροστά οι γυναίκες με δύναμη»

Πώς αισθάνεστε που το #MeToo έφερε τόσο δυσάρεστες αποκαλύψεις  στον καλλιτεχνικό χώρο. Πώς το διαχειρίζεστε;

Εκτιμώ το γεγονός ότι αρχίζουνε να βγαίνουνε μπροστά οι γυναίκες και να παίρνουνε τη δύναμη που χρειαζόντουσαν εδώ και πολλά χρόνια. Είναι πολύ θετικό που μεγαλώνει αυτό το κίνημα. Εννοείται πως  δεν χαίρομαι για όσα συμβαίνουν και όσα ακούω αλλά νιώθω αρκετά ευγνώμων γι’ αυτό που συμβαίνει και για το κίνημα  που μεγαλώνει.

Σε πολύ μικρή ηλικία παίξατε στην πολύ επιτυχημένη σειρά «Νησί». Τη νέα σεζόν η συγκεκριμένη σειρά επανέρχεται με το τίτλο «Μια νύχτα του Αυγούστου» στη Δημόσια Τηλεόραση. Τι θυμάστε από την εποχή εκείνη και πως νιώθετε που θα ξαναβγεί πάλι το «Νησί» στη μικρή οθόνη;

Το «Νησί» ήταν από τις πρώτες δουλειές που συνειδητοποίησα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Στη σειρά αυτή δούλεψα κοντά σε σπουδαίους ανθρώπους που μου έμαθαν πολλά πράγματα. Εγώ διαβάζω Βικτόρια Χίσλοπ γενικά γιατί μ’ αρέσουν πάρα πολύ τα μυθιστορήματα της. Κι έχω διαβάσει και το «Μια νύχτα του Αυγούστου» πριν αποφασιστεί ότι θα γίνει σειρά. Χάρηκα πάρα πολύ όταν έμαθα ότι θα γίνει σειρά και ανυπομονώ πάρα πολύ να δω ξανά τους υπέροχους αυτούς ηθοποιούς που έζησα και γνώρισα από κοντά  οι οποίοι καλούνται ξανά να συνεχίσουν αυτή την πολύ όμορφη ιστορία. Ανυπομονώ να δω το αποτέλεσμα το οποίο πιστεύω θα καταπλήξει όλους μας.

H Αναστασία Τσιλιμπίου, το «Αυτή η νύχτα μένει» και το #MeToo

«Είμαι ενθουσιασμένη που συνεχίζονται τα Μαθήματα κωμωδίας»

Στο θέατρο θα σας δούμε για 2η χρονιά στο Μικρό Παλλάς στα «Μαθήματα κωμωδίας»…

Ναι θα είμαι στα «Μαθήματα κωμωδίας» για δεύτερη χρονιά μαζί με τον Θοδωρή Αθερίδη και άλλους εξαίρετους συναδέλφους. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη που συνεχίζεται η παράσταση αυτή γιατί περάσαμε μια αξέχαστη χρονιά πέρσι. Είμαστε μια πολύ μικρή και όμορφη οικογένεια οπότε ανυπομονώ να ζήσω και άλλες βραδιές γέλιου με όλη την ομάδα μας. Και φυσικά καλώ και τον κόσμο να έρθει να μας δει για να γελάσει αλλά και να κλάψει μαζί μας ώστε να ξεχαστεί λίγο απ’ όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ήταν η Αναστασία Τσιλιμπίου με αφορμή την συμμετοχή της στην νέα δραματική σειρά του ALPHA, «Αυτή η Νύχτα Μένει» και όχι μόνο. Απολαύστε την! 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Ο Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
54,482ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,400ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,730ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ