6.9 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

GNTM: Τι μας αποκαλύπτει ο ατζέντης μοντέλων Γιάννης Νικολάου

Ο ιδιοκτήτης και model manager του πρακτορείου Place Models (που εδρεύει στο Αμβούργο), Γιάννης Νικολάου, μιλάει αποκλειστικά στο youfly για το ριάλιτι μόδας GNTM του Star.

Γιάννης Νικολάου – Place Models

Ο Γιάννης κρίνει τους διαγωνιζόμενους,  σχολιάζει τις δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται τα υποψήφια μοντέλα και αποκαλύπτει γιατί διέκοψε μετά από δύο χρόνια τη συνεργασία του με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

GNTM Νικολάου Καζαριάν

Φέτος το ριάλιτι μόδας διανύει τον τρίτο κύκλο του. Το παρακολουθείτε; Ποια είναι η γνώμη σας;

Kαι βέβαια  βλέπω συχνά αποσπάσματα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο youtube. Το φορμάτ αυτό παίζεται σε πολλές χώρες. Νομίζω πως το δικό μας φορμάτ είναι από τα καλύτερα όσον αφορά τη χημεία μεταξύ των κριτών. Και με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο να το βλέπω επιτέλους και στην γλώσσα μου, από τη χώρα μου. Το γερμανικό GNTM φέτος θα γιορτάσει τα 15 χρόνια του και μου πρότειναν δύο φορές να πάρω μέρος αλλά είναι αλήθεια τόσες πολλές ώρες που κρατάνε τα γυρίσματα που εγώ δεν μπορώ να το συνδυάσω με τη δουλειά μου.

GNTM Γιάννης Νικολάου - GNTM: Τι μας αποκαλύπτει γνωστός ατζέντης μοντέλων

Γιάννης Νικολάου: «Γιατί διέκοψα τη συνεργασία μου με το GNTM»

Το πρακτορείο σας συνεργάστηκε τα δύο πρώτα χρόνια με το GNTM προσφέροντας συμβόλαια συνεργασίας στις προηγούμενες νικήτριες. Γιατί διακόψατε φέτος τη συνεργασία σας με το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Αν ήμουν μόνο θεατής και δεν είχα ιδέα από αυτή τη δουλειά θα είχα μάλλον άλλη οπτική και άλλη γνώμη.

Είμαι σε αυτή τη δουλειά από τα 19 μου. Το πρακτορείο μου το έχω 21 χρόνια. Πριν 21 χρόνια υπήρχαν πολύ λιγότερα πρακτορεία μοντέλων σε κάθε χώρα. Τα μοντέλα ήταν λιγότερα και δεν υπήρχαν φυσικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πλέον ο ανταγωνισμός έχει γίνει μια σκληρή αρένα με παίχτες μοντέλα, ινσταγκραματζούδες, youtubers. Κάθε φλερτ του Λεονάρντο Ντε Κάπριο γίνεται τόπ μόντελ. Κάθε σύντροφος ή φλερτ γνωστών ποδοσφαιριστών, σχεδόν κάθε γιός ή κόρη από κάποιο celebrity  αλλά και οι celebrities οι ίδιοι πρωταγωνιστούν σε εξώφυλλα και καμπάνιες. Τα εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών του εξωτερικού όπως επί παραδείγματι της Vogue βλέπουμε να φιλοξενούν πρόσωπα όπως η Lady Gaga, Beyoncé, Rihanna, Kim Kardashian… Και στην ελληνική αγορά βλέπουμε συχνά celebrities, ειδικά σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και στο instagram βέβαια γίνεται ο χαμός. Σήμερα λοιπόν που η προσφορά στα πρόσωπα που ο κάθε πελάτης έχει να επιλέξει για να διαφημίσει τη δουλειά του είναι το άπειρον, είναι πολύ πιο δύσκολο ένα μοντέλο να καταφέρει να έχει μια πορεία που θα αποφέρει καλά χρήματα και μια καθημερινότητα σα μοντέλο που θα έχει πιο πολύ ενδιαφέρον από τις γκρίζες μέρες του e-shop shooting που κάνεις τα ίδια και ίδια μπροστά από έναν τοίχο.

Οι πελάτες μου λοιπόν περιμένουν να δούν κάτι πολύ δυνατό και εντυπωσιακό από μένα αυτή την εποχή, ένα μοντέλο δηλαδή που να κάνει τη διαφορά. Να είναι το κάτι άλλο, όχι αυτό το εντάξει μωρέ, καλή είναι, βγάζει τη δουλίτσα.

Γιάννης Νικολάου:«Στο φετινό GNTM δεν είδα αυτό που εγώ ψάχνω»

Βλέποντας τις κοπέλες που επιλέχθηκαν φέτος για το GNTM δεν είδα αυτό που εγώ ψάχνω αυτή τη στιγμή. Δεν ψάχνω για μία κοπέλα να κάνει μερικές δουλίτσες. Επιθυμία μου ήταν να συνεργαστώ όχι μόνο με μία αλλά και περισσότερες ελληνίδες και ήλπιζα σε πια δυνατές συμμετοχές. Ήλπιζα να βρεθεί μια καινούρια Βίκυ Καγιά, μια νέα Κάτια Ζυγούλη, μια νέα Βίκυ Κουλιανού, μια καινούρια Έλενα Κουντουρά. Τελικά όμως αυτές οι κοπέλες ήρθαν, αυτές πήραν. Τι να κάνουμε;

Άλλο είναι το ζητούμενο σε ένα τηλεοπτικό σόου και άλλο αυτό που ένα πρακτορείο ψάχνει, ειδικά στη σημερινή εποχή που τα πράγματα είναι όπως τα είπα παραπάνω. Έτσι λοιπόν έστειλα ένα φιλικό μήνυμα πως φέτος δεν θα ήθελα να ξανασυνεργαστώ και χαίρομαι που στη θέση του γραφείου μου είναι ένα αντίστοιχο από το Λονδίνο. Σημειωτέον το Λονδίνο είναι η χαλαρότερη αγορά όσον αφορά τα μεγέθη και το look των μοντέλων και είναι πιο special face. Έχει περισσότερες πιθανότητες ένα μοντέλο στην εκεί αγορά από ότι στη γερμανική. Κι αυτό γιατί η αγορά της Γερμανίας είναι πιο εμπορική και πιο συντηρητική και για να κλείσεις δουλειές πρέπει να είσαι τουλάχιστον 1,75.

«Ο Έλληνας πελάτης θέλει να δουλεύει με μοντέλα από το εξωτερικό»

Αναλαμβάνω με καθήκον, αγάπη και επαγγελματισμό το κάθε νέο μοντέλο στο γραφείο μου. Ωστόσο χρειάζεται χρόνος, μόχθος, επιμονή, υπομονή στο να μπορέσει ένα πρακτορείο να δρομολογήσει την πορεία ενός μοντέλου και ένιωσα να μου λείπει φέτος το κίνητρο. Επίσης αντιμετώπισα πάλι κατά κάποιο τρόπο κάτι που από παλιά με ενοχλούσε όταν ζούσα και δούλευα στην Αθήνα, στον χώρο της μόδας. Την ξιπασιά αρκετών φωτογράφων και πελατών, ιδιαίτερα των περιοδικών, να πάρουν για τις δουλειές τους τις νικήτριες μια που οι νικήτριες ζουν στην Ελλάδα και σίγουρα έχουν και ένα πρακτορείο που τις αντιπροσωπεύει. Τα πρακτορεία λοιπόν στην Ελλάδα μου λένε πως οι πελάτες αντιμετωπίζουν απαξιωτικά τις νικήτριες  γιατί έχουν βγει από την τηλεόραση.

Αλλά αυτό δυστυχώς υπήρχε πάντα. Ο Έλληνας πελάτης θέλει να δουλεύει με μοντέλα από το εξωτερικό.

Γιατί δεν πήρε κάποιο ελληνικό περιοδικό την Ειρήνη Καζαριάν που έχει φοβερό κορμί, μάτια, μαλλιά; Είναι μοναδική στο είδος της. Έτσι λοιπόν, αφού ελάχιστοι είναι οι έλληνες πελάτες που κλείνουν στην Ελλάδα για δουλειές τις νικήτριες ώστε να μπορεί να χτίσει ένα μοντέλο ένα δυνατό πορτφόλιο, πως θα προχωρήσει στο εξωτερικό;

GNTM: Τι μας αποκαλύπτει γνωστός ατζέντης μοντέλων

Γιάννης Νικολάου: «Συνεχίζεται η συνεργασία μου με την Ειρήνη, τη Κάτια και την Άννα – Μαρία»

Με τις προηγούμενες νικήτριες του GNTM, την Ειρήνη Καζαριάν, την Κάτια Ταραμπανκό και την Άννα – Μαρία Ηλιάδου συνεχίζεται τη συνεργασία σας;

Ναι. Πρόκειται για τρία διαφορετικά κορίτσια. Δυστυχώς όμως  την ώρα που κανονίζαμε κάποια ταξίδια μας πρόλαβε ο κορονοιός. Η Κάτια Ταραμπανκό δεν πρόλαβε να πάει στο Λονδίνο και γύρισε πάλι πίσω στην Ελλάδα λόγω του lockdown.

Στην Ελλάδα το GNTΜ βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας και βλέπουμε ξαφνικά ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τον κόσμο της ομορφιάς και της μόδας. Που το αποδίδετε αυτό;

Δυστυχώς  η εμπειρία μου τα τελευταία χρόνια με την είσοδο του instagram μου δείχνει συχνά πως πολλά νέα παιδιά θέλουν γρήγορο χρήμα μέσω οποιασδήποτε προβολής, χωρίς μόρφωση, χωρίς τέχνη, χωρίς δουλειά. Παρατηρώ πως δεν είναι κίνητρο η αγάπη, το ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τη μόδα. Είναι το lifestyle που πιστεύουν πως έχουν όλοι που είδη ασχολούνται με τη μόδα. Πόσο λάθος κάνουν όμως. Σίγουρα συμμετέχουν πολλοί στο GNTM και σε ανάλογα προγράμματα απλά για την δημοσιότητα, για τους followers στο instagram. Ακούστηκε αρκετές φορές από συμμετέχοντες στο GNTM,που είναι κιόλας είδη μοντέλα από πριν, πως δεν έχουν ιδέα από περιοδικά και σχεδιαστές!

Πιστεύω λοιπόν πως το μεγαλύτερο ποσοστό ποντάρει στην αναγνωρισιμότητα και τα θετικά που ίσως την ακολουθήσουν βέβαια. Στους καιρούς που ζούμε στην Ελλάδα, το χρηματικό έπαθλο είναι μεγάλο κίνητρο. Εύχομαι και πάλι να το μοιραστούν δύο παιδιά που το έχουν ανάγκη, να έχουμε δηλαδή πάλι ισοπαλία στους νικητές.

GNTM Γιάννης Νικολάου - GNTM: Τι μας αποκαλύπτει γνωστός ατζέντης μοντέλων

«Ευτυχώς που με την είσοδο των αγοριών είδαμε και μερικά πραγματικά μοντέλα»

Η είσοδος των αγοριών στο φετινό GΝΤΜ θεωρείτε ότι έχει προσδώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Ευτυχώς που με την είσοδο των αγοριών είδαμε και μερικά πραγματικά μοντέλα που έχουν όσα χρειάζεται για να έχουν θέση σε καλά πρακτορεία μοντέλων και τις δυνατότητες να έχουν μια καλή πορεία και σε άλλες αγορές εκτός της Ελλάδος. Όπως οι περισσότεροι, έτσι κι εγώ περίμενα ακόμη πιο πολύ δράμα, λίγο έρωτα, λίγο καβγαδάκια… Μέχρι τώρα όλα ήταν κανονικά.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στο νέο αυτό κύκλο του «GNTM»;

Ότι τα περισσότερα παιδιά που μπήκαν στο σπίτι ήταν ήδη στο χώρο κάποια χρόνια και βρίσκονται ήδη σε πρακτορεία.

Σαν θεατής και σαν model agent, για μένα θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να παρακολουθώ άτομα που δεν έχουν εμπειρία ήδη στο χώρο και να βλέπουμε την εξέλιξη τους.

Και θέλω να πω επίσης ένα μπράβο στα παιδιά που ήταν γι’ αυτούς κάτι καινούριο όλο αυτό και μπόρεσαν να εξελιχθούν τόσο καλά.

«Οι δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται οι διαγωνιζόμενοι πιστεύω πως μόνο θετικά αποτελέσματα έχουν»

Συμφωνείτε με τις δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται τα μοντέλα στο πλαίσιο της φωτογράφισης που γίνεται;

Πολλές από τις δοκιμασίες που κάνουν τους τηλεθεατές να αμφιβάλουν αν αυτές οι φωτογραφίσεις μπορεί να συμβαίνουν και στην αληθινή ζωή των μοντέλων είναι δοκιμασίες που γίνονται σε όλες τις χώρες που προβάλλεται το GNTM.

Οι δοκιμασίες πιστεύω πως μόνο θετικά αποτελέσματα έχουν. Δίνουν την ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν να αγωνιστούν, να λυθούν, να χαλαρώσουν, να γνωρίσουν εμπειρίες που ίσως ποτέ ξανά να μην τους τύχουν. Είναι πολύ μεγάλη ανακούφιση για τα πρακτορεία μοντέλων γιατί χωρίς την εμπειρία αυτών των δοκιμασιών ένα νέο πρόσωπο χρειάζεται πιο πολύ χρόνο να αποβάλει τις συστολές του.

Τα παιδιά από το GNTM έχουν μάθει ήδη πολλά, πάνω απ’ όλα έχουν συνηθίσει στην αναμονή. Όλα αυτά είναι ώρες και ώρες. Και στην τελική και ποτέ να μη δουλέψεις σα μοντέλο, είναι ωραίο που τα παιδιά αυτά είχαν την ευκαιρία να κάνουν στο παιχνίδι αυτό τόσο διαφορετικά πράγματα και να συναντήσουν δημιουργικούς επαγγελματίες. Αλλά εμείς όλο γκρινιάζουμε.

Αν δεν είχε καθόλου σόου θα λέγαμε είναι βαρετό. Τώρα που έχει σόου γκρινιάζουμε. Λοιπόν ναι, υπάρχουν που και που φωτογραφίσεις στα χιόνια, στα νερά, με σκύλους, με έντομα. Αυτές οι φωτογραφίσεις αποτελούν την εξαίρεση. Και φυσικά ποτέ ένα μοντέλο στην επαγγελματική του ζωή δεν βρίσκεται προ τετελεσμένων γεγονότων. Πάντα ρωτάμε αρχικά τα μοντέλα αν μπορούνε και θέλουν να κάνουν κάτι ανάλογο και πάντα είναι ενημερωμένα από πριν για το τι θα τους περιμένει στη φωτογράφιση.

Γιάννης Νικολάου: «Μόνο τα αγόρια πιστεύω φέτος έχουν δυνατότητες να προχωρήσουν»

Σας άρεσαν κάποιες κοπέλες ή αγόρια από το τρίτο αυτό κύκλο του GNTM;

Μόνο τα αγόρια πιστεύω φέτος έχουν δυνατότητες να προχωρήσουν σε πολλές αγορές. Αυτοί οι έξι που έχουν απομείνει είναι εξίσου καλοί.

Εσείς πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το χώρο της μόδας;

Στη ζωή έρχονται μερικές φορές συμπτωματικά κάποιες ευκαιρίες που σε φέρνουν πολύ κοντά στα όνειρά σου. Πρέπει να είσαι τολμηρός και γρήγορος στο να πάρεις ρίσκα. Εγώ ήμουν και τυχερός έχοντας έναν άνθρωπο που πίστεψε στο ταλέντο μου και με ώθησε στο να κάνω το δικό μου πρακτορείο μοντέλων. Ασφαλώς η τύχη δεν κρατάει για χρόνια, θέλει πολύ δουλειά, μοναξιά, ξενύχτια. Έχει μεγάλο άγχος το να έχεις μια δουλειά δική σου και ποτέ δεν έγινε κανείς μόνος του επιτυχημένος. Όλα φαίνονται σε μια ομάδα, έστω κι αν αυτή είναι μικρή.

Εμείς ξεκινήσαμε δύο άτομα στη δουλειά και τώρα είμαστε δέκα… Η δουλειά μας έχει πολύ ανταγωνισμό. Πιστεύω πως πρέπει να σέβεσαι το χρόνο του πελάτη σου, να ξέρεις τις ανάγκες του, χωρίς να προσπαθείς να «πουλήσεις» κάποιο μοντέλο που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του, να είσαι γρήγορος, ευγενικός, συνεπής, προσγειωμένος. Και το ίδιο πρέπει να είναι και τα μοντέλα που κλείνουν δουλειές από το γραφείο μας. Να είναι ευχάριστα κι εύκολα στη συνεργασία χωρίς ανόητες συμπεριφορές και ύφος… Αυτό βοηθάει σίγουρα στο να θέλουν οι πελάτες να συνεργαστούν μαζί σου. Φυσικά πρέπει να έχεις και το look των μοντέλων που επιθυμούν οι πελάτες να έχουν στις φωτογραφήσεις τους και να ακολουθείς τις τάσεις της εποχής, προσαρμόζοντάς τες στο ύφος και το προφίλ του πρακτορείου.

Συμφωνείτε με τη κριτική που ασκείτε προς τους διαγωνιζόμενους του GNTM από τα πρόσωπα της επιτροπής;

Ναι συμφωνώ, τα παιδιά είναι εκεί να μάθουν από επαγγελματίες, για να είμαι ειλικρινής, μερικές φορές μου φαίνεται πως είναι πολύ προσεκτικοί σε ότι λένε ή κάποια χοντρά λάθη των μοντέλων τα προσπερνάμε πιο γρήγορα από ότι θα έκανα εγώ. Εγώ θα ήμουν πιο σκληρός για να κατανοήσουν στη γλώσσα και το ύφος τους τι θέλω να καταλάβουν.

Γιάννης Νικολάου: «Ο Γιώργος Καράβας είναι άψογος»

Ποια είναι γνώμη σας για τους τέσσερις κριτές της επιτροπής αλλά και για τον κόουτς Γιώργο Καράβα;

Πρόκειται για μια δεμένη ομάδα. Είναι πέντε σημαντικά κομμάτια του όλου προγράμματος που κάνουν το παζλ μοναδικό. Ο Καράβας είναι άψογος αν σκεφτούμε μάλιστα ότι είναι η πρώτη του φορά στη τηλεόραση.

Από τα κορίτσια ή αγόρια που συμμετέχουν στο τρίτο αυτό φετινό κύκλο του GNTM υπάρχουν κάποια που θα μπορούσαν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της μόδας;

Ο Εμιλιάνο, ο Ηρακλής, ο Εμμάνουελ, ο Ανδρέας θα μπορούσαν να έχουν μια πορεία όπως επίσης και ο Έντουαρντ ο οποίος ήδη έχει δουλέψει στο εξωτερικό. Ο Δημοσθένης μου θυμίζει λίγο στο στυλ τον Παρασκευά Μπουμπούρακα. Δεν ξέρω αν είναι αρκετά ψηλός αλλά πιστεύω πως υπάρχουν δουλειές για το look του.

«Το μόντελινγκ θέλει πειθαρχία, προσεγμένη διατροφή, συχνή γυμναστική»

Ποια είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει μια κοπέλα ή ένα αγόρι αν θέλει να ακολουθήσει καριέρα στο μόντελινγκ;

Πάνω απ’ όλα πρέπει να βρει ένα πρακτορείο που να νιώθει πως τον αγαπάνε και τον νοιάζονται. Παίρνουμε πάντα μαζί τη μητέρα μας και τον πατέρα μας αν είμαστε κάτω από 20. Οι γονείς μας έχουν πιο έμπειρες κεραίες και νιώθουν τι είναι καλό για το παιδί τους. Ένας καλός ατζέντης πρέπει σίγουρα να έχει εμπειρία, υπομονή. Είναι δάσκαλος, μέντορας. Δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσεις.

Το ότι ένα πρακτορείο αντιπροσωπεύει την Kέιτ Μός και τη Ναόμι δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα και το καλύτερο για σένα. Σε κάθε αγορά υπάρχουν 5 κορυφαία πρακτορεία. Θα πρέπει ένα μοντέλο να τα επισκεφτεί όλα και μετά να αποφασίσει ποιο θα επιλέξει. Όχι με γνώμονα πιο γραφείο είναι πιο σίκ, αυτό που πρέπει να μετρήσει στην απόφαση που θα πάρει είναι οι εμπειρίες που έχουν οι άνθρωποι που εργάζονται στο γραφείο αυτό.

Επίσης θα πρέπει αυτός ή αυτή που θέλει να ασχοληθεί με το μόντελιγκ να είναι  εξαρχής ειλικρινής με τον εαυτό του. Θα πρέπει να αναρωτηθεί: Έχω το πρόσωπο; Έχω το ύψος; Το look  μου μπορεί να με κάνει να σταθώ επάξια δίπλα στα τόσα άλλα μοντέλα που ήδη υπάρχουν;

Η δουλειά αυτή θέλει πειθαρχία, προσεγμένη διατροφή, συχνή γυμναστική. Οι όποιες κοινωνικές επαφές έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να ζεις από αυτή τη δουλειά πια. Η ομορφιά είναι το διαβατήριο. Για να συνεχίσεις όμως το ταξίδι πρέπει να είσαι επαγγελματίας και ευγενής.

Γιάννης Νικολάου: «Η αμοιβή ενός μοντέλου έχει να κάνει με το πόσο αναγνωρίσιμο είναι»

GNTM: Τι μας αποκαλύπτει ο ατζέντης μοντέλων Γιάννης Νικολάου

Πόσα χρήματα μπορεί να βγάζει ένα μοντέλο;

Αυτό πάντα εξαρτάται από τη δουλειά που θα κλείσει. Ας πούμε στην Ελλάδα για ένα e-shop η αμοιβή κυμαίνεται γύρω στα 300 ευρώ ενώ για την ίδια δουλειά εδώ στη Γερμανία είναι γύρω στα 800 ευρώ. Επίσης ρόλο παίζει και το προϊόν. Αν επί παραδείγματι διαφημίζεις άρωμα είναι πολύ περισσότερα τα χρήματα που θα πάρει απ’ ότι αν κάνεις διαφήμιση για σοκολατάκια ή κινητή τηλεφωνία. Και φυσικά η αμοιβή έχει να κάνει επίσης και με το πόσο αναγνωρίσιμο είναι το μοντέλο.

Για την ίδια ακριβώς δουλειά που ας πούμε ένα νέο πρόσωπο θα φωτογραφηθεί με τη Βίκυ Καγιά, η αμοιβή της Βίκυς, λόγω του ονόματος και της εμπειρίας της στο χώρο, θα είναι πολύ πιο υψηλή.

Γιάννης Νικολάου: «Να μην κυνηγάμε μια εικόνα που ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε»

Τι θα συμβουλεύατε τα νέα κορίτσια ή αγόρια που θέλουν να ασχοληθούν με το μόντελινγκ;

Το μόντελιγκ για ένα νέο πρόσωπο ξεκινάει σαν χόμπι. Για πολλούς όμως από εμάς είναι η δουλειά μας. Άρα πρέπει αμέσως να το δούμε σαν επάγγελμα και να ακούμε αυτούς που ξέρουν. Όποιο μοντέλο νομίζει πως ξέρει καλύτερα από εμάς κάνει λάθος. Ποτέ δεν θα ξέρει.

Το να έχεις μια όμορφη εμφάνιση δεν είναι ταλέντο. Δεν είναι γνώση, δεν είναι καλοσύνη. Φρόντισε λοιπόν να καλλιεργείς αυτά τα τρία και αν τα συνδυάσεις με την καλή σου εμφάνιση τότε θα τα καταφέρεις. Και να μη κυνηγάμε μια εικόνα που ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε. Να κοιτάμε τη δουλειά μας και πως μπορούμε να βελτιωνόμαστε.

Ο χώρος της μόδας κρύβει κινδύνους για ένα νέο μοντέλο;

Παντού υπάρχουν κίνδυνοι. Τα μαύρα πρόβατα: οι αγενείς, οι σεξιστές, κάπου θα υπάρχει ένα βλέμμα παραπάνω, ένα υπονοούμενο. Εδώ στη Γερμανία, στο δικό μου γραφείο, ποτέ μα  ποτέ δεν έχω ακούσει κάτι το οποίο έφερε σε δύσκολη θέση ένα από τα μοντέλα μου. Ειλικρινά όμως είναι τόσο λίγα και μικρά αυτά που έχω ακούσει που δεν έχει τόση σημασία ώστε να τρομάξω τα παιδιά. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η διατροφική διαταραχή που παρουσιάζουν πολλά μοντέλα. Θα δώσω μια συμβουλή. Αν δεν είσαι από τη φύση σου αδύνατη μην ξεκινάς τρελές δίαιτες που καταστρέφουν τη ζωή σου. Αν κάποιο γραφείο σου πει πως πρέπει να χάσεις πάνω από δύο κιλά ξέχνα το μόντελιγκ. Η ψυχή σου θα σε καταδικάσει αν επιβάλεις στο σώμα σου να γίνει κάτι που αυτό δεν θέλει και δεν μπορεί. Η υγεία πάνω απ’ όλα. Το μόντελιγκ έχει πολύ στρες, θέλει αντοχές, ψυχή και σώμα…

Δείτε επίσης: 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
59,813ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,938ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,696ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ