29.9 C
Athens
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Γιώργος Καραμίχος – Ήλιος: «Στο δρόμο με φωνάζουν αστυνόμο»

Ο Γιώργος Καραμίχος πρωταγωνιστεί στη σειρά του ANT1 «Ήλιος» και μας μιλάει στο Youfly για την επιτυχία του σίριαλ, τις δυσκολίες της εποχής λόγω κορωνοϊού, ενώ μας εκμυστηρεύεται πως στο δρόμο τον φωνάζουν… αστυνόμο!

Επίσης αναφέρεται στον ήρωα που υποδύεται και αποκαλύπτει όσα θα συμβούν στα επόμενα επεισόδια.

Γιώργος Καραμίχος - Ήλιος: «Στο δρόμο με φωνάζουν αστυνόμο»

Άξιζε τελικά που αφήσατε τις ΗΠΑ και ήρθατε στην Ελλάδα για να παίξετε στον «Ήλιο» του ΑΝΤ1;

Πάντα αξίζουν οι αλλαγές γιατί μας φέρνουν αντιμέτωπους με καινούργιες πτυχές του εαυτού μας. Η συγκεκριμένη δε αλλαγή είναι ιδιαίτερα ευχάριστη γιατί αυτός ο “Ήλιος” με εμπνέει καθημερινά να παρατηρώ και να φιλτράρω την ανθρώπινη φύση από μια οπτική γωνία που δεν το είχα δοκιμάσει μέχρι τώρα στη ζωή μου. Συναρπαστικό ταξίδι!

Τι σας κέντρισε σε αυτή τη πρόταση;

Ο εξαιρετικός ρόλος και η πλοκή του σεναρίου συν μια άρτια ομάδα να στηρίζει την όλη διαδικασία.

Γιώργος Καραμίχος – Συνέντευξη: «Όταν ερωτεύεσαι χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου»

Στη σειρά υποδύεστε έναν αστυνομικό ο οποίος είναι ερωτευμένος με μια γυναίκα που είναι μπλεγμένη σε μια δολοφονία και ερευνάτε τη ζωή της. Στην πραγματική σας ζωή έτυχε ποτέ να βρεθείτε αντιμέτωπος με κάποιο ιδιόμορφο έρωτα;

Βεβαίως. Όλοι οι πραγματικοί έρωτες είναι ιδιόμορφοι γιατί μας αναγκάζουν να ρισκάρουμε. Όταν ερωτεύεσαι χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Ένα ανεπαίσθητο νεύμα ή ένα μήνυμα στο κινητό μπορεί να σε κάνει να πετάς από χαρά ή να βυθίζεσαι στα τάρταρα των παιδικών απογοητεύσεων.

Ήλιος - Γιώργος Καραμίχος - Συνέντευξη: «Όταν ερωτεύεσαι χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου»

Ως Δημήτρης Λαϊνάς βλέπουμε ότι έρχεστε πολύ κοντά πλέον με τη Λήδα και μάλιστα αποφασίζετε να συγκατοικήσετε. Έχει μέλλον αυτή η σχέση; Θα την παντρευτείτε;

Μακάρι. Προς το παρόν αυτό θέλω και επιδιώκω ως ρόλος. Κάθε φορά που έρχονται καινούργια σενάρια ανυπομονώ να δω τι θα συμβεί. Όπως και στη ζωή. Δεν ξέρουμε τι μέλει γενέσθαι.

Η Λήδα είναι μαζί σας πλέον αλλά δεν φαίνεται να έχει ξεχάσει και τον Φίλιππο…

Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσεις απωθημένα συναισθήματα. Ειδικά όταν ανακαλύπτεις ότι κάποιος άλλος καθόρισε τη ζωή σου για 18 ολόκληρα χρόνια όπως συνέβη στη Λήδα και στον Φίλιππο. Δύσκολες καταστάσεις.

Γιώργος Καραμίχος: «Ένα κεφάλι κόβεις και δέκα ξεφυτρώνουν για τον Λαϊνά να τιθασεύσει»

Θα γίνει κάτι στη συνέχεια που θα ταρακουνήσει τη Λήδα;

Συμβαίνουν διαρκώς καταστάσεις που αναγκάζουν τη Λήδα να χάσει την ισορροπία της. Σαν να την είχε ακουμπήσει μια νεράιδα με ένα μαγικό ραβδάκι από τότε που γεννήθηκε. Μόνο που στη δική της περίπτωση το ραβδάκι αυτό φέρει πολλές ευχές και κατάρες σαν αρχαιοελληνική τραγωδία.

Τελικά φθάνετε στην εξιχνίαση του φόνου της Αγγελικής;

Ναι, επιτέλους λύνεται αυτό το μυστήριο. Η ανθρώπινη φύση όμως είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Ένα κεφάλι κόβεις και δέκα ξεφυτρώνουν για τον Λαϊνά να τιθασεύσει.

Η σειρά δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του τηλεοπτικού κοινού. Που νομίζετε οφείλετε αυτό;

Στο πολύ δυνατό σενάριο, στο επίπεδο παραγωγής, στη σκηνοθετική προσέγγιση και στις αληθινές ερμηνείες ως επί το πλείστον.

Γιώργος Καραμίχος – Συνέντευξη: «Όλοι με ρωτάνε τι θα γίνει στα παρακάτω επεισόδια»

Ο κόσμος στο δρόμο πως σας αντιμετωπίζει; Τι σας ρωτάνε αν σας ρωτάνε;

Με φωνάζουν όλοι “αστυνόμο” στο δρόμο και είναι πραγματικά συνεπαρμένοι από την ιστορία. Όλοι με ρωτάνε τι θα γίνει παρακάτω. Κάποιοι θέλουν να έρθουν στο τμήμα για κατάθεση ή ανάκριση! (Γέλια) Τόσο πολύ συμπάσχουν.

Ως Δημήτρης κρύβεται κάποιο μυστικό;

Επτασφράγιστα μυστικά. Και φοβάμαι πως δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω ακόμη.

Τι σας γοητεύει στον ήρωα που υποδύεστε;

Η ακεραιότητα του. Το ένστικτό του και οι αδυναμίες του. Με εντυπωσιάζει το θάρρος και η ειλικρίνεια του. Θα θελα να είμαι τόσο θαρραλέος και στην προσωπική μου ζωή.

«Κάνουμε πολύ συχνά τεστ κορονοϊού»

Τα μέτρα που πάρθηκαν ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού σε τι βαθμό επηρεάζουν τα γυρίσματα της σειράς;

Φυσικά. Όπως όλους μας. Είμαστε όλοι με μάσκες εκτός από τη στιγμή της σκηνής. Προσέχουμε σε όλα και νοιαζόμαστε ακόμη πιο πολύ ο ένας για τον άλλο. Κάνουμε πολύ συχνά τεστ κορονοϊού και κάθε φορά είναι σαν να δίνουμε πανελλήνιες.

Γιώργος Καραμίχος: «Κάνουμε πολύ συχνά τεστ κορονοϊού»

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Εσείς πως την αντιμετωπίζετε;

Με σύνεση και υπομονή. Ιστορικά έχει ξανασυμβεί. Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαβάζουν ιστορία αλλιώς θα είχαν όλοι διαφορετική αντιμετώπιση ξέροντας ότι αυτό έχει ξαναγίνει. Και θα ξαναγίνει. Εύχομαι όχι σύντομα φυσικά. Το πρόβλημα ειδικά στην Ελλάδα είναι ότι ήρθε αμέσως μετά την βασανιστική οικονομική κρίση οπότε είναι πολύ υψηλές οι απαιτήσεις για προσωπική ισορροπία και ενσυναίσθηση. Και μέχρι στιγμής οι Έλληνες αποτελούμε πρότυπο για τους περισσότερους στο εξωτερικό. Μπράβο μας! Να λέμε και τα καλά. Υπάρχουν και κάποιες συνομοσιοβλακείες αναπόφευκτα αλλά είναι μεγάλη μειοψηφία.

Γιώργος Καραμίχος – Συνέντευξη: «Στα 46 μου πια έχω μάθει ότι οι εκπλήξεις έρχονται από μέσα»

Έχετε κάποια αγωνία για εσάς τον ίδιο ή για τους κοντινούς σας ανθρώπους;

Μπα. Στα 46 μου πια έχω μάθει ότι οι εκπλήξεις έρχονται από μέσα. Αν δεν έχεις έτοιμες τις τρύπες τα βέλη δεν σε βρίσκουν. Κι αν σε βρουν γίνονται μάθημα.

Νοσταλγείτε καθόλου την Αμερική;

Καθόλου. Όπου είμαι στη ζωή μου, είναι δική μου επιλογή και την τιμώ. Όταν θελήσω θα πάω κάπου αλλού.

Τι ονειρεύεστε για το μέλλον;

Χαρά και συνείδηση. Με αυτά τα δύο όπλα θα καταργήσουμε παλιούς φόβους, σύνορα και στρατούς. Ώστε να ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους, ρατσισμό, αδέσποτα, αφρόντιστα παιδιά και ηλικιωμένους και χωρίς να μολύνουμε κι άλλο τον ήδη επιβαρυμένο πλανήτη μας.

Δείτε επίσης: 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
61,862ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12,418ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,543ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ