21 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιατί οι επώνυμοι Έλληνες δεν είναι έτοιμοι για αποκαλύψεις;

Late night made in Greece. Οι λεγόμενες late night εκπομπές είναι εφεύρεση της αμερικανικής τηλεόρασης. Ένας παρουσιαστής, ένα τραπέζι, μία πολυθρόνα, ένα background με τα φώτα κάποιος μεγαλούπολης κι ένας καλεσμένος έτοιμος να μιλήσει γι΄όλα να ξεγυμνωθεί μπροστά στον παρουσιαστή και κατ΄ επέκταση στο κοινό.

Στην Ελλάδα πολλοί τόλμησαν τις late night εκπομπές από τον Πέτρο Κωστόπουλο, και τον Γιώργο Λιάγκα μέχρι τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, και τον Αντώνη Σρόιτερ. Και από την Ελεονώρα Μελέτη μέχρι και τον Νίκο Μουτσικά στο αλήστου μνήμης Nick O’ Clock. Από τους πρώτους ο Νίκος Μαστοράκης και το Αργά του.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος σε late night εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση

Οι γνώστες της ελληνικής τηλεόρασης θα πουν πως ο Φρέντυ Γερμανός ήταν ο πρώτος διδάξας του late night στην Ελλάδα. Το θρυλικό Αλάτι και Πιπέρι άφησε εποχή και κατά την ταπεινή μου άποψη παραμένει αξεπέραστο μέχρι και σήμερα.

Εδώ late night εκεί late night, που είναι το late night;

Δεν είναι μόνο η επάρκεια, το βιτριολικό χιούμορ, η καλλιέργεια, η ευθυκρισία που έκαναν τις συνεντεύξεις του Φρέντυ Γερμανού να ξεχωρίζουν αλλά κυρίως η ικανότητά του να κάνει τους καλεσμένους του να ανοίγονται και να βγαίνουν από την βιτρίνα της δημόσιας ζωής τους. Ο Τζον Λένον, η Γιόκο Όνο, ο Αλμπέρ Καμί, η Μελίνα Μερκούρη, ο Μίκης Θεοδωράκης αλλά και σχεδόν όλοι οι Έλληνες καλλιτέχνες έκαναν ουρά για να κάτσουν στις δερμάτινες πολυθρόνες απέναντι από τον Φρέντυ Γερμανό.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στην εκπομπή του

Αν κάποιος συγκρίνει τις συνεντεύξεις του τότε και του σήμερα θα διαπιστώσει πως οι διάσημοι του 2021 αντιδρούν περίπου σαν μέλη της οικογένειας του Μπάκινγχαμ. Ελάχιστοι αφήνονται, μετρημένοι στα δάχτυλα όσοι μιλούν σαν «κανονικοί» άνθρωποι χωρίς να στηρίζονται σε λογίδρια – μικρά σενάρια γραμμένα από πριν. Οι λεγόμενες αλήθειές τους είναι σαν σοκολατάκια τοποθετημένα με γεωμετρική ακρίβεια για να δοθούν δώρα σε κάποια εκδήλωση χωρίς ίχνος ψυχής.

Ίσως τελικά η κατάρα με τις late night show εκπομπές στην Ελλάδα να μην είναι οι Έλληνες παρουσιαστές που βλέπουν εαυτόν ως διάδοχο του Τζίμυ Φάλλον, ίσως και του Τζίμι Κίμμελ, αλλά οι καλεσμένοι της εγχώριας σόουμπιζ, που δεν τσαλακώνονται. Δεν αφήνονται, γιατί κάποιος μάνατζερ τους έχει συμβουλεύσει να παραμένουν απόμακροι και χτισμένοι σαν παλιακές ψευδοροφές, πιστεύοντας πως είναι η μετενσάρκωση των σταρ του Χόλυγουντ άντε και της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

O Τζίμι Φάλον σε βραδινή εκπομπή

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Ελεάννα Τρυφίδου
Ελεάννα Τρυφίδου
Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αρχαιολόγος, συγκεκριμένα ο θηλυκός Ιντιάνα Τζόουνς. Τελικά αποφασίσα να γίνω δημοσιογράφος γιατί φοβόμουν πολύ τα ζωύφια! Είχα την τεράστια τύχη να ξεκινήσω την καριερα μου σε μία ιστορική εφημερίδα την "Μεσημβρινή" το 1989 και την απόλυτη ευτυχία να έχω διευθύντρια την πρώτη ίσως και μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα διευθύντρια εφημερίδας την Κατερίνα Δασκαλάκη. Πίστευα πως ολη μου η ζωή θα ήταν τα διεθνή και οι εφημεριδες. Η τηλεόραση όμως είναι εξαιρετικά ελκυστική. Η ταχύτητά της σε γοητεύει και σε παρασύρει. Σήμερα μέτα από 31 χρόνια στη δουλειά δεν την αλλάζω. Δουλεύω, μοχθώ κάνω επιτυχίες, αποτυχίες, λάθη μέσα σ΄αυτή. Μαθαίνω και προχωρώ. Δεν θεωρώ την ψυχαγωγία κατώτερη της ενημέρωσης. Και θα μπορούσα ολόκληρη την επαγγελματική μου ζωή να την περάσω μέσα σ΄ένα control.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ