17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιατί γέμισε η τηλεόραση με τηλεπαιχνίδια από τη δεκαετία του 90;

Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, είναι πολλά! Πλέον μάλιστα δεν αποτελούν καν την εξαίρεση αλλά τον κανόνα. Η ελληνική τηλεόραση γέμισε με τηλεπαιχνίδια, που έχουν βγει κατευθείαν από τα 90’s!

Ήταν να μη γίνει η αρχή. Τροχός της Τύχης, Ρουκ Ζουκ, Ο πιο Αδύναμος Κρίκος, 5×5, Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος. Όλα τους αγαπημένα, όλα τους μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω. Η στροφή στην… αθώα δεκαετία του 90′ φαίνεται πως αποδίδει για τα κανάλια.

Τροχός της Τύχης

Η αρχή έγινε με τον Τροχό της Τύχης. Το ιστορικό τηλεπαιχνίδι με τον Γιώργο Πολυχρονίου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους δέκτες μας την 1η Ιανουαρίου του 1990, μέσα από τη συχνότητα του ANT1. Πριν από λίγα χρόνια ο Πέτρος Πολυχρονίδης και το STAR επανέφεραν τον Τροχό, ο οποίος συνεχίζει να προβάλλεται με επιτυχία στην απογευματινή ζώνη.

Ο Πέτρος Πολυχρονίδηςς στον τροχό της τύχης

Ρουκ Ζουκ

Σειρά πήρε η Ζέτα Μακρυπούλια, η οποία σαν άλλη Μαίρη Μηλιαρέση, έχει δώσει άλλο αέρα στην μεσημεριανή ζώνη του ANT1. Μάλιστα οι δυο παρουσιάστριες βρέθηκαν μαζί σε χριστουγεννιάτικο επεισόδιο το 2017, συνδέοντας έτσι το παρελθόν με το παρόν.

Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος

Οριακά βγαίνουμε εκτός των 90’s αφού ‘Ο πιο Αδύναμος Κρίκος’ προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2001 από το MEGA και ήταν από τα τηλεπαιχνίδια που έκαναν αίσθηση. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άραγε την Έλενα Ακτρίτα και τις φαρμακερές ατάκες της στους… άτυχους διαγωνιζόμενους. Ο Τάσος Τρύφωνος, Ακρίτα μπορεί να μην είναι, αλλά έχει σταθεί επάξια στο ρόλο του.

Ο πιο αδύναμος κρίκοςΚόντρες

Μπορεί το 5×5 να είναι στην ουσία το Άκου τι Είπαν! του Χρήστου Φερεντίνου με διαφορετικό τίτλο αλλά και αυτό, με τη σειρά του, βασίστηκε σε ένα άλλο, ακόμα πιο παλιό. Ο ένας και μοναδικός Βλάσης Μπονάτσος και οι «Κόντρες» που παρουσίαζε το 1991 είναι ουσιαστικά η πηγή έμπνευσης για τα τωρινά παιχνίδια. «Φοβερό, τρομερό, πάρα πολύ ωραίο»!

Ο Βλάσης Μπονάτσος στο τηλεπαιχνίδι Κόντρες

Ποιος Θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μπορεί να έχει ταυτιστεί με την εκπομπή Στην Υγειά Μας ρε Παιδιά αλλά πριν από αυτή είχε μια άλλη, ξεχωριστή, θέση στην καθημερινότητα μας. Κάθε απόγευμα, μαζί με το ‘τέρας’, έδινε μεγάλα χρηματικά ποσά, σε όσους μπορούσαν να ανταποκριθούν στις δύσκολες ερωτήσεις. Ο Εκατομμυριούχος του MEGA παραμένει μέχρι σήμερα το κορυφαίο παιχνίδι γνώσεων της ελληνικής τηλεόρασης. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο ANT1 ετοιμάζονται να επαναφέρουν το τηλεπαιχνίδι, στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο τηλεπαιχνίδι Ποιος Θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος

Οι όχι και τόσο επιτυχημένες προσπάθειες

Πέρα από αυτά τα παιχνίδια, τα οποία η επανεμφάνιση τους αξιολογείται ως απόλυτα επιτυχημένη, υπήρξαν και μερικές απόπειρες που δεν απέδωσαν. The biggest game show in the world ήταν ο τίτλος του προγράμματος που παρουσίασε η Νάντια Μπουλέ στον ANT1, το 2012, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια μέτρια αντιγραφή των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα. Ένα πρόγραμμα πολύ μπροστά από την εποχή του, με τους Κώστα Σγόντζο και Δάφνη Μποκοτά να έχουν ταυτίσει το όνομα τους με την παρουσίαση του συγκεκριμένου παιχνιδιού της ΕΡΤ.

Μια ακόμα απόπειρα που δεν μακροημέρευσε είναι και το Ραντεβού στα Τυφλά. Ένα show που απογειώθηκε τη δεκαετία του 90′, στα χέρια της Βάσιας Τριφύλλη, πέρασε από πολλά χέρια και κατέληξε σχετικά πρόσφατα σε αυτά του Μάρκου Σεφερλή. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που το είδαμε στους δέκτες μας.

Το κλασικό αποδεικνύεται πολλές φορές διαχρονικό και μοντέρνο. Τα τηλεπαιχνίδια των 90’s αποδεικνύουν πως όχι μόνο έχουν θέση στην σημερινή τηλεόραση αλλά βάζουν τα γυαλιά σε άλλα, πολύ πιο ακριβά, projects!

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Χρήστος Χρήστου
Χρήστος Χρήστου
Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Αρθρογραφία σε ιστοσελίδες, εφημερίδες και περάσματα από αίθουσες μοντάζ. Ιδανικά θα περιέγραφε έναν 7ο τελικό του NBA, κάποιο καθηλωτικό Grand Prix στο Interlagos ή αγώνα σνούκερ του Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Ασχολείται ιδιαιτέρως με το χώρο της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και φυσικά με το Netflix... Why Not?

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ