Breaking News
Γιάννης Στεφόπουλος συνέντευξη: "Αλλαγές στη σειρά Αγγελική"

Γιάννης Στεφόπουλος συνέντευξη: “Αλλαγές στη σειρά Αγγελική”

Ο Γιάννης Στεφόπουλος αποκαλύπτει μέσα από τη συνέντευξη του όσα θέλουμε να γνωρίζουμε για τη ζωή του. Επίσης, μιλάει και για τις εξελίξεις στη σειρά Αγγελική, στον ALPHA.

Ο Γιάννης Στεφόπουλος είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος από την πρώτη ματιά σου βγάζει οικειότητα και αλήθεια. Ακριβώς όπως και οι εκατοντάδες ρόλοι που έχει υποδυθεί μέχρι σήμερα στην μακρόχρονη πορεία του στην υποκριτική. Στην ζωή του αγαπά και σέβεται τους ανθρώπους με χιούμορ. ‘Οπως λέει «συνήθως δεν έχεις να φοβηθείς – κάτι από αυτούς». Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Βεάκη και δουλεύει ανελλιπώς στο θέατρο από το 1985. Εκτός από το σανίδι έχει κάνει αρκετές δουλειές. Τόσο στον κινηματογράφο όσο και στη μεταγλώττιση. Έχει «δανείσει» τη φωνή του σε μερικούς από τους πιο διάσημους παιδικούς –  και όχι μόνο -ήρωες της μικρής και της μεγάλης οθόνης.

Γιάννης Στεφόπουλος συνέντευξη: "Αλλαγές στη σειρά Αγγελική"

Έχει κάνει πέρασμα από πολλές αγαπημένες τηλεοπτικές δουλειές όπως η «Πολυκατοικία» και οι «Επτά θανάσιμες πεθερές». Φέτος είναι η πρώτη φορά που «μπαίνει» στα σπίτια των τηλεθεατών πιο δυναμικά με έναν βασικό ρόλο στην αγαπημένη σειρά του Alpha Αγγελική. Τώρα πια, είναι ο Θωμάς, ο σύζυγός της Λένας (Μαρία Φιλίππου). Μαζί με την οποία φροντίζουν στο σπίτι της οικογένειας Αργυρού. Ο ίδιος μιλά για αυτή την πρόταση αλλά και την δική του απόφαση να πει το «μεγάλο ναι»

Γιάννης Στεφόπουλος συνέντευξη: Το μεγάλο ναι στη σειρά Αγγελική, στον ALPHA και ο ρόλος του Θωμά

«Η πρόταση έγινε το καλοκαίρι, όταν συζητούσα για μια άλλη δουλειά με την Cosmote tv, με την οποία είχα αρχίσει τις συζητήσεις από πέρσι,  για τη σειρά που γυρίζεται στην Κέρκυρα, τους «42 βαθμούς Κελσίου». Οφείλω να ομολογήσω πως όταν γνώρισα τον Στέφανο Μπλάτσο, τον σκηνοθέτη τη «Αγγελικής», και διάβασα τον ρόλο, επίσπευσα τις διαδικασίες στην άλλη δουλειά που συζητούσα και τους είπα πείτε μου αν άμεσα θα ξέρουμε τι θα γίνει. Ήταν κάτι για το οποίο κάναμε δοκιμαστικά 7 μήνες, κι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως όταν τα γυρίσματα μιας σειράς γίνονται μακριά από την Αθήνα, όπως η Κέρκυρα, δεν είναι κάτι απλό. Μου είπαν, λοιπόν, ότι θέλουν μια εβδομάδα – και ήταν πολύ λογικό – οπότε είπα «ευχαριστώ πολύ εγώ θα κλείσω στον ALPHA στην Αγγελική και έτσι και έγινε».

«Νομίζω ότι η επιλογή που έχει αρχίσει και γίνεται από πέρσι στην τηλεόραση, η οποία δείχνει να στρέφεται σε κάποιους που ας το πούμε χαρακτηριζόμαστε περισσότερο ως θεατρικοί ηθοποιοί, ότι δεν είναι – δηλαδή – οι ίδιοι συνάδελφοι οι οποίοι παίζουν πάντα, μόνο σε καλό θα βγει και στην τηλεόραση αλλά και σε εμάς»

Γιάννης Στεφόπουλος: Ο ρόλος του Θωμά στη σειρά Αγγελική

Ο Θωμάς στην «Αγγελική» είναι η ήρεμη δύναμη στο σπίτι των Αργυρών. Δεν θα αργήσει όμως, στα επόμενα επεισόδια, όταν χρειαστεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να … επέμβει…

«Ο Θωμάς για εμένα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Ο γείτονας με τον οποίο μπορούμε να έχουμε μια καλημέρα, μπορούμε και μιλάμε μαζί του. Δεν είναι ούτε στρυφνός, ούτε προσπαθεί να βάλει τρικλοποδιές στους άλλους, ούτε είναι ιδιαίτερα κουτσομπόλης, παρόλο που της γυναίκας του της ξεφεύγει αρκετά αυτό. Είναι πάρα πολύ καλός οικογενειάρχης, αγαπάει τη γυναίκα του και έχει χιούμορ το οποίο εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό στους ανθρώπους, δηλαδή ποτέ στη ζωή μου δεν με φόβισε άνθρωπος που να έχει χιούμορ. Δεν είπα ότι είναι θέσφατο αυτό αλλά ένας άνθρωπος που έχει χιούμορ είναι δύσκολο να είναι μίζερος , ή να είναι κουτσομπόλης ή να έχει μια όχι καλή συμπεριφορά σε σχέση με τους συνανθρώπους του».

«Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ στον τρόπο με τον οποίο γράφεται αυτός ο ρόλος, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο τον «χτίζουμε» με τα παιδιά, είναι πως ο Θωμάς, οτιδήποτε συμβεί, θα το αντιμετωπίσει πρώτα με αισιοδοξία. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αλλά όμως όταν δει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα κάνει και μια πολύ σοβαρή συζήτηση. Δηλαδή με τον γιο του τον Μιχάλη, όταν είδε τα δύσκολα το σήκωσε το βάρος. Τον έβαλε κάτω και του είπε κάτσε τώρα να μιλήσουμε».

«Ο Μιχάλης πάει να ακολουθήσει τον εφηβικό του έρωτα και είναι ευτυχισμένος με αυτό. Η Αγγελική, η οποία είναι ένα σπουδαίο πλάσμα – πέρα από την Μαίρη Μηνά η οποία είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί και πολύ καλή ηθοποιός – μιλάω για τον ρόλο. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει προβλήματα και ανοιχτά θέματα. Έτσι, είναι είναι ευνόητο ότι έχει και μια αντίστοιχη συμπεριφορά. Από εκεί και πέρα ο Μιχάλης, όλο αυτό θα το παλεύει και θα το τραβήξει.  Τώρα από την πλευρά του ο Θωμάς δεν είναι ο άνθρωπος που θα επέμβει από την πρώτη στιγμή, θα βρει τον τρόπο θα περιμένει να δει τι γίνεται για να μπορέσει να πει ότι θέλει ναι πει».

«Αυτό επίσης που μου αρέσει στον Θωμά είναι πως είναι ένας άνθρωπος που φαίνεται ξεκάθαρα ότι του αρέσει η καλή ζωή. Με την έννοια ότι του αρέσει να ζει, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να αγαπάς τη ζωή και να μην αγαπάς μόνο το πρόβλημα. Μα η ζωή είναι ένα δώρο εγώ το λέω και το ξαναλέω αυτό».

«Είναι μια καλή ωραία σειρά όπου σε κάθε επεισόδιο γίνονται αλλαγές. Όχι αλλαγές απλά για να γίνονται. Υπάρχουν πολλές εξελίξεις που τρέχουν και αυτό κρατά το ενδιαφέρον του τηλεθεατή. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως για όλους θα υπάρξουν αλλαγές που δεν τις περιμένει κανένας. Αλλαγές σε ένα πλαίσιο μέσα στην πραγματικότητα. Δεν είναι ένα πλαίσιο μυθοπλασίας όπου πρέπει να κάνουμε αλλαγές για να εντυπωσιάσουμε. Θα μπορούσε να συμβεί και στην ζωή. Εγώ νομίζω πως εκεί είναι το ενδιαφέρον αυτής της σειράς».

«Βλέπω ότι το τελευταίο διάστημα, ο κόσμος παρακολουθεί τη σειρά και παράλληλα σχολιάζει στα social media και αυτό έχει ενδιαφέρον. Έχει έναν παραλογισμό, βέβαια, για την εποχή που ζούμε και το λέω αυτό ως παλιότερος γιατί κάποτε μαζευόμασταν στα σπίτια να δούμε κάτι όλοι μαζί, αλλά τώρα έχει πολύ ενδιαφέρον ότι τώρα μαζεύονται με αυτόν τον τρόπο ο καθένας στην τηλεόρασή του».

Γιάννης Στεφόπουλος συνέντευξη: Οι μεταγλωττίσεις και η μεγάλη αγάπη για το θέατρο

Στη ζωή του, όμως, εδώ και χρόνια έχει συντροφιά και … συνοδοιπόρους πολλούς. Αγαπημένους παιδικούς -και όχι μόνο-ήρωες της ζωής όλων μας καθώς από το 1994 που ασχολείται με την μεταγλώττιση. Έχει «δώσει» φωνή στον «κύριο Καβούρη» από τον «Μπομπ τον Σφουγγαράκη», τον «Σρεκ» αλλά και τον αγαπημένο «Μπαρμπαστουμφ»…

«Με τη μεταγλώττιση ασχολούμαι από το 1994. Θεωρώ πως όπως όλα τα πράγματα στη δουλειά μας, έτσι και η μεταγλώττιση όταν γίνονται σωστά έχουν και πολύ καλό αποτέλεσμα. Δηλαδή, ο τρόπος που γίνονται παραδείγματος χάρη οι ταινίες, όπου υπάρχει πολύ περισσότερος χρόνος, υπάρχουν supervisors πολλές φορές από το εξωτερικό, δίνουν πολύ καλά αποτελέσματα».

Μεγάλη του αγάπη, το θέατρο, στο οποίο έχει περάσει και το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Το γεγονός ότι πήρε το «πράσινο» φως να σηκώσει αυλαία μετά από 8 ολόκληρους μήνες μόνο καλό μήνυμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Από έναν άνθρωπο σαν τον Γιάννη Στεφόπουλο:

«Τα θέατρα κάνουν ένα πρώτο άνοιγμα με 30% πληρότητα. Προσωπικά θεωρώ ότι το ποσοστό είναι πολύ μικρό για να επιβιώσουν τα θέατρα ακόμα και για τις μεγάλες σκηνές. Δεν ξέρω εάν θα δώσουν κάποια επιδότηση για τις άδειες θέσεις».

«Δεν αναφέρομαι μόνο στους ηθοποιούς, γιατί μιλάμε για τέχνη και μένουμε μόνο στον ηθοποιό και στον τραγουδιστή. Από πίσω είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Το πολύ σημαντικό σκηνοθετικό team, άνθρωποι που δουλεύουν στον ήχο. Χειριστές στο φωτισμό, κατασκευαστές σκηνικών, το ίδιο αφορά και τους μουσικούς που δεν αφορά μόνο στους τραγουδιστές που βγαίνουν στην σκηνή, υπάρχουν οι μουσικοί, οι συνθέτες, οι οργανοποιοί, ένα σωρό κόσμος».

«Κάποιοι θεωρούν πως τέχνη κάνουν αυτοί που τους αρέσει. Κάτι που εγώ θεωρώ αστείο γιατί πέρα από αυτό που μου αρέσει να κάνω έχω και οικογένεια είμαι επαγγελματίας και ζω από αυτή τη δουλειά, δεν κάνω και άλλη δουλειά παράλληλα».

Γιάννης Στεφόπουλος συνέντευξη: "Αλλαγές στη σειρά Αγγελική"

«Είναι, όμως, ένα αισιόδοξο βήμα και εύχομαι το 30% σύντομα να γίνει 50%. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα του κόσμου σχετικά με το αν θα αποφασίσει να πάει. Εγώ νομίζω πώς με το 30% δεν έχει κάνεις κάτι να φοβηθεί να πάει στο θέατρο. Είναι και τεράστια τα μέτρα ασφαλείας».

«Εγώ θεατρικά περιμένω να ξεκινήσω στο “Terror” μια παράσταση σε σκηνοθεσία του Γιώργου Οικονόμου. Ένα γερμανικό δικαστικό δράμα το οποίο παίζαμε πέρσι και πηγαίναμε πάρα πολύ καλά. Σταματήσαμε λόγω κορονοιού. Είναι ένα πάρα πολύ έξυπνο έργο, πολύ σύγχρονο. Μια μυθοπλασία αλλά με πολύ ενδιαφέρον. Θεωρητικά προς τέλος του Οκτώβρη θα πρέπει να αρχίσουμε».

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Διαβάστε περισσότερα για τη σειρά Αγγελική, στον ALPHA

About Δήμητρα Καλφούντζου

Δήμητρα Καλφούντζου
Είμαι η Δήμητρα Καλφούντζου και δουλεύω ως δημοσιογράφος αρκετά χρόνια. Ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα και τώρα πια... τρόπος ζωής! Έχω δουλέψει κυρίως στην τηλεόραση όπου αισίως έχω μπει στην... εφηβεία. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζομαι στην πρωινή εκπομπή «Στη Φωλιά των ΚουΚου» στο Star Channel. Στο παρελθόν δούλεψα σε εφημερίδες, περιοδικά και έζησα για ένα διάστημα και τη μαγεία του ραδιοφώνου. Αγαπώ το γράψιμο, το διάβασμα και φυσικά να παρακολουθώ πολύ τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να πω ότι χόμπι μου είναι και η ζωγραφική την οποία αγαπώ αλλά ασχολούμαι ελάχιστα!

Δείτε Επίσης

Συνέντευξη Χάρη Ρώμα: «Έκανα μια επανεκκίνηση στη ζωή μου»

Ο Χάρης Ρώμας μιλάει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για την παράστασή του, το Καφέ της Χαράς, αλλά και για όλα όσα τον απασχολούν καθημερινά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *