30.8 C
Athens
Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Φλόγα και Άνεμος – Δημήτρης Σαμόλης: «Η σειρά ανεβάζει την ποιότητα της τηλεόρασης»

O Δημήτρης Σαμόλης, ένας ηθοποιός που υπηρετεί αθόρυβα αλλά πιστά την τέχνη της υποκριτικής, μιλά στο youfly.com για τη συμμετοχή του στη νέα σειρά της ΕΡΤ1 «Φλόγα και άνεμος». O ηθοποιός αναφέρεται στη συνεργασία του με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και κάνει ιδιαίτερη μνεία στην επιστροφή της ΕΡΤ στη μυθοπλασία.

Δημήτρης Σαμόλης: «Η σειρά “Φλόγα και Άνεμος” ανεβάζει την ποιότητα της TV»

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τη νέα αυτή σειρά της ΕΡΤ1 το «Φλόγα και άνεμος»;

Λίγο πριν το Πάσχα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τη σκηνοθέτιδα, την Ρέϊνα Εσκενάζι η οποία μου μίλησε για τη νέα σειρά που ετοιμάζει εξηγώντας μου ότι πρόκειται για μια ιστορία με σημείο αναφοράς την Κυβέλη και τον Γεώργιο Παπανδρέου κάπου εκεί στις αρχές του 19ου αιώνα. Μου είπε μάλιστα πως η όλη ιστορία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου.  Για μένα αυτά τα λόγια της κ. Εσκενάζι αρκούσαν για να πω το ναι. Κι αυτό γιατί η ιστορία έτσι όπως μου την περιέγραψε ήταν βούτυρο στο ψωμί μου θα έλεγα.

“Ένας λόγος που έγινα ηθοποιός ήταν οι ταινίες και οι σειρές εποχής”

Νομίζω ένας λόγος που έγινα ηθοποιός ήταν οι ταινίες και οι σειρές εποχής. Διάβασα και το υπέροχο αυτό βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Η όλη σειρά το πιστεύω ακράδαντα ανεβάζει την ποιότητα της τηλεόρασης.

Ένα συν ακόμη για μένα ήταν ότι γνώριζα κάπως ξώφαλτσα την ιστορία αυτή καθώς έχω παίξει κατά το παρελθόν στη θεατρική παράσταση «Μαρίκα» μαζί με τη Νένα Μεντή υποδυόμενος τότε τον Ίωνα Δραγούμη τον μεγάλο αυτό έρωτα της Μαρίκας Κοτοπούλη που ήταν το αντίπαλο δέος της Κυβέλης. Ήταν οι δύο μεγάλες θεατρίνες της εποχής. Την χρονική εκείνη στιγμή έκανα τον Ιωνα Δραγούμη ενώ  τώρα υποδύομαι τον δεύτερο άνδρα της Κυβέλης και κάπως έτσι μου φαίνεται ότι συμπληρώνεται ένα παζλ.

Δημήτρης Σαμόλης: «Η σειρά “Φλόγα και Άνεμος” ανεβάζει την ποιότητα της TV»

Μιλήστε μας για τον ρόλο σας στη σειρά…

Υποδύομαι τον δεύτερο άνδρα της Κυβέλης τον Κώστα Θεοδωρίδη. Πρώτος της σύζυγος ήταν ο Μήτσος Μυράτ που τον υποδύεται ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Εμφανίζομαι στις αρχές του 1900 εγώ και ουσιαστικά την κλέβω την Κυβέλη και πηγαίνουμε στο Παρίσι που είναι πολύ επαναστατικό για τα δεδομένα της εποχής. Με την Κυβέλη η οποία έχει και δύο παιδιά από τον πρώτο της γάμο μένουμε μαζί 20 χρόνια και εν συνεχεία την παίρνει από μένα ο Γεώργιος Παπανδρέου με τον οποίο κάνει τον τρίτο της γάμο.

“Στη σειρά θα δούμε μορφές της ιστορίας όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Αττίκ, η Κοτοπούλη”

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας από τα μέχρι τώρα γυρίσματα;

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν από τη Χίο. Σε αυτό το υπέροχο νησί με τα εκπληκτικής ομορφιάς μαστικοχώρια κάναμε αρκετά γυρίσματα. Σημειωτέον ότι η Χίος δεν επελέγη τυχαία. Ο χαρακτήρας που υποδύομαι είναι ο Κώστας Θεοδωρίδης, ο δεύτερος άνδρας της Κυβέλης ο οποίος ουσιαστικά  υπήρξε και μέντορας της. Ήταν επίσης και θεατρικός επιχειρηματίας και συνόδευε αρκετές φορές την Κυβέλη στις περιοδείες της. Σε μια από αυτές τις περιοδείες της τότε στη Χίο γνώρισε και τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Έτσι μπήκαμε στο κλίμα της εποχής και σιγά σιγά καταφέραμε να δέσουμε και με το συνεργείο και πραγματικά κάναμε πολύ ωραία γυρίσματα. Είναι πολύ ωραίο επίσης ότι υποδυόμαστε σε αυτή τη σειρά μορφές της ιστορίας που τις γνωρίζουμε. Θα δούμε μορφές όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Αττίκ, η Μαρίκα Κοτοπούλη. Χαίρομαι πραγματικά που μέσω της σειράς αυτής ερχόμαστε σε επαφή με την εποχή εκείνη.

Δημήτρης Σαμόλης: «Η σειρά “Φλόγα και Άνεμος” ανεβάζει την ποιότητα της TV»

“Έχω σοκαριστεί με το πόσο καλή επαγγελματίας είναι η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη”

Πως είναι η συνεργασία σας με την Καρυοφιλλιά Καραμπέτη;

Είναι μεγάλη τύχη να δουλεύεις με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη με την οποία μάλιστα υποδυόμαστε το ζευγάρι. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι μαζί της και πραγματικά έχω σοκαριστεί με τον πόσο καλή επαγγελματίας είναι. Πόσο διαβασμένη είναι πάνω στο ρόλο της αλλά και σε όλη την ιστορία της σειράς.

Πως σας φαίνεται που η τηλεόραση έχει φορέσει ξανά τα καλά της και βλέπουμε να γίνονται ποιοτικές δουλειές στο κομμάτι της μυθοπλασίας;

Είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Πιστεύω ότι διανύουμε μια πολύ φωτεινή περίοδο στην ελληνική τηλεόραση. Κι εμείς οι ηθοποιοί από την πλευρά μας κάνουμε καλές δουλειές και οι άνθρωποι της τηλεόρασης επενδύουν σε προϊόντα τέτοια όπως είναι η ελληνική μυθοπλασία που έχει απήχηση στο κοινό και φέρνει τηλεθέαση. Οπότε είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Δημήτρης Σαμόλης: «Η σειρά “Φλόγα και Άνεμος” ανεβάζει την ποιότητα της TV»

Πως σχολιάζετε τη σταδιακή επιστροφή της ΕΡΤ στη μυθοπλασία;

Είμαι πολύ χαρούμενος που η Δημόσια Τηλεόραση επανήλθε πολύ δυνατά στο κομμάτι της μυθοπλασίας. Με τις σειρές που γίνονται πλέον στην ΕΡΤ το αποτέλεσμα έχει αρχίσει να φαίνεται στα νούμερα τηλεθέασης. Πιστεύω ότι την επόμενη σεζόν η Δημόσια Τηλεόραση με τις σειρές που θα έχει θα μπει πολύ δυνατά στη μάχη του ανταγωνισμού με τα άλλα κανάλια.

Θεατρικά θα σας δούμε κάπου στη συνέχεια;

Τώρα το καλοκαίρι κάνω μια περιοδεία με ένα μονόλογο. Πρόκειται για ένα ιταλικό έργο που λέγεται «120 κιλά τζαζ». Πηγαίνω σε νησιά και παίζω στις πλατείες των χωριών. Είναι πολύ όμορφο όλο αυτό μιας κι έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που υπό άλλες συνθήκες δεν θα βλέπανε εύκολα θέατρο γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στην Αθήνα.

Από τον Οκτώβριο θα είμαι στο Μικρό Παλλάς στα «Μαθήματα κωμωδίας» (από Τετάρτη έως Κυριακή) μαζί με τον Θοδωρή Αθερίδη, την  Δήμητρα Ματσούκα, τον Αντώνη Κρόμπα και την Αναστασία Τσιλιμπίου.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ο Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
54,482ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,400ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,730ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ