13 C
Athens
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Ευγενία Παναγοπούλου: Τα Τρία Μίλια, η Φωτεινή κι οι διαγραφές Φιλιππίδη, Χαικάλη

Η ηθοποιός Ευγενία Παναγοπούλου διανύει μια πολύ δημιουργική φάση στη ζωή της, καθώς αυτό το διάστημα πρωταγωνιστεί στην καθημερινή, δραματική σειρά του Star, «Τρία Μίλια» κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Σε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα, μίλησε αποκλειστικά στο youfly.com.

Ευγενία Παναγοπούλου: Μιλά για τη συμμετοχή της στα Τρία Μίλια και για τις διαγραφές Φιλιππίδη, Χαικάλη, Κιμούλη

Η Ευγενία Παναγοπούλου αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ρόλο της στη σειρά «Τρία Μίλια», στην απόφαση της να ασχοληθεί με την υποκριτική και σχολιάζει τη διαγραφή των Πέτρου Φιλιππίδη, Παύλου Χαικάλη και Γιώργου Κιμούλη από το σωματείο των ηθοποιών.

Πως σας έγινε η πρόταση για τα «Τρία Μίλια»;

Με κάλεσαν για κάστινγκ. Έκανα δυο δοκιμαστικά για το ρόλο της Φωτεινής και μετά από λίγες μέρες συμφωνήσαμε.

Όταν πήρατε τα πρώτα σενάρια στα χέρια σας, πώς σας φάνηκε η ηρωίδα που υποδύεστε;

Από την ώρα που διάβασα τα σενάρια κατάλαβα και είδα μπροστά μου όλους τους χαρακτήρες. Ερωτεύτηκα το ρόλο μου με την πρώτη ματιά. Όταν ολοκληρώθηκε το καστ και έμαθα ποιοι θα υποδύονταν τον κάθε ρόλο μετρούσα τις μέρες για να μπούμε για γύρισμα.

Ευγενία Παναγοπούλου: Μιλά για τη συμμετοχή της στα Τρία Μίλια και για τις διαγραφές Φιλιππίδη, Χαικάλη, Κιμούλη

Η Φωτεινή και τα Τρία Μίλια

Πώς χτίζεται τον χαρακτήρα σας και τι σας συναρπάζει μέχρι στιγμής σε αυτόν;

Έχω αναπτύξει μέσα στα χρόνια τον δικό μου τρόπο για να μελετάω τους ρόλους μου και σίγουρα μέσα στην διαδικασία είναι το πολύ σχολαστικό διάβασμα του κάθε επεισοδίου. Είχα χτίσει ένα 60% το ρόλο μου μέσα το κεφάλι μου. Στα πρώτα γυρίσματα με την βοήθεια τον σκηνοθετών μου έγινε η Φωτεινή που βλέπετε. Ευχαριστώ τον κ. Κιμούλη, τον κ. Κορεξενίδη και τον κ. Κούτρα που με τις πολύτιμες οδηγίες και την ελευθερία που μου επέτρεψαν να δοκιμάσω νέους δρόμους. Επίσης οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σπάνιο συνάδελφό μου τον Νικόλα Μακρή που σε κάθε γύρισμα είναι πάντα παρόν και φροντίζει με πολύ αγάπη όλους μας. Με συναρπάζει η εγκράτεια του και ότι είναι ουσιαστικά καλός άνθρωπος.

Έχετε κοινά στοιχεία με τη Φωτεινή Θεοδώρου;

Πολλά! Ένα από αυτά είναι η αλήθεια του χαρακτήρα της και η αγάπη για τη ζωή.

Ποια είναι τα «Τρία Μίλια» που πρέπει οι ήρωες να διανύσουν;

Είναι ένα ραντεβού με το πεπρωμένο τους. Ο κάθε χαρακτήρας έχει να διανύσει το δικό του «μίλι». Θεωρώ ότι είναι ένα ταξίδι ενηλικίωσης για όλους τους χαρακτήρες. Η Φωτεινή βρίσκει την ελευθερία της ξεφεύγοντας από μια κακοποιητική σχέση και μάλλον για την τόλμη της η ζωή θα την επιβραβεύσει με πολύ περισσότερα.

Ευγενία Παναγοπούλου: Μιλά για τη συμμετοχή της στα Τρία Μίλια και για τις διαγραφές Φιλιππίδη, Χαικάλη, Κιμούλη

Τι θα δούμε στη συνέχεια σε σχέση με τον ρόλο σας; Τι είναι αυτό που σας συνδέει με το Γεράσιμο;

Η σχέση της Φωτεινής με τον Γεράσιμο είναι βασισμένη στο πλαίσιο γιατρού και ασθενή. Υπάρχει μια αμοιβαία συμπάθεια που αναπτύσσεται με τα χρόνια. Σε αυτή τους την συνάντηση θα συνδεθούν ουσιαστικά. Ο Γεράσιμος θα της χαρίσει την ελευθερία που ζητάει και εκείνη θα του προσφέρει την αφοσίωση της. Στα μάτια του όμως βρίσκει και τον πατέρα που ποτέ της δεν γνώρισε. Νιώθω πολύ τυχερή που ο Γεράσιμος, ο καπετάνιος μας, είναι ο κ. Σώζος. Είχα τόσο άγχος που θα συνεργαζόμουν μαζί του, αλλά φρόντισε να το διαλύσει απ’ το πρώτο κιόλας γύρισμα με την γενναιοδωρία του. Όσο για τις εξελίξεις όπως καταλαβαίνεται θα είναι πολλές… αλλά δεσμεύομαι να μην πω τίποτα.

Η υποκριτική και ο ρόλος της τηλεόρασης

Έχετε παίξει σε αρκετές σειρές της tv. Τι είναι αυτό που σας κερδίζει στη τηλεόραση;

Η τηλεόραση για εμένα είναι ένα ατελείωτο παιχνίδι φαντασίας. Είναι ένα στοίχημα, για άλλο λόγο κάθε φορά, με τον εαυτό μου και τα εκφραστικά μου μέσα. Πίσω από τις κάμερες από αυτό που έχει ο καθένας στο κεφάλι του γινόμαστε μια ομάδα και χτίζουμε κάτι όλοι μαζί. Ξεκινώντας με την δουλειά του ηθοποιού στο σπίτι, ύστερα ντυνόμαστε, βαφόμαστε, χτενιζόμαστε και πάμε στο σετ όπου όλοι μαζί βρίσκουμε τι και πως πρέπει να γίνει. Αυτή η διαδικασία της δημιουργίας για εμένα είναι μαγική.

Ευγενία Παναγοπούλου: Μιλά για τη συμμετοχή της στα Τρία Μίλια και για τις διαγραφές Φιλιππίδη, Χαικάλη, Κιμούλη

Ευγενία Παναγοπούλου: Η πρώτη μου δουλειά ήταν γραμματέας

Γεννηθήκατε και μεγαλώσατε στην Αλεξανδρούπολη. Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια;

Έτυχε να γεννηθώ στην Αλεξανδρούπολη. Και λέω έτυχε, γιατί δεν κατάγετε κανείς από εκεί. Ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός και βρισκόμασταν εκεί σε μετάθεση. Μεγάλωσα σε διαφορετικά μέρη μέχρι να επιστρέψουμε στη βάση μας που ήταν η Αθήνα. Όμορφα παιδικά χρόνια είχα και δυο γονείς που με λάτρευαν και με λατρεύουν.

Ποια ήταν η πρώτη σας δουλειά;

Η πρώτη μου δουλειά γενικά ήταν γραμματέας σ’ έναν φωτογράφο που διατηρούσε το στούντιο του απέναντι από το σπίτι μας. Η πρώτη μου δουλειά στην τηλεόραση ήταν «Ο ψεύτης παππούς» στην ΕΡΤ1 με τον κ. Γ. Μιχαλακόπουλο και τον αείμνηστο Γ. Μοσχίδη.

Με την υποκριτική πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε;

Ήταν κάτι που ονειρευόμουν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Οπότε όταν ήρθε η στιγμή και παρά της έντονες ανησυχίες του πατέρα μου, το τόλμησα.

Ευγενία Παναγοπούλου: Μιλά για τη συμμετοχή της στα Τρία Μίλια και για τις διαγραφές Φιλιππίδη, Χαικάλη, Κιμούλη

Η οικονομική ανασφάλεια του επαγγέλματος δεν σας φόβισε;

Φυσικά… αλλά ξέρετε κάτι πάντα βρίσκω λύσεις για ότι θέλω πραγματικά. Για εμένα η υποκριτική είναι κομμάτι του εαυτού μου. Μπορώ να περιμένω μέχρι την επόμενη δουλειά και έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι μπορεί να χρειαστεί να δουλέψω και κάπου αλλού, όπως και το έχω κάνει πολλές φορές. Αυτό όμως που θα με σκότωνε θα ήταν να σταματήσω να είμαι ηθοποιός.

Ευγενία Παναγοπούλου: Έχω δεχτεί και εγώ άσχημες συμπεριφορές

Ποια είναι η θέση σας σε ότι αφορά τις καταγγελίες για παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις στο καλλιτεχνικό χώρο που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα; Είχατε ανάλογη εμπειρία;

Είμαι κι εγώ ένας άνθρωπος που έχω δεχτεί άσχημες συμπεριφορές και έχω περάσει δύσκολα σε κάποιες συνεργασίες. Ευγνωμονώ όμως τη τύχη μου που ποτέ δεν ξέφυγε η κατάσταση για να βρεθώ αντιμέτωπη με κάτι τόσο δυσάρεστο, όπως μπορεί να είναι μια απόπειρα βιασμού. Είμαι δίπλα σε όλους και όλες, υπέρ της αλήθειας και φωνάζω μπράβο που τόλμησαν και μίλησαν.

Ευγενία Παναγοπούλου: Μιλά για τη συμμετοχή της στα Τρία Μίλια και για τις διαγραφές Φιλιππίδη, Χαικάλη, Κιμούλη

Οι πολυσυζητημένες διαγραφές

Πρόσφατα το Σωματείο των Ελλήνων Ηθοποιών διέγραψε από τα μητρώα του τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Παύλο Χαϊκάλη και το Γιώργο Κιμούλη. Πως είδατε την απόφαση αυτή του σωματείου σας;

Ήταν από τις σπάνιες συνελεύσεις που πήγα. Με οδήγησε κυρίως η ανάγκη μου να  βρεθώ κοντά στους- στις συναδέλφους μου. Διαβάστηκαν και οι τρείς φάκελοι, κάτι που φρόντισε το ΣΕΗ, να γίνει αμερόληπτα, με πολύ υπομονή και αίσθηση του δικαίου. Τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα, γιατί  γνωρίζω και έχω δουλέψει και με τους τρείς, όμως η απόφαση μου ήταν ξεκάθαρη.

Στην τηλεόραση θα θέλατε να δοκιμαστείτε και σε κάτι άλλο; Στην παρουσίαση, για παράδειγμα;

Θα το σκεφτόμουν πολύ. Εξαρτάται την πρόταση. Είμαι πάντα ανοικτή σε νέες προκλήσεις, αλλά δεν θα ρίσκαρα με τίποτα να σταματήσω να είμαι ηθοποιός.

Ευγενία Παναγοπούλου: Μιλά για τη συμμετοχή της στα Τρία Μίλια και για τις διαγραφές Φιλιππίδη, Χαικάλη, Κιμούλη

Σε ριάλιτι θα παίρνατε µέρος;

Ποτέ! Δεν θα μπορούσα με τίποτα, ακόμα κι αν έπαιρνα όλα τα λεφτά του κόσμου.

Τι παρακολουθείτε στην τηλεόραση; Τι σας αρέσει;

Παρακολουθώ όλες τις σειρές μυθοπλασίας, ενημερωτικές εκπομπές και ειδήσεις. Μου αρέσουν ιδιαίτερα οι συνεντεύξεις ηθοποιών που συνοδεύονται από βίντεο με ιστορίες από συνεργάτες και οι ταξιδιωτικές εκπομπές.

Στον ελεύθερο χρόνο τις σας ευχαριστεί να κάνετε;

Τώρα που έχει έρθει η άνοιξη λατρεύω τις βόλτες στον ήλιο με έναν καφέ στο χέρι.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
56,551ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,229ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,636ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ