32.9 C
Athens
Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Έρωτας Φυγάς: Οι ηθοποιοί μας μιλούν για τη σειρά και τους χαρακτήρες

Το Youfly.com βρέθηκε στα γυρίσματα της νέας σειράς “Έρωτας Φυγάς” και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ηθοποιούς, για τη νέα αυτή ιστορία εποχής που έρχεται να μας συναρπάσει.

Η νέα σειρά του OPEN, έρχεται τον Σεπτέμβριο στη μικρή οθόνη, σε καθημερινή βάση. Οι τηλεθεατές θα ταξιδέψουν πίσω στο 1955, σε ένα τσιφλίκι δύο ισχυρών ανθρώπων. Εκεί, θα περιηγηθούν ανάμεσα στις δύο τάξεις, την ανώτερη ή αλλιώς τα “αφεντικά” και την κατώτερη, τους επιστάτες κι εργάτες.

Ένα ζευγάρι από την Αθήνα, επισκέπτεται την περιοχή και ζητά δουλειά. Συστήνονται ως αδέλφια, για να κρύψουν την αληθινή τους ταυτότητα. Δε ξέρουν, βέβαια, πως ο εφιάλτης τους σύντομα ξεκινά..

Γυρίσματα στο έρωτας φυγάς

Οι ηθοποιοί της σειράς Ντάνη Γιαννακοπούλου, Γεράσιμος Γεννατάς, Μαριάννα Πολυχρονίδη και Δένια Μιμερίνη μίλησαν στο Youfly.com για την άνθιση των σειρών εποχής, αλλά και για τους χαρακτήρες που υποδύονται στη νέα αυτή ιστορία με τίτλο “Έρωτας Φυγάς”.

Απολαύστε τους!

Η μυθοπλασία και οι σειρές εποχής στο σήμερα

Πώς βιώνετε αυτή την άνθιση της μυθοπλασίας και ειδικά με τις σειρές εποχής;

Γεράσιμος Γεννατάς

«Νομίζω θα μπορούμε να μιλάμε για άνθιση της μυθοπλασίας, όταν αυτός ο ανθός θα έχει και συνέχεια. Προσωπικά, θεωρώ ότι η μυθοπλασία είναι ο κοινός τόπος των ανθρώπων, το να διηγούνται, δηλαδή, οι άνθρωποι ιστορίες για το πως σκέφτονται, χαίρονται, κάτι μοιράζονται μέσα από αυτό… Αυτό είναι αναγκαίο για την ψυχή και την σκέψη του, σε αντίθεση με άλλα που πάλι στην σκέψη και στην ψυχή του απευθύνονται, αλλά του κάνουν κακό.

»Όλα αυτά τα «παραμύθια», τα οποία έχουν και άρωμα εποχής, μερικές φορές είναι και πιο γοητευτικά. Συνήθως αναπολούμε τους παλαιότερους χρόνους με έναν ρομαντισμό και μία γλυκύτητα. Αυτό νομίζω πως έχει μία βάση αλήθειας… Αν και νομίζω ότι στον οποιοδήποτε χρόνο μπορούμε να βρούμε τα συστατικά εκείνα που θα καταστήσουν κάτι γοητευτικό.
Όσο περισσότερο ενδεδυμένο είναι κάτι με το φόρεμα του παρελθόντος, είναι πιο γοητευτικό.

»Μερικές φορές, σου δίνεται η ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις μία γλώσσα που είχε στοιχεία πιο ανθρώπινα… Δυστυχώς, με έναν τρόπο στον παρόντα χρόνο, σε όλα αυτά που ζούμε τώρα, ισοπεδώνονται όλα, όπως και η γλώσσα. Παλαιότερα, ακόμα και η γλώσσα είχε έναν άλλον χαρακτήρα…».

Ο Γεράσιμος Γεννατάς

Ντάνη Γιαννακοπούλου

«Εντάξει, είναι πολύ ελπιδοφόρο για εμάς τους ηθοποιούς να γίνονται περισσότερες δουλειές και να δίνεται βάση στη μυθοπλασία. Μας δημιουργεί μία ασφάλεια και νομίζω είναι ένα κομμάτι που έλειπε πολύ από την ελληνική τηλεόραση.

»Οι σειρές εποχής έχουν κάτι πάρα πολύ γοητευτικό. Πραγματικά, σε μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή, σε κάτι έξω από αυτό που ζούμε τώρα… Δίνει στους θεατές μία απόσταση από τα γεγονότα. Κάνουν ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν, που ίσως τους κάνει να ξεχνούν τα καθημερινά προβλήματα.

Η Ντάνη Γιαννακοπούλου

»Η μεταφορά αυτή λειτουργεί πολύ ωραία στο υποσυνείδητο και είναι σα να γίνεται μια μικρή κάθαρση. Κάπως έτσι το βιώνω».

Μαριάννα Πολυχρονίδη

»Μόνο χαρά μπορεί να νιώσει κανείς, ειδικά ένας ηθοποιός που τόσα χρόνια η δουλειά αυτή πέρασε δύσκολα. Όχι μόνο κατά τη διάρκεια του κορονοϊού, αλλά και πιο πριν υπήρξε κρίση μεγάλη, στην τηλεόραση κυρίως.

»Οι παραγωγές είχαν ελαττωθεί πάρα πολύ. Τώρα φαίνεται ένα πολύ ωραίο φως στο βάθος του τούνελ (γέλιο). Έχω πολύ μεγάλη χαρά για αυτή τη δουλειά. Ήθελα πολύ να είμαι σε μια σειρά εποχής.

»Όταν ο Βασίλης ο Τσελεμέγκος, με τον οποίο έχουμε δουλέψει και στο παρελθόν μαζί, μου πρότεινε αυτόν τον ρόλο, φυσικά είπα ναι! Μου αρέσει πολύ το σενάριο, είναι και ο Βασίλης εξαιρετικός. Στο καστ είναι κι ένας κι ένας. Ανυπομονούμε για το αποτέλεσμα!»

Δένια Μιμερίνη

«Αισθάνομαι τυχερή που βρίσκομαι στη συγκεκριμένη παραγωγή και ειδικά σε μία σειρά εποχής. Είναι κάτι που με ενθουσιάζει και μου αρέσει πάρα πολύ! Θεωρώ πως έχει πολύ ενδιαφέρον και να το βλέπεις, αλλά και να είσαι μέρος αυτού.

»Πιστεύω πως είναι πολύ όμορφη αυτή η άνθιση της μυθοπλασίας! Πολλές φορές δε μπορούμε να κοιτάμε το σήμερα, επομένως, ας κοιτάμε κάτι άλλο μπας και παραδειγματιστούμε για πράγματα που είναι ριζωμένα και πρέπει να αλλάξουν».

Η Δένια Μιμερίνη

Οι χαρακτήρες της σειράς

Οι ηθοποιοί μας μίλησαν για τους χαρακτήρες που υποδύονται στη σειρά “Έρωτας Φυγάς”, επισημαίνοντας κάποια στοιχεία των ηρώων, που θα ξεχωρίσουμε.

Γεράσιμος Γεννατάς:

»Εγώ συνήθως ζορίζομαι να μιλάω για τους χαρακτήρες που υποδύομαι, γιατί όταν αρχίσεις και παραθέτεις διάφορα χαρακτηριστικά, μετά έρχεται το βασανιστικό ερώτημα: «Ωχ, εγώ τώρα πρέπει να τα κάνω όλα αυτά;» (γέλιο).

»Ο Στρατής είναι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που και σε εκείνη την εποχή, αλλά και τώρα, κάτω από το βάρος της επιβίωσης, του φόβου, του αγώνα, κατάφερε να γίνει επιστάτης σε ένα μεγάλο τσιφλίκι.

»Στο σήμερα, εάν κάποιος είναι CEO δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι και του χρόνου. Οι αντιστοιχίες και οι αναλογίες υπάρχουν παντού. Ο Στρατής, είναι ένας άνθρωπος αμόρφωτος, λαϊκός, που δυστυχώς μετέρχεται πολλές πονηριές, μπαμπεσιές και πολλές φορές γίνεται κακότροπος, άδικος, παραβατικός.

»Οπότε να η μυθοπλασία: Έρχεται εδώ και απλώς τοποθετεί τα πράγματα, δεν κάνει κάτι άλλο. Είναι ένα υλικό για να σε κάνει να σκεφτείς. Όλο αυτό το περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε, είναι ένα περιβάλλον που έχει πάθη, εγωισμούς, ανταγωνισμούς, δολοπλοκίες, αλλά έχει και χαρά, αγάπη. Καθένας πρέπει να διαλέξει.

»Ο Στρατής είναι ο επιστάτης του μεγάλου κτήματος, το οποίο είναι εμβληματικό για την περιοχή. Υπήρχαν τότε τέτοιου είδους τσιφλίκια. Τώρα, αντίστοιχα, είναι οι μεγάλες εταιρείες. Έχει να διαχειριστεί και ανθρώπους, αλλά και υλικά. Σε αυτή τη διαχείριση είναι λίγο… μπαγαπόντης».

Ντάνη Γιαννακοπούλου:

»Όλα ξεκινούν από έναν μεγάλο έρωτα. Ο έρωτας είναι στο επίκεντρο της ιστορίας μας. Μετά από ένα συμβάν, δύο ερωτευμένοι τρέπονται σε φυγή. Επιλέγουν να παραμείνουν μαζί, διεκδικώντας τη σωτηρία τους, αλλά και μία καλύτερη ζωή.

»Μέσα από αυτό, μπλέκονται σε ένα παιχνίδι επιβολής δυνάμεων και σε μία καταπίεση που τους αναγκάζει να μείνουν χώρια. Αυτό που με γοητεύει εμένα σε αυτή την ιστορία, είναι το πως μία γυναίκα, μέσα σε όλη αυτή την καταπίεση και αδικία που βιώνει, ειδικά σε μία εποχή που τότε άρχισαν οι γυναίκες να ψηφίζουν, βρίσκει τη δύναμη, “ανδρώνεται” και διεκδικεί τα δικαιώματά της.

»Η Αλεξάνδρα είναι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος, που έχει μεγάλη δύναμη μέσα του. Ενηλικιώνεται στην πορεία των επεισοδίων, με στόχο την ευτυχία της και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της. Οι τηλεθεατές θα ακολουθήσουν όλη αυτή τη διαδρομή της ζωής της».

Μαριάννα Πολυχρονίδη:

«Εγώ υποδύομαι την Γεωργία, την γυναίκα του επιστάτη του κτήματος (Γεράσιμος Γεννατάς). Η Γεωργία είναι υπεύθυνη στην κουζίνα, αλλά και υπεύθυνη για τις άλλες υπηρέτριες. Είναι μία γυναίκα που έχει περάσει πάρα πολλά στη ζωή της και κατάφερε μετά από πολύ κόπο να κερδίσει αυτή τη θέση, με τον άντρα της.

»Όταν έρχεται το νεαρό ζευγάρι από την Αθήνα, εμείς φοβόμαστε, γιατί είναι κάπως πιο καλλιεργημένοι, είναι από την πρωτεύουσα… φοβόμαστε ότι θα μας πάρουν τη θέση και κατ’ επέκταση, το ψωμί μας. Ξέρεις, εάν στην αρχή το σκεφτείς, σου φαίνεται κάπως γραφικό, λες αυτή είναι κακιά, όμως δεν είναι έτσι.

Η Μαριάννα Πολυχρονίδη

»Εδώ υπάρχει πραγματικός φόβος για την επιβίωση. Μιλάμε για το 1955, πολύ δύσκολα χρόνια… Δε σου κρύβω ότι στην αρχή το σκεφτόμουν διπλά και τρίδιπλα που πρέπει να εμφανίζομαι έτσι (γέλιο). Αλλά μετά σκέφτηκα ότι είναι τόσο ωραίο ότι επί τη εμφανίσει δείχνουμε σε αυτή τη σειρά τις δύο τάξεις.

»Είναι πολύ γοητευτικό! Είναι κάτι που επιδιώκουμε οι ηθοποιοί, τη δυνατότητα, δηλαδή, να μεταμορφωνόμαστε και να κάνουμε έτσι ωραία πράγματα. Ξεκινάω με μεγάλη χαρά και τρομερή διάθεση!».

Δένια Μιμερίνη:

«Εγώ υποδύομαι τη Ρηνιώ. Η Ρηνιώ δουλεύει στο σπίτι του κυρίου και της κυρίας Δεμερτζή. Είναι υπηρέτρια, αδελφή του Στρατή. Πάνω από όλα η Ρηνιώ είναι άνθρωπος, με κάθε προέκταση της λέξης. Δε μπορούμε να πούμε ότι είναι κακιά, ούτε καλή. Είναι απλώς άνθρωπος. Είναι πολύ πεισματάρα η άτιμη», (γέλιο).

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Η Ιωάννα Παναγιώτη
Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
54,482ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,400ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,726ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ