29.9 C
Athens
Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Ελένη Φιλίνη: Τα Κομάντα και Δράκοι, το μέλλον της Μαριάννας Καλογρίδη και της σειράς

Η Ελένη Φιλίνη σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μίλησε στο Youfly για τα Κομάντα και Δράκοι, την πρωτότυπη σειρά του Θοδωρή Παπαδουλάκη, και για τον ρόλο της, την Μαριάννα Καλογρίδη. Τι ήταν εκείνο που την έκανε να πει το «ναι» στο συγκεκριμένο πρότζεκτ; Πώς χαρακτηρίζει την επιστροφή της στην τηλεόραση;

Την ίδια στιγμή, η ηθοποιός μας μιλάει για το μέλλον της σειράς, ενώ δεν παραλείπει να μας μιλήσει για το The Black Bachelor, το θέατρο, αλλά και τη ζωή εν γένει. Η Ελένη Φιλίνη μας μίλησε για όλα. Απολαύστε την!

Πώς νιώθετε που επιστρέψατε στην τηλεόραση, αλλά και σε μία τόσο πρωτότυπη σειρά; 

Θα έλεγα ότι ήταν πραγματικά ευλογημένη στιγμή. Δε θα μπορούσα να φανταστώ κάτι καλύτερο. 

«Αυτή η δουλειά συζητιέται ότι μπορεί να έχει και κάποιο μέλλον»

Η Καλογρίδη που την απειλούν με όπλο

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πείτε το «ναι» στα Κομάντα και Δράκοι; 

Πάνω απ’ όλα ήταν ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, γιατί ξέρουμε πόσο πετυχημένες δουλειές έχει κάνει. Είναι εγγύηση δηλαδή. Το σενάριο, το οποίο είναι τρομερά πρωτότυπο και το γεγονός ότι έβαλε μέσα τα μικρά παιδιά που είναι τόσο ταλαντούχα όλα, τόσο δουλεμένα, όπως και ο Ντόντο και οι σπουδαίοι συνάδελφοι. Ο ρόλος μου ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είχα κάνει μέχρι τώρα.

Είδα μία πολύ σπουδαία παραγωγή κι αυτό επαληθεύτηκε. Δεν μπορώ να πω ότι αυτή η δουλειά είναι τηλεοπτική, είναι κινηματογράφος. Είναι άρτια απ’ όλες τις πλευρές. Ειλικρινά, γι’ αυτό λέω ότι ήταν ευλογημένη στιγμή και χαίρομαι πάρα πολύ που είχα τη χαρά να συμμετάσχω σε αυτή τη σειρά. 

Επίσης, αυτή η δουλειά συζητιέται ότι μπορεί να έχει και κάποιο μέλλον. Μην ξεχνάμε ότι και το κανάλι τη συζητάει και για Filmnet και για διάφορα. 

Η Ελένη Φιλίνη για την Καλογρίδη στα Κομάντα και Δράκοι

Όσον αφορά τον ρόλο σας, ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά στη Μαριάννα Καλογρίδη που σας εντυπωσίασαν; 

Ήταν ένας ρόλος τελείως κόντρα. Κάτι που δεν είχα ξανακάνει. Μία αυστηρή γυναίκα, σιδερένια, η οποία όμως μέσα της έκρυβε κάποια πράγματα. Καμιά φορά σε αναγκάζει η ζωή να γίνεις γρανίτης. Συνεπώς κι αυτή έζησε καταστάσεις που την ανάγκασαν να γίνει έτσι. Στην πορεία όμως δείχνει κι ένα άλλο πρόσωπο. Όπως πολλοί άνθρωποι μπορεί να παρουσιάζουν ένα πρόσωπο, γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά και μέσα τους να κρύβουν έναν άλλον εαυτό, για να έχουν μία ασφάλεια. 

Εσείς μοιάζετε καθόλου με την συγκεκριμένη χαρακτήρα; Έχετε κάποια κοινά στοιχεία;

Όχι, με την Μαριάννα Καλογρίδη δεν έχω κοινά. Έτσι όπως τουλάχιστον φερόταν. 

«Ο Θοδωρής έχει στο μυαλό του τη συνέχεια»

Με λευκό ταγιέρ η Ελένη Φιλίνι

Το μέλλον της σειράς και της Καλογρίδη

Στη σειρά έχουμε δει ότι η Μαριάννα Καλογρίδη έχει ένα σκοτεινό παρελθόν. Θα μπορέσει εν τέλει να εξιλεωθεί γι’ αυτό; Θα υπάρξει κάποια κάθαρση; 

Πιστεύω πως ναι, αλλά αυτό θα το βλέπαμε πολύ περισσότερο στην πορεία. Γιατί ο Θοδωρής έχει στο μυαλό του τη συνέχεια. Τώρα πότε θα γίνει κι αν θα γίνει, το βλέπουμε. Πιστεύω όμως πως ο κόσμος – επειδή έχει και πολλούς φανατικούς – θα ήθελε πολύ να τη δει. Εγώ πάντως με Θοδωρή Παπαδουλάκη συνεχίζω με κλειστά μάτια. 

Εάν υπάρξει, δηλαδή, κάποια συνέχεια η Μαριάννα Καλογρίδη θα έχει πιο καθοριστικό ρόλο στην ιστορία; 

Ε ναι, βέβαια. 

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Θοδωρή Παπαδουλάκη; Πώς είναι το κλίμα στα γυρίσματα; 

Το κλίμα δεν υπάρχει. Είναι υπέροχο. Ο Θοδωρής είναι ένας άνθρωπος που συνέχεια γεννάει ιδέες. Βρίσκει πράγματα την ώρα της δουλειάς. Είναι μία χαρισματική φυσιογνωμία. Φαίνεται από τις δουλειές του άλλωστε, δεν χρειάζεται να το πούμε. Πιστεύω ότι είναι αυτό που λένε «κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται για να κάνουν κάτι». Δεν είναι όλοι για όλα. 

Η Μαριάννα Καλογρίδη ως φυλακισμένη

Η μυθοπλασία φέτος, ο κινηματογράφος και το τραγούδι

Σχετικά με τις σειρές, βλέπουμε φέτος, ότι κυριαρχούν στη μικρή οθόνη. Ποιες είναι οι σκέψεις σας που η τηλεόραση έκανε πάλι στροφή στη μυθοπλασία κι έχει κερδίσει τόσο την αγάπη του κοινού; 

Νομίζω ότι μετά από αυτά τα βασανιστικά δύο χρόνια που περάσαμε – τα οποία δυστυχώς συνεχίζουν ακόμη – ήταν καιρός. Όλοι οι ηθοποιοί πέρασαν ένα πολύ δύσκολο διάστημα και τώρα ξαναδόθηκε δουλειά. Ο κόσμος κλείστηκε πολύ στο σπίτι και δεν είχε πολλά να δει. Δεν είχαμε μυθοπλασία, είχαμε ριάλιτι. [Η μυθοπλασία] Ήταν αυτό που χρειαζόταν κι ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Είναι κάτι πάρα πάρα πολύ ευχάριστο. Έχουμε αξιόλογες δουλειές φέτος, βλέπω και κάποιες φορές τη Γη της Ελιάς. Είμαστε και μαζί και στο MEGA, παίζουν και αγαπημένοι συνάδελφοι. Γενικώς γίνονται αρκετές δουλειές, αλλά δεν έχω προλάβει να τις δω όλες. 

Πέρα από τα Κομάντα και Δράκοι, παίζετε και στην ταινία The Black Bachelor, που έκανε πριν λίγες μέρες πρεμιέρα. Πώς ήταν η εμπειρία αυτής της ταινίας, η οποία είναι αρκετά ιδιαίτερη, μία σκοτεινή και μαύρη κωμωδία; 

Ήταν πάρα πολύ ωραία κι αυτή η συνεργασία. Η εμπειρία ήταν εξαιρετική με ταλαντούχους ανθρώπους, έναν πολύ καλό σκηνοθέτη και μία πάρα πολύ δυνατή παραγωγή. 

Η Ελένη Φιλίνη στο The Black Bachelor

Έχετε μία πολύ μεγάλη καριέρα στον χώρο. Εάν μπορούσατε να διαλέξετε ανάμεσα σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση, τι θα επιλέγατε; 

Θα σου προσθέσω και το τραγούδι (γέλια). Είναι σα να έχεις  τέσσερα παιδιά και να σκέφτεσαι ποιο αγαπάς περισσότερο. Δεν μπορώ να διαλέξω. Το θέατρο είναι το σπίτι του ηθοποιού, είναι η ζωντανή επαφή, αλλά η τηλεόραση έχει αυτό το χάρισμα που είσαι παντού, όπως κι ο κινηματογράφος. Από την άλλη, στο τραγούδι είμαι εγώ με τον κόσμο, δηλαδή είμαι η «Ελένη», δεν είναι ο «ρόλος». Δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Τα αγαπάω όλα και τα κάνω όλα εξίσου. Είμαι ένας άνθρωπος που το λέω, δεν ξέρω να κάνω κάτι άλλο, το μόνο που ξέρω να κάνω είναι τη δουλειά μου και την αγαπώ. 

Γεννήθηκα γι’ αυτό, δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω κάτι άλλο. Από μικρό παιδί, το έλεγα και το πάλεψα. Πραγματικά το αγαπάω με όλες τις δυσκολίες, με όλα τα καλά και τα άσχημα. Γιατί όταν αγαπάς είναι σαν τη ζωή. Η ζωή δεν έχει μόνο γέλιο, έχει και κλάμα και την αγαπάμε τη ζωή. Τη δουλειά σου πρέπει να την αγαπάς, δεν παίζει ρόλο τι κάνεις. Γιατί τα δύσκολα θα τα αντέξεις μόνο αν αγαπάς αυτό που κάνεις.  

Το θέατρο, τα νέα δεδομένα κι η εποχή που ζούμε

Ναι, έχετε πολύ δίκιο σ’ αυτό. Πώς αισθάνεστε που επιστρέψατε και στο θέατρο μετά απ’ όλη αυτή την διακοπή; Συμμετείχατε και στη θεατρική παράσταση «Δον Καμίλο» του Μανούσου Μανουσάκη, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει κι η κυπριακή παράσταση ΝικοΤιτανικός. 

Κάναμε κάποιες λίγες παραστάσεις πέρυσι και το καλοκαίρι ασχέτως αν μας τα έκοψαν μετά. Πλέον δεν δουλεύουμε, όπως δουλεύαμε. Έχει αλλάξει το θέατρο, έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Το θέατρο περνάει μία κρίση. Υπάρχει ένας φόβος γενικά. Θέλει ο κόσμος να πάει και φοβάται. Δεν ξέρουμε αν θα επανέλθει η ζωή μας όπως ήταν. Πιστεύω ότι πλέον έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα. Γενικά, έχουν αλλάξει οι εποχές. Όσο μπορεί ο καθένας προσαρμόζεται. Σίγουρα, τα νέα παιδιά ζουν μια άλλη πραγματικότητα. Ακόμη κι ο χορός κι η μουσική έχει αλλάξει. Ζούμε σε μία εποχή που όλα καλπάζουν και πάντα όχι με θετικό τρόπο.  

Το θέμα είναι να προχωράμε και κυρίως να μην αλλοιωνόμαστε. Ζούμε σε μία εποχή που βλέπεις ότι χάνεται η ανθρωπιά. Γίνεται ένας σκοτωμός για το χρήμα. Ο ένας προσπαθεί να θάψει τον άλλον, να πει μία κακία. Είναι πολύ έντονο αυτό στις μέρες μας. Το παν είναι να βλέπεις φως, όχι σκοτάδι. Ας κάνουμε κάτι καλό αν μπορούμε. Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε κακό. 

Αυτό ξαναπείτε το! Υπάρχουν κάποια επόμενα σχέδια πέρα από τα θεατρικά που αναφέραμε και τα Κομάντα και Δράκοι; 

Είμαι ένας άνθρωπος, που έχω μία άλλη φιλοσοφία. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Έχουμε κάποια σχέδια και για του χρόνου το καλοκαίρι. Θα συμμετέχω σε μία κυπριακή παραγωγή και χαίρομαι πολύ που θα ταξιδεύω. Έχω στο μυαλό μου κάποια πράγματα, αλλά μπορεί να προκύψουν και άλλα. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν μπορώ να κάθομαι, θέλω να αλλάζω παραστάσεις. Είμαι σε αυτή τη φάση τώρα. 

Η Ελένη Φιλίνη είναι αιχμάλωτη στη σειρά

Τα Κομάντα και Δράκοι προβάλλονται κάθε Κυριακή στις 22:30 στο MEGA, όπου η Ελένη Φιλίνη ενσαρκώνει την Μαριάννα Καλογρίδη, μία εγωκεντρική και ματαιόδοξη γυναίκα με ένα σκοτεινό παρελθόν. Η ιστορία σιγά σιγά έρχεται στο τέλος της και το φινάλε αναμένεται καθηλωτικό. Αναμένουμε περισσότερα νέα για τη συνέχεια της ιστορίας!

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
50,627ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,921ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,183ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ