14.8 C
Athens
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Ειρήνη Καραγιώργη: Οι 8 Λέξεις, το τέλος της Ηλιάνας και το θέατρο «Μετά την Καταιγίδα»

Η αγαπημένη μας Ειρήνη Καραγιώργη, μιλάει αποκλειστικά στο Youfly.com για την Ηλιάνα από τις 8 Λέξεις, την αγάπη της για το θέατρο, το “Mynameismomcy”, ενώ παράλληλα, μας περιγράφει την καθημερινότητά της, αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Η Ειρήνη είναι μία ταλαντούχα ηθοποιός, που σημειώνει τεράστια επιτυχία στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Το κοινό της την λατρεύει για τις μοναδικές της ερμηνείες, αλλά και για τον τρόπο σκέψης της, τον αυθορμητισμό της, την ευγένειά της, τα πολλά της χαρίσματα. Αυτή την περίοδο, η Ειρήνη Καραγιώργη υποδύεται την Ηλιάνα, στις 8 Λέξεις, ενώ παράλληλα βρίσκεται και στο Θέατρο Ένα, στην μαγική παράσταση “Μετά την Καταιγίδα”. Παράλληλα, κρατάει συντροφιά στις μανούλες του blog της “My Name is Mom”, ενώ περνάει πλούσιο χρόνο με τα παιδιά της.

Η Ειρήνη Καραγιώργη ως Ηλιάνα από τις 8 Λέξεις σε έναν καθρέφτη

Απολαύστε την!

Ποια είναι η καθημερινότητά σας αυτές τις μέρες με την πανδημία στην Κύπρο; Υπάρχουν ανησυχίες, σχετικά με τον χώρο του θεάματος; Ποιες είναι οι σκέψεις σας γύρω από αυτό το θέμα;

Ζούμε πρωτόγνωρες οι καταστάσεις. Έτσι κι εγώ, όπως όλοι μας, χρειάστηκε να αλλάξω πολλά πράγματα και συνήθειες από την καθημερινότητα μου. Αφιερώνω περισσότερο χρόνο στα παιδιά μου και κάνω αυτά που, λόγω υποχρεώσεων, πριν δεν μπορούσα να τα κάνω.

Και εδώ έγκειται και η δυσκολία. Στο ότι πρέπει να βρίσκουμε συνεχώς τρόπους να αξιοποιούμε το χρόνο μας όντας περιορισμένοι. Συνεχίζω, ευτυχώς, να πηγαίνω στο θέατρο, όμως πλέον η ζωή μας είναι δουλειά σπίτι, σπίτι, δουλειά.

Όσο αφορά τον χώρο του θεάματος με στεναχώρια λέω, πως ο πολιτισμός και οι καλλιτέχνες έχουν δεχθεί, ίσως, το μεγαλύτερο πλήγμα. Δυστυχώς, με τα μέτρα που υπάρχουν δύσκολα μπορούμε να επιβιώσουμε. Όμως, το πρόβλημα είναι πως είτε γίνουν ή όχι παραστάσεις, συναυλίες , εκθέσεις , με τους περιορισμούς που υπάρχουν δεν θα βγουν ούτε καν τα έξοδα.

Η Ειρήνη Καραγιώργη σε φωτογραφία με φλοράλ φόρεμα

Το καλύτερο θα είναι να βρεθεί ένας οικονομικός μηχανισμός στήριξης για όλους τους καλλιτέχνες, σε όλους τους τομείς. Μέχρι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε όπως πριν. Επίσης, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε έναν καλλιτέχνη είναι να τους «στερήσεις» το δικαίωμα έκφρασης.

Μετά την Καταιγίδα… το Mynameismomcy

Εκτός από τις 8 Λέξεις, το κοινό σας απολαμβάνει και στο θέατρο. Αυτή την περίοδο αποτελείτε μέλος της παράστασης «Μετά την Καταιγίδα» στο Θέατρο Ένα. Πώς θα περιγράφατε την εμπειρία σας, από τη συμμετοχή σας στο αριστούργημα του Φλοριάν Ζελλέρ;

Νιώθω σαν να επέστρεψα σπίτι μου, σαν ένα κομμάτι να μπήκε πίσω στην θέση του. Ήθελα τόσο πολύ να δουλέψω στο θέατρο, αλλά αυτό ήταν αδύνατο τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω της συμμετοχής μου στην σειρά. Όταν, λοιπόν, χτύπησε το τηλέφωνο και μου έκαναν την πρόταση πραγματικά πετούσα απ’ τη χαρά μου. Περνάμε πολύ όμορφα.

Όλη η ομάδα είναι εξαιρετική και πραγματικά νιώθω πολύ τυχερή που η επιστροφή μου στο θέατρο ξεκινάει με ένα αριστούργημα και με έναν συγγραφέα που μόνο αριστουργηματική μπορείς να χαρακτηρίσεις την γραφή του.

Σκηνή από την παράσταση Μετά Την Καταιγίδα, στο θέατρο ένα

Το blog σας «My Name is Mom» έχει σταθεί πολύτιμος σύμμαχος στις νέες μητέρες. Ποιες ήταν οι σκέψεις σας όταν το δημιουργήσατε και τί μηνύματα θέλετε να περάσετε μέσα από αυτό;

Πάντα μου άρεσε να μοιράζομαι τις σκέψεις μου, ποτέ δεν κρατούσα κάτι μόνο για μένα. Ειδικά, αν αυτό μπορούσε να βοηθήσει ή να δώσει δύναμη σε κάποιον άλλο άνθρωπο. Έτσι λοιπόν δημιούργησα το blog “mynameismomcy“.

Ο λόγος ήταν η ανάγκη μου να μοιραστώ μέσα από τα δικά μου μάτια τις εμπειρίες μου ως νεαρή μαμά. Να βοηθήσω αν μπορώ άλλες κοπέλες που βίωσαν κάτι παρόμοιο. Να τους δείξω πως όλα είναι εφικτά αν τα θελήσουμε. Να υπενθυμίσω σ’ αυτές τις νεαρές μανούλες πως δεν είναι μόνες.

Γράφω όπως ακριβώς βιώνω τη μητρότητα μέσα από τα δικά μου μάτια. Επιτέλους με μεγάλη μου χαρά δημιούργησα και το e-shop μου. Όπου εκεί θα μπορείς να βρεις διάφορα προϊόντα αποκλειστικά για μανούλες.

Έκανα αρχή με δύο όμορφα κι απλά κοσμήματα, όπου έχουν χαραγμένο ένα ουράνιο τόξο, γιατί για μένα αυτό συμβολίζει την ελπίδα, μετά την καταιγίδα. Και την χρειαζόμαστε την ελπίδα. Επίσης, μέρος των εσόδων θα δοθεί σε άπορες μονογονεϊκές οικογένειες. Σαν μονογονιος και εγω, ξέρω πόσο δύσκολο είναι και όσο μπορώ και περνάει από το χέρι μου θα βοηθάω.

Το μέλλον της Ηλιάνας, στις 8 Λέξεις

Σχετικά με τις 8 Λέξεις, οι τηλεθεατές παρατηρούν καθημερινά πως η Ηλιάνα είναι μία ευαίσθητη και, ταυτόχρονα, μια πολύ δυναμική γυναίκα. Τί είναι αυτό που κάνει την ηρωίδα τόσο ξεχωριστή; Υπάρχουν κοινά ανάμεσα στην Ειρήνη Καραγιώργη και στην Ηλιάνα Αρώνη, από τις 8 Λέξεις;

Η Ηλιάνα είναι από αυτές τις ηρωίδες που διχάζουν το κοινό. Απ’ την μία καταδικάζεις όλες αυτές τις φριχτές πράξεις που έχει κάνει, αλλά από την άλλη δεν μπορείς να μην νιώσεις μία συμπόνια για αυτή. Αυτό είναι και που την κάνει ξεχωριστή, η τόσο περίπλοκή ψυχοσύνθεση της.

Όχι, δεν έχω κοινά με την Ηλιάνα και αυτή είναι και η πρόκληση. Το μόνο ίσως που βρίσκω να μας συνδέει είναι το πείσμα μας να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Με την διαφορά πως εγώ το παλεύω πάντα με θεμιτά μέσα, σε αντίθεση με την Ηλιάνα, που είναι ικανή να το φτάσει στα άκρα, πατώντας επί πτωμάτων.

Η Ηλιάνα από τις 8 Λέξεις, στον ρόλο της η Ειρήνη Καραγιώργη

“Η Ηλιάνα θα βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση”

Τί είναι αυτό που θα οδηγούσε – κατά τη γνώμη σας- την Ηλιάνα στην απόλυτη λύτρωση; Ποιο θα ήταν το ιδανικό τέλος που θα δίνατε εσείς στην πρωταγωνίστρια;

Αυτό που θα οδηγήσει την Ηλιάνα στην απόλυτη λύτρωση είναι να βγει στο φως η αλήθεια και να τιμωρηθεί για τις πράξεις της. Μόνο έτσι θα επέλθει η κάθαρση. Και επειδή η Ηλιάνα πάντα μου θύμιζε ηρωίδα αρχαίας τραγωδίας, το ιδανικό τέλος για μένα, όσο σκληρό κι αν ακούγεται θα ήταν ο θάνατος της.

Πώς θα εξελιχθεί η νέα σχέση της Ηλιάνας με τον Παύλο;

Για πρώτη φορά μετά από καιρό βλέπουμε την Ηλιάνα να ερωτεύεται αληθινά και να διεκδικεί έναν άντρα, τον Παύλο. Μετά τις προηγούμενες αποτυχημένες τις σχέσεις, της δίνεται και πάλι η ευκαιρία να κάνει τα πράγματα σωστά αυτή την φορά. Το ενδιαφέρον του Παύλου προς την ξαδέλφη της Ελισάβετ θα προκαλέσει μία ρήξη ανάμεσα τους.

Η Ελισάβετ όμως τρελά ερωτευμένη με τον Αιμίλιο θα της αφήσει ελεύθερο το πεδίο. Το πως θα εξελιχθεί η σχέση της Ηλιάνας με τον Παύλο θα το δείτε στην πορεία. Σίγουρα, όμως, θα υπάρξουν ανατροπές και για ακόμη μια φορά. Η Ηλιάνα θα βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση.

Η Ειρήνη Καραγιώργη ως Ηλιάνα από τις 8 Λέξεις

Η αγάπη του κόσμου και το θέατρο

Εκτός από την Κύπρο και την Ελλάδα, οι 8 Λέξεις μεταφέρθηκαν πρόσφατα και στη διεθνή πλατφόρμα «Eccho Rights». Πώς είναι να βιώνετε την αγάπη του κοινού από διάφορα μέρη της γης; Τι συναισθήματα σας προκαλεί αυτή η επιτυχία;

Πραγματικά, είμαστε όλοι χαρούμενοι και περήφανοι για αυτό μας το επίτευγμα. Σίγουρα είναι υπέροχο οι κόποι σου να ανταμείβονται και να αναγνωρίζεται η δουλειά σου. Τώρα, ότι και να πω για την αγάπη του κόσμου, θα είναι τόσο μικρό μπροστά σε αυτό που εισπράττουμε. Μόνο θετικά συναισθήματα προκαλεί όλο αυτό και το κίνητρο να γινόμαστε κάθε φορά και καλύτεροι.

Θέατρο, κινηματογράφος ή τηλεόραση; Εάν έπρεπε να επιλέξετε κάποιο από αυτά με κλειστά μάτια, ποιο θα επιλέγατε και γιατί;

Με κλειστά μάτια και δίχως δεύτερη σκέψη το θέατρο. Πολύ απλά, γιατί το θέατρο είναι ζωή, είναι ανάσα, είναι το σμίξιμο δύο κόσμων ανάμεσα στην σκηνή και στην πλατεία, είναι το θερμό χειροκρότημα.

Η πρωταγωνίστρια από τις 8 Λέξεις σε μια κούνια

“Μου δίνει χαρά που μπορούμε και σας κρατάμε συντροφιά αυτές τις δύσκολες στιγμές”

Αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι 8 Λέξεις κρατούν μία γλυκιά συντροφιά στους τηλεθεατές από το σπίτι. Θα θέλατε να δώσετε κάποια συμβουλή στους αναγνώστες μας;

Μου δίνει χαρά το γεγονός πως ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές μπορούμε και σας κρατάμε συντροφιά. Είναι μια ανάσα πραγματικά να μπορείς έστω και για λίγο να ξεχνιέσαι και να αφήνεις πίσω σου αυτό το μαύρο σύννεφο που μας ακολουθεί το τελευταίο διάστημα.

Η συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι αυτό που προσπαθώ και εγώ να κάνω καθημερινά. Να δίνω έμφαση και να αντλώ δύναμη από αυτές τις μικρές όμορφες καθημερινές στιγμές.

Η Ειρήνη Καραγιώργη, η γλυκιά μας Ηλιάνα από τις 8 Λέξεις, σε μια συνέντευξη στο Youfly.com.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς τη χρήση ενεργής πηγής (link), Youfly.com

Ιωάννα Παναγιώτη
Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
59,813ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,938ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,702ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ