25.4 C
Athens
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Δανάη Μπάρκα: «Στο πρωινό θα παραμείνω ο εαυτός μου»

Η Δανάη Μπάρκα μιλάει στο Youfly.com για το πρωινό της στο MEGA, Πάμε Δανάη, που θα κάνει πρεμιέρα στις 21/9.

Τη Δανάη Μπάρκα πρέπει να τη γνώρισα όταν ήταν περίπου δύο ετών. Τουλάχιστον έτσι υπολογίσαμε μαζί μετρώντας τα χρόνια ανάποδα από τότε που χώρισαν η μητέρα της με τον πατέρα της και γω τους είχα γνωρίσει ως οικογένεια τουλάχιστον δύο χρόνια πριν. Το πότε δεν έχει καμία σημασία…

Μετά, η Βίκυ Σταυροπούλου, η μητέρα της, αντί να αφοσιωθεί μόνο στα καθήκοντά της ως μητέρα ή να βρει μια οποιαδήποτε δουλειά αποφάσισε να κάνει το μεγάλο σάλτο και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Πήγε σε δραματική σχολή, έγινε ηθοποιός και σε μικρό σχετικά διάστημα έγινε μια από τις αγαπημένες κωμικούς σε όλη την Ελλάδα.

Δανάη Μπάρκα Βίκυ Σταυρόπουλου

Μεγαλώνοντας η Δανάη έγινε και αυτή ηθοποιός και παρόλη τη δυσπιστία που φορτώνονται όλα τα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα των γονιών τους – πόσο μάλλον δε όταν οι γονείς τους είναι γνωστοί ανά το πανελλήνιο – με πολύ σεμνότητα τα κατάφερε σχετικά γρήγορα, γιατί και ταλέντο έχει αλλά και αυτό το κάτι που σε κάνει να ξεχωρίζεις.

Προσωπικά όσες φορές την είδα στο θέατρο σε κωμικό αλλά κυρίως σε δραματικό ρόλο ήταν ξεχωριστή.

Και ξαφνικά από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, η Δανάη Μπάρκα θα παρουσιάζει το πρωινό του MEGA και πρέπει να επισημάνω πως το τρέιλερ της εκπομπής είναι υπόδειγμα ενάντια σε κάθε ρατσισμό… κάθε είδους…

Η Δανάη Μπάρκα και το πρωινό στο MEGA

Πάμε Δανάη Μπάρκα εκπομπή

Ι.Τ: Καλά πως έγινε ξαφνικά αυτό με το πρωινό του MEGA;

Δ.Μ: Εντελώς ξαφνικά ένα απόγευμα με πήρε τηλέφωνο ο Γενικός Διευθυντής του MEGA, ο Πέτρος Μπούτος, μου είπε να βρεθούμε και μου εξήγησε πως έχει ένα όραμα να βγάλει στις εκπομπές νέους ανθρώπους και «άκαφτα» πρόσωπα, κανονικούς ανθρώπους για να κάνουν τις εκπομπές. Ανθρώπους με τους οποίους να μπορεί να ταυτιστεί ο μέσος άνθρωπος μαζί τους. Ε… στο τρίτο ραντεβού με έριξε…

Ι.Τ: Για πες μου λοιπόν για αυτήν την εκπομπή…

Δ.Μ: Κοίταξε, χάρηκα πολύ γιατί όλα τα πρόσωπα που πρότεινα εγώ να συμμετέχουν στη δημιουργία της εκπομπής ήταν επιλογές, χωρίς να το γνωρίζω, και του ίδιου του Πέτρου. Αλλά και όσα ονόματα είπε ο Πέτρος ήταν και δικές μου επιλογές. Και ευτυχώς αυτοί που θέλαμε να συμμετέχουν στην εκπομπή, δέχτηκαν όλοι. Οπότε αυτό με κάνει να αισθάνομαι και χαρούμενη και αρκετά ασφαλής.

Ι.Τ: Και τι θα περιλαμβάνει αυτή η εκπομπή;

Δ.Μ: Διάφορα. Και παιχνίδια με τον κόσμο και οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα που θα τα κάνουμε εμείς οι ίδιοι και όχι ένας ρεπόρτερ. Ακόμα και τη γιαγιά μου που θα βγαίνει που και που και θα δίνει συνταγές για φαγητά, αλλά και συμβουλές για τη ζωή μας. Κοίταξε, ο κόσμος θα λέει τι θέλει και εμείς θα κοιτάμε πως μπορούμε να το εντάξουμε. Θα έχουμε ειδικούς σε κάθε κλάδο, ακόμα και κτηνίατρο. Θα κοιτάξουμε να έχουμε όσο και όπως μπορούμε όλα τα θέματα που θα μπορούσε να έχει μια πρωινή εκπομπή. Ακόμα και την επικαιρότητα σε συνεργασία με τις ειδήσεις του MEGA.

Η υποκριτική και η τηλεόραση

Δανάη Μπάρκα γυρίσματα

Ι.Τ: Πώς το αποφάσισες βρε Δανάη;

Δ.Μ: Να σου πω την αλήθεια με οδήγησε ακόμα και η ανάγκη σαν τηλεθεάτρια για κάτι διαφορετικό σε πρωινή εκπομπή. Πρέπει να σου πω ότι έβλεπα και χάζευα όλες τις πρωινές εκπομπές όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε μία έχει τις διαφορές της από την άλλη αλλά όλες βασίζονται σε ένα συγκεκριμένο καμβά. Ε.. λοιπόν φέτος το MEGA αλλάζει όχι μόνο τον καμβά αλλά και τα πινέλα, ακόμα και το ζωγράφο…

Ι.Τ: Έχεις κάποιο πρότυπο στον τομέα της παρουσίασης;

Δ.Μ: Όχι, δεν έχω κανένα πρότυπο. Και το μόνο που έχω να δώσω είναι η αλήθεια μου.

Ι.Τ: Έχεις σκεφτεί ότι η αυτή η υπερέκθεση στο φακό μπορεί να κάνει κακό στην πλευρά σου ως ηθοποιός;

Δ.Μ: Φυσικά και το έχω σκεφτεί και νομίζω πως θα το σκέφτομαι συνέχεια. Θα προσπαθήσω πάντως να έχω στο μυαλό μου πως πάνω απ’ όλα είμαι καλλιτέχνης και όχι παρουσιάστρια, γι’ αυτό και οφείλω να ονειρεύομαι έναν καλύτερο κόσμο.

Ι.Τ: Μπορεί να συνδυαστεί όμως η ηθοποιία με την καθημερινή δουλειά σου σε καθημερινή εκπομπή;

Δ.Μ: Κοίταξε, είπα πολλά “όχι” για να παίξω κάπου φέτος το χειμώνα και σίγουρα είναι ένας δύσκολος χειμώνας λόγω κορονοϊού. Σίγουρα είναι δύσκολο να συνδυαστούν, αλλά θα προσπαθήσω να βάλω κάποια όρια. Ίσως τα καταφέρω.

Ι.Τ: Ναι αλλά αν χρειαστεί να διαλέξεις ανάμεσα στο να είσαι ηθοποιός ή παρουσιάστρια, τι θα διαλέξεις;

Δ.Μ: Κοίταξε, δεν το έχω ζήσει για να σου πω τι προτιμώ, θα δω στην πορεία. Πάντως, για να σου πω την αλήθεια, χαίρομαι που επιτέλους σε κάτι θα είμαι ο εαυτός μου και όχι ένας άλλος ρόλος.

Ι.Τ: Θα είσαι ο εαυτός σου;

Δ.Μ: Θα παραείμαι ο εαυτός μου.

Ι.Τ: Ποια πιστεύεις ότι θα ήταν η ιδανική εικόνα για τη Δανάη μετά από 20 χρόνια;

Δ.Μ: Μμμμ, δύσκολη ερώτηση. Θα σου έλεγα το γνωστό, να έχω παραμείνει η ίδια, αλλά προτιμώ να σου πω πως θα ήθελα να κοιτάζω πίσω και να αισθάνομαι πως έκανα κάποιους ανθρώπους χαρούμενους και ευτυχισμένους.

Δανάη Μπάρκα: «Θα ήθελα να είμαι η μαμά μου, για να είμαι περήφανη που με έχω κόρη»

https://www.instagram.com/p/CFFdvtOsHow/?utm_source=ig_web_copy_link

Ι.Τ: Η σχέση σου με τη μητέρα σου;

Δ.Μ: Υπέροχη.

Ι.Τ:Η σχέση σου με τον πατέρα σου;

Δ.Μ: Επίσης υπέροχη.

Ι.Τ: Πάντως έχεις κρατήσει την ιδιωτική σου ζωή σε απόσταση από την τρελή δημοσιότητα. Είναι εύκολο ή δύσκολο αυτό;

Δ.Μ: Άμα το θες είναι εύκολο. Έχω μάθει να κρατάω για μένα αυτά που θέλω.

Ι.Τ: Είχες ποτέ σκεφτεί να παρουσιάζεις εκπομπή;

Δ.Μ: Έχω πει πολλά όχι στην τηλεόραση για σήριαλ, αλλά αυτό ήταν κάτι διαφορετικό και μου έδωσε τη διάθεση να το κάνω. Να επικοινωνήσω με τον κόσμο μέσα από την τηλεόραση.

Ι.Τ: Πες μου τρεις ρόλους που θα ήθελες πολύ να παίξεις στο θέατρο;

Δ.Μ: Μόνο τρεις; Μμμμ, Οκ.. λοιπόν, τη «Μις Πέπσι», την «Πόλυ» από τη «Μήδεια» του Μποστ και τη Σόνια από το «Θείο Βάνια».

Ι.Τ: Αν δεν ήσουν αυτή που είσαι, ποια θα ήθελες να είσαι;

Δ.Μ: Εεε.. μμμ.. νομίζω η μαμά μου, για να είμαι περήφανη που με έχω κόρη. (σκάει στα γέλια)

Ι.Τ: Πες ότι σου έρχεται στο μυαλό που θες να πεις στον κόσμο για σένα και να κλείσουμε τη συζήτηση.

Δ.Μ: Πειράζει να είναι στα αγγλικά;

Ι.Τ: Όχι, πες ό,τι θες.

Δ.Μ: No risk, no story.

Δείτε επίσης το μήνυμα που έστειλε η Δανάη Μπάρκα για την πρεμιέρα που θα κάνει με το πρωινό της στο MEGA, Πάμε Δανάη.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) της πηγής προέλευσης Youfly.com.

Ιάσονας Τριανταφυλλίδης
Ιάσονας Τριανταφυλλίδης
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, είναι δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου. Έχει γράψει μέχρι τώρα 20 βιβλία με θέμα την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, της νύχτας, του τραγουδιού και του μιούζικαλ και βιογραφικά βιβλία ανθρώπων του ελληνικού σινεμά. Αρθρογραφεί από το 1985 σε εφημερίδες, περιοδικά, έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, προσφάτως και στο διαδίκτυο. Έχει επιμεληθεί επανεκδόσεις παλαιού υλικού σε CD, για ανθρώπους όπως η Αλίκη Βιουγιουκλάκη, η Τζένη Βάνου, η Σοφία Βέμπο, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Σπάρτακος, το σύνολο του κινηματογραφικού έργου του Νίκου Μαμαγκάκη, ειδικό αφιέρωμα για την ιστορία του τραγουδιού στο ελληνικό σινεμά κ.α. Στην τηλεόραση έχει κάνει το πρώτο πρωινό του MEGA το Κοκτέιλ, εκπομπές με συνεντεύξεις, αφιερώματα, μονογραφίες, ήταν στην κριτική επιτροπή του «Να η ευκαιρία», σχολιαστής στις ειδήσεις του STAR και μία πολιτική εκπομπή με την Όλγα Τρέμη στο MEGA. Αυτό τον καιρό αρθρογραφεί βέβαια στο youfly.com και στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Κάνει καθημερινά εκπομπή στις 15:00 με 16:00 στον Αθήνα 9.84 με τίτλο «Αθήνα, με ακούς;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
60,560ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12,040ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,631ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ