29.3 C
Athens
Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Χάρης Ασημακόπουλος: Ο Γλυκάνισος, ο Αργύρης κι η άνθιση της μυθοπλασίας

Ο αγαπημένος Χάρης Ασημακόπουλος, που πρωταγωνιστεί αυτήν την περίοδο στον «Γλυκάνισο» του ΣΚΑΪ, μας μιλάει για τον ρόλο του Αργύρη Ευστρατίου, καθώς και για την άνθιση της μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση.

Τον αγχώνει ο ανταγωνισμός με τις υπόλοιπες σειρές; Ποιες ήταν οι πρώτες του σκέψεις όταν ανέλαβε τον ρόλο του αστυνόμου Ευστρατίου; Προτιμάει περισσότερο την κωμωδία ή το δράμα; Ο ηθοποιός μας απαντάει σε όλα.

Απολαύστε τον!

Ο Χάρης Ασημακόπουλος για τον «Γλυκάνισο»

Τι σ’ έκανε να πεις «Ναι» στον Γλυκάνισο;

Το πρώτο πράγμα με το οποίο ήρθα σε επαφή ήταν η ιστορία και το δεύτερο ο ρόλος. Και τα δύο μου άρεσαν πάρα πολύ, οπότε δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα. Μετά έμαθα τους συντελεστές και την υπόλοιπη διανομή.

Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις όταν πήρες το σενάριο στα χέρια σου;

Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον. Μία πολύ ωραία ιστορία με προοπτικές ανάπτυξης, έτσι είπα κιόλας το ναι.

Υποδύεσαι τον Αργύρη Ευστρατίου, έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που έχει και μια σκοτεινή πλευρά. Μίλησέ μας λίγο για τον ρόλο σου.

Για τον ρόλο μου δεν μπορώ να σου μιλήσω πολύ, γιατί ακόμα δεν έχει αναπτυχθεί στο σενάριο. Είναι ένας αστυνομικός, ο οποίος κουβαλάει τη δική του ιστορία, έχει κι αυτός τους δικούς του λόγους, για τους οποίους κάνει ό,τι κάνει. Είναι λίγο σκοτεινός τύπος, προσπαθεί να είναι προσιτός κι αγαπητός προς όλους, αλλά είναι και λίγο ρατσιστάκος, είναι και λίγο καθαρματάκι. Τα βλέπει λίγο διαφορετικά απ’ ότι θα έπρεπε ένας αστυνομικός.

«Το πιο ιντριγκαδόρικο πράγμα στους ρόλους είναι οι σκοτεινές πλευρές των ηρώων»

Έχεις κοινά στοιχεία με τον συγκεκριμένο ρόλο;

Ελπίζω πως όχι (γέλια).

Ο Αργύρης Ευστρατίου στον Γλυκάνισο

Τι σε ιντριγκάρει περισσότερο σε αυτόν;

Το πιο ιντριγκαδόρικο πράγμα στους ρόλους είναι οι σκοτεινές πλευρές των ηρώων. Συνήθως όταν κάτι είναι αρκετά κόντρα με σένα σε ιντριγκάρει πολύ περισσότερο να ασχοληθείς μαζί του για να ψάξεις να βρεις τα κίνητρά του και τους τρόπους έκφρασης.

Οι δύσκολες σκηνές και τα γυρίσματα της σειράς

Πιστεύεις ότι είναι μία πρόκληση για σένα υποκριτικά, δεδομένου ότι είναι κόντρα ρόλος;

Δεν είναι πάρα πολύ εύκολο να ενσαρκώνεις ρόλους που έτσι κι αλλιώς είσαι εσύ. Πολλοί ρόλοι κάπου έχουν μία κόντρα με σένα. Πρόκληση είναι από τη στιγμή που ο οποιοσδήποτε ρόλος χρειάζεται άλλα εκφραστικά μέσα από αυτά που έχεις συνηθίσει στην καθημερινότητά σου να χρησιμοποιείς προκειμένου να τον αποδώσεις. Πρέπει να ψάξεις στοιχεία, τα οποία για τον εαυτό σου δεν τα είχες ψάξει, γιατί δεν σ’ ενδιαφέρουν ή τα έχεις ψάξει κι έχεις ξεμπερδέψει μαζί τους. Και πρέπει ξαφνικά να τα ξαναβρείς και να τα βγάλεις στην επιφάνεια, οπότε με αυτήν τη λογική πρόκληση είναι.

Πώς είναι η συνεργασία με τους υπόλοιπους συντελεστές; Πώς είναι το κλίμα στα γυρίσματα;

Περνάμε υπέροχα, έχουμε ομαδικές συνομιλίες στα μέσα δικτύωσης που τα λέμε μεταξύ μας και κάνουμε πλάκα. Παρόλο που το θέμα της σειράς είναι αυτό, στα γυρίσματα το κλίμα είναι πολύ χαρούμενο, και με το συνεργείο και με τους συντελεστές και με τους υπόλοιπους ηθοποιούς. Δεν έχουμε να μοιράσουμε κάτι με κανέναν. Τα πράγματα είναι πολύ μοιρασμένα από μόνα τους.

Ο Χάρης Ασημακόπουλος στο καστ της σειράς

Έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια σκηνή τόσο έντονα συναισθηματικά φορτισμένη που να χρειαστείς λίγο χρόνο να “ανασυγκροτιστείς”;

Σε αυτό το επίπεδο όχι, αλλά σε σημείο να αισθάνομαι άσχημα γιατί έβαλα τις φωνές σε κάποιους ανθρώπους, που τους συμπεριφέρθηκα λίγο σαν αντικείμενα, ναι. Αλλά από την αμηχανία κάποια στιγμή βάζεις τα γέλια.

Η άνθιση της μυθοπλασίας κι ο “ανταγωνισμός” των σειρών

Σχετικά με τις σειρές, βλέπουμε φέτος, ότι κυριαρχούν στη μικρή οθόνη. Ποιες είναι οι σκέψεις σου που η τηλεόραση έκανε πάλι στροφή στη μυθοπλασία κι έχει κερδίσει τόσο την αγάπη του κοινού;

Περάσαμε δύο χρόνια καραντίνας, που ο κόσμος εκπαιδεύτηκε να βλέπει σειρές σε διάφορες πλατφόρμες και οι ελληνικές σειρές έλειπαν από αυτό. Βρίσκω πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι ξεκίνησε ξανά ένα τέτοιο πάρτι. Πιστεύω ότι κι αυτό, όπως πολλά πράγματα στην αρχή τους, κουβαλάνε μία υπερβολή και σιγά σιγά θα βρούμε το μέτρο μας. Σημασία είναι ότι υπάρχει ένας συναγωνισμός και προσπαθούν να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Έτσι κι αλλιώς η μυθοπλασία υπήρχε πάντα στα κανάλια. Δεν ανακαλύφθηκε τώρα. Και παλαιότερα γίνονταν πολύ ωραίες δουλειές. Σιγά σιγά όταν βρούμε λίγο τα ίσια μας και ισιώσει αυτή η κατάσταση γύρω μας – η περιρρέουσα ατμόσφαιρα κι η μιζέρια που μας κυνηγάει εδώ και 10 χρόνια και παραπάνω – νομίζω πως όλο αυτό το πράγμα θα κατασταλάξει και προς όφελος των σειρών και των ηθοποιών, αλλά και του θεατή και των καναλιών.

«Δεν το βλέπω σαν ανταγωνισμό, το βλέπω σαν συναγωνισμό»

Σε αγχωνει ο ανταγωνισμός με τις υπόλοιπες σειρές;

Όχι δε με αγχώνει. Δεν το βλέπω σαν ανταγωνισμό, το βλέπω σαν συναγωνισμό. Δεν έχει να ανταγωνιστείς κάτι. Καλλιτεχνικά ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί για τη σειρά που παίζει. Τώρα το θέμα αν θα σε δει ο κόσμος ή αν θα σε ακολουθήσει, θεωρώ ότι κάθε σειρά έχει το κοινό της και είτε 5, είτε 6, είτε 7, είτε 12, είτε 19%, ό,τι και να είναι αυτό, βρίσκει έναν κόσμο που του αναλογεί κι ο κόσμος αυτός περνάει καλά βλέποντας τη σειρά. Οπότε όχι δεν με αγχώνει, με ευχαριστεί που υπάρχει αυτό το πράγμα, που υπάρχουν πολλές σειρές, που τα κανάλια κάνουν σειρές, που προσπαθεί ο καθένας να είναι καλύτερος από τον άλλον. Το βρίσκω υγιές μέχρι ενός σημείου. Άλλωστε δεν βγάζει κανείς μαχαίρια, δεν νομίζω ότι θα το κάνει κάποιος ενάντια μιας άλλης σειράς. Δεν μπορώ να το φανταστώ (γέλια).

Οι περισσότεροι ηθοποιοί σήμερα, άλλωστε, είναι σε ένα κανάλι, αύριο είναι σε άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τους σκηνοθέτες, τους σεναριογράφους, με τις εταιρείες παραγωγής, που δουλεύουν και για το ένα κανάλι και για το άλλο. Όλο αυτό είναι στο πλαίσιο ενός υγιούς συναγωνισμού και όχι ανταγωνισμού. Σαφώς τα νούμερα περισσότερο ακούγονται, παρά επί της ουσίας παίζουν αυτό το παιχνίδι.

Κωμωδία vs δράμα

Σε έχουμε δει και σε κωμωδία, αλλά και δράμα. Ποιο από τα δύο προτιμάς περισσότερο και γιατί;

Δεν έχω προτίμηση. Και το ένα και το άλλο μου αρέσουν εξίσου. Σαν ηθοποιός το ίδιο καλά περνάω και με τα δύο. Τώρα ο αντίκτυπος που έχει μία κωμωδία ή ένα δράμα, πάνω κάτω ο ίδιος είναι. Δεν έχει μεγάλη διαφορά. Όταν έπαιζα στην “Πολυκατοικία” με σταματούσαν στο δρόμο και μου έλεγαν «τι καλά περνάμε ρε μεγάλε, ευχαριστούμε, γελάμε». Τις προάλλες είχα βρεθεί στο νομό Μεσσηνίας απ’ όπου κατάγεται η μητέρα μου για δουλειές και είδα δύο αστυνομικούς που μου φώναξαν «γεια σου συνάδελφε» (γέλια).

Δεν ξεχωρίζω το δράμα από την κωμωδία. Σχεδόν δεν το ξεχωρίζω και σαν διαδικασία. Σαν ηθοποιός όταν καλείσαι να παίξεις κάτι δεν κάθεσαι να σκεφτείς α κωμωδία α δράμα, αλλά και τα δύο έχουν υπέρογκες συγκινήσεις κατά τη διαδικασία τους. Η κωμωδία είναι ένα δράμα, το οποίο έχει δοθεί με μία πιο εύθυμη νότα και το δράμα είναι μία κωμωδία που έχει δοθεί με μία πιο δραματική νότα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Θα σας δούμε κάπου αλλού τηλεοπτικά, θεατρικά ή και κινηματογραφικά;

Τηλεοπτικά δεν έχω καλά καλά ξεκινήσει αυτό που παίζεται (γέλια). Θεατρικά σχέδια δεν έχω για τον χειμώνα, γιατί είχα δεσμευτεί αρκετά με τον «Γλυκάνισο». Δεν έχω κάτι να ανακοινώσω προς το παρόν.

Ήταν ο Χάρης Ασημακόπουλος, που υποδύεται τον αστυνόμο Αργύρη Ευστρατίου στον «Γλυκάνισο». Η δραματική σειρά του ΣΚΑΪ προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:45.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ζωή Καραθανάση
Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
61,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12,141ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,631ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ