21.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χαρά Μάτα Γιαννάτου: Η Σκοτεινή Θάλασσα, η Σμαρώ και η νέα παράσταση

H Χαρά Μάτα – Γιαννάτου που αγαπήσαμε μέσα από τη σειρά «Κόκκινο Ποτάμι» πρωταγωνιστεί αυτό το διάστημα στη δραματική σειρά του Mega «Σκοτεινή Θάλασσα» υποδυόμενη την αστυνομικό Σμαρώ Λεούση.

Η ταλαντούχα ηθοποιός μιλά στο youfly.com για το ρόλο της στη σειρά, αναφέρεται στην απόφαση της να ασχοληθεί με την υποκριτική καθώς επίσης και στη νέα παράσταση του Θεάτρου Τέχνης στην οποία θα συμμετέχει.

Όταν πρωτοδιαβάσατε το σενάριο της «Σκοτεινής Θάλασσας» ποιες ήταν οι πρώτες σας σκέψεις;

H πρώτη επαφή μου με τη σειρά έγινε μέσα από μια κουβέντα που είχα με το σκηνοθέτη της «Σκοτεινής Θάλασσας» τον Γρηγόρη Καραντινάκη ο οποίος μου μίλησε για την υπόθεση και για το ρόλο μου. Στη συνέχεια διάβασα και τα πέντε πρώτα επεισόδια και μπορώ να πω ενθουσιάστηκα. Μου άρεσε πολύ αυτό το σασπένς που βγαίνει μέσα από τους χαρακτήρες Είδα ότι σε κάθε επεισόδιο ανακαλύπτεις κάτι καινούριο για καθένα από τους χαρακτήρες της σειράς πράγμα που μου άρεσε ιδιαίτερα.

Η Χαρά Μάτα – Γιαννάτου μιλάει για τη «Σκοτεινή Θάλασσα» και τη νέα της θεατρική παράσταση

Η Σκοτεινή Θάλασσα και τα γυρίσματα της σειράς

Γιατί δεχτήκατε  να παίξετε σε αυτή τη σειρά;

Γι’ αυτό που σας περιέγραψα ήδη καθώς επίσης και για το ότι διέκρινα στο σενάριο μια ίντριγκα που με κίνησε πολύ το ενδιαφέρον και μου άρεσε φυσικά. Επιπλέον είδα και ποιοι ηθοποιοί παίζουν και αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος να εμπιστευθώ ακόμη περισσότερο το σκηνοθέτη μας το Γρηγόρη Καραντινάκη.

“Στο πρόσωπο της Σμαρώς βλέπεις το δυναμισμό που τη διακρίνει”

Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο στα γυρίσματα της σειράς;

Αυτό που με δυσκόλεψε έχει να κάνει κυρίως με τις τεχνικές δυσκολίες. Δηλαδή λόγω καιρού κάποιες φορές έρχονται τα πάνω – κάτω στα γυρίσματα. Είναι να κάνουμε εξωτερικές σκηνές και επειδή λόγω καιρού δεν μπορεί να γίνουν, κάνουμε κάποιες εσωτερικές. Και την επόμενη μέρα μπορεί να έχουν μαζευτεί 10 σκηνές για να κάνεις που πρέπει να τις διαβάσεις μέσα σε ένα βράδυ. Επίσης θα τύχει να κάνουμε γύρισμα με πολύ κρύο και θα πρέπει να υποκρινόμαστε φορώντας κοντομάνικο, ότι έχει ζέστη και είναι καλοκαίρι. Σε τέτοιες δυσκολίες αναφέρομαι οι οποίες όμως όταν είσαι με μια ομάδα που εμπιστεύεσαι  λύνονται.

Συνδέεστε καθόλου και αν ναι με ποιο τρόπο με το χαρακτήρα της Σμαρώς;

Σε κάθε ρόλο αντλείς πράγματα από τη προσωπικότητα σου. Απλά κάθε φορά ψάχνεις κομμάτια σου που βλέπεις πιο έντονα σε ένα ρόλο που έχει γραφτεί, τα σκαλίζεις αυτά τα κομμάτια και προσπαθείς να έλθεις πιο κοντά στο ρόλο αντλώντας πάντα από τα δικά σου συναισθήματα, τις δικές σου εικόνες, τις δικές σου εμπειρίες. Στο πρόσωπο της Σμαρώς βλέπεις το δυναμισμό που τη διακρίνει.

Είναι ένα κορίτσι που βρίσκεται σε μια δουλειά ανδροκρατούμενη και μάλιστα κατέχοντας υψηλή θέση. Έχει άριστη συνεργασία με τους άνδρες συναδέλφους της κι αυτό είναι ένα κοινό στοιχείο που έχω μαζί της καθώς κι εγώ λόγω της δουλειάς μου έχω μάθει να συνεργάζομαι με άνδρες συναδέλφους μου.

“Eίναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με το Γιώργο Παπαγεωργίου και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό”

Συνεργάζεστε πρώτη φορά με τον Γιώργο Παπαγεωργίου; Πως είναι η μεταξύ σας χημεία;

Ναι είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με το Γιώργο και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Βέβαια γνωριζόμασταν από πριν λόγω κοινών γνωστών και φίλων οπότε έτσι και αλλιώς μου ήταν συμπαθής και πραγματικά όταν έμαθα ότι θα συνεργαστούμε χάρηκα πολύ.

Η Χαρά Μάτα – Γιαννάτου μιλάει για τη «Σκοτεινή Θάλασσα» και τη νέα της θεατρική παράσταση

Η σχέση της Σμαρώς και του Χρήστου στη σειρά έχει πολύ ενδιαφέρον. Δεν μιλάμε για μια τυπική ερωτική σχέση που μία κοπέλα ξαφνικά γνωρίζει έναν άνδρα και σιγά – σιγά κάτι αρχίζει και γίνεται. Το ερωτικό στοιχείο μεταξύ τους έχει προηγηθεί κατά το παρελθόν και αυτό που τους ενώνει τώρα είναι μια βαθιά φιλία στην οποία υποβόσκει και το ερωτικό στοιχείο. Μας ταίριαξε πολύ και τους δύο αυτό που δύο πολύ καλοί φίλοι αγαπιούνται σαν φίλοι γιατί η βάση αυτής της σχέσης είναι η φιλία.

Η υποκριτική και το καλλιτεχνικό περιβάλλον

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική; Από μικρή θέλατε να γίνετε ηθοποιός;

Ήμουνα πολύ μικρή όταν σκέφτηκα να γίνω ηθοποιός. Κάθε καλοκαίρι πήγαινα για διακοπές στη Γερμανία για να δω το παππού μου που σημειωτέον ήταν ηθοποιός εκεί όπως επίσης και τους θείους μου. Ένα καλοκαίρι λοιπόν σε ηλικία 5 χρονών πήγα με τους γονείς μου να δω το παππού μου στα γυρίσματα που έκανε για μια ταινία. Είχαμε κανονίσει μάλιστα στο διάλειμμα των γυρισμάτων να καθίσουμε να φάμε μαζί του όπως κι έγινε.

Ενώ ετοιμαζόμασταν να φάμε πλησιάζει στο τραπέζι μας για να μας χαιρετήσει ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο οποίος μόλις με είδε είπε χαρακτηριστικά: «Εσύ μια μέρα θα γίνεις ηθοποιός». Από εκείνη τη στιγμή εγώ άρχισα να το σκέφτομαι. Έβλεπα και το παππού μου να παίζει και μου άρεσε όλο αυτό και από μέσα μου έλεγα ότι θα ήταν ωραίο να γίνω κι εγώ ηθοποιός. Βέβαια επειδή ήμουν πολύ ντροπαλό παιδί ούτε περνούσε από το μυαλό μου να το πω παραέξω.

Αργότερα στο Λύκειο όταν ετοιμαζόμασταν για τις Πανελλήνιες και έπρεπε να επιλέξουμε το δρόμο σπουδών που θα ακολουθήσουμε εγώ σκεφτόμουν μόνο την υποκριτική. Έτσι τελειώνοντας το σχολείο κυνήγησα το όνειρο μου κι έγινα ηθοποιός.

Η οικονομική ανασφάλεια του επαγγέλματος δεν σας φόβισε;

Τελειώνοντας το σχολείο άρχισα να δουλεύω σε μπαρ κι έτσι από νωρίς ένιωσα οικονομικά ανεξάρτητη. Αυτό που είχε σημασία για μένα ήταν το τι θα κάνω στη ζωή μου. Σίγουρα έχουν περάσει και μήνες που την έχω βγάλει δύσκολα οικονομικά  αλλά υπάρχουν και οι καλοί μήνες. Πάντα όμως έβρισκα λύση στο πρόβλημα.

Μεγάλωσα και σε μια οικογένεια που μου λέγανε να κάνω αυτό που θέλω και με κάνει χαρούμενη.

Η μητέρα σας ήταν βοηθός σκηνοθέτη και ο πατέρας σας, ο μπασίστας των Πυξ Λαξ. Πόσο σας  επηρέασαν ώστε να ασχοληθείτε με την υποκριτική και τις τέχνες γενικότερα;

Νομίζω με επηρέασαν. Ποτέ βέβαια δεν άσκησαν πίεση για να γίνω ηθοποιός. Υπήρχε όμως στο σπίτι μια καλλιτεχνική αύρα.

Η Χαρά Μάτα – Γιαννάτου μιλάει για τη «Σκοτεινή Θάλασσα» και τη νέα της θεατρική παράσταση

Η συμμετοχή της στη νέα παράσταση του Θεάτρου Τέχνης

Ποια είναι η θέση σας απέναντι στις καταγγελίες για παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις στο χώρο του θεάτρου που βγήκαν στη δημοσιότητα τους προηγούμενους μήνες; Είχατε ανάλογη εμπειρία;

Όχι δεν έχω ανάλογη εμπειρία. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι, πολύ καλώς έχει ανοίξει κι έχει συμβεί αυτό που έχει συμβεί. Θαυμάζω πάρα πολύ όλα αυτά τα άτομα που είχανε το σθένος να μιλήσουν γι’ αυτό που βίωσαν. Μετά λοιπόν από όλα όσα συνέβησαν έχουν αλλάξει τα δεδομένα και ο κόσμος πια σκέφτεται διαφορετικά. Κάποιος δηλαδή που μπορεί για τον άλφα ή βήτα λόγο να μην είχε τη δύναμη να βγει και να μιλήσει πλέον αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια για να βάλει στη θέση του όποιον παραβιάσει τα όρια της προσωπικής του ζωής.

Τι περιλαμβάνουν τα άμεσα σχέδιά σας; Πού αλλού θα σας δούμε στο μέλλον;

Μετά από δύο χρόνια αναβολών – λόγω της πανδημίας – ετοιμάζουμε μια θεατρική παράσταση με την ομάδα μας τη Ματαρόα η οποία θα ανέβει στο θέατρο Τέχνης από τις 13 Μαίου. Θα φέρει το τίτλο «Βαρκελώνη 1936 – Μικρό αναρχικό καλοκαίρι». Είναι ένα έργο βασισμένο στο σύντομο καλοκαίρι της αναρχίας. Έχει να κάνει με τον Ισπανικό εμφύλιο και με την επανάσταση που έγινε στη Βαρκελώνη το 1936 όταν οι αναρχικοί για λίγους μήνες κατάφεραν να πάρουν την εξουσία, λίγο πριν την έλευση του Φράνκο.

Στην παράσταση αυτή στην οποία συμμετέχω παίζουν ο Ακύλας Καραζήσης, ο οποίος σημειωτέον έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία, ο Κωνσταντίνος Πλεμμένος, ο Μάνος Βαβαδάκης, η  Κατερίνα Παπανδρέου και η Θεοδώρα Γεωργακοπούλου.

Ήταν η Χαρά Μάτα Γιαννάτου, η αγαπημένη μας Σμαρώ στη σειρά Σκοτεινή Θάλασσα.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ