25.4 C
Athens
Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Από τους Μαλέσκου, Καρτελιά, Παπίλα, στη Κορομηλά και τον Μικρούτσικο

Έχω ένα παράπονο εδώ και λίγες μέρες, και λέω γράψτο κι ας πέσουν να σε φάνε. Αλλά πριν ξεκινήσω, να ξεκαθαρίσω δυο πράγματα πρώτα, παντελώς άσχετα μεταξύ τους. Διάβασα χθες την εξαιρετική και έγκριτη συνάδελφο, Αφροδίτη Γραμμέλη, στο Πρώτο Θέμα, η οποία -σωστά- αναρωτήθηκε γιατί να νοιάζει τον κόσμο το πάνελ της Σκορδά ή του STAR πχ, την ώρα που η Gazprom ετοιμάζεται να βάλει “φωτιά” στην Ευρώπη. Άποψη 100000% σωστή, και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι όλες οι ιστοσελίδες πολιτικές, αθλητικές, ή πολιτιστικές, η καθεμιά έχει τον ρόλο της, και υπάρχει χώρος για όλες. Σημασία έχει να φτάνει σωστή και… σωστά η πληροφορία στο κοινό, στοπ στα fake news, κι εκείνο θα επιλέξει τι να διαβάσει. Κι εμένα η Gazprom με καίει, κι όμως παρακάτω για την ελληνική TV θα γράψω… Δεύτερον, και κλείνω την γιγάντια εισαγωγή, η πρώτη ανάμνηση που μου έρχεται στο μυαλό από την ελληνική τηλεόραση, είναι η Ρούλα Κορομηλά στο δημαρχείο της Σύρου, και ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Και θα καταλάβετε γιατί το λέω αυτό.

Η ανάγκη για ανανέωση και η καρδάρα με το γάλα που χύνεται

Ανανέωση. Νέα, φρέσκα, άφθαρτα πρόσωπα χρειάζεται η τηλεόραση. Να δοθεί χώρος και χρόνος στους νέους. Κι όταν λέω νέους, μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ μόνο ηλικιακά, ούτε ότι εάν είσαι 15 χρόνια στην τηλεόραση πρέπει να φύγεις τώρα και καλή σύνταξη. Καμία σχέση. Αλλά να γίνεται ένα rotation. Τα νέα παιδιά να μπαίνουν στα πάνελ, οι έμπειροι πια πανελίστες να παίρνουν ευκαιρίες για παρουσιαστές, ή έστω για πιο αναβαθμισμένο ρόλο στα πάνελ, και πάει λέγοντας. Κι εκεί που πάμε να δούμε την μεγάλη αλλαγή, η οποία στην Ευρώπη έχει γίνει εδώ και χρόνια (όπως και πολλά άλλα βέβαια), μπααααμ, καληνύχτα ζωή.

Καρτελιάς – Παπίλα και το… παράδειγμα προς αποφυγή

Γιώργος Καρτελιάς, Ελίνα Παπίλα. Νέοι, ωραίοι, ραδιοφωνικά επιτυχημένοι, παίρνουν μεν την ευκαιρία που ανέφερα παραπάνω, μπαίνουν σε βαθύ ανταγωνισμό, “πνίγονται” από τους έμπειρους παρουσιαστές και κανάλια, “πνίγονται” από την έκρυθμη κοινωνική και πολιτική κατάσταση, διότι το breakfast at star ήταν πλήρως ψυχαγωγική εκπομπή, και καρατομούνται στην πρώτη τους χρονιά. Και να πω ότι καρατομήθηκαν για ένα από τα έμπειρα πρόσωπα, θα καταλάβαινα την απόφαση του καναλιού, άλλωστε δε θα κάνω κουμάντο ούτε σε ένα cent από τα χρήματα που βάζει με επιμονή και υπομονή κάποιος άλλος, αλλά για ένα άλλο νέο δίδυμο;; Αυτά.. Και προχωράω…

Από τους Μαλέσκου, Καρτελιά, Παπίλα, στη Κορομηλά και τον Μικρούτσικο

Η Ιωάννα Μαλέσκου, η κριτική και το restart

Ιωάννα Μαλέσκου. Ίδια εισαγωγή, κι ακόμα περισσότερα. Νέα, ωραία, δυναμική, άψογη χρήση της γλώσσας, καλό reference letter από την Κρήτη, εξαιρετική επαγγελματίας. Και τρώει κριτική από την πρώτη της χρονιά στην μεγαλύτερης εμβέλειας τηλεόραση, όσο δεν έχει φάει κανένας, ή τελοσπάντων σχεδόν κανένας εντάξει. Αφήστε που ξέρω ανθρώπους (ευτυχώς όχι συνεργάτες μου ή γνωστούς) που κάθε μέρα που περνάει και δε βγαίνει ανακοίνωση… πανηγυρίζουν. Μην ανησυχείτε παιδιά, θα έρθει η ανακοίνωση. Για να μην μιλήσω όμως εγώ για την Ιωάννα, θα επαναλάβω ότι έγραψε -μεταξύ άλλων φυσικά- ο Δημήτρης Ουγγαρέζος (καλά… ο Δημήτρης κι αν πρέπει να πάρει ευκαίριες για παρουσίαση, από τους πιο Επαγγελματίες και ικανούς του χώρου μας, και μπορεί να το βάζω σε παρένθεση, αλλά έχει άμεση σχέση με το συγκεκριμένο άρθρο και τις ευκαιρίες που δε δίνονται -ακόμα-), εδώ στο youfly: Μακάρι, η πράγματι αξιοπρεπέστατη αποχώρηση της Ιωάννας Μαλέσκου απ’τον ΣΚΑΪ και τα εκθειαστικά σχόλια απ’τους φετινούς συνεργάτες της που τη συνόδευσαν να είναι η αρχή της πορείας που της αξίζει. Γιατί η Ιωάννα έχει ταλέντο, γνώσεις, άποψη και χρειάζεται στο χώρο μας. 

Ρούλα Κορομηλά: Η Εθνική μας παρουσιάστρια, αλλά…

Και 569 λέξεις μετά, φτάνω στο ψητό. Είμαι στο αεροδρόμιο, πάω να μπω στο αεροπλάνο, και ξαφνικά πετάει ο Γρηγόρης Γκουντάρας το αποκλειστικό του καλοκαιριού (ήταν που θα ήταν ένα ήρεμο καλοκαίρι χωρίς νέα…). Η Ρούλα Κορομηλά στο νέο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της ΕΡΤ. Δηλαδή, η ΕΡΤ που λανσάρει νέο πρόγραμμα, νέο ύφος, πλήρης ανανέωση και εντάσσει ψυχαγωγική ζώνη το πρωί, κάνει πρόταση στην Ρούλα Κορομηλά. Πρώτη αντίδραση, γιατί μιλάω στο τηλέφωνο, ΟΥΑΟΥ. Τι λες τώρα!! Σούπερ! Επόμενη αντίδραση, ώπα ρε ‘σύ, για κάτσε, μου έλειψε πολύ η Ρούλα ως τηλεθεατή, την χρειάζομαι στην τηλεόραση, αλλά παρουσιάστρια στην ΕΡΤ; Χαθήκαν τα πρόσωπα να αναλάβουν τη θέση;; Μήπως θα έπρεπε να επιστρέψει όντως, αλλά σε κάποιο άλλο πόστο; Με άλλη ιδιότητα ίσως; Την παρακολουθώ στο Twitter, και πάντα “τιτιβίζει” πολύ εύστοχα, άρα γιατί όχι να μην έχει ειδικό ρόλο σε κάποια εκπομπή; Εννοείται. Με την παρουσίαση με συγχωρείτε, αλλά είμαι πολύ διστακτικός. Μπορεί να το κάνει καλύτερα από όλους, αυτή και η Ελένη Μενεγάκη, αλλά σε αντίθεση με την Ελένη που βγάζει ακόμα την ίδια φρεσκάδα, τη Ρούλα θα την φανταζόμουν αλλού και αλλιώς. Προσωπικά πάντα.

Ανδρέας Μικρούτσικος: Το παράδειγμα προς μίμηση

Και ολοκληρώνω το παζλ αυτού του άρθρου, μπας και βγάλει κανένα νόημα, με έναν άνθρωπο που δε γνωρίζω προσωπικά, αλλά για κάποιο λόγο τον εκτιμώ απεριόριστα. Γιατί είναι αυθεντικός, είναι ειλικρινής, τα λέει χύμα, και έχει κάνει -δημοσίως- άπειρη αυτοκριτική. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος λοιπόν, είναι το παράδειγμα που ανέφερα σχετικά με τη Ρούλα Κορομηλά. Επέστρεψε στην τηλεόραση, μετά από χρόνια, χωρίς διθυραμβικές ανακοινώσεις, χωρίς πανηγυρισμούς, με σεμνότητα, και από το πόστο όχι του παρουσιαστή, αλλά του έμπειρου σχολιαστή. Του σχολιαστή που ενώ θα μπορούσε να καπελώσει -άααανετα- τον παρουσιαστή / παρουσιάστρια, δε το κάνει, ενώ την ίδια στιγμή ανεβάζει το επίπεδο της συζήτησης. Προσοχή. Δεν εννοώ ότι όλα τα παραπάνω τα κάνει ή θα τα έκανε ποτέ η Ρούλα Κορομηλά. Καμία σχέση. Εννοώ ότι θα ήθελα να την δω έτσι ακριβώς, κι ακόμα παραπάνω. Είδομεν…

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Ο Αλέξανδρος Κατσαρίδης
Αλέξανδρος Κατσαρίδης
Πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολήθηκα για 15 χρόνια με τον Τουρισμό και την Αθλητική δημοσιογραφία, μέχρι που αποδέχτηκα το μεγάλο πρότζεκτ της ιστοσελίδας Youfly.com. Μιλάω αγγλικά και γαλλικά. Λατρεύω τα ταξίδια, τα βιβλία, τον αθλητισμό και το θέατρο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
54,482ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,400ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,724ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ