9.2 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Άντζελα Γκερέκου – Συνέντευξη: Η Γη της Ελιάς, ο Τόλης Βοσκόπουλος και ο ΕΟΤ

Η Άντζελα Γκερέκου μιλάει αποκλειστικά στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη και το Youfly.com, για τον ρόλο της στη σειρά «Η Γη της Ελιάς», για τον Τόλη Βοσκόπουλο, αλλά και για τη θέση της στον ΕΟΤ.

Χαριτολογώντας και μόνο θα μπορούσα να πω με χιούμορ πως η Άντζελα Γκερέκου μια και ξεκίνησε την καριέρα της με την ταινία «Tο Κορίτσι της Μάνης» και τώρα επανήλθε ως ηθοποιός στο χώρο του θεάματος με τη «Η Γη της Ελιάς» και μια και τα δυο είχαν και έχουν μεγάλη επιτυχία, αν και η ίδια έλκει την καταγωγή της από τη μαγευτική Κέρκυρα θα μπορούσαμε άνετα να της δώσουμε τον τίτλο της «Εθνικής μας Μανιάτισσας»…

Άντζελα Γκερέκου Η Γη της Ελιάς στο MEGA

Η Άντζελα Γκερέκου και η σχέση της με τον Τόλη Βοσκόπουλο

Πρέπει να σημειώσω εδώ -το έχω πει αρκετές φορές, αλλά ήθελα και να το γράψω κάποια στιγμή- πως επειδή ήξερα τον Τόλη Βοσκόπουλο καλά για πολλά χρόνια και είχα ζήσει τι είχε ζήσει στον προηγούμενο γάμο του, πως τα τελευταία 20 περίπου χρόνια της ζωής του μπορούσε πραγματικά να καταλάβει τι θα πει οικογενειακή ευτυχία.

Η Άντζελα Γκερέκου δεν είναι μόνο πως τον βοήθησε ουσιαστικά στην αρχή να ξεπεράσει τα πολλά και δύσκολα σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα από την προηγούμενη σχέση του. Πάνω απ’ όλα είναι πως όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα του ως κυρία, ως σύζυγος και ως μάνα.

Γιατί βέβαια ήταν και αυτή που επιτέλους τον έκανε πατέρα κάτι που ήθελε πάντα. Αλλά βέβαια και ο Τόλης Βοσκόπουλος ήξερε να κάνει αυτήν που αγαπάει να αισθάνεται σαν βασίλισσα. Και την Άντζελα τη λάτρευε και δικαίως…

Άντζελα Γκερέκου παίζει στη σειρα Η Γη της Ελιάς

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, η επιστροφή στο χώρο του θεάματος και ο ΕΟΤ

Η επιστροφή στο χώρο του θεάματος με την Γη της Ελιάς που σκίζει σε συνδυασμό με τη θέση της ως Προέδρου του ΕΟΤ και την εξαιρετική πραγματικά δουλειά που κάνει εκεί, αλλά και το πέρασμα του Τόλη Βοσκόπουλου στην αθανασία τον περασμένο Ιούλιο, -κυρίως το τελευταίο- με έκανε να την πάρω τηλέφωνο.

Δεν την είχα πάρει από τότε. Γιατί καλή είναι η συμπαράσταση αλλά πρέπει να αφήνεις τους ανθρώπους σε τέτοιες περιπτώσεις και λίγο μόνους τους να σκεφτούν και να κάνουν τους απολογισμούς τους…

Η Άντζελα Γκερέκου μιλάει για τη σειρά «Η Γη της Ελιάς»

Φυσικά ρώτησα την Άντζελα Γκερέκου για τη σειρά “Η Γη της Ελιάς” και πως το αποφάσισε και λυπάμαι ιδιαίτερα που ο Τόλης δεν πρόλαβε να τη δει σε αυτή τη σειρά…

Ναι πράγματι -μου απάντησε- γιατί σε όλη αυτήν την ιστορία στην πραγματικότητα εκείνος με έπεισε να συμμετάσχω. Από τον περασμένο Φεβρουάριο, Μάρτιο, που έγινε η πρόταση ναι μεν ήταν ενδιαφέρουσα σε όλα της και όσον αφορά το ρόλο και οι συνεργάτες και ο τρόπος γυρισμάτων που δεν με εμπόδιζε τη δουλειά στον ΕΟΤ που με ενδιαφέρει περισσότερα απ’ όλα, γενικά όλο ήταν κάτι σοβαρό, αλλά ήταν ο Τόλης πιο πολύ που επέμενε να το κάνω.

Η Άντζελα Γκερέκου σε στιγμιότυπο από τη σειρά Η γη της Ελιάς

Μου είπε χαρακτηριστικά ….«γιατί να μην το κάνεις αφού ο χρόνος δεν είναι περιοριστικός και δεν επηρεάζει την εργασία σου στον ΕΟΤ, καιρός είναι αφού βρέθηκε αυτή η ευκαιρία και που είναι πάλι η Μάνη μπροστά σου είναι κατά την γνώμη μου σημαδιακό αλλά και από την άλλη η ελιά της Ελλάδας που τόσο αγαπάς, να την εκμεταλλευτείς αυτή την ευκαιρία και να το κάνεις».

Και μάλιστα με την τεράστια πείρα του όχι μόνο στο τραγούδι αλλά και στο θέατρο και στο σινεμά διάβασε το σενάριο, μου είπε τη γνώμη του και για το σενάριο και για το ρόλο μου, μου έδωσε συμβουλές πάνω στην ερμηνεία και είναι κρίμα πραγματικά που δεν πρόλαβε να δει ούτε ένα επεισόδιο παρόλο που είχε συμμετάσχει τόσο πολύ σε όλη τη διαδικασία από την αρχή.

Η Άντζελα Γκερέκου στη σειρα του MEGA Η γη της Ελιάς

Τα γυρίσματα της σειράς και το καστ

Και με τα γυρίσματα πως περνάς;

Ευτυχώς υπάρχει κατανόηση και ευελιξία από την παραγωγή σχετικά με τους χρόνους μου.

Και τα γυρίσματα μου γίνονται γκρουπαριστά.

Πρόκειται για ένα πραγματικά θαυμάσιο περιβάλλον. Και να σου πω την αλήθεια μου κάνει  καλό με όλη αυτή τη συγκυρία .

Επίσης αισθάνομαι πολύ τυχερή που παίζω όχι μόνο δίπλα σε νέους ταλαντούχους ηθοποιούς, αλλά και σε ηθοποιούς όπως τον θαυμάσιο Νίκο Γαλανό, δίπλα στην μοναδική Λυδία Κονιόρδου, αλλά και δίπλα στην απολύτως μυθική Μάρω Κοντού που είναι τόσο υπέροχη, τόσο γλυκός άνθρωπος και τόσο υπέροχη επαγγελματίας.

Η γη της Ελιάς Άντζελα Γκερέκου και Λυδία Κονιόρδου

Έχεις πάει και για γυρίσματα στην Μάνη;

Και στην Μάνη και στην Κύπρο. Είναι υπέροχο μέρος η Μάνη. Και είμαι σίγουρη πως η σειρά αυτή θα της κάνει πολύ καλό τουριστικά με τον ωραίο τρόπο που καταγράφεται το τοπίο. Άλλωστε αυτή είναι και η άποψη μου πάνω στον τουρισμό. Ότι με τέτοιους τρόπους πρέπει να προβάλλουμε όλα αυτά τα ωραία πράγματα που έχουμε, από τα νησιά μέχρι και τα βουνά, τη φύση, τα αρχαία μας.

Η γη της Ελιάς με την Άντζελα Γκερέκου

Η Άντζελα Γκερέκου μιλά για τη θέση της στον ΕΟΤ

Χαίρομαι πολύ που επανήλθες αρκετά σύντομα στις εργασίες σου και ειδικά στον τομέα τουρισμού που τόσο καλά γνωρίζεις και παρόλα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό.

Παράλληλα με την οικογενειακή μου ζωή όπως γνωρίζεις είμαι αρκετά χρόνια ενεργή στην  πολιτική και υπηρετώ με επίγνωση τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την τέχνη  και ότι αναλαμβάνω το κάνω υπεύθυνα. Με χαρά ανέλαβα και την θέση στον ΕΟΤ. Πιστεύω και στηρίζω τον οργανισμό από τότε που ήμουν υπουργός. Είναι σημαντική η προβολή της χώρας μας.

Με τη δουλειά μου εκεί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω σε  έναν από τους πιο βασικούς τομείς που κινούν αυτήν τη χώρα!

Gerekou

Βέβαια να πω εδώ ως Ιάσων και στον πολιτισμό καθώς το μικρό πέρασμά της στην τελευταία περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά ως υφυπουργού πολιτισμού ήταν από τα πιο σοβαρά στο πολύπαθο αυτό υπουργείο, δυστυχώς δεν προβλήθηκε όσο του άξιζε.

Ακόμα και από την ίδια την κυβέρνηση τότε. Και οι πρωτοβουλίες της ήταν σοβαρές και αξιόλογες και πάνω απ’ όλα πρακτικές για θέματα που ακόμα και αν δεν είναι πολύ δημοφιλή είναι σημαντικά.

Η δουλειά στον ΕΟΤ πως πάει;

Είχαμε την κρίση και μόλις αναλάβαμε μας έπεσε η πανδημία. Δεν είναι κάτι εύκολο και αυτή τη στιγμή που ζούμε την άνοδο στον τουρισμό, μας κάνει να αισιοδοξούμε και πάλι, αλλά έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Και μόνο το γεγονός που πείστηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να έρθουν το καλοκαίρι του 21 δείχνει πολλά!! Και πολύ σημαντικό έργο που έγινε με πολύ όραμα, τόσο με την ομαδική συνεργασία στον ΕΟΤ και τα στελέχη μας όσο και με το υπουργείο καταφέραμε πολλά!

Επίσης το να βρίσκουμε συνεχώς τρόπους να προβάλουμε στο εξωτερικό όλα αυτά τα ωραία που έχει αυτή η χώρα  είναι σημαντικό. Προσωπικά έχω πολύ ενεργή δράση στο εξωτερικό και ειδικά με τα θέματα για το περιβάλλον, την καινοτομία, τα ελληνικά προϊόντα και την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά.

Όπως σου έλεγα πριν και για την Γη της Ελιάς είναι μια ακόμα προβολή για τους τόπους μας  όπως η Μάνη αλλά και τις παραδόσεις μας. Κάποια τέτοια θέματα, μια ταινία, μια τηλεοπτική σειρά, κάποια δημοσιεύματα, όλα μπορούν να κάνουν τον κόσμο να γίνει ταξιδιώτης και να μεταμορφώσει ένα ολόκληρο τόπο.

Η κόρη της

Η κόρη σας, που τόσο λάτρευε ο Τόλης κάτι ακούστηκε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός

Προς το παρών σπουδάζει στο Deree και η αλήθεια είναι πως φαίνεται να την ενδιαφέρει γιατί έχει λάβει μέρος σε κάποια επεισόδια της σειρά Τα καλύτερα μας χρόνια της ΕΡΤ. Αν αρχίσει σημαντικά να την ενδιαφέρει, θα κοιτάξουμε μήπως πάει σε κάποια δραματική σχολή. Δεν είναι καλό να βάζεις εμπόδια στα όνειρα των παιδιών σου αν βλέπεις πως είναι κάτι που αγαπούν και τα κάνει ευτυχισμένα.

Τόλης Βοσκόπουλος , η σύζυγος και η κόρη του

Το βιβλίο για τη ζωή του Τόλη Βοσκόπουλου

Δεν θα σε ρωτήσω για το πως ήταν η ζωή με τον Τόλη γιατί καταλαβαίνω πως θα αισθάνεσαι και επειδή έχω ζήσει το πόσο υπέροχη ήταν αυτή η οικογένεια. Αυτό όμως που θα σε ρωτήσω είναι αν σκέφτεσαι να γράψεις ένα βιβλίο π.χ. για εκείνον.

Είχε αρχίσει ο ίδιος να το γράφει. Και μάλιστα είχε γράψει τις 80 πρώτες σελίδες που είναι όλο το ιστορικό της οικογένειας του στην Μικρά Ασία και ο ερχομός τους από εκεί, οι δυσκολίες της εγκατάστασης τους στην Ελλάδα μετά την καταστροφή. Και είχε γράψει μέχρι τη στιγμή που βγήκε στο θέατρο. Και μάλιστα του έλεγα: «Γράψε και το υπόλοιπο μια χαρά το έχεις γράψει» και εκείνος μου έλεγε «έγραψα όλα αυτά που έπρεπε, τα υπόλοιπα για την καριέρα μου μπορείς να τα γράψεις εσύ».

Ναι εδώ που τα λέμε φαντάζομαι πως θα εννοούσε πως η καριέρα του είναι τόσο γνωστή που ο καθένας μπορεί να τη γράψει και ίσως ο ίδιος ήθελε να δει την άποψη των άλλων για αυτόν. Πάντως το βιβλίο πρέπει να βγει κατά τη γνώμη μου

Ναι φυσικά το έχω υπόψη μου. Περιμένω να περάσει λίγος καιρός γιατί προς το παρών είναι κοντά ο χαμός του. Και καταλαβαίνεις ότι δεν εύκολο να διαχειριστείς κάτι τέτοιο ακόμα. Ποτέ δεν είναι εύκολο να συνηθίσεις να ζεις με την απουσία κάποιου που σου γέμιζε και σου ζέσταινε τη ζωή. Αλλά είναι από τα πράγματα που θέλω να ολοκληρώσω για να μην πάει και ο κόπος του χαμένος. Άλλωστε το χρωστάω και σε όλους αυτούς που τον αγάπησαν και τον αγαπούν…

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ιάσονας Τριανταφυλλίδης
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, είναι δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου. Έχει γράψει μέχρι τώρα 20 βιβλία με θέμα την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, της νύχτας, του τραγουδιού και του μιούζικαλ και βιογραφικά βιβλία ανθρώπων του ελληνικού σινεμά. Αρθρογραφεί από το 1985 σε εφημερίδες, περιοδικά, έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, προσφάτως και στο διαδίκτυο. Έχει επιμεληθεί επανεκδόσεις παλαιού υλικού σε CD, για ανθρώπους όπως η Αλίκη Βιουγιουκλάκη, η Τζένη Βάνου, η Σοφία Βέμπο, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Σπάρτακος, το σύνολο του κινηματογραφικού έργου του Νίκου Μαμαγκάκη, ειδικό αφιέρωμα για την ιστορία του τραγουδιού στο ελληνικό σινεμά κ.α. Στην τηλεόραση έχει κάνει το πρώτο πρωινό του MEGA το Κοκτέιλ, εκπομπές με συνεντεύξεις, αφιερώματα, μονογραφίες, ήταν στην κριτική επιτροπή του «Να η ευκαιρία», σχολιαστής στις ειδήσεις του STAR και μία πολιτική εκπομπή με την Όλγα Τρέμη στο MEGA. Αυτό τον καιρό αρθρογραφεί βέβαια στο youfly.com και στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Κάνει καθημερινά εκπομπή στις 15:00 με 16:00 στον Αθήνα 9.84 με τίτλο «Αθήνα, με ακούς;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
44,729ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,739ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,179ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ