27 C
Athens
Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

ANT1+: Ο Γιώργος Καπουτζίδης, η σειρά Σέρρες και ο Γιώργος Λεβέντης

Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης γράφει για την επίσημη παρουσίαση της σειράς «Σέρρες», τον Γιώργο Καπουτζίδη, αλλά και τον Γιώργο Λεβέντη.

Η παρουσίαση της νέας σειράς «Σέρρες» του ΑΝΤ1+

Η εκδήλωση για την παρουσίαση της καινούριας σειράς του Γιώργου Καπουτζίδη «Σέρρες» που παρουσιάζεται στην καινούρια πλατφόρμα του ANT1, ΑΝΤ1+, έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Μουσείο Μπενάκη στο Κολωνάκι -στο παλιό αρχοντικό κτίριο που ήταν κατοικία του ιδρυτή της «δυναστείας» του περίφημου Εμμανουήλ Μπενάκη και είναι ένα αριστούργημα- και ήταν μια εκδήλωση απλή και συγχρόνως πλούσια και με μέτρο αισθητικής. Χωρίς υπερβολές, χωρίς κιτς, αλλά και χωρίς να της λείπει τίποτα, ίσα ίσα, μάλιστα το αντίθετο.

Σέρρες Γιώργου Καπουτζίδη

Η προβολή έγινε στη μικρή, κομψή, άνετη και λειτουργική αίθουσα προβολών του Μουσείου Μπενάκη και το πιο σημαντικό βέβαια, ήταν η παρουσία εκεί αν και οι περισσότεροι δεν το περιμέναμε αυτό, του Γιώργου Καπουτζίδη. Δεν το περιμέναμε γιατί ξέραμε πως ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε ένα ατύχημα στην Αίγινα με το ποδήλατο του, βέβαια δεν περιμέναμε να τον δούμε και με το δεξί χέρι και το δεξί πόδι σπασμένα σε αναπηρικό καροτσάκι – από το οποίο όμως σηκωνόταν και με κέφι και με βοήθεια ανέβαινε τα λίγα σκαλοπάτια που χρειάστηκε μέχρι την αίθουσα.

Είχε κέφι παρόλο το ατύχημα και βέβαια είχε και χαρά μετά το πολύ ζεστό χειροκρότημα στο φινάλε της προβολής από όλους μας και όλα τα καλά λόγια που άκουσε. Είχα ακούσει για το ατύχημα. Δεν φανταζόμουν όμως, ότι ήταν τόσο σοβαρό. Αλλά δεν βαριέσαι ότι μπορεί να διορθωθεί στο φινάλε, μπορεί και να ξεχαστεί μετά. Ο ίδιος πάντως σηκώθηκε όρθιος και μας μίλησε πριν την προβολή και μας είπε πως εμπνεύστηκε όλη αυτή τη σειρά.

Πως εμπνεύστηκε τη σειρά Σέρρες ο Γιώργος Καπουτζίδης

Μας είπε λοιπόν πως δεν κάθισε να την γράψει για να γίνει σειρά. Πως ήταν από αυτά που γράφει κανείς γιατί τα εμπνέεται, τα σκέφτεται και έχει ανάγκη να τα γράψει. Ήταν αυτό που λέμε από την ψυχή του. Και ήταν το πέρασμα από τη ζωή μας του κορονοϊού που το προκάλεσε. Ο πατέρας του που ζει στις Σέρρες, είχε ένα πρόβλημα υγείας και καταρχήν ανέβηκε και ο Καπουτζίδης και η αδελφή του και μετά πήγε πρώτα η αδελφή του για να βοηθήσει στην ανάρρωση του πατέρα τους και μετά ανέβηκε ο ίδιος ο Καπουτζίδης για να πάρει τη θέση της και όλη αυτή η ιστορία με τα πήγαινε έλα, ενώ γύρω υπήρχε πανδημία, ενώ υπήρχε η σχέση με τους γιατρούς και τα νοσοκομεία και όλα αυτά, τις ατέλειωτες ώρες των διαφόρων lock down σκέφτηκε να γράψει αυτό που έγραψε τελικά, το οποίο όμως όπως είναι φυσικό δεν εμπεριέχει μόνο την έμπνευση από την προσωπική του ιστορία, αλλά πολλά άλλα από την ελληνική πραγματικότητα, πολλά άλλα κωμικά και δραματικά. Μας τόνισε κιόλας ότι είναι το πιο προσωπικό του πράγμα που έχει γράψει, πως το έγραψε για τον ίδιο και πως δεν ήταν σίγουρος ότι θα γυριστεί τελικά, αλλά είναι πολύ χαρούμενος που γυρίστηκε και έτσι όπως γυρίστηκε.

Μας μίλησε βέβαια για το πόσο συγκινημένος είναι ακόμα, για τη συμμετοχή σε αυτό στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πάνου Νάτση, αλλά και για τον πρόωρο, ξαφνικό και άσχημο θάνατό του. Ήταν συγκινημένος, αλλά όχι υπερβολικός Όπως επίσης μίλησε με θαυμασμό για τη δουλειά και του Γιώργου Γάλλου και των υπολοίπων που συμμετέχουν στη σειρά και τη θαυμάσια συνεργασία του με όλους.

Γιώργος Λεβέντης – Ένας από τους σημαντικούς ανθρώπους του ANT1

Εκτός λοιπόν που συγκινήθηκα και χάρηκα που είδα και άκουσα τον Γιώργο Καπουτζίδη που παρόλο το ατύχημα του, ήταν γεμάτος χαρά και έλαμπε από ευχαρίστηση, εκείνη τη βραδιά -ή μάλλον εκείνο το απόγευμα-  χάρηκα και για κάτι ακόμα. Δεν ήξερα πως είχε επανέλθει στον ANT1 μετά από πολλά χρόνια και επανήλθε με τον τίτλο του Chief Marketing Officer ο Γιώργος Λεβέντης. Τον Γιώργο Λεβέντη φυσικά ο πολύς ο κόσμος δεν τον ξέρει, ούτε την δουλειά του, ούτε πόσο σημαντικός είναι.

Γιώργος Λεβέντης

Από το προηγούμενο πέρασμά του στον ANT1 πριν πολλά χρόνια έμεινε στον κόσμο μια λάθος φράση που είχε πει εξαιτίας των ελληνικών του που είναι ελαφρώς… χαριτωμένα ας πούμε λόγω του ότι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο εξωτερικό, όπου και έχει δουλέψει πολύ πετυχημένα όλα αυτά τα χρόνια. Κάποια στιγμή λοιπόν την προηγούμενη φορά που ήταν στην Ελλάδα και στον ANT1, άσχετα με την δουλειά του που είναι πίσω από τις κάμερες, μπήκε στην επιτροπή ενός show και ακούγοντας μια μέρα κάτι τρελό, αντί να πει «με αυτό που ακούω θα πηδήξω από το παράθυρο» είπε «με αυτό που ακούω θα πηδηχτώ από το παράθυρο» και αυτό έγινε σλόγκαν…

Ο Γιώργος Λεβέντης είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στο χώρο του και δεν ήρθε στην Ελλάδα γιατί δεν μπορούσε να βρει δουλειά αλλού, ίσα ίσα που και την προηγούμενη φόρα πριν σχεδόν 20 χρόνια και τώρα το έκανε και γιατί ήταν ενδιαφέρουσα η δουλειά στον ANT1 βέβαια, αλλά και επειδή ήθελε η οικογένειά του να έχει ως βάση την πατρίδα του. Αυτός, η γυναίκα του και τα δυο παιδιά του που σπουδάζουν.

Είναι πολύ σημαντικό και είναι τυχερός ο ANT1 που διαθέτει έναν άνθρωπο σαν τον Γιώργο Λεβέντη αυτό το κατάλαβα όταν λίγο καρό μετά που έφυγε από την Ελλάδα την προηγούμενη φορά και δούλευε στη Νέα Υόρκη έτυχε να είμαι εκεί και τον πήρα τηλέφωνο. Πήγα στο γραφείο του, όπου διαπίστωσα ούτε λίγο ούτε πολύ, τότε ήταν διευθυντής της περίφημης δισκογραφικής εταιρείας ARISTA ότι στο γραφείο του μπαινόβγαινε η αφρόκρεμα του αμερικανικού τραγουδιού, άνθρωποι σαν τον Prince και τον Santana.

Είχα μάλιστα στην σπάνια τύχη να με καλέσει στην παρουσίαση του τότε καινούργιου δίσκου του Prince που τότε είχε φύγει από την προηγούμενη εταιρεία του και είχε πάει σε αυτή. Πρέπει να σας πω πως αυτή η παρουσίαση που ετοίμασε η ομάδα του Γιώργου Λεβέντη με τον Prince ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα, όχι μόνο για την ίδια την παρουσία του Prince που ήταν απίστευτη, αλλά και για τον τρόπο που έγινε, με τον Prince να τραγουδάει με καταπληκτική μπάντα μπροστά σε 300 δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ και κανάλια της Νέας Υόρκης επί 2,5 ώρες, ενώ έξω ένας ανεμοστρόβιλος περνούσε ξυστά από τη Νέα Υόρκη και κινδύνευε να διαλυθεί το σύμπαν, να πέσουν τα δέντρα, να γκρεμιστούν ουρανοξύστες, ψιλόβρεχε συνέχεια και ραδιόφωνα και τηλεόραση καλούσαν τον κόσμο να μείνει κλεισμένος στα σπίτια του.

Θυμηθήκαμε με τον Γιώργο Λεβέντη εκείνο το φοβερό μεσημέρι και εγώ χάρηκα που τον είδα ξανά πάντα με χιούμορ, απλό και με καλή διάθεση, όπως όλοι οι σημαντικοί άνθρωποι που δεν πουλάνε μούρη όπως κάποιοι άλλοι. Ήταν πολύ χαρούμενος με αυτό που είδαμε όλοι, ήταν πολύ χαρούμενος γενικά με τη δουλειά στον ANT1.

Κατά τα άλλα η εκδήλωση στο φινάλε μετά την προβολή είχε την κομψότητα και τη φινέτσα που εξασφαλίζει το Mουσείο Μπενάκη και όσον αφορά το χώρο και τη μεγάλη βεράντα αλλά και όσον αφορά τα κεράσματα που διέθετε. Τουλάχιστον αυτή τη φορά αυτό που παρουσιάστηκε ήταν σε απόλυτη συνάρτηση με το πως παρουσιάστηκε.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ιάσονας Τριανταφυλλίδης
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, είναι δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου. Έχει γράψει μέχρι τώρα 20 βιβλία με θέμα την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, της νύχτας, του τραγουδιού και του μιούζικαλ και βιογραφικά βιβλία ανθρώπων του ελληνικού σινεμά. Αρθρογραφεί από το 1985 σε εφημερίδες, περιοδικά, έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, προσφάτως και στο διαδίκτυο. Έχει επιμεληθεί επανεκδόσεις παλαιού υλικού σε CD, για ανθρώπους όπως η Αλίκη Βιουγιουκλάκη, η Τζένη Βάνου, η Σοφία Βέμπο, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Σπάρτακος, το σύνολο του κινηματογραφικού έργου του Νίκου Μαμαγκάκη, ειδικό αφιέρωμα για την ιστορία του τραγουδιού στο ελληνικό σινεμά κ.α. Στην τηλεόραση έχει κάνει το πρώτο πρωινό του MEGA το Κοκτέιλ, εκπομπές με συνεντεύξεις, αφιερώματα, μονογραφίες, ήταν στην κριτική επιτροπή του «Να η ευκαιρία», σχολιαστής στις ειδήσεις του STAR και μία πολιτική εκπομπή με την Όλγα Τρέμη στο MEGA. Αυτό τον καιρό αρθρογραφεί βέβαια στο youfly.com και στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Κάνει καθημερινά εκπομπή στις 15:00 με 16:00 στον Αθήνα 9.84 με τίτλο «Αθήνα, με ακούς;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
52,595ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,130ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,813ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ