Αγγελική Alpha κριτική Τριανταφυλλίδης

Αγγελική Alpha: H κριτική του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη

Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης γράφει την κριτική του για τη σειρά Αγγελική που προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στον Alpha.

Η Αγγελική είναι μια κοπέλα που ερωτεύεται κάποιον, που έχει μια μάνα και κάτι αδέλφια και γίνεται λίγο της τρελής. Γιατί ως γνωστόν στις ελληνικές οικογένειες, το να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια δεν είναι ακριβώς στο χέρι σου. Πρέπει να επέμβει κόσμος και κοσμάκης, μια και όλη έχουν άποψη. Όπως και οι γυναίκες σε αυτή τη χώρα που  όταν περνούν από την κατηγορία ερωτευμένη γυναίκα-σύζυγος-μάνα στην κατηγορία πεθερά παθαίνει ολική αμνησία για το πριν και ξεκινά μια καινούρια «καριέρα».

Η «Αγγελική» είναι μια σειρά που προβάλλεται και Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στον ALPHA. Δεν ξέρω αν το πρότυπο της όταν φτιαχνόταν ήταν οι «Άγριες Μέλισσες» αλλά βέβαια μετά την τεράστια επιτυχία των «Άγριων Μελισσών» κάθε δραματική σειρά που βγαίνει στην τηλεόραση θα την «υποψιαζόμαστε» πάντα για κάτι τέτοιο…

Αγγελική Alpha κριτική Τριανταφυλλίδης

Η κριτική του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για την σειρά Αγγελική στον Alpha

Ζοφερό περιβάλλον, βαριά ατμόσφαιρα, μια οικογένεια με προβλήματα, βαθιά κρυμμένα μυστικά. Όλα φυσικά στην υπερβολή γιατί έτσι επιβάλλουν οι κώδικες αυτών των σειρών. Όμως όταν τα πράγματα βασίζονται στην υπερβολή, ακριβώς εκεί είναι που χρειάζεται το μέτρο ακόμα και ακούγεται τρελό αυτό που λέω. Η «Αγγελική» σε κάποια σημεία ξεπερνά και την υπερβολή σε όλα της. Φοβάμαι πως δεν αφήνει κάποια σημεία για να αναπνεύσει ο θεατής. Στο κάτω κάτω δε το γράφει και ο Φώσκολος που ήξερε να παίζει τη λέξη υπερβολή στα δύο δάχτυλα του χεριού του. Έτσι τα προβλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο, φοβάμαι χωρίς να υπάρχει ένα είδος γοητείας. Και, ξέρετε, τη γοητεία δεν την έχουν μόνο άνθρωποι, την έχουν και τα πράγματα, καμιά φορά την έχουν και τα σίριαλ.

Όποιος υπερβάλλει δε σημαίνει ότι θα είναι ή θα φαίνεται μεγάλος, μπορεί να είναι απλός μεγαλόστομος ή να φαίνεται απλώς μικρομέγαλος.

Η παραγωγή είναι καλή χωρίς να είναι σπουδαία. Όμως αυτό με το μέτρο που λείπει όσον αφορά την ιστορία υπάρχει και στις υπόλοιπες κατηγορίες της σειράς αυτής. Στο στυλ «είμαι μέτριος μέτριος και πάντα μετρημένος».

Νομίζω ένα από τα βασικά προβλήματα είναι  ο χαρακτήρας της μάνας. Ίσως και λόγο της προσωπικότητας της Φιλαρέτης Κομνηνού που μακράν ξεχωρίζει από όλους τους άλλους που παίζουν. Υπερτερεί έως διαλύει και μικραίνει τον χαρακτήρα της ίδιας της Αγγελικής της οποίας η σειρά φέρει το όνομα και αυτό είναι το χειρότερο όλων.

Αγγελική: Νέα ηρωίδα ταράζει τη Φιλαρέτη Κομνηνού

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Διαβάστε την κριτική του Ιάσονα για την εκπομπή Shopping Star με τη Βίκυ Καγιά.

About Ιάσονας Τριανταφυλλίδης

Ιάσονας Τριανταφυλλίδης
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, είναι δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου. Έχει γράψει μέχρι τώρα 20 βιβλία με θέμα την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, της νύχτας, του τραγουδιού και του μιούζικαλ και βιογραφικά βιβλία ανθρώπων του ελληνικού σινεμά. Αρθρογραφεί από το 1985 σε εφημερίδες, περιοδικά, έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, προσφάτως και στο διαδίκτυο. Έχει επιμεληθεί επανεκδόσεις παλαιού υλικού σε CD, για ανθρώπους όπως η Αλίκη Βιουγιουκλάκη, η Τζένη Βάνου, η Σοφία Βέμπο, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Σπάρτακος, το σύνολο του κινηματογραφικού έργου του Νίκου Μαμαγκάκη, ειδικό αφιέρωμα για την ιστορία του τραγουδιού στο ελληνικό σινεμά κ.α. Στην τηλεόραση έχει κάνει το πρώτο πρωινό του MEGA το Κοκτέιλ, εκπομπές με συνεντεύξεις, αφιερώματα, μονογραφίες, ήταν στην κριτική επιτροπή του «Να η ευκαιρία», σχολιαστής στις ειδήσεις του STAR και μία πολιτική εκπομπή με την Όλγα Τρέμη στο MEGA. Αυτό τον καιρό αρθρογραφεί βέβαια στο youfly.com και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και επιμελείται το πρόγραμμα του 24ωρου καναλιού 3 της Cosmote TV με τις ελληνικές ταινίες. Κάνει καθημερινά εκπομπή στις 16:00 με 17:00 στον Αθήνα 9.84 με τίτλο «Αθήνα, με ακούς;»