15.9 C
Athens
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Αλέξανδρος Μαρτίδης: Ο Γιώργης Κουράκος μιλά για όλα πριν τη πρεμιέρα

Ηθικός, ντυμένος πάντα στα μαύρα, με αυστηρό ύφος, βαθιά φωνή και έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης μέσα του το αίσθημα της δικαιοσύνης. Αυτός θα μπορούσε να είναι με λίγα λόγια ο «Γιώργης Κουράκος» που όλοι αγαπήσαμε στη «Γη της Ελιάς» του Mega. Στο μυαλό του Αλέξανδρου Μαρτίδη, ο ήρωας του είναι έντιμος, καθαρός και ένας χαρακτήρας που όπως λέει «λατρεύει».

Πώς να μην τον λατρεύει άλλωστε αφού ζει μαζί του καθημερινά καθώς ο Αλέξανδρος είναι ένας ηθοποιός που αγαπά αυτό που κάνει, το φροντίζει και το μελετά σε κάθε του λεπτομέρεια. Προσεκτικός, αλλά και αποκαλυπτικός, μιλά στο youfly.com λίγο πριν την πρεμιέρα του β’ κύκλου της σειράς για την Ιουλία, την Ευτυχία αλλά και την Αθηνά…

Ο Αλέξανδρος Μαρτίδης αποκλειστικά στο youfly.com

Μένουν λίγες ώρες για τη μεγάλη πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της «Γης της ελιάς» πως νιώθεις;

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί εκτός από εμάς που ανυπομονούμε πραγματικά να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις, την ίδια αγωνία έχει και ο κόσμος, ο οποίος μας έχει δείξει πολύ αγάπη και περιμένει να δει τι θα γίνει. Μπαίνουν νέα πρόσωπα πολύ δυναμικά, αρχίζουν νέες ιστορίες και ανοίγουν αρκετές υποθέσεις τόσο οικογενειακές όσο και αστυνομικές. Θεωρώ ότι η «Γη της ελιάς» είναι σαν το παιδί μας το οποίο περιμένουμε να μεγαλώσει, με πολύ χαρά. Αυτό ισχύει για όλη την ομάδα και για τους ηθοποιούς, και για την παραγωγή, και για τους σκηνοθέτες. Δηλαδή είναι μια δουλειά την οποία κάνουμε με τεράστιο ενθουσιασμό και όρεξη. Οπότε αυτό νομίζω ότι μεταφέρεται και στον κόσμο που την παρακολουθεί.

Στο φινάλε του πρώτου κύκλου ο Γιώργης έβαλε τη δική του «σφραγίδα» με τη σύλληψη της Αθηνάς, η οποία σχολιάστηκε πολύ και μάλιστα κάποιοι θύμωσαν μαζί του. Τι σχόλια δέχτηκες;

Δυστυχώς ή ευτυχώς μένουμε πάντα στα κακά και ξεχνάμε τα καλά. Εμένα το κομμάτι που μου αρέσει πολύ στη δουλειά μου είναι ότι ο κόσμος ταυτίζεται με τους χαρακτήρες των σειρών που παρακολουθεί. Δεν θα κρύψω ότι έχω φάει και βρισίδι, δηλαδή διαδικτυακά μου έστειλαν διάφορα μηνύματα, αλλά γέλαγα εννοείται. Αλλά το τελευταίο επεισόδιο δεν ήταν μόνο Γιώργης, ήταν ένας υπέροχος γάμος, μια ιστορία αγάπης, υπήρχαν δολοφονίες, υπήρχε άγχος, υπήρχαν ερωτικές ίντριγκες, υπήρξαν φιλιά που δεν είχαν ξαναγίνει στο παρελθόν. Νομίζω ότι είναι ένας χαρακτήρας ο Γιώργης ο οποίος – όσο και να τον έχουν μισήσει τώρα – απλώς έκανε τη δουλειά του και τίποτα περισσότερο.

Αλέξανδρος Μαρτίδης: Ο αστυνόμος Κουράκος στο youfly.com λίγο πριν την πρεμιέρα

Εκτός, όμως, από τον κόσμο ο Γιώργης θύμωσε και την Ιουλία και μαθαίνουμε ότι αυτό θα φέρει μεγάλη ρήξη στη σχέση τους.

Ναι, η αλήθεια είναι ότι έρχεται μια δυνατή σύγκρουση με την Ιουλία, μια αποστασιοποίηση για ένα χρονικό διάστημα και ένα πισωγύρισμα. Τώρα δεν ξέρω αν είναι και από τη δικιά μου την πλευρά ή τη δική της, αυτό θα το δείτε. Θα μπουν κάποια πρόσωπα ανάμεσά τους και δεν αυτό δεν θα γίνει επιτηδευμένα ούτε για ίντριγκα.

Το ότι η Ιουλία θα στραφεί προς τον Στάθη ήταν κάτι αναμενόμενο, το γεγονός, όμως, ότι και ο Γιώργης θα έρθει κοντά με την Ευτυχία δεν το περιμέναμε…

Είναι κάτι που σιγοβράζει και το αξίζει κιόλας. Ένας κύκλος για να κλείσει πρέπει να είναι εντελώς ξεκάθαρα τα πράγματα για μένα και όχι μόνο για τον ρόλο. Θεωρώ ότι δεν έκλεισε ακόμα ο κύκλος, γιατί όσο άδοξα τελείωσε στο παρελθόν τόσο άδοξα τελείωσε και στο παρόν. Οπότε αξίζουν αυτή την ευκαιρία.

Όσον αφορά στην Ευτυχία, θεωρώ ότι θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι ένα πλάσμα το οποίο είχε επαφή με τον Γιώργη. Ένα πλάσμα το οποίο έχει περάσει πολλά και το ξέρει εκείνος, ένα κορίτσι που δουλεύει ακατάπαυστα για να ζήσει και αυτά είναι πράγματα που εκτιμά ο Γιώργης. Η σχέση μεταξύ τους, δεν εξελίσσεται ούτε ραγδαία ούτε αδιάφορα όμως. Όπως και να έχει θα είναι κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον.

Αλέξανδρος Μαρτίδης: Ο αστυνόμος Κουράκος στο youfly.com λίγο πριν την πρεμιέρα

Όσον αφορά στην Αθήνα, ο Γιώργης θα συνεχίσει να είναι εναντίον της ή κάποια στιγμή μπορεί να τον δούμε να λυγίζει;

Ο Γιώργης δεν είναι εναντίον της Αθηνάς, απλώς κρατά κρατάει μία συνέπεια ως προς τα στοιχεία που έχει βρει. Όσα είδατε, στο τελευταίο επεισόδιο ήταν έντονα γιατί ήταν έντονη και η αντίδραση της Αθηνάς. Ένας αστυνόμος που κάνει σωστά τη δουλειά του, δεν κάνει εξαιρέσεις, θα κάνει τη σύλληψη που κυνηγούσε μέρες και για την οποία είχε χάσει τον ύπνο του. Δεν είναι, λοιπόν, εναντίον της Αθηνάς, αντιθέτως, ξεκινάει να ψάχνει και να σκέφτεται ότι δεν έχει λυγίσει, δεν έχει φτάσει στην παραδοχή του φόνου η Αθηνά, που μάλλον δεν έκανε και τον προβληματίσει όλο αυτό.

Έτσι όπως ακούω να μιλάς, νιώθω ότι τον αγαπάς τον Γιώργη.

Τον λατρεύω τον Γιώργη μου πραγματικά. Είναι ένας ρόλος ο οποίος δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι. Είχα στο μυαλό μου ότι θα ήταν ένας αστυνόμος σε μια επαρχιακή πόλη. Άνοιξαν, όμως, πολλές αστυνομικές ιστορίες και έτσι ο ρόλος εξελίχθηκε πολύ. Δεν θα πω ότι του μοιάζω σε πάρα πολλά, αλλά πιάνω τον εαυτό μου να ζυγίζει τι θα έκανε η συνείδηση του Γιώργη και τι του Αλέξανδρου.

Είναι πολύ όμορφο να ταυτίζεσαι τόσο πολύ. Ναι αγαπάω το γεγονός που ντύνεται πάντα στα μαύρα, που φοράει πάντα πουκάμισο μου αρέσουν τα μαλλιά του, τα οποία σκεφτόμουν να τα αλλάξω αλλά από την άλλη λέω αυτός είναι ο Γιώργης, έτσι τον αγαπάει ο κόσμος. Γενικά σκέφτομαι πολύ τις λεπτομέρειες και πολλές φορές με πειράζουν οι σκηνοθέτες αλλά μου αρέσει, έτσι έχω μάθει να λειτουργώ.

Αλέξανδρος Μαρτίδης: Ο αστυνόμος Κουράκος στο youfly.com λίγο πριν την πρεμιέρα

Ήταν ο Αλέξανδρος Μαρτίδης, ο τηλεοπτικός Γιώργης Κουράκος από την σειρά Η Γη της Ελιάς, στο youfly.com. Απολαύστε τον!

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

η Δήμητρα Καλφούντζου
Δήμητρα Καλφούντζου
Είμαι η Δήμητρα Καλφούντζου και δουλεύω ως δημοσιογράφος εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα και τώρα πια... τρόπος ζωής! Τα περισσότερα χρόνια, ασχολήθηκα με την τηλεόραση όπου αισίως, επαγγελματικά, έχω μπει στην... εφηβεία και οδεύω προς την ενηλικίωση. Φέτος συνεργάζομαι με την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο Mega, ενώ για πολλά χρόνια εργάστηκα στο Star Channel, σε εκπομπές αλλά και δελτία ειδήσεων. Παράλληλα, εδώ και χρόνια γράφω σε εφημερίδες περιοδικά και sites ενώ έζησα για ένα διάστημα και τη μαγεία του ραδιοφώνου. Αγαπώ το γράψιμο, το διάβασμα και φυσικά την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Στο πλαίσιο της δουλειάς, μεγάλο ενδιαφέρον βρίσκω τα τελευταία χρόνια και στα social media, τα οποία παρακολουθώ ανελλιπώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
55,058ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,861ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,732ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ