13.3 C
Athens
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Αυτός ο ρόλος με βρήκε στην σωστή θεατρική ηλικία»

Ένας από τους καλύτερους και πιο χαρισματικούς ηθοποιούς της γενιάς του με σπουδαίες συνεργασίες και ρόλους -έκπληξη στο θέατρο και την τηλεόραση. Αυτό το διάστημα, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης κάνει πρόβες για έναν από τους πιο δύσκολους αντρικούς ρόλους σε μιούζικαλ.

Από τις 22 Δεκεμβρίου θα υποδυθεί τον  Γουίλι Γουόνκα, στο έργο «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας»  σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Ο ίδιος ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, μιλάει αποκλειστικά στο Youfly.com για την παράσταση, τον ρόλο του αλλά και την πορεία του στην τηλεόραση.

  • Ποιο ήταν το έναυσμα που σας ώθησε να πείτε το ναι σε αυτή την δουλειά;

Αρχικά, το γεγονός ότι είναι ένα πολύ σπουδαίο μιούζικαλ. Το μυθιστόρημα δεν το έχω διαβάσει, τώρα το διάβασα, με αφορμή την παράσταση. Πολύ δύσκολα θα μπορούσα να αρνηθώ  στο άκουσμα ενός τέτοιου έργου και ενός τόσο ενδιαφέροντα ρόλου. Πριν από 10 χρόνια περίπου είχα πάει στο Λονδίνο και είχα δει την παράσταση, εντελώς συμπτωματικά γιατί ήμουν και τυχερός και βρήκα και εισιτήριο. Ξετρελάθηκα με το θέαμα και συγκλονίστηκα.

Δεν είναι ένα απλό παιδικό  παραμύθι ο «Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», αλλά  ένα έξυπνο μυθιστόρημα. Όταν το είχα δει, είχα πει μέσα μου:  «Μακάρι να παίξω κι εγώ σε αυτό, αν θα  γίνει στην Ελλάδα». Επίσης, έχω την επαφή μου με το μιούζικαλ, συμμετέχοντας σε πολλές  δουλειές. Ξετρελάθηκα όταν μου το πρότεινε ο Γιώργος Βάλαρης, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα γιατί έχω ξαναδουλέψει μαζί του στο παρελθόν.

  • Τι απαιτητικό έχει αυτό το μιούζικαλ;

Το ιδιαίτερο σε αυτό το μιούζικαλ  είναι ότι είναι  πολύ απαιτητικό και μουσικά. Και ο ρόλος μου είναι από τους πιο δύσκολους αντρικούς ρόλους σε μιούζικαλ. Γιατί είμαι σχεδόν συνέχεια στην σκηνή. Είναι έντονος χαρακτήρας κι αυτό έχει τεχνικές δυσκολίες. Η πρόζα, το τραγούδι και ο χορός επίσης είναι στοιχεία απαιτητικά. Αν και δεν στηρίζεται στον χορό το συγκεκριμένο μιούζικαλ. Το στοιχείο το ιδιαίτερο είναι η φανταστική εγρήγορση στην οποία βρίσκεται ο ήρωας μου. Κι έχει και μία ενδιαφέρουσα εναλλαγή, σχετικά με το πώς τον βλέπουμε στο πρώτο και πώς στο δεύτερο μέρος. Αυτή η μεταμόρφωση είναι εξωτερική και εσωτερική. Δύσκολο να δεις τέτοιες θεατρικές περσόνες σε μιούζικαλ καθώς οι ρόλοι σε αυτό το μιούζικαλ είναι υψηλής δραματουργίας.

  • Ποια είναι τα μηνύματα που περνάει αυτή η παράσταση;

Δεν είναι επιφανειακό το έργο. Αναφέρεται σ’ ένα παιδί που έχει ένα όνειρο και η πίστη που έχει ο Τσάρλι στο όνειρό του. Αυτός θέλει και πρέπει να μπει στο εργοστάσιο και γνωρίζει για τον Γουόνκα. Όταν έχεις αγάπη και πάθος για κάτι, αυτό σε οδηγεί στο όνειρο. Παράλληλα βλέπουμε τον Γουίλι να έχει χιούμορ και ειρωνεία και μέσα από την πορεία των παιδιών που κερδίζουν το εισιτήριο, φαίνεται ότι στην ζωή παίρνουμε τελικά αυτό που μας αξίζει. Εδώ βλέπουμε και την σατυρική πλευρά του πράγματος και το βιτριολικό χιούμορ. Ο Γουίλι Γουόνκα είχε κι αυτός ως παιδί ένα όνειρο και γι’ αυτό παραδίδει την σκυτάλη.

Το μιούζικαλ θέλει ειδικό χειρισμό και ειδικές γνώσεις. Και αυτός ο ρόλος με βρήκε και στην σωστή θεατρική ηλικία, έχοντας κάνει αυτά που έχω κάνει -επιτυχημένα ή αποτυχημένα.

  • Αυτοκριτική κάνετε στον εαυτό σας;

Ναι κάνω συνέχεια. Διαπιστώνω τα ελαττώματά μου αν και τα ξανακάνω γιατί πέφτω σε παγίδες. Τα τελευταία χρόνια θα αφεθώ περισσότερο σε κάτι που μου προτείνει κάποιος, φτάνει αυτός ο κάποιος να έχει ένα όραμα, ειδικά στο θέατρο. Και μου έχει βγει αυτό και νιώθω ασφάλεια.

  • Τηλεοπτικά πώς και δεν σας βλέπουμε;

Δεν προέκυψε κάτι για κάποιον λόγο. Κάποιες σποραδικές συζητήσεις είχαν γίνει. Μακάρι όμως να επιστρέψω με κάτι καλό τηλεοπτικά, θα το ήθελα πολύ.

  • Με το «Σόι σου» τι γίνεται τελικά; Θα γίνει κάποιο ριμέικ ή είναι μύθoς;

Η πρόταση απλά φημολογείται, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη κουβέντα. Εάν ποτέ γίνει πράξη αυτό, το συζητάμε, αν και τεχνικά είναι δύσκολο γιατί μιλάμε και για ένα μεγάλο καστ και είναι δύσκολο να συγχρονιστούμε, λόγω συγκυριών. Πάντα όμως, μένει σαν μία πολύ ωραία συνεργασία.

  • Έχουν υπάρξει συνεργασίες που δεν θέλετε να θυμάστε;

Δεν έχω υπάρξει σε άσχημες συνεργασίες. Δύσκολες ναι και στο θέατρο και στην τηλεόραση. Κοιτάζω και προσπαθώ να κάνω τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Αν και δεν το πετυχαίνω πάντα. Αλλά και από αυτές κάτι διδάσκεσαι. Έχει τύχει να μην συμπαθιόμαστε με μία συνάδελφο και όταν ήρθε η ώρα και συνεργαστήκαμε, όλα κίνησαν πολύ ομαλά τελικά.

  • Σας έχει τύχει ποτέ να «καβαλήσετε το καλάμι»;

Eίχα την τύχη από τα 18 μου να μπω στην Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης και από νωρίς κατάλαβα ότι τέτοια πράγματα δεν έχουν θέση στην πορεία σου. Τα παραδείγματά μου ήταν αλλιώτικά. Βρέθηκα με πολύ καταξιωμένους ηθοποιούς. Και στην δική μου πορεία δεν ήρθε κάτι και πολύ ξαφνικά. Στιγμές υπήρξαν ναι, γιατί σε γνώριζε ο περιπτεράς σου στην γειτονιά, που πριν δεν σου μιλούσε. Θυμάμαι μία συμβουλή της θεατρικής μου μητέρας Κάτιας Δανδουλάκη, που πάντα με στηρίζει και μου είχε πει όταν έπαιζα στο «Έχω ένα μυστικό» με τον ρόλο του Παπαμιχαήλ: ”Αυτό πoυ γίνεται είναι μία σεζόν και η άλλη σεζόν είναι άλλη. Απόλαυσε το, χώνεψέ το, αλλά παραμένει μία σεζόν. Η δουλειά μας είναι μαραθώνιος”. Και είχε δίκιο.

  • Στην παρουσίαση εκπομπής θα βλέπατε τον εαυτό σας;

Αυτή η παράδοση έχει ξεκινήσει από τα πρώτα χρόνια της κρατικής τηλεόρασης, όπου οι ηθοποιοί βρίσκονταν σε πολλά τηλεοπτικά πεδία, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτός ο ντόρος συζήτησης. Εκατοντάδες το έχουν κάνει. Όταν έκανα το «Λούφα και Παραλλαγή» μας είχαν φωνάξει από την ΕΡΤ μαζί με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, τον Ορφέα Αυγουστίδη και την Τζένη Θεωνά να παρουσιάσουμε το Φεστιβάλ Τραγουδιού στην Θεσσαλονίκη για δυο βράδια.   Στα 25 μου, πέρασα από κάστινγκ και ήμουν το επίσημο πρόσωπο μαζί με την Κάλλι Τσιλίδου του FILMET.  Δούλεψα δυο σεζόν ως παρουσιαστής στο κανάλι. Οπότε το έχω ξαναπεράσει και ήταν σπουδαία εμπειρία. Ναι με χαρά θα το έκανα. Είχα κάνει δοκιμαστικά πολλά και θα ήθελα αν είναι κάτι που μου ταιριάζει, να το κάνω.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Θάνος Ξάνθος
Θάνος Ξάνθος
Είμαι φιλόλογος και δημοσιογράφος. Αγαπάω πολύ την εκπαίδευση, το θέατρο, γράφω, βλέπω πολλές παραστάσεις, κάνω συνεντεύξεις και ανακαλύπτω συνεχώς νέες πτυχές της Αθήνας παρέα με τους φίλους μου! Λατρεύω τα ταξίδια και την επικοινωνία με τους ανθρώπους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ