28.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Άγριες Μέλισσες – Βασίλης Μπούτσικος: Ο Θανάσης μιλά για το ρόλο του και δίνει spoiler

Ο Βασίλης Μπούτσικος, ο ηθοποιός που υποδύεται το Θανάση, το γιό του Τόλλια στις Άγριες Μέλισσες μιλά στο youfly.com για τη συμμετοχή του στην σειρά του ΑΝΤ1 και όχι μόνο.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Μέχρι να τελειώσω το σχολείο, η αλήθεια είναι πως είχα παρακολουθήσει ελάχιστες θεατρικές παραστάσεις κι αυτές άνηκαν κυρίως στο φάσμα του παιδικού θεάτρου και στις οποίες είχα βρεθεί εντελώς τυχαία λόγω της απόφασης κάποιου καθηγητή για σχολική εκδρομή. Από το σπίτι μου, δεν είχα αρκετές αναφορές σχετικά με το φαινόμενο που ονομάζουμε τέχνη. Είχα παρακολουθήσει βέβαια αρκετές ταινίες μέχρι και την ενηλικίωσή μου αλλά κι αυτό, συνέβη μέσω ερεθισμάτων από παρέες που άρχισα να δημιουργώ.

Τελειώνοντας το λύκειο, πέρασα στο τμήμα φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έπειτα από κάποιες εξεταστικές, αμέτρητες χαμένες παρακολουθήσεις στο αμφιθέατρο και παλεύοντας με το σύνδρομο του καλού φοιτητή, που όμως δεν έμοιαζε να οδηγεί σε κάποια εσωτερική ηρεμία, πέρασα από καθαρή περιέργεια την ξύλινη μωβ πόρτα της ερασιτεχνικής ομάδας θεάτρου του Πανεπιστημίου κι αφότου βούτηξα εκεί μέσα, νομίζω πως δεν ξαναβγήκα. Πήγαινα στη σχολή μονάχα στα εργαστήρια τα οποία ήταν τα μόνα που απολάμβανα – και μεταξύ μας, είχαν και όριο απουσιών – κι έπειτα ξημεροβραδιαζόμουν στο θεατράκι μας.

Ήμουν, ήμασταν, πολύ τυχεροί που μπήκαμε σε αυτή την ομάδα. Κάναμε τα πάντα: φώτα, κοστούμια, θεατρικά παιχνίδια, παραστάσεις, πάρτι, φεστιβάλ με ομάδες από όλη την Ελλάδα. Η ομάδα ήταν αυτοδιαχειριζόμενη κι όπως καταλαβαίνετε, είχαμε εμείς τα κλειδιά του χώρου. Όλη η συνθήκη έμοιαζε με ένα μεγάλο κοινόβιο. Άνθρωποι από διαφορετικές πόλεις και σχολές, μάς ένωσε η ίδια περιέργεια και λαχτάρα να γνωρίσουμε αυτό που κάποιοι άλλοι πριν από εμάς ονόμασαν «Θέατρο» κι εμείς δεν είχαμε ιδέα τι ακριβώς ήταν μα έμοιαζε πως μπορεί να μας χωρέσει μέσα ολόκληρους, εμάς και τα όνειρά μας.

Ταυτόχρονα, αυτή η κρυφή συνενοχή ότι ήρθαμε σε αυτή την πόλη για να γίνουμε γιατροί ή επιστήμονες  ενώ εμείς κλεινόμαστε σε έναν χώρο και κάνουμε ασκήσεις εμπιστοσύνης με κλειστά μάτια, είναι ότι πιο συγκινητικό θυμάμαι από εκείνη την εποχή.

Άγριες Μέλισσες – Βασίλης Μπούτσικος: Ο Θανάσης μιλά για το ρόλο του και δίνει σπόιλερ για τη σειρά

Η απόφασή να δώσω τελικά εξετάσεις στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ήρθε ως συνέχεια αυτού του ταξιδιού και όχι ακριβώς ως συνειδητή απόφαση του να γίνω επαγγελματίας ηθοποιός. Έμοιαζε περισσότερο με μια πράξη η οποία βασιζόταν κυρίως στο ερώτημα του πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή μου αν αποφάσιζα να σπουδάσω κάτι που μου δίνει χαρά και γεννά μέσα μου συνεχώς καινούρια ερωτήματα στα οποία θέλω να βρω απάντηση.

“Αρχικά ο φόβος μου ήταν μεγάλος λόγω της έκθεσης και τους ρυθμούς ενός τηλεοπτικού γυρίσματος”

Oι «Άγριες Μέλισσες» είναι η πρώτη σου τηλεοπτική δουλειά;

Ναι. Η αλήθεια είναι πως πριν μου γίνει η συγκεκριμένη πρόταση, είχα μια επιφύλαξη ως προς τη συμμετοχή μου σε μια τηλεοπτική παραγωγή μιας και τα τελευταία χρόνια, είχα απομακρυνθεί αρκετά ως θεατής από την ελληνική τηλεόραση. Όσα είχε τύχει να παρακολουθήσω, έμοιαζαν να μη με αφορούν και τόσο ως προς το θέμα ή τον τρόπο επιτέλεσής τους.

Οι “Άγριες Μέλισσες”, θεωρώ πως αποτέλεσαν μία από τις εξαιρέσεις. Ηθοποιοί, σκηνοθεσία, φωτογραφία, αποτελούσαν κομμάτια μιας παραγωγής που δεν έμοιαζε καθόλου αυτονόητη για τα ελληνικά δεδομένα. Ταυτόχρονα, έφεραν στο προσκήνιο θεματικές που λίγοι θα πίστευαν πως μπορούν να σταθούν σε μια σειρά εποχής, πόσο μάλλον σε μια καθημερινή σειρά.

Άγριες Μέλισσες – Βασίλης Μπούτσικος: Ο Θανάσης μιλά για το ρόλο του και δίνει σπόιλερ για τη σειρά

Αν κάποιος μου έλεγε πως η πρώτη μου δουλειά στην ελληνική τηλεόραση -πόσο μάλιστα σε μια καθημερινή σειρά- θα είχε ως άξονα την περίοδο της χούντας και οι διάλογοι των επεισοδίων θα είχαν πολιτικές προεκτάσεις, ίσως και να γελούσα μα να που και τα πιο απίστευτα, συμβαίνουν.

Αν και αρχικά ο φόβος μου ήταν μεγάλος λόγω της έκθεσης και τους ρυθμούς ενός τηλεοπτικού γυρίσματος, νομίζω πως ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να βουτήξω σε μια τέτοια συνθήκη.

“Προσπαθώ να παρακολουθώ τις σκηνές στις οποίες συμμετέχω με μια μεγαλύτερη απόσταση”

Πώς αντέδρασες την πρώτη φορά που είδες τον εαυτό σου στην τηλεόραση;

Την πρώτη περίοδο γυρισμάτων αλλά και προβολής των επεισοδίων της σειράς, ερχόμουν αντιμέτωπος με μια αίσθηση ανικανοποίητου σε σχέση με αυτό που πίστευα ότι μπορώ να προσφέρω σε μια σκηνή και αυτό που τελικά παρακολουθούσα. Με τον καιρό κατάλαβα πως ακόμα κι αν έχω δημιουργήσει το – κατ΄ εμέ – ιδεατό αποτέλεσμα μέσα στο κεφάλι μου, αν δε συμβεί στο σετ, απλώς δεν συνέβη. Άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως το σημαντικότερο εργαλείο που έχω για να ανταποκριθώ στις γρήγορες συνθήκες των γυρισμάτων -πέρα από την προσωπική δουλειά πριν από αυτά-, είναι το “εδώ και τώρα” της στιγμής αλλά και η σχέση με τους ηθοποιούς που γυρίζουμε τη σκηνή μαζί.

Πλέον, προσπαθώ να παρακολουθώ τις σκηνές στις οποίες συμμετέχω με μια μεγαλύτερη απόσταση ώστε να παρατηρήσω περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες με στόχο να προσπαθώ να ανταποκρίνομαι καλύτερα σε επόμενα γυρίσματα.

Άγριες Μέλισσες – Βασίλης Μπούτσικος: Ο Θανάσης μιλά για το ρόλο του και δίνει σπόιλερ για τη σειρά

Πώς έγινε η τηλεοπτική πρόταση;

Το προηγούμενο καλοκαίρι, είχα μια κλήση από τη Μιράντα Ρωσταντή, την casting director της σειράς. Με κάλεσε και μού ζήτησε να συναντηθούμε ώστε να κάνω ένα δοκιμαστικό. Η αλήθεια είναι πως τις πρώτες μέρες, περίμενα να χτυπήσει το τηλέφωνό μου και να πάρω μια απάντηση – ελπίζοντας φυσικά να είναι θετική. Ο καιρός περνούσε και άρχισα να αποδέχομαι πως μάλλον κάτι δεν «κούμπωσε», δεν ήμουν αυτό που ψάχνουν.

Περίπου έναν μήνα μετά τη συνάντησή μας κι ενώ εγώ ήμουν σε καλοκαιρινή περιοδεία με την παράσταση “Ιππείς” του Εθνικού Θεάτρου, χτύπησε το κινητό μου και η κ. Ρωσταντή με ενημέρωσε ότι θέλουν να συμμετέχω στη σειρά αλλά για έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν για τον οποίο αρχικά με είχαν καλέσει. Ο ρόλος που με ήθελαν τελικά ήταν αυτός του Θανάση κι αφότου διάβασα τις πρώτες σκηνές, είπα με μεγάλη χαρά πως θέλω να είμαι κομμάτι αυτού του σύμπαντος που λέγεται “Άγριες Μέλισσες”.

Πώς είναι να αναλαμβάνεις για πρώτη φορά έναν ρόλο στη μικρή οθόνη;

Αν και όπως ήδη ανέφερα, η διαδικασία είναι αρκετά πιο απαιτητική όσον αφορά τους ρυθμούς γυρισμάτων αλλά και τον προσωπικό χρόνο προετοιμασίας πριν από αυτά, στην πραγματικότητα, δεν προέκυψε κάποια ουσιαστική διαφορά ως προς τον τρόπο που προσπάθησα να αντιληφθώ το πρόσωπο που υποδύομαι αλλά και την ίδια ιστορία. Φυσικά η τηλεόραση έχει αρκετές τεχνικές διαφορές ως προς τον τρόπο επιτέλεσης συγκριτικά με τον κινηματογράφο ή το θέατρο -τις οποίες κι εγώ τώρα αρχίζω σιγά-σιγά να ανακαλύπτω- αλλά στην ουσία του, το ίδιο το μέσο είναι απλώς μια αφορμή. Μια αφορμή για συναντήσεις με ανθρώπους που θέλουν να αφηγηθούν μια κοινή ιστορία.

Άγριες Μέλισσες – Βασίλης Μπούτσικος: Ο Θανάσης μιλά για το ρόλο του και δίνει σπόιλερ για τη σειρά

Στις Άγριες μέλισσες υποδύεσαι το Θανάση. Ένα χαρακτήρα που έχει βάλει σε μεγάλες περιπέτειες την οικογένεια του. Ο ήρωας που υποδύεσαι μετά την ομολογία του για το Μελέτη και τον Ακύλα θα βρεθεί στη συνέχεια απέναντι από τους Άβαντες;

Ο Θανάσης, βρέθηκε εντελώς ξαφνικά στη δίνη κάποιων γεγονότων που τον έφεραν μπροστά στο πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων που έβλεπε μέχρι πρότινος ως αυθεντίες. Φτάνοντας λοιπόν στο σημείο να παραδεχτεί την έλλειψη συμμετοχής του στους φόνους που διέπραξαν άλλοι και τους οποίους φόρτωσαν σε εκείνον, πιστεύω πως σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με την επιλογή του αυτή αλλά και με τους ίδιους τους Άβαντες. Το βάρος αυτό θα τον οδηγήσει στην πραγματική του ενηλικίωση, το να πάρει δηλαδή την ευθύνη των πράξεών του.

“Η ομολογία του Θανάση στις Άγριες Μέλισσες θα αποτελέσει σίγουρα ένα σημαντικό καταλύτη στην εξέλιξη της συγκεκριμένης ιστορίας”

Από πλευράς εξελίξεων τι άλλο να περιμένουμε από το ρόλο σου;

Οφείλω να ομολογήσω ότι και για εμένα τον ίδιο αποτελούν έκπληξη οι εξελίξεις, κάθε φορά που διαβάζω τα επεισόδια που φτάνουν στα χέρια μου. Στα προσεχώς, πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε τη δίκη όσων κατηγορούνται για τη δολοφονία των πέντε και η ομολογία του Θανάση θα αποτελέσει σίγουρα ένα σημαντικό καταλύτη στην εξέλιξη της συγκεκριμένης ιστορίας.

Αν έγραφες εσύ το σενάριο της σειράς πως φαντάζεσαι το τέλος του ήρωα που υποδύεσαι;

Θα αφήσω την ερώτηση αυτή να τριγυρνάει μέσα μου και θα περιμένω καρτερικά την απάντηση να έρθει μέσω της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη (οι σεναριογράφοι της σειράς) τους οποίους και εμπιστεύομαι απόλυτα και που είμαι σίγουρος πως θα οδηγήσουν τον ήρωα σε ένα ιδανικό τέλος ή μια νέα αρχή.

“Είναι τρομερό να σε συναντούν άνθρωποι στο δρόμο οι οποίοι σου μιλούν σαν να είσαι όντως το πρόσωπο που υποδύεσαι”

Με ποιο συμπρωταγωνιστή σου στις Άγριες Μέλισσες ταιριάζεις περισσότερο;

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την πρώτη μέρα που βρέθηκα στα γυρίσματα της σειράς και μπορώ να πω πλέον με σιγουριά -όσο κλισέ κι αν ακούγεται- πως όλοι οι ηθοποιοί με τους οποίους μέχρι στιγμής έχω συνεργαστεί, με έχουν δεχτεί με ανοιχτές αγκάλες. Εκτός αυτού, είναι πολύ μεγάλο μάθημα για εμένα το να έρχομαι σε επαφή με τόσους ανθρώπους οι οποίοι έρχονται από εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις αλλά που όλοι μαζί δημιουργούν ένα ενιαίο σύνολο. Αυτό από μόνο του, είναι σπουδαίο.

Άγριες Μέλισσες – Βασίλης Μπούτσικος: Ο Θανάσης μιλά για το ρόλο του και δίνει σπόιλερ για τη σειρά

Πόσο έχουν αλλάξει τη καθημερινότητα σου οι Άγριες Μέλισσες; Σε αναγνωρίζουν στον δρόμο;

Είναι τρομερό να σε συναντούν άνθρωποι στο δρόμο οι οποίοι σου μιλούν σαν να είσαι όντως το πρόσωπο που υποδύεσαι και όχι ένας επαγγελματίας ηθοποιός. Αυτό με κάνει να συνειδητοποιώ τη δύναμη του τηλεοπτικού μέσου, το πόσο σημαντική είναι η επιλογή των προγραμμάτων που παρακολουθούμε στις οθόνες μας και τι επιλέγει το εκάστοτε τηλεοπτικό κανάλι να προβάλλει καθώς και τι είδους παραγωγές επιθυμεί να παράξει.

Από την άλλη, δε μπορώ να κρύψω την ομορφιά που υπάρχει στο να αντιλαμβάνεσαι πως κυριολεκτικά μπαίνεις στα σπίτια κάποιων ανθρώπων κάθε βράδυ και όταν σε συναντάνε μοιάζει σαν να έχετε με έναν τρόπο συναντηθεί ξανά. Ορισμένες φορές, είναι πραγματικά αφοπλιστικό. Ταυτόχρονα, η επιθυμία κάποιου να μοιραστεί μαζί μου τις σκέψεις του για τη σειρά, μοιάζει να μου φανερώνει εμπράκτως την ανάγκη που έχει εδώ και αιώνες ο άνθρωπος να ακούει ιστορίες. Σε έναν κόσμο ο οποίος είναι γεμάτος ρωγμές, η τέχνη μοιάζει σαν το φως -ή το σκοτάδι- που χρειαζόμαστε να εισχωρήσει ανάμεσά τους.

Ήταν ο Βασίλης Μπουτσίκος, ο τηλεοπτικός Θανάσης, της δραματικής σειράς του ΑΝΤ1, Άγριες Μέλισσες, στο youfly.com. Απολαύστε τον!

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ο Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
54,482ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,400ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,720ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ