22.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Άγριες Μέλισσες: Ο αρχηγός του χωριού μας μιλά για όλα & δίνει Spoiler

Ο ενωμοτάρχης Βασίλης Προύσαλης κατά κόσμον Γιώργος Σουξές μιλάει για τις «Άγριες Μέλισσες» αποκλειστικά σε μια συνέντευξη στο youfly.com και δίνει spoiler «φωτιά» για το ρόλο του. Αναφέρεται στη μεγάλη αγάπη που του δείχνει ο κόσμος στο δρόμο και ψηφίζει υπέρ της συνέχισης της σειράς για τρίτη σεζόν.

Πως βιώνετε αυτή την περίοδο της καραντίνας;

Aυτή η δεύτερη φορά της καραντίνας μου είναι πιο δύσκολη. Ασχέτως που πηγαίνουμε στη δουλειά μας, δεν μπορούμε να βγούμε να κάνουμε μια βόλτα. Ενώ την πρώτη φορά ήταν καλύτερα τα πράγματα. Ήταν κάτι σαν διακοπές. Αλλά τώρα με ενοχλεί λίγο αυτή η κατάσταση.

Γενικά είστε αισιόδοξος άνθρωπος;

Νομίζω ότι είμαι ρεαλιστής. Δεν το βλέπω αισιόδοξα το πράγμα όπως εξελίσσεται. Το βλέπω δύσκολο. Εγώ ήξερα ότι θα έρθουμε σε αυτή την κατάσταση εδώ και πολύ καιρό. Πολλοί συνάδελφοι μου ήταν αισιόδοξοι ότι θα ανοίξουνε τα θέατρα, θα δουλέψουμε. Εγώ έβλεπα όσα γίνονταν στο εξωτερικό και το είχα σίγουρο ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν και για τη χώρα μας όπως κι έγινε. Οι ηθοποιοί και γενικότερα οι καλλιτέχνες ταλαιπωρούνται όπως και άλλες ειδικότητες και επαγγέλματα. Αλλά ιδίως οι καλλιτέχνες ταλαιπωρούνται πάρα πολύ αυτή την περίοδο.

Άγριες Μέλισσες και ο ενωμοτάρχης δίνει σπόιλερ για Βόσκαρη - Ρίζω

Γιώργος Σουξές Συνέντευξη: «Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που συμμετέχει στις Άγριες Μέλισσες»

Πώς είναι η εμπειρία της μέχρι τώρα συμμετοχής σας στις Άγριες Μέλισσες;

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που συμμετέχω στις «Άγριες Μέλισσες». Αλλά και οι άλλοι συνάδελφοι μου νιώθουν το ίδιο καθώς η συγκεκριμένη σειρά μας δίνει πολύ μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Και το πιο σπουδαίο είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ ποιοτικό σίριαλ με τεράστια αποδοχή από το κοινό κάτι το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα όπως και όλους τους συναδέλφους μου στις «Μέλισσες».

Που οφείλεται κατά τη γνώμη σας η τόσο μεγάλη επιτυχία της σειράς;

Πέρα από το γεγονός ότι  υπάρχει ένα πολύ καλό σενάριο και συμμετέχουν καλοί ηθοποιοί εγώ εστιάζω την επιτυχία και σε κάτι ακόμη. Όλοι οι Έλληνες έχουν ένα χωριό. Είτε μεγαλύτερης ηλικίας είτε μικρότερης όποτε βρίσκουν ευκαιρία μέσα στο χρόνο επισκέπτονται το χωριό τους και βλέπουνε εικόνες του τόπου τους. Αυτές λοιπόν τις εικόνες με το καφενείο και διάφορα άλλα τα βλέπουνε στο Διαφάνι το οποίο έρχεται να τους θυμίσει πολλά πράγματα από το χωριό τους.

Γιώργος  Σουξές Συνέντευξη: «Υπάρχουν σκηνές που έκλαψα πραγματικά στις Άγριες Μέλισσες»

Ερμηνεύετε έναν χαρακτήρα – τον ενωμοτάρχη Βασίλη Προύσαλη – ιδιαίτερα συμπαθή στο τηλεοπτικό κοινό. Τι είναι αυτό που σας ιντριγκάρει σ’ αυτό τον ρόλο;

Εμένα δεν μου άρεσαν ποτέ οι ρόλοι των γιατρών, των δικηγόρων, των αστυνομικών γιατί θεωρώ ότι είναι απολύτως διεκπαιρεωτικοί. Στο συγκεκριμένο όμως σίριαλ ο χαρακτήρας που υποδύομαι έχει γεννηθεί εκεί τους γνωρίζει όλους είναι μέρος του χωριού. Και ασκεί ένα ρόλο στο κομμάτι της εξουσίας.

Αυτό που με ιντριγκάριζε πολύ είναι ότι δεν θα μπορούσε να είναι κακός απέναντι τους. Απλώς το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι να είναι δίκαιος.

Σε συνεργασία με τους σκηνοθέτες καταφέραμε πιστεύω να βγάλουμε έναν ήρωα ο οποίος είναι και καλός και δίκαιος και προσπαθεί να βοηθήσει τους πάντες. Και το κυριότερο είναι ότι η συγκεκριμένη φιγούρα όπως μου έχουνε πει πολλοί παραπέμπει στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Τι σχέση μπορεί να έχετε εσείς με τον Βασίλη Προύσαλη;

Είμαι υπομονετικός σαν άνθρωπος, πιστεύω πολύ στο δίκαιο όπως και ο ήρωας που υποδύομαι. Δεν αγανακτώ εύκολα αλλά άμα αγανακτήσω καλύτερα να μην είναι μπροστά κανένας.

Άγριες Μέλισσες: Ο Γιώργος Σουξές στο Διαφάνι - συνέντευξη

Σας έκανε να κλάψετε ο ήρωας που υποδύεστε σε κάποιο γύρισμα;

Ναι υπάρχουν δυο τρεις σκηνές που έκλαψα. Η μία ήταν όταν τραγούδησε η Δρόσω  ένα τραγούδι μέσα στο καφενείο. Δεν ξέρω αν το είδατε πως οι άλλοι οι ηθοποιοί την παρακολουθούσανε τι ωραία που τραγουδούσε ενώ εμένα με πήραν τα κλάματα. Εκεί θυμόμουν μια παλιά μου αγαπημένη. Με πήραν τα κλάματα και δεν μπορούσα να τα συγκρατήσω.

Επίσης στη σκηνή που είχα με τη μητέρα μου που ήθελε να πάει στο γλέντι να διασκεδάσει. Εκεί πραγματικά όταν μου γύρισε την πλάτη η συνάδελφος μου η κ. Αλεξανδράκη και πήγε με το μπαστουνάκι να περπατήσει είδα ξαφνικά μέσα μου τη δικιά μου τη μητέρα και αποφάσισα ότι έπρεπε να της μιλήσω στη σκηνή όπως μιλούσα στη δική μου τη μητέρα όχι όπως με οδηγούσε το σενάριο. Κι έτσι έγινε τελικά.

Γιώργος Σουξές: «Για μένα οι φίλοι είναι κάτι ιερό μέσα στη ζωή μου»

Ως Βασίλης Προύσαλης μας συγκινήσατε σε πρόσφατο επεισόδιο με τη στάση σας απέναντι στο Νέστορα…

Eγώ προσωπικά ως Γιώργος έχω μια ευαισθησία σε ότι αφορά το κομμάτι φιλία. Για μένα οι φίλοι είναι κάτι ιερό μέσα στη ζωή μου. Αν λοιπόν κάποιος φίλος με προδώσει το φέρνω βαρέως.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και με το Νέστορα ο οποίος ενώ του είπα μη μπλέξεις σε παρακαλώ δεν είναι σωστό αυτός το έκανε και ήτανε σα να με πρόδωσε στη πραγματικότητα και να με έβαλε σε προβλήματα όπως και τον ίδιο του τον εαυτό. Εγώ όταν είδα αυτή τη σκηνή λίγο πανικοβλήθηκα γιατί δεν είχα ανέβει ποτέ σε τόσο μεγάλες εντάσεις στα γυρίσματα.

Στο τέλος του κειμένου υπήρχε αυτή τη φράση σκάσε, σκάσε. Εμένα μου φάνηκε τραβηγμένη και είπα να το αλλάξω. Και μετά σκέφτηκα μα για να το γράψανε οι σεναριογράφοι κάτι είχαν στο νου τους που εγώ έπρεπε να το αποκωδικοποιήσω. Και ξεκίνησα να στήνω το κομμάτι της σκηνής απ’ αυτό το σκάσε. Και βγήκε με αυτή την ένταση όλο το κομμάτι.

Να σκεφτείτε ότι όταν τελείωσα τη σκηνή τη ξέχασα γιατί είχα πανικοβληθεί. Και ήρθε ο σκηνοθέτης ο Λευτέρης Χαρίτος πριν μερικές μέρες και μου είπε εκείνη η σκηνή που έκανες ήταν πάρα πολύ ωραία. Όταν στη συνέχεια είδα τη σκηνή στη τηλεόραση μου άρεσε η αλήθεια είναι το αποτέλεσμα.

Ο Γιώργος Σουξές σε μια συνέντευξη για τις Άγριες Μέλισσες:

Αυτή η σκηνή είναι από τις καλύτερες σας στη τηλεόραση;

Δεν θεωρώ ότι είναι η καλύτερη στιγμή μου αυτή η σκηνή στη τηλεόραση γιατί έχω παίξει σε πάνω από πενήντα σίριαλ κι όλα τα αγαπώ εξίσου. Βέβαια τώρα έχω πολύ περισσότερη εμπειρία. Ξέρω καλύτερα την τέχνη. Ξέρετε ο ηθοποιός κρίνεται από τη διάρκεια του πάνω στο σανίδι. Θεωρώ ότι έχω κάνει κι άλλα ωραία πράγματα. Απλώς τώρα μ’ αυτό που γίνεται στις Άγριες Μέλισσες είναι πολύ μεγαλύτερη η αναγνωρισιμότητα. Εγώ πάντως σε κάθε ρόλο προσπαθώ να δίνω ότι καλύτερο μπορώ.

Άγριες Μέλισσες: Σκηνή από το γραφείο - Ο Γιώργος Σουξές σε συνέντευξη

Γιώργος Σουξές Άγριες Μέλισσες: Στις Άγριες Μέλισσες, ο Βόσκαρης λυγίζει και με ξαναπαίρνει στην υπηρεσία»

Είδαμε το Βασίλη Προύσαλη  να παραιτείτε αρχικά από τα καθήκοντα του να σκίζει από τη στολή τα γαλόνια του ενωμοτάρχη και στη συνέχεια να επανέρχεται μετανιωμένος ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία…

Στη πραγματικότητα η μητέρα μου στη σειρά με προέτρεψε να προβώ σε αυτή τη κίνηση με την έννοια  να είμαι μέσα στο παιχνίδι και να μην αφήσω το Βόσκαρη να κινηθεί ανεξέλεγκτα. Αν είσαι απέξω δεν θα μπορέσεις να βοηθήσεις σε τίποτα μου λέει.

Ο Βόσκαρης όπως βλέπουμε δεν ανακαλεί την παραίτηση σας. Ποια θα είναι στη συνέχεια η αντίδραση του Βασίλη Προύσαλη;

Ο Προύσαλης θα επιμείνει αλλά βρίσκεται σε δεινή θέση. Ο Βόσκαρης για να γλιτώσει από την παρουσία του Προύσαλη θα δείτε να επικαλείται τη μαρτυρία του Άγγελου που ήταν μπροστά όταν έσκιζα τα γαλόνια μου. Αλλά ο Άγγελος θα πάρει το μέρος μου και θα πει ότι δεν είδε τίποτα.

Επίσης όλοι οι κάτοικοι του χωριού είναι με το μέρος του Προύσαλη και το δείχνουν αυτό στο Βόσκαρη ο οποίος πάει να πιεί καφέ στο καφενείο και δεν τον αφήνει κανένας να κάτσει σε τραπέζι.

Κατά συνέπεια βλέπει ότι δεν το παίρνει να συνεχίσει την ίδια στάση και αποφασίζει να αλλάξει πρόσωπο. Έτσι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς  γυρίζει και λέει στους κατοίκους του χωριού πως επειδή τον αγαπάτε το Βασίλη θα τον πάρω πίσω επειδή είμαι καλός άνθρωπος. Κι έτσι επιστρέφω και πάλι στην υπηρεσία μου.

Η τηλεοπτική σας μητέρα η Δέσπω τι σας συμβουλεύει;

Η μητέρα μου συνέχεια μου λέει ότι πρέπει να επιμείνω να γυρίσω πίσω. Γενικά σε όλη την ιστορία η μητέρα μου είναι αυτή που μου δίνει την τελική ώθηση με τον τρόπο της επειδή ξέρει να με χειριστεί.

Το τελευταίο διάστημα έρχεστε ολοένα και πιο κοντά στη σειρά με τη Ρίζω. Αυτή η αμοιβαία συμπάθεια που βλέπουμε να υπάρχει μεταξύ σας θα καταλήξει σε γάμο;

Αυτό δεν το γνωρίζω ακόμα. Η Ρίζω μπορεί να το έχει σκεφτεί το θέμα αυτό. Η μητέρα μου επίσης σίγουρα το έχει σκεφτεί και το’ χει αποφασίσει και προσπαθεί να μας φέρει κοντά. Ο Προύσαλης ωστόσο είναι λίγο μπουνταλάς. Τώρα στη συνέχεια θα δείτε ότι θα δοθεί ένα φιλί τυχαίο εκεί στους ασπασμούς της Πρωτοχρονιάς που ανταλλάσουμε χειραψίες και χρόνια πολλά. Η Ρίζω αντί να  φιλήσει στο μάγουλο το Βασίλη θα τον φιλήσει στα χείλη και αυτός θα σοκαριστεί.

«Η αγάπη που δείχνει ο κόσμος προς το πρόσωπο μου είναι συγκινητική»

Αλήθεια τι σας λέει ο κόσμος στο δρόμο;

Πραγματικά η αγάπη που δείχνει ο κόσμος προς το πρόσωπο μου είναι συγκινητική. Μου λένε χαρακτηριστικά: «είσαι ο ενωμοτάρχης της καρδιάς μας». «Σε αγαπάμε σπάταλα». «Θα διαδηλώσουμε με αίτημα μη διώξετε το Βασιλάκη από το Διαφάνι». Και άλλα τέτοια πολλά. Μια αγρότισσα το καλοκαίρι με βρήκε στο δρόμο και μου είπε χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μιλάτε για μας». Άλλοι πάλι για να μας ευχαριστήσουν μας στέλνουν φρούτα, τσίπουρα, δεχόμαστε προσκλήσεις για φαγητό.

Έχετε να μας διηγηθείτε κάποιο ευτράπελο που να συνέβη και να σας προξένησε εντύπωση;

Έχω ένα φίλο ο οποίος δουλεύει στα απορριμματοφόρα του δήμου Πειραιά. Πήγα που λέτε ένα πρωινό να τον επισκεφτώ και είδα κάτι παλικάρια όλοι τους μηχανικοί να συζητάνε για τις Άγριες Μέλισσες. Τι θα κάνει η Λενιώ, τι θα κάνω εγώ. Μια τέτοια συζήτηση που με άφησε στη κυριολεξία άναυδο.

Ποιες είναι οι δυσκολίες μιας καθημερινής σειράς;

Η μεγαλύτερη δυσκολία έχει να κάνει με το χρόνο που είναι αμείλικτος. Πολλές φορές πρέπει να κάνουμε μια σκηνή μια κι έξω γιατί δεν μας παίρνει ο χρόνος για να παραδοθούν τα επεισόδια. Μετά από κάθε γύρισμα επιστρέφουμε σπίτι μας κι αντί να ξεκουραστούμε διαβάζουμε τα κείμενα της επόμενης ημέρας ώστε να είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Ακόμη και λίγο πριν το γύρισμα κάνουμε πρόβα μόνοι μας για να μη γίνει κάποιο λάθος και χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Άγριες Μέλισσες και Ο Ενωμοτάρχης δίνει σπόιλερ για Βόσκαρη και Ρίζω

Γιώργος Σουξές συνέντευξη«Νομίζω ότι το πιο έξυπνο θα ήταν να συνεχιστεί η σειρά Άγριες Μέλισσες και για τρίτη σεζόν»

Θα επηρεάσει ο ήρωας σας με κάποιον τρόπο την κεντρική ιστορία στη συνέχεια;

Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να αποκαλύψουμε το πραγματικό πρόσωπο του Βόσκαρη και να τον διώξουμε από το Διαφάνι.

Έχετε αναπτύξει φιλίες μέσα από τη σειρά;

Είμαστε όλοι πολύ αγαπημένοι. Εγώ έχω περισσότερη επαφή με το Γιώργο Ηλιόπουλο με τον οποίο μένουμε στην ίδια περιοχή στην Πετρούπολη και πηγαινοερχόμαστε στα γυρίσματα με το αυτοκίνητο μου. Επίσης είμαι κοντά και με τον Αλέξανδρο Καλπακίδη όπως επίσης και με τον Κωστή Σαββιδάκη. Αλλά και με την κ. Δανδουλάκη έχει αναπτυχθεί μια καλή σχέση και μόλις πρόσφατα με συνεχάρη για την πρόσφατη σκηνή με το Νέστορα στο καφενείο λέγοντας μου ότι ήταν μια εξαιρετική σκηνή. Και την ευχαριστώ για τα καλά της λόγια.

Θα θέλατε οι «Άγριες Μέλισσες» να συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά ή θεωρείται μια τέτοια απόφαση παρακινδυνευμένη;

Εγώ δεν θεωρώ παρακινδυνευμένη μια τέτοια απόφαση για τον εξής λόγο. Οι σεναριογράφοι έχουνε αποδείξει ότι διαθέτουν φαντασία και αποτελεσματικές συγγραφικές ικανότητες. Οι ηθοποιοί παλιοί και νέοι είναι καλοί οπότε νομίζω δεν θα υπάρχει πρόβλημα και για μια τρίτη σεζόν. Αν το δούμε και λογικά με τις θεαματικότητες που σημειώνει η σειρά αλλά και με το γεγονός ότι έχει στηθεί ένα χωριό και δεν απαιτούνται επιπλέον έξοδα εκτός από τις αμοιβές ηθοποιών και τεχνικών νομίζω ότι το πιο έξυπνο θα ήταν να συνεχιστεί η σειρά. Τις τελευταίες μέρες μαθαίνουμε ότι το σκέφτονται πλέον πολύ σοβαρά η σειρά να συνεχιστεί και για τρίτη σεζόν. Απλώς η οριστική απόφαση θα παρθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Γιώργος Σουξές: «Θα ήθελα να παίξω τον Οιδίποδα επί Κολωνώ»

Όταν ανοίξουν και πάλι τα θέατρα που θα σας δούμε;

Αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι οξύμωρο. Έχω πρόταση για το καλοκαίρι του 2022. Δηλαδή από δουλειά που ήταν να γίνει για το καλοκαίρι που μας πέρασε και θα παίζαμε και τώρα. Νομίζω ότι κάπου θα είμαι. Απλώς θα ήθελα να είναι κάτι που να μου αρέσει πολύ. Από την άλλη πάλι έχω κολλήσει στον Οιδίποδα επί Κολωνώ. Το συγκεκριμένο έργο μου αρέσει πολύ και το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω. Είναι ένα έργο που θα’ θελα να το κάνω και να το σκηνοθετήσω με το δικό μου τρόπο.

Τι θα θέλατε από το 2021;

Θεωρώ ότι είμαι από τους τυχερούς. Μου τα έφερε έτσι ή ζωή που έχω το σπίτι μου, δεν χρωστάω σε κανένα. Έχω μια δουλειά, υγεία έχω, ο γιός μου είναι καλά. Ίσως το μόνο το οποίο μου λείπει είναι μια σύντροφος όπως θα την ήθελα εγώ. Και φυσικά να παίξω τον Οιδίποδα επί Κολωνώ.

Ο Γιώργος Σουξές, από τις Άγριες Μέλισσες, σε μια συνέντευξη στο Youfly.com.

Δείτε επίσης:

Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά με ενεργό σύνδεσμο (link) του Youfly.com.

Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ