15.7 C
Athens
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Άγριες Μέλισσες: H μεγάλη εξομολόγηση της Σοφούλας – Συνέντευξη

Πρωτοσυστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1, «Daddy Cool». Όμως ο ρόλος της Σοφούλας στις «Άγριες Μέλισσες» έμελλε να της αλλάξει τη ζωή. Πλέον όλοι την χαιρετούν, την αναγνωρίζουν και την αγαπούν. Η Βίκυ Διαμαντοπούλου, που ξεχωρίζει για το ταλέντο και την ευγένειά της, μιλά, μέσα από μια αποκλειστική συνέντευξη στο Youfly.com για όλο αυτό που βιώνει ως Σοφούλα, στην επιτυχημένη σειρά «Άγριες Μέλισσες».

Η Βίκυ Διαμαντοπούλου σε φωτογραφία για συνέντευξη ως Σοφούλα στις Άγριες Μέλισσες

Τα πρώτα βήματα της «Σοφούλας»

– Πως μπήκε η Σοφούλα στη ζωή σας;

Η Σοφούλα ήρθε μετά από 3 casting που έκανα το καλοκαίρι που μας πέρασε.

– Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα;

Μόλις είχα τελειώσει την δραματική σχολή και είχα τεράστια ανάγκη να βγω στην αγορά εργασίας. Το γεγονός ότι είχα την ευκαιρία να εκτονώσω κάπου αυτή μου την ανάγκη, μου προσέφερε μεγάλη χαρά, ευγνωμοσύνη και ανακούφιση.

– Πως νιώθετε που παίζετε δίπλα σε γνωστούς ηθοποιούς;

Είναι άνθρωποι που αγαπάνε την δουλειά τους και την κάνουν με σεβασμό, είτε είναι γνωστοί, είτε όχι.. Αυτό είναι το σημαντικότερο για εμένα. Είναι μεγάλο μάθημα και εξίσου μεγάλο δώρο να συνεργάζομαι μαζί τους. Εκτός από σωστούς επαγγελματίες και καλλιτέχνες γνώρισα και όμορφους ανθρώπους, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.Σκηνή από τις Άγριες Μέλισσες στο σπίτι του Μπισμπίκη

– Οι Άγριες Μέλισσες είναι η δεύτερη, αν δεν κάνω λάθος, τηλεοπτική σας δουλειά μετά το Daddy Cool. Πώς βιώνετε πλέον αυτή την εμπειρία και την αγάπη του κόσμου;

Η επαφή με τον κόσμο την περίοδο που διανύουμε είναι κάτι που λείπει σε όλους μας. Ωστόσο, τις λίγες φορές που θα συναντήσω κάποιον μου δίνει χαρά. Μέσα από το επάγγελμα μας, προσπαθούμε να πούμε μια ιστορία, να θέσουμε ίσως και κάποια ερωτήματα ή προβληματισμούς. Το να βλέπω την ιστορία αυτή να περνάει στα σπίτια των ανθρώπων και να τους κρατάει συντροφιά, είναι ευτυχία.

Η Βίκυ Διαμαντοπούλου για τον χαρακτήρα της Σοφούλας

– Τι σας φόβισε περισσότερο στη συγκριμένη σειρά;

Σε κάθε δουλειά ο στόχος είναι ο ίδιος. Να μεταφέρω την ιστορία του χαρακτήρα μου. Αυτό προϋποθέτει έρευνα, δουλειά και καλή συνεργασία. Δεν θα το ονόμαζα φόβο αλλά περισσότερο ανάγκη που μπορεί να εμπεριέχει κάποιες φορές άγχος.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αγκαλιά με την γυναίκα του στις Άγριες Μέλισσες

– Τι είδους χαρακτήρας είναι η Σοφούλα;

Είναι ένα νέο κορίτσι που γνωρίζει τον κόσμο και τον εαυτό της. Σε αυτή την διαδικασία έχει ανάγκη να ανακαλύψει τις ανθρώπινες σχέσεις, να πάρει αποφάσεις για την ζωή της και να ρισκάρει. Με μεγάλη αυτοπεποίθηση και άγνοια κάνει τις επιλογές της και αυτό είναι επικίνδυνο γιατί δεν γνωρίζει την ασχήμια του κόσμου, ούτε μπορεί να την φανταστεί. Η εποχή στην οποία ζει της βάζει πολλά απαγορευτικά με αποτέλεσμα να αντιδράει σε όλους και όλα. Υπάρχει μια νεανική αφέλεια μέσα της. Της λείπουν πολλές πληροφορίες και προσπαθεί να τις αναπληρώσει όλες μαζί. Δεν αντιλαμβάνεται ακριβώς την διαφορά με τον μεγάλο έρωτα και τον ενθουσιασμό, την έλξη με την συμπάθεια. Που τελειώνει το ένα και που αρχίζει το άλλο; Ζει στην στιγμή και ελπίζει.

– Ο ρόλος της Σοφούλας «αγγίζει» τους τηλεθεατές;

Αυτό είναι κάτι που μάλλον οι ίδιοι οι τηλεθεατές θα έπρεπε να το απαντήσουν. Ωστόσο αντιλαμβάνομαι διάφορες αντιδράσεις στις δράσεις της. Ο κόσμος αλληλεπιδρά, εκνευρίζεται, αγανακτεί και με συμβουλεύει.

– Ο κόσμος σας σταματάει στο δρόμο; Τι σας λένε;

Στις λίγες φορές που θα συναντήσω κάποιον θα είναι χαμογελαστός. Θα με συγχαρεί και στο τέλος πάντα  με το χαμόγελο να υπάρχει θα με παρακαλέσουν να γυρίσω στον Άγγελο και να ανοίξω τα μάτια μου. Έχει πλάκα αυτό γιατί από την πρώτη στιγμή θα αντιληφθώ στα μάτια τους ένα «αχ βρε κορίτσι μου! Γιατί έτσι;», που στο τέλος θα το μοιραστούν με εμένα και θα αναστενάζουμε μαζί! Ειδικά τώρα με τις μάσκες τα μάτια μας είναι πιο εκφραστικά από ποτέ.

Σε σκηνή η Βίκυ Διαμαντοπούλου ως Σοφούλα από τις Άγριες Μέλισσες

«Οι ακραίες αντιδράσεις της Σοφούλας είναι αντίκτυπο της εποχή της»

– Βλέπουμε την ηρωίδα που υποδύεστε να κάνει σχέση και να παντρεύεται έναν πολύ μεγαλύτερο της άνδρα τον Βόσκαρη. Τι την γοητεύει σε εκείνον;

Δεν λειτουργεί τόσο με σχέδιο όσο με ένστικτο. Είναι ένας γοητευτικός άντρας που ξέρει πως να την φλερτάρει, να την διεκδικεί και να της διεγείρει το ενδιαφέρον. Η δουλειά του για την εποχή είχε σίγουρη εξασφάλιση και γοήτευε. Και το πιο βασικό από όλα είναι ότι δεν γνώριζε  την σαθρή πλευρά του Βόσκαρη.

Η Σοφούλα, ως κορίτσι που έψαχνε να ζήσει έναν μεγάλο σαιξπηρικό έρωτα σαν τα βιβλία που της έδινε ο δάσκαλος, του επέτρεψε να την παρασύρει στο παραμύθι του.

– Ο Βόσκαρης τη χρησιμοποιεί για τους σκοπούς του. Θα κινδυνεύσει η ζωή της Σοφούλας στη συνέχεια από τον Βόσκαρη;

Ο Βόσκαρης έχει ξεκινήσει όπως έχουμε δει να της συμπεριφέρεται άσχημα σε λεκτικό τουλάχιστον επίπεδο. Δεν γνωρίζω πραγματικά τι συνέχεια θα δοθεί από τους σεναριογράφους, ωστόσο σίγουρα δεν είναι ασφαλής σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Ούτε ψυχικά, ούτε σωματικά.

Σκηνή στο σπίτι του Τόλια από τις Άγριες Μέλισσες

«Η Σοφούλα σήμερα θα ήταν ένα κορίτσι σαν όλα τα άλλα»

– Οι  γονείς σας στη σειρά είναι αντίθετοι στο γάμο σας με τον Βόσκαρη. Πως θα είναι στο εξής οι σχέσεις σας;

Η Σοφούλα αγαπάει πολύ την οικογένεια της. Ο μόνος λόγος να τους έχει απέναντι της είναι γιατί στον “κόσμο” της εκείνη γνωρίζει καλύτερα τι θα την κάνει ευτυχισμένη. Σε κάποια άλλη περίσταση θα είχε δίκιο, στην συγκεκριμένη όμως έχει κλειστά αυτιά και μάτια και αυτό δεν είναι ποτέ καλό. Οι σχέσεις μεταξύ τους θα ψυχρανθούν, αλλά πάντα θα υπάρχει αγάπη.

– Δικαιολογείτε τη μέχρι σήμερα στάση της Σοφούλας;

Ως άνθρωπος έχω μεγάλη κατανόηση έως το σημείο που κάποιος μπορεί να είναι παρεμβατικός. Η Σοφούλα σήμερα θα ήταν ένα κορίτσι σαν όλα τα άλλα. Γνωρίζει άντρες, βγαίνει ραντεβού, της αρέσει το φλερτ, χωρίζει, αλλάζει γνώμη και δεν ξέρει τι θέλει. Τώρα υπάρχει η δυνατότητα να βγεις πολλά ραντεβού, να δοκιμάσεις μια σχέση και έχεις το δικαίωμα να την προχωρήσεις ή να την τελειώσεις χωρίς την κοινωνική κατακραυγή.

Εκείνη βιάζεται να γνωρίσει κάποιον, να ερωτευτεί, να παντρευτεί γιατί η εποχή της το επιτάσσει. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι ο λόγος που χάνει το δίκιο της, πληγώνει τους αγαπημένους της και τον εαυτό της. Οι ακραίες αντιδράσεις της είναι αντίκτυπο της εποχή της. Είναι πολύ σοφά δοσμένο από τους σεναριογράφους.

Η Σοφούλα και ο Άγγελος στις Άγριες Μέλισσες

Η σχέση της Σοφούλας με τον Άγγελο στις Άγριες Μέλισσες

– Η ιστορία με τον Άγγελο έχει τελειώσει ή θα σας δούμε και πάλι μαζί στη συνέχεια;

Η σχέση τους είναι ιδιαίτερη. Υπάρχει ένας Άγγελος που μένει πιστός στον έρωτα του και υπάρχει και η Σοφούλα σε μια περίοδο της ζωής της με τρομερό χάος μέσα της. Ότι και να έχει συμβεί τριγύρω υπάρχει μια χημεία μεταξύ τους αδιαμφισβήτητα.

Πως είναι η συνεργασία σας με τον συμπρωταγωνιστή σας στη σειρά Βασίλη Μπισμπίκη;

Πολύ καλή!

Βίκυ Διαμαντοπούλου: «Γι’ αυτό έγινα ηθοποιός»

– Πολλοί συνάδελφοι σας το τελευταίο διάστημα καταγγέλλουν τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της. Ποια είναι η γνώμη σας;

Δεν  χωράει άλλη γνώμη από αυτή. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να βιάζει ψυχές και σώματα σε κανένα επάγγελμα για κανέναν λόγο. Το θέατρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται διαρκώς. Αυτό συμβαίνει τώρα. Η πανδημία το έχει παγώσει αλλά ευτυχώς υπάρχουν φωνές που συμβάλλουν στην αλλαγή του.

Η Βίκυ Διαμαντοπούλου ως Σοφούλα σε συνέντευξη για τις Άγριες Μέλισσες

– Όλη αυτή η επιτυχία σας δημιουργεί άγχος για την συνέχεια σας ως ηθοποιός;

Η επιλογή μου να γίνω ηθοποιός ήταν πάντα ένα άγχος από μόνη της. Δυστυχώς δεν είναι ένα επάγγελμα που σε εξασφαλίζει οικονομικά και ούτε είναι σίγουρο ότι θα δουλεύεις και την επόμενη σεζόν. Τώρα ειδικά. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά με αγάπη στο θέατρο και οι θέσεις εργασίας περιορισμένες. Προσπαθώ πάντα να κοιτάζω το τώρα. Θα συνεχίσω να προσπαθώ, να το αγαπώ και να ελπίζω..

Λίγα  λόγια για την ηθοποιό Βίκυ Διαμαντοπούλου

H ταλαντούχα ηθοποιός είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επίσης, το καλοκαίρι που μας πέρασε, ολοκλήρωσε τις σπουδές της και στη Δραματική Σχολή του Νέου Ελληνικού Θεάτρου “Γιώργος Αρμένης”.

Στην τηλεόραση έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο, συμμετέχοντας στην κωμική σειρά του ANT1 “Daddy Cool”. Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι η παράσταση “Ο Πατέρας” (2018).

Η Βίκυ Διαμαντοπούλου σε φωτογραφία με μαύρο φόρεμα

Αυτή ήταν η Βίκυ Διαμαντοπούλου, ή αλλιώς η αγαπημένη μας Σοφούλα από τις Άγριες Μέλισσες, σε μια συνέντευξη στο Youfly.com.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
57,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,300ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ