Ο Μιλτιάδης και ο Λάμπρος

Άγριες Μέλισσες: Ένα αντίο που καίει την ψυχή – Τί είδαμε χθες

Το τελευταίο επεισόδιο έφτασε στις Άγριες Μέλισσες, χθες 3/6. Ένας ακόμη αποχαιρετισμός, ένα διπλό πένθος κι ένα μεγάλο σκοτάδι σκέπασαν το Διαφάνι. Οι αδελφές Σταμίρη κατάφεραν να σωθούν από την μεγάλη καταστροφή, αγνοώντας πως τα χειρότερα έρχονται. Οι Σεβαστοί πλήρωσαν τα λάθη τους, μέσα από την χειρότερη τιμωρία που θα μπορούσαν να δεχτούν.

Ο Μιλτιάδης και η Ανέτ έφυγαν από τη σειρά, με το τέλος τους να σοκάρει. Μία διαφορετική μέρα ξημερώνει στο χωριό. Μία μέρα που δε θυμίζει καμία από όσες έχουμε δει. Μία αγκαλιά κι ένα βλέμμα στον ουρανό φέρνει την ελπίδα. Μια ελπίδα που χάνεται, ανάμεσα στα λάθη. Ποιες ήταν οι πιο δυνατές σκηνές του τελευταίου επεισοδίου;

Ο Μιλτιάδης στο Διαφάνι

Οι αδελφές Σταμίρη ενωμένες

“Τελείωσε καρδούλες μου” λέει η Λενιώ και αγκαλιάζει σφιχτά τις αδελφές της, στο τελευταίο επεισόδιο Άγριες Μέλισσες (3/6). Ο Λάμπρος τις εντοπίζει σε άσχημη κατάσταση, γεμάτες αίματα, μώλωπες και μια ψυχή διαλυμένη. Μέσα στο σπίτι βρίσκονται τα νεκρά σώματα των “Αβάντων”. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Αχιλλέας Μεγαρίτης, του οποίου ο θάνατος θα σχολιαστεί πολύ.

Οι αδελφές Σταμίρη αγκαλιά στο επεισόδιο Άγριες Μέλισσες 3/6

Μόλις αντίκρισαν τον Νικηφόρο και τον Κωνσταντή, έτρεξαν αμέσως στην αγκαλιά τους. Όλοι τους είναι ζωντανοί και ετοιμάζονται για την επόμενη πρόκληση, η οποία θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Εκείνοι, τις κοίταξαν τραυματισμένες και κατάλαβαν πως ο πόλεμος αυτός δεν έγινε τυχαία. Οι πραγματικοί ένοχοι ήρθαν στο φως.

“Σύντομα θα ανταμώσουμε”

Ο Μιλτιάδης αντικρίζει την Ανέτ νεκρή στα χέρια του αδερφού του και καταρρέει. Με το όπλο του σημαδεύει τον Δούκα, θέλοντας να τον σκοτώσει. Άλλωστε, εκείνος ευθύνεται για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στην οικογένειά τους. Ή τουλάχιστον, αυτό νομίζει ο ίδιος. Όσο ο Δούκας κλαίει με την Ανέτ στην αγκαλιά του, ο Μιλτιάδης τον κοιτάζει για μία τελευταία φορά στα μάτια.

Ο Μιλτιάδης σημαδεύει με το όπλο του στις Άγριες Μέλισσες

Η Αγορίτσα τον ικετεύει να μη σκοτώσει τον αδελφό του. Για χάρη της Ανέτ. Ας μη χυθεί άλλο αίμα στο σπίτι, όπου μεγάλωσαν όλοι μαζί. Τα τραύματα του Μιλτιάδη, όμως, αποδεικνύουν πως το τέλος πλησιάζει. Σκύβει και ψιθυρίζει στην Ανέτ πως θα ανταμώσουν σύντομα, γνωρίζοντας μέσα του πως θα την ακολουθήσει σύντομα. Ο Δούκας λυγίζει.

Μάτια κλειστά…

Ο Μιλτιάδης σύρθηκε μέχρι το δέντρο, στο οποίο σκότωσαν τον γιο του. Τον Γιάννο του. Εκεί, έκατσε, αγκάλιασε το δέντρο και τραγούδησε ψιθυριστά:

“Μάτια κλειστά
Παίρνουν ανάσα
Να ξεχάσουν
Ό,τι έχουν πει…”

Τότε είναι που μέσα από τη λάμψη, εμφανίστηκε ο Γιάννος. Τον κοίταξε και του είπε “Τα κατάφερες πατέρα! Έσωσες τα κορίτσια, όπως έκανα κι εγώ!” Άπλωσε το χέρι του και έφυγαν μαζί, περπατώντας αγκαλιά. Αντάμωσαν. Πατέρας και γιος αγκαλιάστηκαν και επιτέλους αντάμωσαν. Ο Μιλτιάδης άγγιξε την απόλυτη λύτρωση κι ευτυχία.

Ο Μιλτιάδης και ο Γιάννος αγκαλιά στο τελευταίο επεισόδιο Άγριες Μέλισσες 3/6

Έμαθε την αθωότητα του γιου του και πάλεψε για να ολοκληρώσει το έργο που εκείνος είχε αφήσει στη μέση. Μία σκηνή που λύγισε τους τηλεθεατές. Μία σκηνή που θα μείνει αξέχαστη στο τελευταίο επεισόδιο Άγριες Μέλισσες (3/6). Ο Λάμπρος τον αντικρίζει από μακριά και τρέχει να τον αγκαλιάσει σφιχτά. Του ζητάει να σηκωθεί, να περπατήσει, να μιλήσει…

Ο Μιλτιάδης, όμως, έχει χαθεί… Έχει αποχαιρετήσει τους ανθρώπους του και πήγε να βρει τη γαλήνη. Μαζί με την Ανέτ και τον Γιάννο, γίνονται φύλακες άγγελοι για όλους όσους έμειναν πίσω και θρηνούν.

Λάμπρος Μιλτιάδης Άγριες Μέλισσες

Η σπαρακτική φωνή της Βιολέτας

Η Βιολέτα βλέπει τον σύζυγό της νεκρό και λυγίζει. Από μέσα της βγαίνει μια δυνατή κραυγή και ξαπλώνει στο στήθος του, μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που αντικρίζει. Ο Μιλτιάδης της, ο καλός της σύντροφος, ο άνθρωπος που στάθηκε δίπλα της σε όλα. Είναι νεκρός. Φωνές, κραυγές, απόγνωση και θλίψη βγαίνουν μέσα από την ψυχή της.

Η Βιολέτα λυγίζει στο τελευταίο επεισόδιο Άγριες Μέλισσες 3/6

Ο Λάμπρος την κρατάει σφιχτά. Μαζί, πέφτουν στο έδαφος αγκαλιά και θρηνούν για τον άνθρωπό τους. Δεν έχει περάσει αρκετή ώρα από τη στιγμή που τα νέα για την Ανέτ έχουν φτάσει στο Διαφάνι. Δύο θάνατοι μαζί. Τα αδέλφια του Δούκα χάθηκαν την ίδια μέρα, εξαιτίας εκείνου και της Μυρσίνης…

Η κηδεία

Το θράσος δεν έχει όρια. Η εμφάνιση του Δούκα και της Μυρσίνης στην κηδεία, ξεσήκωσε αντιδράσεις στο τελευταίο επεισόδιο Άγριες Μέλισσες (3/6). Ενώ όλοι θρηνούσαν, οι Σεβαστοί αποφάσισαν να τιμήσουν κι εκείνοι τους νεκρούς, σε ένα μέρος που τους θεωρεί ανεπιθύμητους. Μόλις τους αντίκρισαν, άρχισαν όλοι να φωνάζουν. Ο Νικηφόρος και ο Κωνσταντής πήραν πρώτοι τον λόγο.

Ο Δούκας και η Μυρσίνη στην κηδεία

Τους κατηγόρησαν για όλα όσα έγιναν. Τους είπαν πως έφυγαν οι καλοί κι έμειναν πίσω τα καθάρματα από αυτή την οικογένεια. Κανείς δεν τους αποκάλεσε “μητέρα” ή “πατέρα”. Τους απαρνήθηκαν μπροστά σε όλους. Η Πηνελόπη ξέσπασε, ούρλιαξε πως δε θέλει να έχει καμία σχέση μαζί τους. Τους σιχαίνεται. Μόλις τα παιδιά τους γύρισαν την πλάτη, όλο το χωριό ξεσηκώθηκε.

Κάτοικοι του Διαφανίου πήγαν κι έκαναν το σπίτι τους ρημαδιό. Οι Σεβαστοί δεν έχουν καμία θέση πια στο Διαφάνι. Όλη η περιουσία τους, το πατρικό τους, χάθηκαν σε μια στιγμή. Το κυριότερο όμως; Χάθηκε η αγάπη των παιδιών τους. Πλέον είναι μόνοι, στη Λάρισα, βυθισμένοι στην απόλυτη θλίψη.

Το σπίτι του Δούκα στο τελευταίο επεισόδιο Άγριες Μέλισσες 3/6

Τρεις μήνες μετά

Κι όμως, όλα μπορούν να αλλάξουν. Τρεις μήνες μετά και το Διαφάνι γιορτάζει ξανά. Η Βιολέτα βρίσκεται με τον Ευτύχη της στην Κόρινθο, προσπαθώντας να απαλύνει τις πληγές της. Όλοι ετοιμάζονται για τον γάμο της Σοφούλας και του Άγγελου, με τις αλλαγές στις ζωές τους να είναι ορατές. Ο Νικηφόρος κάνει ένα βήμα για να προσεγγίσει ξανά την Ασημίνα, αποσύροντας τις αιτήσεις για την επιμέλεια.

Ο Νικηφόρος και η Ασημίνα μαζί στο τελευταίο επεισόδιο Άγριες Μέλισσες 3/6

Από την άλλη πλευρά, η Δρόσω και ο Κωνσταντής επιλέγουν να ζήσουν χωριστά, μετά την αποκάλυψη που έκανε ο ίδιος για την δολοφονία του Γιάννου. Μία αλήθεια που δε μπορεί να συγχωρεθεί εύκολα, ειδικά σε συνδυασμό με τα τελευταία γεγονότα. Η Ελένη και ο Λάμπρος προσπαθούν να βρουν μία λύση για να λυτρωθεί ο θάνατος του Μιλτιάδη.

Η Δρόσω και ο Κωνσταντής χωρίζουν

Η δικαίωση, όμως, δεν έρχεται…

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.


Google News

Ακολούθησε το YouFly στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com


Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!
Copy link