16.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Το Τρίτο Στεφάνι: Η προπώληση ξεκίνησε – 2ος Χρόνος στο Θέατρο Παλλάς

«Το Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με την Μαρία Καβογιάννη και την Μαρία Κίτσου, συνεχίζεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Παλλάς και η προπώληση ξεκίνησε!

«Το Τρίτο Στεφάνι», η μεγαλύτερη παραγωγή που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία και πρόλαβε να παρουσιαστεί μόνο για 13 soldout παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς. Η πιο πετυχημένη online streaming παράσταση που ταξίδεψε διαδικτυακά σε 23.000 σπίτια, σε 52 χώρες και 5 ηπείρους, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της για 2η χρονιά, αυτή τη φορά στον φυσικό της χώρο, το Θέατρο Παλλάς, κάνοντας πρεμιέρα την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021.

Εικόνα από την παράσταση Το Τρίτο Στεφάνι

Λίγα λόγια για την παράσταση

«Το Τρίτο Στεφάνι», το αριστούργημα του Κώστα Ταχτσή, επανέρχεται στο θέατρο Παλλάς, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, και τις Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου στους ρόλους της Εκάβης και της Νίνας, 60 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης του εμβληματικού μυθιστορήματος του Κ. Ταχτσή.

Η μεγάλη παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών παρουσιάζεται σε ολοκαίνουργια διασκευή των Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη & Νίκου Μανουσάκη, που αναδεικνύει τις αφηγηματικές αρετές και την ποίηση του μυθιστορήματος, σεβόμενη την πρόθεση του συγγραφέα για μια ιστορία που, όπως και η ζωή, ανοίγει και κλείνει σαν κύκλος. Ένας εικοσαμελής θίασος σημαντικών ηθοποιών μπαίνει στη δίνη της νέας, πρωτότυπης μουσικής του Μίνου Μάτσα, φέρνοντας επί σκηνής τους ήχους και τις εικόνες μιας ολόκληρης εποχής.

Εικόνα από την παράσταση

Το μυθιστόρημα–σταθμός του Ταχτσή, από τα πλέον αγαπημένα του ελληνικού κοινού διαχρονικά, που στο παρελθόν έγινε σήριαλ από τον Γιάννη Δαλιανίδη και αποτέλεσε υλικό για πολύ επιτυχημένες παραστάσεις σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Παπαγεωργίου, είναι μια κατάθεση μνήμης όπου μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων περνάει ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Όχι με διάθεση διδακτική, αλλά μ᾽ ένα σπάνιο χιούμορ που αναδεικνύει καίρια όλα εκείνα για τα οποία αξίζει να παλεύει κανείς στη ζωή.

Η Εκάβη και η Νίνα αγαπιούνται, ψυχραίνονται, μιλούν ακατάπαυστα, και σιωπούν μόνο μπροστά σ᾽ αυτό που τις υπερβαίνει, που όλους μας υπερβαίνει, και κουβαλούν πάντα το όμορφο και παράξενο φορτίο της πατρίδας που τις γέννησε, όπως το «μυθολόγησε» ο Ελύτης:

«Όμορφη και παράξενη πατρίδα / Ωσάν αυτή που μου ‘λαχε δεν είδα / Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά / Στήνει στη γη καράβι κήπο στα νερά / Κλαίει φιλεί το χώμα ξενιτεύεται / Μένει στους πέντε δρόμους αντρειεύεται […]»

Η Καβογιάννη στο Τρίτο στεφάνι στο θέατρο παλλάς

Έγραψαν για την παράσταση

[…] Ένα σκηνικό από ανθρώπους, που κινούνται… καλοκουρντισμένα. Χορογραφημένα. Με ακρίβεια κίνησης δευτερολέπτου. Ένα σμάρι ανθρώπων, διαρκώς, που είναι η Ζωή. Ένας στρόβιλος. […] Θα τις θυμόμαστε (Μ. Καβογιάννη & Μ. Κίτσου) σαν κυρίως τροχούς σε ένα κάρο που κουβαλάει, με ακρίβεια χιλιοστού, με ζέση, με σύμπνοια, με επαγγελματισμό, ο πιο «ενοποιημένος» θίασος των τελευταίων ετών. Μια άμαξα, που φέρνει μαζί της, όλη την ανθρωπιά. Παύλος Αγιαννίδης | Youfly.com

[…] Η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη κατάφερε να ζωντανέψει με μοναδικό τρόπο τις 328 σελίδες του βιβλίου, σε μια παράσταση όπου η μια σκηνή διαδέχεται αρμονικά την άλλη με εντυπωσιακή συνοχή, το σύνολο των 20 ηθοποιών λειτουργεί σαν ένα σώμα και η εμπειρία θέασης είναι απολαυστική. […] Με τον μοναδικό του τρόπο και την εντυπωσιακή σκηνική του ευφυΐα,ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης καθοδηγεί τους ηθοποιούς σε μια παράσταση συνόλου. Γιώτα Δημητριάδη | texnes-plus

Οι Κίτσου και Καβογιάννη στο Τρίτο Στεφάνι

[…] Σε συνεργασία με τον Νίκο Μανουσάκη ο σκηνοθέτης, κατ’ αρχάς παραδίδει μια ολοκληρωμένη διασκευή που σέβεται τον συγγραφέα και την πλοκή του μυθιστορήματος. Αποφεύγει τις άσκοπες πρωτοβουλίες, παρακολουθεί τη ροή και τις εξελίξεις, διατηρεί μια ενδιαφέρουσα προφορικότητα χιούμορ και δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση των προθέσεών του. Ενα θεατρικό κείμενο που επιβεβαιώνει τη δουλειά που έγινε και τον δικαιώνει. […] Καταλυτική η ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη στον ρόλο της Εκάβης.
Η ηθοποιός που αγγίζει όλες τις ψυχικές αποχρώσεις της ηρωίδας της καταθέτει τον εαυτό της και συγκινεί βαθιά με την αλήθεια της.
Μυρτώ Λοβέρδου | ΤΑ ΝΕΑ

[…] Η Μαρία Καβογιάννη είναι ακαταμάχητη, μαγική, συγκλονιστική, υπέροχη, μοναδική, θεσπέσια, πανέμορφη, σπουδαία, ονειρική, λαμπερή, ερωτεύσιμη. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τη Μαρία Κίτσου, χωρίς υπερβολή. Είναι δύο ισότιμες ερμηνεύτριες που καθοδηγούν ένα σύνολο 20 ηθοποιών σε ένα σκηνικό που μόνο σαν εικαστική έκρηξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. […] Όλοι μαζί ενωμένοι σαν τα μέλη μιας δεμένης ορχήστρας υπηρετούν το έργο, τον ρυθμό του και την απίστευτη δύναμή του. Μια δύναμη που κατάφερε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης να την αναδείξει πέρα από κάθε προσδοκία. Πάνος Ζόγκας | DOWN TOWN

[…] Τις εντυπώσεις κερδίζει η τρυφερή, νοσταλγική σκηνοθετική ματιά (μην ξεχνάμε πως ο Κ. Μαρκουλάκης είχε ενσαρκώσει τον Δημήτρη στο τηλεοπτικό Τρίτο Στεφάνι σε σκην. Γ. Δαλιανίδη) που οδηγεί την παράσταση στο δρόμο του καλού, του πολύ καλού, θεάτρου. […] Ίσως λοιπόν για να μείνω ασφαλής δεν θα πρέπει να μείνω στο σπίτι. Αλλά να πάω στο θέατρο και να μάθω. […] Ειρήσθω εν παρόδω, το Παλλάς είχε λάβει υποδειγματικά όλα τα μέτρα προστασίας για τον Covid. Κατερίνα Πεσταματζόγλου | culture now

Η Κίτσου στο Θέατρο Παλλάς στο Τρίτο Στεφάνι

[…] Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, με τη βοήθεια των συνεργατών του, «έχτισαν» μια υπέροχη παράσταση. Δομημένη, με ρυθμό εμφανή σε κάθε στιγμή, με ταχεία εξέλιξη και σκηνοθετικά ανάλαφρο έργο. […] Ιωάννης Λάζιος | Θεατρομάνια

Η προπώληση ξεκίνησε για «Το Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή στο Θέατρο Παλλάς.

Από 8 Οκτωβρίου 2021 και κάθε εβδομάδα, από Τετάρτη έως Κυριακή

Συντελεστές και ηθοποιοί

 • Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
 • Διασκευή: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Μανουσάκης
 • Σκηνικά: Πάρις Μέξης
 • Μουσική: Μίνως Μάτσας
 • Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
 • Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
 • Κίνηση: Κική Μπάκα
 • Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Ματθαίου
 • Βοηθός σκηνογράφου: Εύη Ανδριανού
 • Βοηθός ενδυματολόγου: Ειρήνη Γεωργακίλα
 • Μουσική διδασκαλία: Μαρία Γράμψα
 • Στίχοι: Σοφία Καψούρου
 • Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
 • Videos: Ελένη Κατρακαλίδη
 • Παραγωγή: Θεατρικές Σκηνές

ΔΙΑΝΟΜΗ (αλφαβητικά)

Κώστας Ανταλόπουλος, Ειρήνη Βαλατσού, Μελίνα Βαμπούλα, Ντάνη Γιαννακοπούλου,
Άρτεμις Γρύμπλα, Μαρία Καβογιάννη, Δημήτρης Καραβιώτης, Μαρία Κίτσου,
Τάσος Λέκκας, Ορνέλα Λούτη, Γιώργος Μακρής, Δημήτρης Μανδρινός,
Στάθης Μαντζώρος, Φοίβος Μαρκιανός, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Ελευθερία Παγκάλου,
Αλεξάνδρα Παντελάκη, Ελίζα Σκολίδη, Μενέλαος Χαζαράκης, Γιώργος Ψυχογυιός

Το Τρίτο στεφάνι στο παλλάς

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ & ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τετάρτη & Κυριακή: 19:00

Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο: 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 15€ – 80€

Προπώληση: Κλείστε τα εισιτήριά σας για το Τρίτο Στεφάνι στο Θέατρο Παλλάς ΕΔΩ

Το Θέατρο Παλλάς, μέχρι νεωτέρας, θα λειτουργήσει αμιγώς ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του COVID-19, ή έχουν νοήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Κατά την είσοδο των θεατών στο χώρο, θα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών, όπως αυτός θα οριστεί από την κυβέρνηση.

 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας, σε όλους τους χώρους του θεάτρου.
 • Προσέλευση ανηλίκων με υπεύθυνη δήλωση self test των γονέων.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων για παραστάσεις που αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας για την μεταφορά των εισιτηρίων τους στις νέες παραστάσεις, είτε στο tickets@theatrikesskines.gr αναφέροντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, παλαιό αριθμό κράτησης & νέες επιθυμητές θέσεις (παρακαλούμε για τις διαθέσιμες θέσεις στις νέες παραστάσεις, συμβουλευτείτε το viva.gr), είτε στα ταμεία του θεάτρου Παλλάς, μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
42,748ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,392ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,936ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ