Εθνικό Θέατρο Τα Μαθήματα Πολέμου III

ΘΕΑΤΡΟ REX –Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη»: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΙΙΙ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΡΑΜΑΤΑ

Μετά την επιτυχημένη υποδοχή από το κοινό – εφηβικό μα και ΟΛΩΝ των ηλικιών – ενός εγχειρήματος όπως τα Μαθήματα Πολέμου I και II έρχονται στο Εθνικό Θέατρο Τα Μαθήματα Πολέμου III Αθηναίων Δράματα. Στο Θέατρο Rex Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» από 31/1.

Τα Μαθήματα Πολέμου III Αθηναίων Δράματα αποτελούν το τρίτο έργο της δραματικής τριλογίας «Μαθήματα Πολέμου» που έχει ως περιεχόμενο την αρχαία ελληνική ιστορία και θέμα τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.

Ενώ στα δύο πρώτα, η δραματοποίηση περιλαμβάνει αυτοτελή επεισόδια από τα «Ελληνικά» του Ξενοφώντα. Πιο συγκεκριμένα, η πραγμάτευση εστιάζεται στα κυριότερα γεγονότα που συνθέτουν το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου και τα οποία σηματοδοτούν, παράλληλα, το τέλος της αθηναϊκής ηγεμονίας και της αθηναϊκής δημοκρατίας.

Εθνικό Θέατρο Τα Μαθήματα Πολέμου III

Το έργο περιλαμβάνει τα πλέον δραματικά συμβάντα πρόσληψης και εξοικείωσης των τελευταίων ετών του 5ου αιώνα:
την ήττα των Αθηναίων στους Αιγός Ποταμούς και τον αντίκτυπό της στην Αθήνα. Το γκρέμισμα των τειχών στην Αθήνα. Την κατάλυση της δημοκρατίας και την επιβολή της σκληρής ολιγαρχίας. Τις ωμότητες του καθεστώτος των Τριάκοντα. Τα πολιτικά πραξικοπήματα και τις εμφυλιακές διαμάχες, μέχρι, τέλος, την παλινόρθωση της δημοκρατίας.

Εθνικό Θέατρο Τα Μαθήματα Πολέμου III

Πέραν της ψυχαγωγίας, επιδίωξη της παράστασης είναι μέσω της βιωματικής διδασκαλίας, να αποτελέσει ένα εργαλείο proεξοικείωσης του κάθε θεατή με ανάλογα κείμενα.
Συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής και τον θεατρικό οργανισμό Dramaticus

Εθνικό Θέατρο Τα Μαθήματα Πολέμου III

ΘΕΑΤΡΟ REX –Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210. 3305074, 2
Hμέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 19:30

About Youfly.com Team

Youfly.com Team
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

Δείτε Επίσης

Παύλος Κουρτίδης: «Αυτή η παράσταση ήρθε για να μείνει»

Παύλος Κουρτίδης: «Αυτή η παράσταση ήρθε για να μείνει»

Ο Παύλος Κουρτίδης μιλάει στο Youfly.com και την Μαριλένα Θεοδωράκου για τη παράσταση "Τα Ρούχα", αλλά και όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με το Θέατρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *