Breaking News
στο Λονδίνο το μιούζικαλ six

Παραστάσεις του μιούζικαλ «Six» στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου

Tο μιούζικαλ «Six» θα δώσει παραστάσεις το φθινόπωρο στο Γουέστ Εντ στο Λονδίνο.

Οι παραγωγοί του μιούζικαλ «Six» προχωρούν με αποφασιστικότητα

Ο παραγωγός Κένι Γουάξ (Kenny Wax) είναι έτοιμος να επαναφέρει στη σκηνή το μιούζικαλ «Six», στο Λονδίνο τον προσεχή Νοέμβριο. Απολαμβάνει το πλεονέκτημα ενός μικρού θιάσου, ενός σόου 80 λεπτών και χαμηλών λειτουργικών εξόδων. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που θα αντιμετωπίσει η παραγωγή του μιούζικαλ, λόγω Covid και τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλλει το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει. Αναγνωρίζει όμως και τον κίνδυνο του να σταματήσουν οι παραστάσεις. «Η απάντηση είναι δώστε δουλειά στους εργαζομένους», λέει ο Γουάξ.

Μια δήλωση που θα έπρεπε να γίνει σημαία στον αγώνα του καλλιτεχνικού χώρου για επιβίωση και στη χώρα μας! Με την εκπνοή των κρατικών μέτρων στήριξης προς τους εργαζομένους του θεάματος, το μιούζικαλ «Six» θα επιστρέψει στη σκηνή του Lyric Theatre στο Λονδίνο για 11 εβδομάδες. Πάντα κρατώντας τις απαραίτητες «κοινωνικές αποστάσεις».

μιούζικαλ Six στο Λονδίνο

Μπορεί τα δεδομένα του μιούζικαλ «Six» να διευκολύνουν τη λειτουργία του εν μέσω Covid, ο Γουάξ και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί συμφωνούν ότι το Μπρόντγουει δεν θα δει παρόμοιες κινήσεις λόγω υψηλότερων οικονομικών περιορισμών και απαιτήσεων. Όπως και εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων και των μέτρων ασφαλείας. Γενικά, τα μισθολογικά κόστη είναι πολύ υψηλότερα στο Μπρόντγουει απ’ ότι στο Γουέστ Εντ. Ακόμα όμως και στο Λονδίνο, ο Γουάξ, ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος της «Κοινωνίας Θεάτρων του Λονδίνου», γνωρίζει καλά ότι η παραγωγή του έχει το προνόμιο του χαμηλού κόστους επανεκκίνησης. Ένα ποσό που αγγίζει τις 850.000 λίρες. Ένα νούμερο το οποίο θεωρεί ότι είναι αρκετά χαμηλό σε σχέση με τα τεράστια κόστη των μεγάλων παραστάσεων.

Τα απαραίτητα μέτρα για τη διεξαγωγή του μιούζικαλ στο Λονδίνο

Το μιούζικαλ «Six» θα ξεκινήσει εκ νέου πρόβες, με νέα κοστούμια αλλά και νέα σκηνικά, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την παγκόσμια περιοδεία της παραγωγής. Αν όλα κυλήσουν ομαλά. Επιπλέον, τα μέλη του θιάσου θα περνάνε από Covid τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό θα γίνει για τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκόμενων με το σόου. Το θέατρο θα λειτουργήσει με μειωμένη χωρητικότητα, της τάξεως των 550 θέσεων.

Η κατάλληλη προετοιμασία του θεάτρου  θα γίνει από τη Nimax, την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Lyric Theatre. Ο χώρος θα απολυμανθεί, οι σειρές και οι θέσεις θα ταξινομηθούν βάσει των «κοινωνικών αποστάσεων» και θα διαμορφωθεί ροή μίας κατεύθυνσης για το κοινό, στην είσοδο και την έξοδο. Ο έλεγχος εισιτηρίων πρόκειται να γίνεται «δίχως επαφή» . Όλοι οι θεατές θα θερμομετρούνται πριν την είσοδό τους στο θέατρο. Με την έναρξη των παραστάσεων, τα κόστη αυτά θα τα αναλάβει ο Γουάξ, ο οποίος σκοπεύει να αγοράσει εξοπλισμό για διεξαγωγή Covid τεστ. Ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί και για τις άλλες μικρές παραγωγές που σκοπεύει να εκκινήσει την ίδια περίοδο.

μιούζικαλ six Λονδίνο

«Θεωρούμε ότι οι μικρής κλίμακας παραγωγές μας μπορούν να τρέξουν χωρίς μεγάλο ρίσκο. Σε αντίθεση με τα μεγάλα μιούζικαλ που έχουμε. Οι πρώτες δύο εβδομάδες είναι ήδη sold out. Αν συνεχίσουμε έτσι και με λειτουργικά κόστη περίπου 70.000 λίρες, μπορούμε να αναμένουμε εβδομαδιαία κέρδη», σημειώνει ο αισιόδοξος παραγωγός του «Six».

Η Σάρλοτ Σ. Μάρτιν, Πρόεδρος του Broadway League, τονίζει ότι «κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατό στο Μπρόντγουει. Τα κατά πολύ υψηλότερα κόστη που αντιμετωπίζουμε, καθιστούν τις παραγωγές μη βιώσιμες οικονομικά. Ο μόνος τρόπος θα ήταν να αλλάξουμε το οικονομικό μοντέλο, κάτι όμως που όλοι είναι απρόθυμοι να κάνουν».

Το οικονομικό είναι σίγουρα ένα βασικό θέμα. Με τις ΗΠΑ όμως να έχουν τους περισσότερους θανάτους από Covid παγκοσμίως, ένα ακόμη βασικό ερώτημα είναι το εξής: Πότε θα είναι ασφαλές να ανοίξουν και πάλι οι χώροι του θεάματος. Πολλοί παραγωγοί του Μπρόντγουει πιστεύουν ότι η επανεκκίνηση θα καταστεί εφικτή μόνο με μια αποτελεσματική θεραπεία του ιού ή με την έλευση του εμβολίου.

μιούζικαλ six λονδίνο

Το μιούζικαλ «Six» θα είναι έτοιμο να ανέβει και στο Μπρόντγουει, μόλις ανοίξουν και πάλι τα θέατρα. Θα αναζητήσει βέβαια κρατική οικονομική βοήθεια μέσω του προγράμματος «Save Our Stages Act», αλλά και μέσω των πρόσθετων πακέτων στήριξης για το χώρο του θεάματος.

«Στο Λονδίνο, τα μέτρα για τον κορονοϊό αλλάζουν συνεχώς. Τα εστιατόριά, οι πάμπ και τα μπαρ τώρα κλείνουν από τις 10. Εμείς θα συνεχίσουμε όμως να προσπαθούμε. Αν χρειαστεί να κλείσουμε ξανά θα το κάνουμε. Και μετά, θα ξαναπροσπαθήσουμε», τελειώνει ο Γουάξ αποφασιστικά.

Μια στάση που ίσως θα πρέπει να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση από τους καλλιτεχνικούς παραγωγούς όλου του κόσμου και φυσικά και της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα για τα Online live Projects του Ιδρύματος Ωνάση

Πηγή: BroadwayNews.com

About Γιάννης Μουστάκας

Γιάννης Μουστάκας
Οι ιστορίες είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και μου αρέσει να τις γράφω, είτε δικές μου είτε δανεικές. Γιατί οι ιστορίες είναι ο τρόπος να αφηγούμαστε τη ζωή, να αναπολούμε τις ωραίες και όμορφες στιγμές της, μη λησμονώντας και τις ζόρικες που μας δίδαξαν τα σημαντικά. Ίσως για μένα να είναι και μια μορφή αυτοψυχανάλυσης. Στο Youfly.com αρθρογραφώ για πολιτιστικά θέματα και την καλλιτεχνική επικαιρότητα, ελπίζοντας πως το πληκτρολόγιό μου θα συμβάλλει στο να ανακαλύψουμε μαζί ανεξερεύνητες γωνιές στον κόσμο των τεχνών.

Δείτε Επίσης

Σίρλευ Βάλενταιν - η προβολή της θεατρικής παράστασης διαθέσιμη online δωρεάν

Σίρλευ Βάλενταιν: Δείτε online τη θεατρική παράσταση δωρεάν

To Youfly.com σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε online την αγαπημένη σας θεατρική παράσταση “Σίρλευ Βάλενταιν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *