11 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όλες οι Θεατρικές παραστάσεις για την σεζόν 2022-2023

Το youfly.com σας παρουσιάζει όλες τις θεατρικές παραστάσεις του χειμώνα 2022-2023. Ένα πολύ ισχυρό θεατρικό μενού, με σπουδαίες παραγωγές, έργα και παραστάσεις. Αλφαβητικά και ανά θέατρο της Αθήνας, όλες οι θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε την σεζόν 2022-2023.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ

«Τέλειοι Ξένοι» του Πάολο Τζενοβέζε

  • Σκηνοθεσία: Πέτρος Λαγούτης και Γιώργος Πυρπασόπουλος
  • Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Πέτρος Λαγούτης, Μυρτώ Αλικάκη, Γιώργος Χρανιώτης, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Κατερίνα Μισιχρόνη, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Λιόλιος και η Λυδία Σγουράκη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο «Τέλειοι Ξένοι» είναι σε μετάφραση της Ελεονώρας Μελέτη και πρόκειται για μια ανατρεπτική παράσταση που προσφέρει γέλιο αλλά και συγκίνηση. Όταν ένα βράδυ με έκλειψη Σελήνης μια παρέα επτά φίλων συγκεντρώνεται για δείπνο, ένα παράξενο παιχνίδι ξεκινά: Όλοι συμφωνούν να αφήσουν τα κινητά τους στο τραπέζι και να μοιράζονται με τους υπόλοιπους ό,τι φτάνει σε αυτά. Κανείς, άλλωστε, δεν έχει μυστικά για να φοβάται…

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

«Η μοναξιά της Δύσης» του Μάρτιν ΜακNτόνα

  • Σκηνοθεσία: Νίκος Κουρής
  • Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Δανάη Μιχαλάκη, Γιώργος Ηλιόπουλος και Χρήστος Μαλάκης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα έργο βραβευμένο, που εστιάζει στη σκληράδα, μάλλον την αγριότητα, των σχέσεων που προκαλούν αποδόμηση του είναι. Και κάνουν τους θύτες ταυτόχρονα και θύματα, όσο πιο σκληρά φτάνουν να φέρονται μεταξύ τους τα μέλη μιας οικογένειας. Για την ακρίβεια, δύο αδέλφια που σχεδόν αλληλοεξοντώνονται, ανίκανα να βρουν εκείνα που τα ενώνουν, αντί για κείνα που τα χωρίζουν στο ίδιο σπίτι.

«Ο Όσκαρ και η κυρία Ροζ» του Éric-Emmanuel Schmitt

  • Σκηνοθεσία – Σκηνική προσαρμογή: Cezaris Graužinis
  • Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Αγοραστή Αρβανίτη, Ισαβέλλα Κασιμάτη, Τάσος Θεοφιλάτος, Ελένη Νάτση και ο Edgen Lame

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο δεκάχρονος Όσκαρ ζει στο νοσοκομείο, γιατί υποφέρει από μια βαριά μορφή λευχαιμίας. Κάποια στιγμή μαθαίνει τυχαία ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να θεραπευτεί και ότι πρόκειται να πεθάνει σε λίγες μέρες. Στο αποκορύφωμα της απόγνωσής του, μια εκκεντρική ηλικιωμένη κυρία, γνωστή ως κυρία Ροζ, μια από τις εθελόντριες που κρατούν συντροφιά στα παιδιά του νοσοκομείου, του προτείνει ένα παιχνίδι: να θεωρήσει καθεμιά από τις μέρες που του απομένουν ως μια δεκαετία της ζωής του.

Ο Όσκαρ σιγά-σιγά αρχίζει να πιστεύει το παιχνίδι και, κατά τη διάρκεια των τελευταίων του έντεκα ημερών, βιώνει μια πλήρη ζωή γεμάτη γεγονότα: έρωτες, γάμο, προδοσίες, αποχαιρετισμούς, επιστροφές, καβγάδες, αγκαλιές, δάκρυα, συγχώρεση. Τελικά πεθαίνει πιστεύοντας ότι έφτασε την ηλικία των 110 ετών, ικανοποιημένος και ευχαριστημένος που κατάφερε να ζήσει μια ζωή συναρπαστική. Σπαρακτική, αστεία, τρυφερή, η μοναδική ιστορία του μικρού Όσκαρ, που αψηφά τον θάνατο με το χιούμορ και τη φαντασία.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Μπομαρσέ (2ος χρόνος)

  • Σκηνοθεσία- Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου
  • Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Γιώργος Συμεωνίδης, Ρένος Ρώτας, Νίκη Βακάλη, Μάριος Πετκίδης και ο Ιωάννης Κοντέλης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το 1775 στις παρυφές της Γαλλικής επανάστασης ο Καρόν ντε Μπομαρσέ εμπνεόμενος από το διαφωτισμό και τα κηρύγματα του Βολταίρου, του Ρουσσώ κι επηρεασμένος εκτός των άλλων από τον Μολιέρο και τον Μαριβώ γράφει τον περίφημο «ΚΟΥΡΕΑ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ» που ανεβαίνει στο θέατρο με πρωτοφανή επιτυχία και στη συνέχεια μεταμορφώνεται από τον Τζοακίνο Ροσίνι σε μια από τις πιο διάσημες όπερες παγκοσμίως.

Ο περίφημος Φίγκαρο εμφανίζεται για πρώτη φορά στη θεατρική πινακοθήκη ως ένας μυθικός χαρακτήρας τυχοδιώκτη πονηρού καταφερτζή αλλά και ονειροπόλου ο οποίος ήταν προάγγελος μιας επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.Στην ιστορία του έργου μπαίνει ανάμεσα στη διαμάχη του γέρο Ντοτόρε Μπαρτόλο και του νεότερού του κόμη Αλμαβίβα που μάχονται για το ποιος θα καταφέρει να παντρευτεί την πανέμορφη Ροζίνα. Παρά τις μάταιες προφυλάξεις του Μπαρτόλο ο Φίγκαρο με τα πανέξυπνα τεχνάσματά του καταφέρνει να κερδίσει ο αριστοκράτης κόμης Αλμαβίβα την πανέμορφη Ροζίνα κι ως εκ τούτου στο τέλος να νικήσει ο έρωτας.

«Έκτο Πάτωμα» του Αλφρέντ Ζερύ (Πρεμιέρα Ιανουάριος ’23)

  • Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
  • Πρωταγωνιστούν: Υρώ Μανέ και Κώστας Μακεδόνας

*ο υπόλοιπος θίασος θα ανακοινωθεί σύντομα*

Λίγα λόγια για το έργο:

Τη δεκαετία του ’30 οι ένοικοι μιας παριζιάνικης πολυκατοικίας, χτυπημένοι από την οικονομική κρίση, συνθέτουν τη μικρογραφία μιας κοινωνίας που θυμίζει αρκετά την Αθήνα της κρίσης. Όνειρα μικρά και μεγάλα, όνειρα που τους δίνουν τη δύναμη να αντέξουν τις δυσκολίες της καθημερινότητάς.

Μόνο που μέσα στην πορεία του έργου, θα συνειδητοποιήσουν ότι πάνω και πέρα από τα όνειρα -που δυστυχώς τόσο σπάνια γίνονται πραγματικότητα- υπάρχει η αγάπη, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η αίσθηση ότι παραμένουμε ενωμένοι απέναντι σε κάθε δυσκολία. Και μόνο μέσα από αυτή την αίσθηση μπορούμε να βγούμε αληθινοί νικητές στο παιχνίδι της ζωής.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ

«Μπαμπάδες με ρούμι» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου

  • Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου
  • Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Κώστας Κόκλας, Μαρία Λεκάκη, Σοφία Βογιατζάκη και η Τζόυς Ευείδη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για μία αιχμηρή σάτιρα που διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από τον εαυτό της, «πιο μικρή» στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική, προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της.

Φυσικά έχουν μεσολαβήσει πολλά από το 1996. Μία νέα χιλιετία ξημέρωσε και μία νέα πραγματικότητα εγκαταστάθηκε ανάμεσά μας. Ανατροπές, ματαιώσεις σχεδίων, αμέτρητα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επαναπροσδιορισμοί ζωής και πολλή αταξία. Η αλλαγή ταξικής ταυτότητας που πολύς κόσμος επιδίωξε άρχισε να επιφέρει ζημίες αντί για κέρδη. Σπίτια «έκλεισαν», αλυσίδες μαγαζιών έπνιξαν τους ιδιοκτήτες τους. Οι ανύπαρκτες αρχές παρέμειναν όμως το ίδιο σταθερές και ίσως και πιο εγκληματικές. Δεν ακούγεται συχνά ο όρος «κρίση συνείδησης». Εμεινε σκέτη η «κρίση».

Όλες οι Θεατρικές παραστάσεις για την σεζόν 2022 – 2023

Κι έτσι η ιστορία των 5 ανάπηρων, ανόητων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων της ιστορίας κατάφερε να εισχωρήσει σε μία μπανάλ καθημερινότητα. Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι πρόσωπα που ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού, αφού πήδηξαν έξω από τις σελίδες του έργου. Κινούμενα εγκλήματα που συναντάμε και χαιρετάμε καθημερινά, χωρίς δεύτερη σκέψη. Και τι κάνουν αυτά τα ανόητα καθάρματα στο θέατρο Αλίκη;

Σερβίρουν «Μπαμπάδες με ρούμι» και δηλητήριο και όποιον πάρει ο χάρος. Τα τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο, αναζητούν τον κληρονόμο τους. Δύο γιοί, δύο νύφες, μία γειτόνισσα φωτεινός παντογνώστης και μία εφιαλτική νοσοκόμα μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν και κοιμούνται ήσυχοι υφαίνοντας ένα γλυκό σχέδιο αλληλοεξόντωσης. «Μπαμπάδες με ρούμι» 2022. Ποιος θα ξεμείνει ζωντανός να πάρει την περιουσία; Μένει να αποδειχθεί.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

«ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ» του Reginald Rose

  • Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
  • Πρωταγωνιστούν: Νίκος Βατικιώτης, Δημήτρης Δεγαΐτης, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μάνος Ζαχαράκος, Κώστας Καζανάς, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Μιχάλης Μαρκάτης, Κωνσταντίνος Μπάζας, Παντελής Παπαδόπουλος, Τάσος Παπαδόπουλος, Ορέστης Τρίκας, Βασίλης Φακανάς. Στον ρόλο του φύλακα o Αλέξης Σταυριανός. Τη φωνή της χαρίζει η Νένα Μεντή

Λίγα λόγια για το έργο:

Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για φόνο. Η τύχη του είναι στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι ένοχο. Σ’ αυτή την περίπτωση η θανατική ποινή είναι υποχρεωτική. Οι 12 άντρες, κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται κι άλλοτε συγκρούονται. Πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας, ο καθένας από αυτούς, τη συνείδησή του αλλά και τις συνειδήσεις των υπολοίπων. Οι 12 ένορκοι αντικατοπτρίζουν τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται βίαια μπροστά στα μάτια του θεατή.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ

«Θέλω να σου κρατάω το χέρι» του Τάσου Ιορδανίδη (2ος χρόνος)

  • Σκηνοθεσία: Θάλεια Ματίκα
  • Πρωταγωνιστούν: Θάλεια Ματίκα και Τάσος Ιορδανίδης

Λίγα λόγια για το έργο:

Τρυφερότητα και εγγύτητα, ακόμη και υπό όρους, κόντρα στην αποστασιοποίηση, λοιπόν. Μέσα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου ημιδιαμονής. Λουσμένο στο κόκκινο φως (της «αμαρτίας»;). Καθότι «παντρεμένοι κι οι δυο» ζουν την ερωτική ιστορία τους.

Ένα “παράνομο” ζευγάρι σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Οι γάμοι τους βρίσκονται σε κρίση. Είναι και οι δύο γονείς. Έχουν και οι δύο τα δίκια τους. Έχουν κάνει και οι δύο λάθη. Αυτό που ψάχνουν είναι η συντροφικότητα. Κάποιον να τους κρατάει το χέρι.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ

«Οικόπεδα με θέα» του David Mamet

  • Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
  • Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Άρης Λεμπεσόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιάννης Δρακόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας και ο Μάριος Μαριόλος.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο, διαδραματίζεται κατά τις τελευταίες μέρες ενός διαγωνισμού, που έχει επιβληθεί από τα κεντρικά γραφεία ενός κτηματομεσιτικού γραφείου μιας μικρής αμερικανικής πόλης. Οι τέσσερις απελπισμένοι μεσίτες του γραφείου διαγωνίζονται ποιος θα κλείσει τις περισσότερες πωλήσεις. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ο δεύτερος ένα σετ μαχαίρια ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα απολυθούν!

Όλες οι Θεατρικές παραστάσεις για την σεζόν 2022 – 2023

Οι ήρωες αυτού του ρεαλιστικού, σκληρού και δηκτικού έργου, που είναι συγχρόνως σπαρακτικό και αστείο, κυνηγούν το δικό τους «αμερικανικό όνειρο»! Ανταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς ηθικούς φραγμούς, όλοι εναντίον όλων! Θα κάνουν τα πάντα, νόμιμα ή μη, για να πουλήσουν τα περισσότερα ακίνητα, με μότο τη φράση «Πάση θυσία να κλείσει η συμφωνία», υπακούοντας στη φιλοσοφία τού «πουλάω άρα υπάρχω» Ο ανταγωνισμός έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ανθρωπιά και έλεος!

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ

«Η Απολογία της Μαρί Κιουρί» σε κείμενο της Ευσταθίας

  • Σκηνοθεσία: Κίρκη Κάραλη
  • Στο ρόλο της Μαρί Κιουρί, η Πέγκυ Τρικαλιώτη

Λίγα λόγια για το έργο:

Η άγνωστη, στο ευρύ κοινό, ιστορία μιας σημαντικής γυναίκας της παγκόσμιας Ιστορίας. Τα όνειρα, η καριέρα, το αποτύπωμά της στην Επιστήμη, οι έρωτες και η σχέση με τις κόρες της. Ένα ερωτικό σκάνδαλο, στο Παρίσι του 1911, γίνεται αφορμή για να κινδυνέψει μια επιστήμονας, να μην πάρει ένα Νόμπελ. Πρωταγωνιστές σ’ αυτό το σκάνδαλο, η Μαρί Κιουρί και ο Πωλ Λανζεβάν, επίσης επιστήμονας, παλιός μαθητής του άντρα της, Πιέρ Κιουρί, και παντρεμένος. Ο γαλλικός Τύπος αποσιώπησε τη δεύτερη απονομή του Νόμπελ Χημείας στην επιστήμονα και η γαλλική κοινωνία την κατέκρινε ξεχνώντας την μεγαλειώδη προσφορά της.

Αυτό το πραγματικό γεγονός, γίνεται εφαλτήριο για μια παράσταση που διαδραματίζεται σε μια δικαστική αίθουσα. Εκεί διεξάγεται η φανταστική δίκη της Μαρί και της δίνεται η ευκαιρία για μια απολογία. Και η καλύτερη απολογία δεν είναι άλλη από τη διήγηση της ζωής της. Τα πρώτα χρόνια στην υπό τσαρική κατοχή Βαρσοβία, οι σπουδές στη Σορβόνη, η ραδιενέργεια, το πρώτο Νόμπελ… Η Μαρί στο εδώλιο, σε μια συνθήκη κατάφωρης αδικίας, ξετυλίγει με συγκίνηση και ένταση τη δική της προσωπική ιστορία αποδεικνύοντας πως ο δρόμος των ιδεολόγων του πλανήτη, ειδικά των γυναικών, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Το κείμενο της Ευσταθίας παίρνει ως αφορμή τη βιογραφία της Μαρί Κιουρί, που είναι γραμμένη από την κόρη της Εύα, συγκεντρώνοντας παράλληλα καταγεγραμμένες πληροφορίες της ιστορικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με στοιχεία μυθοπλασίας, που αναδεικνύουν, με ευαισθησία, τις άγνωστες πτυχές μιας προσωπικότητας (ερευνήτριας, επαγγελματία, συζύγου, μητέρας, ερωμένης). Μια ιστορία, η οποία μας αφορά ακόμη και σήμερα. Μιας γυναίκας, που ήδη, στις αρχές του περασμένου αιώνα, προσπάθησε να απαλλαγεί από τα στερεότυπα που η κοινωνία θέλησε για την ίδια.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ

«Η κυρία Κλάιν» του Νίκολας Ράιτ (2oς χρόνος)

  • Σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη
  • Πρωταγωνιστούν: Αιμιλία Υψηλάντη , Νατάσα Καλογρίδη και ηΣάρα Εσκενάζη

Λίγα λόγια για το έργο:

Τρεις γυναίκες και οι τρεις ψυχαναλύτριες, μια μάνα -η περίφημη Μέλανι Κλάιν- η κόρη της και η γραμματέας της περνούν μια νύχτα μαζί, στο Λονδίνο του 1934. O ξαφνικός θάνατος του γιού και αδελφού δημιουργεί άγριες συγκρούσεις, συνεχείς ανατροπές, ανταγωνισμό, ενοχές, πάθη.

Η Κυρία Κλάιν είναι η βιεννέζα ψυχαναλύτρια Μέλανι Κλάιν, η σημαντικότερη της Ευρώπης που έκανε πρωτοπόρες έρευνες στη νηπιακή και παιδική ψυχολογία και αμφισβήτησε έντονα τον Σίγκμουντ Φρόυντ του οποίου υπήρξε μαθήτρια.

ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗ

«Ψηλά από τη γέφυρα» του Άρθουρ Μίλερ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Πρωταγωνιστούν: Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Ιωάννα Παππά

Λίγα λόγια για το έργο:

Το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ έχει ως κεντρικό το θέμα το ανομολόγητο ερωτικό πάθος του Έντι Καρμπόνε για τη νεαρή ανιψιά της γυναίκας του, πάθος που πυροδοτεί την εσωτερική σύγκρουση που συγκλονίζει τον ήρωα και τελικά τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή του. Το πάθος σαν υπέρβαση και σαν αδιέξοδο, σαν δημιουργική και καταστροφική δύναμη, σαν προδοσία και σαν θάνατος, ορίζει την ανθρώπινη μοίρα από την αρχαιότητα και τον Αισχύλο, μέχρι σήμερα.

ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΜΠΟ

«Άντρες με τα όλα τους»

  • Διασκευή – Σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου
  • Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Λουδάρος, Σωτήρης Καλυβάτσης, Γιώργος Γαλίτης, Ησαΐας Ματιάμπα, Θανάσης Πατριαρχέας, Ντάνιελ Νούρκα, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Ιζαμπέλα Φούλοπ και η Κατερίνα Στικούδη.

Λίγα λόγια το έργο:

Έξι άντρες! Τέσσερις γυναίκες! Ένα παιδί… Οι άντρες φοβούνται να πουν την αλήθεια ενώ οι γυναίκες θέλουν να πιστεύουν τα ψέματα… Το παιδί ξέρει πότε δεν πρέπει να μιλάει! Όταν οι άντρες αποφασίζουν να τολμήσουν, αρχίζουν τα μυστικά! Αυτά με την σειρά τους φέρνουν ανατροπές και οι ανατροπές… μπερδέματα και πολύ γέλιο! Στο τέλος όμως κερδίζει μόνο η ‘γυμνή’ αλήθεια!

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

«Οι Μάγισσες του Σάλεμ» του Άρθουρ Μίλερ (2ος χρόνος)

  • Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
  • Πρωταγωνιστούν: Άκης Σακελλαρίου, Ρένια Λουιζίδου, Μιχάλης Αεράκης, Δανάη Επιθυμιάδη, Γιάννης Καλατζόπουλος, Μελίνα Βαμβακά, Κώστας Κάππας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το 1692 στο Σάλεμ η Άμπιγκεϊλ, ερωτεύεται παράφορα έναν μεγαλύτερό της παντρεμένο άνδρα, τον Τζον Πρόκτορ. Εκείνος όμως την απορρίπτει και διαλέγει να μείνει στο πλάι της συζύγου του. Έτσι, εκείνη μαζί με άλλες κοπέλες του χωριού του κάνουν μάγια για να τον φέρουν πίσω. Οι κάτοικοι του Σάλεμ τις ανακαλύπτουν και οι γυναίκες κινδυνεύουν να θανατωθούν ως μάγισσες. Η Άμπιγκεϊλ κατηγορεί την σύζυγο του αγαπημένου της ως υποκινήτρια των μεταφυσικών πράξεων, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία δίκη με καταστροφικές συνέπειες για όλους.

«Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» του Τομ Σούλμαν

  • Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης
  • Με τον Άκη Σακελλαρίου στον κεντρικό ρόλο. Μαζί του η Ελένη Λαφαζάνη και η Λυδία Στέφου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο, «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών», ξετυλίξει την ιστορία του καθηγητή που με τις προοδευτικές εκπαιδευτικές αντιλήψεις του αναστατώνει τη ζωή ενός συντηρητικού αμερικανικού λυκείου, καθώς παρακινεί τους μαθητές του να εκφραστούν με όχημα την ποίηση.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Εύθυμες Κυράδες» του Γεράσιμου Ευαγγελάτου – Θέμη Καραμουρατίδη

Βασισμένο στις Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ του Γουίλιαμ Σαίξπηρ

  • Κείμενο-Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
  • Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
  • Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Γλάστρας, Θανάσης Δήμου, Ζερόμ Καλούτα, Ελένη Κοκκίδου, Αργύρης Ξάφης, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Εβελίνα Παπούλια, Αλμπέρτο Φάις, Μαρία Χάνου κ.α.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια από τις πιο ζωηρές και τρυφερές κωμωδίες του Σαίξπηρ, Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ, μεταγράφεται σε μιούζικαλ! Αμαρτωλές επιθυμίες, φαύλα πάθη, συζυγικές ζηλοτυπίες και ερωτικές περιπέτειες προκαλούν ένα ντόμινο παρεξηγήσεων, αναπάντεχων παρεκτροπών και κωμικών συμπτώσεων.

«Τα Ανεμοδαρμένα Ύψη» της Έμιλι Μπροντέ

  • Μετάφραση – Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
  • Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Κατσιαδάκη, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Μαρία Κωνσταντά, Γιώργος Μακρής, Λυγερή Μητροπούλου, Γιώργος Μπένος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Πασσάς, Σταύρος Σβήγκος, Νιόβη Χαραλάμπους

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια από τις σφοδρότερες ιστορίες αγάπης και εκδίκησης του 19ου αιώνα ζωντανεύει στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ. Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα της Έμιλι Μπροντέ, σημείο αναφοράς και έμπνευσης για τον καλλιτεχνικό κόσμο, μας χαρίζει ένα από τα πιο εμβληματικά ζευγάρια της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τον Χήθκλιφ και την Κάθριν.

«Μισάνθρωπος» του Μολιέρου

  • Σκηνοθεσία: Πέτερ Στάιν
  • Πρωταγωνιστούν: Παρασκευή Δουρουκλάκη, Νάνσυ Μπούκλη, Δημήτρης Ντάσκας, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, κ.α.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μετά από 460 χρόνια, το έργο του Μολιέρου παραμένει επίκαιρο. Ακόμη και σήμερα, ο μισάνθρωπος Αλσέστ –απόλυτα δικαιολογημένα– θα επέκρινε ανελέητα την ανειλικρίνεια, την υποκρισία και την εξαπάτηση του ίδιου μας του εαυτού ή των άλλων. Θα ήταν, μάλιστα, διατεθειμένος να υποστεί οποιεσδήποτε συνέπειες θα επέφερε αυτή του η συμπεριφορά.

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ

«Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο

  • Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
  • Πρωταγωνιστούν: Μαρία Ναυπλιώτου, Μελέτης Ηλίας, Γαβαλάς Κωνσταντίνος, Βαγγέλης Δαούσης κ.ά.

Λίγα λόγια για το έργο: 

Στις φτωχογειτονιές της Νάπολης, ο ευκατάστατος έμπορος Ντομένικο Σοριάνο γνωρίζει σε έναν οίκο ανοχής τη νεαρή Φιλουμένα. Την ερωτεύεται, την παίρνει στο σπίτι του και της εμπιστεύεται τη διαχείριση του σπιτιού και της επιχείρησής του. Η Φιλουμένα τον υπηρετεί με πίστη και αφοσίωση, αλλά εκείνος δεν τη θεωρεί άξια να γίνει γυναίκα του. Ύστερα από είκοσι χρόνια συμβίωσης, ο Σοριάνο ετοιμάζεται να παντρευτεί μια πολύ νεότερή του γυναίκα.

Η Φιλουμένα, που δεν αντέχει πια την αγνωμοσύνη και τις απιστίες του Σοριάνο, παριστάνει την ετοιμοθάνατη, κι έτσι τον πείθει να την παντρευτεί. Όταν όμως ο Σοριάνο καταλαβαίνει το κόλπο, καταφέρνει να ακυρώσει το γάμο. Τότε η Φιλουμένα χρησιμοποιεί ένα ύστατο όπλο, που οδηγεί τον Σοριάνο σε μια νέα θεώρηση της ζωής κάτι που μέχρι τότε δεν μπορούσε καν να φανταστεί.

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ

«Το Πάρτι της ζωής μου» της Ελένη Ράντου

  • Σκηνοθεσία: Ανέστης Αζάς
  • Ερμηνεύει η Ελένη Ράντου
  • Μουσικοί επί σκηνής: Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Ελένη Ράντου σε μια soloperformance ξετυλίγει με χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια πενήντα χρόνια «τραυμάτων» της ηρωίδας της, με φόντο τα τραύματα της σύγχρονης Ελλάδας, αναζητώντας 5.000 λόγους που τη ζωή αξίζει να τη ζήσεις. Μια απελπισμένη κραυγή ελπίδας στην μετα-covid εποχή μας, μια τρυφερή εξομολόγηση, σε μια άκρως αληθινή ιστορία….

Όλες οι Θεατρικές παραστάσεις για την σεζόν 2022 – 2023

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Βρικόλακες» του Ίψεν

  • Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
  • Πρωταγωνιστούν: Νένα Μεντή, Αργύρης Πανταζάρας, Κατερίνα Μαούτσου, Γιώργος Ζιόβας και Περικλής Μουστάκης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μιλάμε για την ιστορία μιας γυναίκας, της κυρίας Έλεν Άλβιγκ, που έχει αφιερωθεί στο γιο της, Όσβαλντ, και τον (λοχαγό) σύζυγό της, ο οποίος αποκαλύπτεται ότι την απατά με την απείθαρχη υπηρέτριά της. Η κυρία Άλβιγκ προσπαθεί να απαγκιάσει στην αγκαλιά του πρώτου έρωτά της, του πάστορα Μάντερς, ο οποίος ως «αυστηρών αρχών» επιχειρεί να την επαναφέρει σε «τάξη». Με το θάνατο του συζύγου, ο καλλιτέχνης (ζωγράφος) γιος επιστρέφει από το Παρίσι και δηλώνει – προκαλώντας την αντίδραση του αυστηρού πάστορα – ότι θα παντρευτεί την υπηρέτρια.

Αποκαλύπτει δε και μια διάγνωση ψυχικής ασθένειας, την οποία ο Γάλλος γιατρός τού την είχε δηλώσει με τη λέξη «vermoulu» (σάπιο και γεμάτο σκουλήκια, στα γαλλικά). Είναι, απλά, εκείνο που σοβεί πίσω από τις μάσκες του καθωσπρεπισμού στην οικογένεια Άλβιγκ. Εκεί έρχεται και η πρώτη μεγάλη κρίση του Όσβαλντ, που ζητά από τη μητέρα του, την παρακαλεί, στην επόμενη να τον απαλλάξει από το μαρτύριο και να τού δώσει το δηλητήριο που κουβαλάει πάντα μαζί του…

«ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑΜΝΑ» του Χάινριχ φον Κλάιστ

  • Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης-Νίκος Χατζόπουλος
  • Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Γιαννακάκος, Έλενα-Μαρία Ηλία, Ακύλλας Καραζήσης, Αλεξάνδρα Όσπιτση, Κίττυ Παϊταζόγλου, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Χριστίνα-Μελίνα Πολυζώνη, Γιώργος Συμεωνίδης, Θάνος Τοκάκης, Μάρθα Φριντζήλα, Νίκος Χατζόπουλος

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Κλάιστ, ο μεγαλοφυής συγγραφέας του 19ου αιώνα που επηρέασε λογοτέχνες κινημάτων από τον ρεαλισμό ως τον εξπρεσιονισμό και τον υπαρξισμό, βάζει στη Σπασμένη στάμνα τον δικαστή Αδάμ να διεξάγει έρευνα εναντίον του εαυτού του και αντιστρέφει με κωμικό τρόπο το πρότυπό του, τον μύθο του Οιδίποδα.

«ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

  • Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
  • Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Κλίνης, Αντώνης Κολοβός, Ιωάννης-Ραφαήλ Κόραβος, Έκτορας Λιάτσος, Άρης Μπαλής, Ηρώ Μπέζου, Άρης Νινίκας, Γιάννης Νταλιάνης, Μάνος Πετράκης, Ρένη Πιττακή, Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης, Ιωάννης Χαρκοφτάκης κ.ά.

Λίγα λόγια για το έργο:

Δεν χρειάζονται συστάσεις για το ζευγάρι που γεννήθηκε από τη σαιξπηρική πένα στην εκπνοή του 16ου αιώνα και μέχρι σήμερα δεν έχει πάψει να ταυτίζεται με τον απόλυτο έρωτα. Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Δημήτρης Καραντζάς, βλέπει τον Ρωμαίο ως έναν μικρότερο αδερφό του Άμλετ, που πρέπει να αναμετρηθεί με έναν κόσμο, τον οποίο θέλει επιτακτικά να αλλάξει – έστω και διά του θανάτου του…

«ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» του Τσάρλι Τσάπλιν

  • Ένα διαφορετικό μιούζικαλ σε πρωτότυπη μουσική Θοδωρή Οικονόμου και στίχους Σταύρου Σταύρου
  • Πρωταγωνιστούν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Φίλιππος Άνθης, Στέλλα Αντύπα, Θοδωρής Βραχάς, Σαββίνα Γιαννάτου, Νίκος Ιατρού, Έκτορας Λυγίζος, Υβόννη Μαλτέζου, Γρηγορία Μεθενίτη, Μάριο Μπανούσι, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιωάννα Μπιτούνη, Νικόλας Ντούρος, Μίκης Παντελούς, Γιάννης Πρωτόπαππας, Κρις Ραντάνοφ, Θανάσης Ραφτόπουλος, Μαριάμ Ρουχάτζε, Κωνσταντίνος Σάμαα

Λίγα λόγια για το έργο:

Η παράσταση διαδραματίζεται στον χώρο ενός κινηματογραφικού στούντιο και ακολουθεί την πλοκή της ταινίας του 1931. Η παράσταση έχει τη μορφή ενός ιδιότυπου μιούζικαλ, με τη ζωντανή μουσική, τα τραγούδια, τη δράση και την ενέργεια των δημιουργών να συστρατεύονται για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ιδιοφυή «μελαγχολικό κλόουν», τον ηρωισμό των απλών ανθρώπων, τις αρχετυπικές αξίες της ζωής.

«ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ»

  • Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Νίκος Καραθάνος
  • Πρωταγωνιστούν: Χάρις Αλεξίου, Θανάσης Αλευράς, Βασιλική Δρίβα, Γιώργος Ζιάκας, Νίκος Καραθάνος, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Λατουσάκη, Χρήστος Λούλης, Ζέτα Μακρυπούλια, Ιωάννα Μαυρέα, Ηλέκτρα-Αποστολία Μπαρούτα, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιωάννα Μπιτούνη, Πάνος Παπαδόπουλος, Έλλη Πασπαλά, Άγγελος Τριανταφύλλου, Γιώργος Φασολάς, Δανάη-Αρσενία Φιλίδου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια νυχτερινή φάρσα για τα ξέγνοιαστα και καμένα καλοκαίρια της ζωής μας στην Επίδαυρο, ένα μεταφυσικό μιούζικαλ για το σφίξιμο της καρδιάς μας στο πήγαινε και στο έλα αυτής της εκδρομής. Μια τρελή κωμωδία για την αληθινή τραγωδία που συμβαίνει όχι στο θέατρο, αλλά εκεί έξω… στη ζωή. Ένα μουσικό ντελίριο για την παραζάλη της υπεροψίας, ένας «εθνικός» σαρκασμός για την Ελλάδα, την αλαζονεία και την ασημαντότητά μας.

«Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠ’ ΤΟ ΠΑΝΤΟΛΣΚ»  του Ντμίτρι Ντανίλοφ

  • Σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Κουτλής
  • Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Ήμελλος, Ελένη Κουτσιούμπα, Παναγιώτης Μανουηλίδης, Άρης Μπαλής, Αλέξανδρος Σιάτρας, Γιλμάζ Χουσμέν

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο άνθρωπος απ’ το Παντόλσκ, μια ενοχλητική σάτιρα με καφκικές αναφορές, ασκεί κριτική στην κυρίαρχη κουλτούρα της εποχής μας, που επιβάλλει να αντλείς ευχαρίστηση απ’ ό,τι ζοφερό σε περιβάλλει, να έχεις απαραιτήτως θετική ενέργεια, να ζεις μια ζωή με νόημα. Την ίδια στιγμή το έργο χτυπάει ένα καμπανάκι κινδύνου για το πως οι μηχανισμοί καταστολής χρησιμοποιούν τους πλέον ευφάνταστους και εκλεπτυσμένους τρόπους για να οδηγήσουν τελικά τον πολίτη στην… αυτοκαταστολή.

«Ο ΑΛΛΟΣ» της Πένυς Φυλακτάκη Σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση

  • Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
  • Πρωταγωνιστούν: Παντελής Δεντάκης, Δημήτρης Δρόσος, Γιώργος Ζυγούρης, Κατερίνα Πατσιάνη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Κώστας Φιλίππογλου

Λίγα λόγια για το έργο:

Με αφορμή έναν γάμο που ματαιώνεται, η Πένυ Φυλακτάκη με καυστικό χιούμορ και διεισδυτική ματιά, μιλάει για τις παθογένειες της ελληνικής, και όχι μόνο, κοινωνίας. Παθογένειες που ορίζουν το διαφορετικό –είτε είναι μέσα σε μας, είτε έξω– ως απειλητικό ιό και ως πρόβλημα που πρέπει να απομονωθεί για να μην διαταράξει την «φυσιολογική» ομοιομορφία.

«ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΦΩΤΕΙΝΟ ΣΑΝ ΜΕΡΑ» του Τόνι Κούσνερ

  • Σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση – Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος
  • Πρωταγωνιστούν: Ανατολή Αθανασιάδου, Αγορίτσα Οικονόμου, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Θέμης Πάνου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Θανάσης Ραφτόπουλος, Σοφία Σεϊρλή, Υψιπύλη Σοφιά, Μαρία Τσιμά

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο, μέσα από 25 σκηνές, παρακολουθεί την άνοδο και εγκαθίδρυση του ναζισμού από την Πρωτοχρονιά του 1932 έως τον Ιούλιο του 1933. Στο Βερολίνο μια παρέα αριστερών καλλιτεχνών συνευρίσκεται στο σπίτι της ηθοποιού Άγκνες και προσπαθεί να αντισταθεί στον επερχόμενο σκοταδισμό. Ο Κούσνερ ανιχνεύει πώς τα πολιτικά γεγονότα των 18 αυτών κρίσιμων μηνών επηρεάζουν τις ζωές τους και πώς διαχειρίζεται ο καθένας τους τις καταιγιστικές εξελίξεις.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

«Αλέξης Ζορμπάς» του Νίκου Καζαντζάκη

  • Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
  • Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Αιμιλιανός Σταματάκης, Όλια Λαζαρίδου, Ηλιάνα Μαυρομάτη

Λίγα λόγια για το έργο:

Η αγάπη και το πάθος για τη ζωή της παρορμητικής φυσιογνωμίας του Αλέξη Ζορμπά μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του θεατή και του μεταφέρει τα πανανθρώπινα νοήματα της αληθινής ψυχής που δεν γνωρίζει σύνορα. Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη που ταξίδεψε τη χώρα μας στα πέρατα του κόσμου πρωταγωνιστεί στην παράσταση και προκαλεί μοναδικά συναισθήματα συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης για μια Ελλάδα που είναι ακόμα ζωντανή.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ

«Μισάνθρωπος» του Μολιέρου

  • Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
  • Πρωταγωνιστούν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ευγενία Σαμαρά, Θάνο Μπίρκο, Στέλιος Ιακωβίδης, Αθηνά Μουστάκα, Φωτεινή Αθερίδου και ο Αυγουστίνος Κούμουλος.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πιο επίκαιρος από ποτέ, ο αυτοβιογραφικός «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου, είναι γραμμένος με σαρκασμό, θυμό και γνώση της γελοιότητας μιας κοινωνίας σαθρής που η υποκρισία, η διαπλοκή, ο ναρκισσισμός, η αδικία, ο σεξισμός, η επίδειξη του πλούτου, ο θρίαμβος της μετριότητας και η κυριαρχία της εικόνας είναι μερικές από τις παθογένειές της.

Ο Αλσέστ, ο ήρωας του έργου, επιθετικός και αηδιασμένος με την υποκρισία των ανθρώπων, ερωτεύεται παθιασμένα την όμορφη Σελιμέν, το απόλυτο θηλυκό – προϊόν αυτού του συστήματος που απεχθάνεται. Και παγιδεύεται. Στον Μισάνθρωπο η κωμική πένα του Μολιέρου έχει την ευκαιρία να σατιρίσει, με τα υλικά της κωμωδίας που αυτός ο ιδιοφυής συγγραφέας ξέρει να χρησιμοποιεί, την αέναη μάχη του αρσενικού και του θηλυκού.

ΘΕΑΤΡΟ ΖΙΝΑ

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά (2ος χρόνος)

  • Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
  • Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Τάκης Παπαματθαίου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη και ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος. Συμμετέχει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Ρομπέρ Τομά δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή του έργου. Άνθρωπος του θέατρου, ηθοποιός κι ο ίδιος, στήνει μια σκηνική μηχανή, παίζοντας με το “είναι” και το “φαίνεσθαι”, την αλήθεια και το ψέμα, τη λογική και τη φαντασία. Υφαίνει, σαν μια ευφάνταστη αράχνη, κωμικές και απρόβλεπτες καταστάσεις με έντονο το στοιχείο του μυστήριου. Με άλλα λόγια, δημιουργεί ένα ψυχολογικό δράμα που σε κάνει να γελάς και μια κωμωδία, που συχνά, σε συγκινεί μέχρι δακρύων.

Όπως την χαρακτήρισε, ο μέγας θαυμαστής της, Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Η Παγίδα» είναι ένα πρωτότυπο μίγμα από βιτριόλι και μαρμελάδα, που κάνει το συγγραφέα της να μοιάζει γιος της Αγκάθα Κρίστι απ’ τη μια και του Κάρλο Γκολντόνι από την άλλη! Σε αυτή την τόσο γοητευτική και παράδοξη ισορροπία μεταξύ δυο θεατρικών κόσμων, στέκει και ο σημερινός σκηνοθετικός στόχος του ανεβάσματος.

Θέλει να αναδείξει το τόσο διαφορετικό ύφος και τις μεθόδους, που κάνουν το έργο αξιαγάπητο και αξεπέραστο στο χρόνο. Ο Τομά θέλει το κοινό απόλυτα συμμέτοχο στη σκηνική του δημιουργία. Παρασύρει την πλατεία σε μια μοναδική μονομαχία και θέλει να συμμετέχει διαρκώς στον αγώνα για τη λύση του αινίγματος, που της βάζει.

ΘΕΑΤΡΟ ΗΒΗ

«42497»

  • Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης
  • Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Μιχάλης Συριόπουλος, Γιούλη Τσαγκαράκη, Ανθή Σαββάκη, Μανώλης Κλωνάρης, Απόστολος Ψαρρός, Ειρήνη Βαλατσού, και η ΚΑΤΙΑΝΑ ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ.

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τις παρενέργειες των επιπόλαιων επιλογών που έκαναν επί δεκαετίες ολόκληρες. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναπτύσσονται, καταβαραθρώνονται και επαναπροσδιορίζονται, μέσα από την γνωστή ενσυναίσθηση και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη.

Όλες οι Θεατρικές παραστάσεις για την σεζόν 2022 – 2023

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Μιχάλης Συριόπουλος, η Γιούλη Τσαγκαράκη, η Ανθή Σαββάκη, ο Μανώλης Κλωνάρης, ο Απόστολος Ψαρρός, η Ειρήνη Βαλατσού, και η αγαπημένη του κοινού Κατιάνα Μπαλανίκα που ανανεώνει και για φέτος την συνεργασία της με τον Γιώργο Καπουτζίδη, συναντιούνται επί σκηνής σε ένα πρωτότυπο έργο, που μας υπενθυμίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε στο «σκοτάδι της αβύσσου» και πόση δύναμη χρειάζεται για να «βγούμε και πάλι στην επιφάνεια».

Σε μια κοινωνία απομόνωσης, που δεν διαφέρει πολύ από την σημερινή, οι ήρωες του έργου προσπαθούν να διαχειριστούν και να υπερνικήσουν την συναισθηματική αποξένωση και την αδυναμία αποδοχής και αλληλεγγύης… αυτά δηλαδή που τους οδήγησαν ήδη στον όλεθρο.

«Το Πάρτι» – ΜΑΙΚ Ο ΦΑΣΟΛΑΚΗΣ της Μαρί Κωνσταντάτου

  • Σκηνοθεσία- Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου
  • Πρωταγωνιστούν: Ρένος Ρώτας, Άννα Μάγκου, κ.α

Λίγα λόγια για το έργο:

Το πετυχημένο παιδικό μιούζικαλ της Μαρί Κωνσταντάτου επιστρέφει ανανεωμένο φέτος τον χείμωνα. Η αγαπημένη παιδική παράσταση θα ανέβει στο Θέατρο Ήβη τον φετινό χειμώνα σε μια υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών. Πρόκειται για ένα έργο με χιούμορ, μουσική, τραγούδια, χορευτικά και εντυπωσιακά κοστούμια. Ένα έργο που περνά θετικά μηνύματα στα παιδιά όπως της αγάπης, της φιλίας, της οικογένειας, αλλά και οικολογικά, όπως το να σεβόμαστε το περιβάλλον και την φύση.

ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ – ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ

«170 τετραγωνικά Moonwalk» του Γιωργή Τσουρή

  • Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
  • Πρωταγωνιστούν: Αμαλία Αρσένη, Ήβη Νικολαΐδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Ελένη Τσιμπρικίδου και ο Γιωργής Τσουρής.

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο θάνατος του πατέρα, ξαναφέρνει κάτω από την ίδια στέγη δύο αδερφές που έμεναν μακριά. Σκληρές αντιθέσεις και διαφωνίες, δημιουργούν μια έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στη μικρή εγκυμονούσα αδερφή, τον σύντροφό της και τη μεγάλη αδερφή, η οποία επιστρέφει στο σπίτι μετά από πολυετή απουσία με σκοπό να το πουλήσει.

Μια απογευματινή επίσκεψη – βόμβα, θα φέρει αντιμέτωπους όλους τους αντιήρωές μας με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον τους, και θα εκτροχιάσει με κωμικό και απρόσμενο τρόπο την ήδη ασταθή πορεία τους. Κρυμμένα μυστικά, απανωτές ανατροπές και εκκωφαντικές αποκαλύψεις συνθέτουν έναν οικογενειακό συναισθηματικό ντέρμπυ κορυφής, σε ένα «ρινγκ» 170 τετραγωνικών μέτρων.  Πόσα νομίζεις ότι ξέρεις για τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους; Ποιος θα μείνει όρθιος στο τέλος;

«Τα Μάτια Τέσσερα» του Γιάννη Τσίρου

  • Σκηνοθεσία: Γιώργος Πυρπασόπουλος
  • Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κατσανδρή, Χρήστος Σαπουντζής, Πανάγος Ιωακείμ
    και η Ευθαλία Παπακώστα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος σκηνοθετεί, μέσα από μια νέα οπτική, το τιμημένο με Βραβείο Δραματουργίας Καρόλου Κουν (2010) έργο του Γιάννη Τσίρου, «ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ». Μια σπουδή στην αδυναμία και το απύθμενο χάος των Αρχών και του Νόμου, σε μια κοινωνία που αγγίζει τα όρια του παραλογισμού και ο κοινωνικά αδύναμος είναι καταδικασμένος στην μοίρα του.

Όταν ένα νεαρό κορίτσι συλλαμβάνεται για μια μικροκλοπή κινητοποιείται ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός για να τιμωρήσει τον παραβάτη.. Το αστυνομικό όργανο, άκαμπτο, εφαρμόζει το νόμο, ο νομοθέτης αποποιείται τις προσωπικές του σχέσεις με τον παραβάτη, ο δικαστής τηρεί τις δέουσες αποστάσεις. Μόνο ο δημοσιογράφος αναζητά «δικαίωση» για τον αδύναμο. Τότε η τηλεοπτική δημοσιοποίηση, γίνεται το έσχατο καταφύγιο του παραβάτη, έτοιμο να τον κατασπαράξει.

«Ο νόμος είναι ίσος για όλους. Οι άνθρωποι, όμως, δεν είναι ίσοι. Οι κοινωνικά αδύναμοι παραβάτες είναι πιο ένοχοι. […] Άλλωστε, όπου κι αν βρεθούμε, ό, τι κι αν κάνουμε, όποιοι κι αν είμαστε, «δυνατοί» ή «αδύναμοι», όποια ιδεολογία κι αν έχουμε, θέλουμε ή δεν θέλουμε, κάποια στιγμή, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, οι πράξεις μας, οι αντιδράσεις μας, ακόμα και η αδράνειά μας, θα γίνουν εικόνα μιας τηλεόρασης. Δε μπορούμε να την αποφύγουμε. Ούτε να την αμφισβητήσουμε, γιατί τότε, ίσως στραφεί εναντίον μας.»

ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ

«DA» του Hugh Leonard

  • Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
  • Πρωταγωνιστούν: Γρηγόρης Βαλτινός, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Σουξές, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Στρατής Χατζησταματίου, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Βασίλης Παπαδημητρίου. Στο ρόλο της μητέρας η Μαρία Καλλιμάνη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το αυτοβιογραφικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα διαδραματίζεται το 1968 στην Ιρλανδία με πολλά φλας μπακ που ζωντανεύουν επί σκηνής μια μοναδική ιστορία αγάπης, τρυφερότητας, αυτογνωσίας και συναισθημάτων κάθε είδους. Ο Τσάρλι Τάιναν, ένας εκπατρισμένος στο Λονδίνο συγγραφέας, παιδί υιοθετημένο, επιστρέφει στην πατρίδα του μετά το θάνατο του πατέρα του. Στο πατρικό του «ζωντανεύουν» οι γονείς του, ο νεαρός εαυτός του, ιδιαίτερες στιγμές, γεγονότα και κάποια πρόσωπα του παρελθόντος του, που σημάδεψαν τη ζωή του και τον επηρεάζουν ακόμα και στο παρόν του.

Όλες οι Θεατρικές παραστάσεις για την σεζόν 2022 – 2023

Ο «DA» (από το αγγλικό daddy) αποτελεί το πιο καθοριστικό πρόσωπο της ζωής του. Με μια κινηματογραφική ελλειπτική αφήγηση, αναπλάθονται κομμάτια μιας αναγνωρίσιμης οικογενειακής ζωής. Όνειρα, συγκρούσεις, απογοητεύσεις και χαρές έρχονται στο μυαλό του συγγραφέα και δημιουργούν «σκηνές» επί σκηνής. Το φανταστικό συνδέεται με το πραγματικό και γεννούν μια θεατρική πανδαισία χρωμάτων, ένα δυνατό παζλ αντιθετικών στιγμών, ένα σκηνικό σύμπαν, που η ανθρώπινη κραυγή εναλλάσσεται με τον ψίθυρο και το γέλιο με το κλάμα.

Στην αριστοτεχνικά δομημένη γραφή του Hugh Leonard, η καλοσύνη και η αγάπη είναι ο σταθερός αναμμένος φάρος που φωτίζει τα πολλαπλά σκοτάδια της καρδιάς και του μυαλού μας. Χθες, σήμερα, αύριο! Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη, που λέγεται γη, ο DA του καθένα μας, θα οδηγεί στο δρόμο για μια καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο αύριο.

Το «DA» έκανε την πρεμιέρα του το 1973, στις ΗΠΑ, στο Όουνι του Μέριλαντ και αργότερα μεταφέρθηκε, στο Broadway, όπου παίχτηκε επί δύο σχεδόν χρόνια, συγκεντρώνοντας, το 1978, τέσσερα θεατρικά βραβεία. Το 1988 το έργο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Μάρτιν Κλαρκ. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά, με πρωταγωνιστή τον Μάνο Κατράκη σε σκηνοθεσία Τάκη Μουζενίδη, τη θεατρική σεζόν 1979/1980, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ

«Sexy Laundry» της Michele Riml

  • Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος
  • Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Παπαδόπουλος και Ρένια Λουιζίδου

Λίγα λόγια για το έργο:

25 χρόνια γάμου, 3 παιδιά, λίγα παχάκια, ολίγη φαλακρίτσα, πολλή γκρίνια, πολλή ανασφάλεια, πολλή αγάπη και ολίγον sex! Πού οδεύομεν; Θ’ αφήσουμε τη συνήθεια να μας βγάλει στα βράχια, ή να πάρουν το τιμόνι τα αισθήματα;

Μήπως είναι πια αργά; Ή μήπως να το ξαναπάρουμε απ’ την αρχή; Καλά τα ερωτήματα, με τις απαντήσεις τι γινεται; Ο Λάρυ και η Άλις σ’ ένα δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου, και με το εγχειρίδιο ΣΕΞ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ανά χείρας, αμήχανοι, αξιοθρήνητοι και αξιολάτρευτοι, προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις… και το ερωτικό πάθος που έχει …ατονήσει με το πέρασμα του χρόνου.

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ

«Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» του Ρομπέρ Τομά

  • Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου
  • Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Κοραλία Καράντη, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πάνο Σταθακόπουλο και Γιώργο Γεροντιδάκη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμος, ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερό σύζυγό της Πωλ Κορμπάν και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πωλ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στην Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στην σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας – θόρυβοι και ίχνη μιας παρουσίας που ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να εξηγήσει…

Η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί και αυτά που έχει να πει, μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.. Ένας ιστός αράχνης δείχνει να υφαίνεται γύρω από την Φρανσουάζ και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός.. Ποιος είναι ο δολοφόνος και ποιος το αθώο θύμα…

ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ

«Σεσουάρ για Δολοφόνους» των Μπρους Τζόρνταν και Μέριλιν Άμπραμς (2ος χρόνος)

  • Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
  • Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Αρετή Πασχάλη ,Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Γιάννης Απέργης και ο Χάρης Χιώτης

Λίγα λόγια για το έργο:

Βρισκόμαστε στο κομμωτήριο του Τόνυ. Η βοηθός του είναι η Σόφη και στο κομμωτήριο εμφανίζονται η αριστοκράτισα κυρία Άντα Χατζηπατέρα , ο ζεν πρεμιε αλλά και μικροαπατεώνας Λεωνίδας Πέτροβας και ο – εν πρώτης όψεως βαφέας – undercover αστυνομικός Σταύρος Σταυράκος με τον βοηθό του Παναγιώτη . Η υπόθεση αφορά το διαμέρισμα που βρίσκεται πάνω από το κομμωτήριο στο οποίο μένει μια μεγάλη σολίστ που ενοχλεί τους πάντες διότι παίζει πιάνο δυνατά. Κατά τη διάρκεια της παράστασης δολοφονείται. Όλοι οι χαρακτήρες του έργου πλην των 2 αστυνομικών είναι ύποπτοι και είχαν και το κίνητρο καθώς και την ευκαιρία να σκοτώσουν την γυναίκα.

ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΑΣ

«Μαθήματα Κωμωδίας» του Θοδωρή Αθερίδη

  • Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης
  • Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Δήμητρα Ματσούκα, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Σαμόλης και η Αναστασία Τσιλιμπίου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία που διεισδύει στο χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που θέλουν να μάθουν πως να κάνουν κωμωδία. Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις τους καθώς και η διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ τους, είναι ο κύριος άξονας της αφήγησης, μιας σημερινής ιστορίας, όπου οι ήρωές της αντιστέκονται με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας στο ζοφερό τοπίο των καιρών μας.

Απάντηση με γέλιο αντιπροτείνει ο συγγραφέας με το ένατο κατά σειρά θεατρικό του έργο, έξι χρόνια μετά το «Δόξα πατρή», εκφράζοντας την άποψη του πως «το να μάθεις να γελάς μ αυτό που σε βασανίζει, σε οδηγεί στην λύση και στην κάθαρση».

ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΝ

«Ανθρώπινη Φωνή» του Ζαν Κοκτώ

  • Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
  • Ερμηνεύει η Λουκία Μιχαλοπούλου

Λίγα λόγια για το έργο: 

Η ηρωίδα του έργου είναι μία νέα γυναίκα που συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον εραστή της, ο οποίος την εγκαταλείπει για να παντρευτεί μια άλλη. Περικυκλωμένη από την έννοια του θανάτου, βιώνει τον πόνο του έρωτα που ενώ ήταν πηγή ζωής έχει μετατραπεί σε ένα καταστροφικό συναίσθημα.

Η «Ανθρώπινη Φωνή» είναι ένα μονόπρακτο έργο που γράφτηκε το 1928 από τον Ζαν Κοκτώ και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δύο χρόνια αργότερα στην περίφημη Comédie-Française από την Berthe Bovy.

«Σωτηρία με λένε» της Σοφίας Αδαμίδου

  • Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου
  • Ερμηνεύει η Κάτια Γκουλιώνη

Λίγα λόγια για το έργο: 

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου που αποτελεί ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού θα παρουσιαστεί από τον Νοέμβριο με συνοδεία ζωντανής μουσικής, στο θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου. Στο ρόλο της Σωτηρίας, η Κάτια Γκουλιώνη. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Αδαμίδου και της Ντίνας Κώνστα.

ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗ

«Το Χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούα

  • Σκηνοθεσία Αντώνης Γαλέος
  • Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Διδασκάλου και Δημήτρης Τσικλής

Λίγα λόγια για το έργο:

Το κείμενο αναφέρεται στην τρομοκρατική επίθεση στο μπαρ Pulse, τον Ιούνιο 2016, αλλά και στις τραγωδίες στο Μπατακλάν, στη Νίκαια, στη Βαρκελώνη, χωρίς να μένει στον τρόμο. Μπροστά στην Αμέλια και τον Ραμόν ανοίγονται δυο μονοπάτια: του μίσους και της απομόνωσης και το άλλο του διαλόγου και της κοινής διαδρομής. Θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τα τραύματα της ζωής τους ή θα αναγνωρίσουν ο καθένας τον εαυτό του μέσα στον άλλον; Για την Αμέλια, μια μητέρα πληγωμένη στα βάθη της ψυχής της από τη χειρότερη απώλεια, αυτή του παιδιού της, μέτρο του ανθρώπου είναι ο πόνος.

Όλες οι Θεατρικές παραστάσεις για την σεζόν 2022 – 2023

Αυτό που μας κάνει ανθρώπους είναι να μπορούμε να νιώθουμε τον πόνο των άλλων σαν δικό μας. Αυτό μας ξεχωρίζει από τα κτήνη, λέει. Σε απόσταση ασφαλείας από την κοινωνία έχει κλειστεί σε μια ζωή γεμάτη μουσική, ως αυστηρή δασκάλα φωνητικής και τραγουδιού. Σε αυτή την ασκητική απομόνωση εισβάλλει ο Ραμόν, ένας νέος με εντελώς διαφορετική στάση για τη ζωή, ο οποίος επιμένει να τον διδάξει το περίφημο «Χελιδόνι», προκειμένου να τραγουδήσει σε μια τελετή για τη μνήμη της μητέρας του, την οποία έχει χάσει πρόσφατα.
Καθώς το μάθημα προχωράει οι δυο ήρωες αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το παρελθόν τους, που χάραξε ανεξίτηλα η Μουσουλμανική τρομοκρατική επίθεση την περασμένη χρονιά και διδάσκουν ο ένας στον άλλον την αποδοχή και το πώς να προχωρήσουν με δύναμη προς το μέλλον.

«Κατάδεσμος» του Θωμά Κοροβίνη

  • Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
  • Πρωταγωνιστούν: Χρύσα Ρώπα, Θανάσης Πατριαρχέας

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο «Κατάδεσμος» είναι ο σπαρταριστός μονόλογος μιας γυναίκας απ’ τη Θεσσαλονίκη, που ύστερα από αρκετές δεκαετίες τυραννικής έγγαμης ζωής εκρήγνυται σ’ ένα σπαρακτικό και σαρκαστικό ξέσπασμα, στήνοντας απέναντί της τον σύζυγό της, στην προσωπικότητα του οποίου αποδίδει τα χειρότερα ανδρικά ελαττώματα.

Στο λόγο της Ζηνοβίας, που έχει ύφος αποτροπιαστικό ενώ παράλληλα λειτουργεί ως αυτοκάθαρση, σκιαγραφείται στην ακραία της εκδοχή η χειρότερη εικόνα του σύγχρονου Έλληνα μέσα από συμβιβασμούς, ιδιοτελείς επιλογές, φαλλοκρατικές εμμονές, ακραίες ερωτικές προτιμήσεις και μια απόλυτα αμοραλιστική συμπεριφορά.

ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΟΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

«Η Ποντικοπαγίδα»   της  Αγκάθα Κρίστι   (3ος χρόνος)

  • Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Κίρκη Καραλή
  • Πρωταγωνιστούν:  Μάριος Αθανασίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Νίκος Πολυδερόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής, Χάρης Τζωρτζάκης, Σάννυ Χατζηαργύρη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια απομονωμένη πανσιόν μιας
επαρχίας, την ώρα που το χιόνι πέφτει πυκνό. Οκτώ ήρωες, που όλοι τους κρύβουν ένα μυστικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα. Ο φόβος τους κυκλώνει και ένας δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους.
Μια ιστορία εκδίκησης με αιφνιδιαστικές ανατροπές, έξυπνα τεχνάσματα και μια ποντικοπαγίδα που περιμένει το επόμενο θύμα της.

Στη νέα προσαρμογή του έργου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κίρκης Καραλή, μια ομάδα οκτώ πρωταγωνιστών μεταφέρεται κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90, προτού μπουν τα κινητά τηλέφωνα στις ζωές μας, σε μια πανσιόν της ελληνικής επαρχίας.

«Dogville» του Lars von Trier

  • Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
  • Πρωταγωνιστούν: Έλλη Τρίγγου, Στέλιος Μάινας, Θοδωρής Κατσαφάδος, Νικολέτα Βλαβιανού, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Ανδρέας Νάτσιος, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Πάρης Λεόντιος και Νίνα Έππα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Στην απομονωμένη κωμόπολη Dogville καταφθάνει κυνηγημένη η γοητευτική Grace. Παρότι η παρουσία της μοιάζει να απειλεί τον φιλήσυχο χαρακτήρα του τόπου, οι ντόπιοι προστατεύουν την νεαρή φυγάδα, με αντάλλαγμα την εργασία της στις καθημερινές δουλειές τους. Τα σύννεφα όμως δεν θα αργήσουν να πυκνώσουν, με τους κατοίκους του Dogville να δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο!

Ένα έργο γροθιά που ξεγυμνώνει τα κατώτερα ένστικτα της ανθρώπινης φύσης, τους προσωπικούς υπολογισμούς, την εκμετάλλευση, τον ρατσισμό και την υποκρισία, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις των ηρώων του μέχρι την τελευταία εκρηκτική σκηνή.

ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ

«H Μηχανή του Τούρινγκ»  του Benoit Soles (2ος χρόνος)

  • Σκηνοθεσία-Διασκευή: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
  • Ερμηνεύει: Ορφέας Αυγουστίδης

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα έργο για την ζωή του Άλαν Τούρινγκ, της ιδιοφυίας που έσπασε τον κώδικα των Ναζί, αλλά τιμωρήθηκε για την διαφορετικότητά του. Πρόκειται για την απίστευτη αληθινή ιστορία του Βρετανού μαθηματικού Αλαν Τούρινγκ. Κάτι που άλλαξε την Ιστορία όταν κατάφερε να σπάσει τον μυστικό κώδικα των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β᾽ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη συνέχεια καταδικάστηκε για την ομοφυλοφιλία του και αυτοκτόνησε.

«Jordan» των Άννα Ρέϋνολντς και Μόιρα Μπουφίνι

  • Σκηνοθεσία: Γιάννης Αϊβάζης
  • Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
  • Ερμηνεύει η Μαρία Κορινθίου

Λίγα λόγια για τον μονόλογο:

Η Σίρλεϋ, μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια με ένα πατέρα βάναυσο που κακοποιούσε τη μητέρα της. Λίγο μετά την εφηβεία της, βρίσκει τον έρωτα -και μαζί μια δίοδο διαφυγής- στο πρόσωπο ενός μηχανόβιου εραστή. Η Σίρλεϋ μένει έγκυος κι αυτός δεν αργεί να πατήσει στα μονοπάτια του πατέρα της και να γίνει βίαιος, χτυπώντας την, εξευτελίζοντάς την και φέρνοντας ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι άλλες γυναίκες για να του προσφέρουν ηδονή.

Η Μαρία Κορινθίου στην παράσταση Jordan

Η Σίρλεϋ μέσα απ’όλες τις αντιξοότητες, φέρνει στον κόσμο τον γιό τους Τζόρνταν, άλλα ο σύντροφός/εραστής της την εγκαταλείπει, για να επιστρέψει δύο χρόνια μετά μαζί με την Πρόνοια και την μέλλουσα γυναίκα του και να την κατηγορήσει ως ηθικά επιλήψιμη και ανίκανη να μεγαλώσει τον γιό τους, με σκοπό να την χωρίσουν από το παιδί της. Μπροστά στο αδιέξοδο και στην πεποίθησή της πως δε μπορεί να ζήσει χωρίς τον Τζόρνταν κι ούτε ο Τζόρνταν χωρίς εκείνη, η Σίρλεϋ πνίγει το μωρό της και κάνει μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας.

Η Σίρλεϋ κατηγορείται για την δολοφονία του παιδιού της και οδηγείται στη φυλακή, στην πτέρυγα των ψυχοπαθών, όπου προσπαθεί ξανά και ξανά να τερματίσει τη ζωή της. Ευθύνεται, πράγματι, για τον φόνο; Μπορεί, στ’ αλήθεια, να σκοτώσει η αγάπη; Ή είναι, αυτή, από μόνη της, το σημαντικότερο ελαφρυντικό; Στην αίθουσα αναμονής του δικαστηρίου περιμένει την απόφαση των δικαστών και των ενόρκων και θυμάται πώς έφτασε μέχρι εκεί…..

ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΒΙΟ

«Τα δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ» από την ομάδα Art Vouveau

  • Σκηνοθεσία: Δανάη Τίκου
  • Πρωταγωνιστούν: Τάσος Δημητρόπουλος, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Johnny O, Φοίβος Συμεωνίδης, Δανάη Τίκου. Μουσικός επί σκηνής: Γιάννης Σελέκος

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε μια μικρή́, απομακρυσμένη πολιτεία, η ζωή́ κυλά́ ήρεμα… μέχρι την ημέρα που ο νεαρός βασιλιάς, σε μια συνηθισμένη περιήγησή του, πέφτει σε έναν γκρεμό́, με αποτέλεσμα τα πόδια του να μην τον βαστάνε πια. Οι πιο ξακουστοί́ θεραπευτές, παράξενοι και εκκεντρικοί́, θα τον επισκεφτούν – χωρίς αποτέλεσμα. Τότε δίνει μια εξωφρενική́ βασιλική́ διαταγή́: « Όλοι υποχρεωτικά́ θα περπατούν με δεκανίκια!» Και έτσι γίνεται.

Ο καιρός περνάει… και πλέον στην πολιτεία αυτή́ κάθε βήμα συνοδεύεται από́ τον μεταλλικό́ ήχο που κάνει το δεκανίκι, καθώς στηρίζει τα – αδύναμα πια – πόδια των υπάκουων ανθρώπων. Μια μέρα όμως, ο βασιλιάς πεθαίνει… και μια απρόσμενη επίσκεψη δίνει στους πολίτες μία και μοναδική́ ευκαιρία να θυμηθούν όσα με τη βία είχαν ξεχάσει…

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

«Το Σώσε» του Michael Frayn (5-30 Οκτωβρίου)

  • Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
  • Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σμαράγδα Καρύδη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Στεφάνια Γουλιώτη, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Ψυχογιός, Δάφνη Δαυίδ και Γιώργος Ζυγούρης

Λίγα λόγια για το έργο:

Η ιστορία του «Noises Off» (έχει ανέβει στην Ελλάδα με τίτλο “Το Σώσε”), αν μπορεί κανείς να την ονομάσει ιστορία, φέρνει επί σκηνής τα ευτράπελα και τα παρασκήνια ενός περιοδεύοντος θιάσου «δεύτερης κατηγορίας», που ανεβάζει μια σεξοκωμωδία με τίτλο «Nothing On». Η αυλαία ανοίγει στην πρόβα των κοστουμιών, ένα βράδυ πριν την πρεμιέρα τους και ενώ τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.

Στη δεύτερη πράξη του έργου, βλέπουμε πια τον θίασο εν δράση, ένα μήνα μετά την πρεμιέρα και ενώ ερμηνεύει το «Nothing On»… αλλά από μια ιδιαίτερη οπτική, αυτή των παρασκηνίων. Η τρίτη πράξη μας ταξιδεύει λίγο πιο μετά στην διαδρομή του ιδιόρρυθμου αυτού θιάσου, όταν όλα έχουν γίνει πια… μια υπέροχη καταστροφή!

«Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ» του Ιάκωβου Καμπανέλη

  • Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης – Μουσική: Στέφανος Κορκολής
  • Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Βακούσης, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου και η διεθνής μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη. Μαζί τους η Φιλαρέτη Κομνηνού και ο Δημήτρης Πιατάς.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Αυλή των θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλη είναι ένας ύμνος στην αέναη προσπάθεια του Έλληνα να ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά πλαίσια, να αποτινάξει τη διαρκή φτώχεια, να αντιμετωπίσει την έλλειψη σταθερότητας και να ριζώσει σε ένα τόπο όπου μπορεί να ευημερήσει.

Η υψηλή ηθογραφία των χαρακτήρων του έργου και των παθών τους βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή μας, η οποία αρχίζει από το αλλοπρόσαλλο κλίμα μας, τη ‘στρατηγική’ γεωγραφική μας θέση, τη φτώχεια του τόπου μας και τελειώνει στην ιδιωτική μας οικονομία. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν – και η πιο συχνή λαχτάρα μας είναι να στεριώσουμε κάπου, να σιγουρέψουμε ότι από εδώ και πέρα ‘όλα θα πάνε καλά’.

«Η Τρελή του Σαγιό» του Ζαν Ζιρωντού (Πρεμιέρα 5 Δεκεμβρίου 2022)

  • Διασκευή – Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
  • Πρωταγωνιστούν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Νίκος Μουτσινάς, Αθηνά Οικονομάκου, Γιάννης Σαμσιάρης, Κώστας Καζάκας, Χριστίνα Τσάφου, Στέλλα Γκίκα, ο Στάθης Μαντζώρος, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Φανή Γεωργακοπούλου, Γεωργία Καλλέργη, Βασίλης Λέμπερος, Μάκης Πατέλης, Χριστίνα Πετρολέκα, Γιάννης Σαμψαλάκης, Γιώργος Τσουρουνάκης, Μιχάλης Φιλίππου. Ζωντανά τραγουδάει η Μαρία Ρεμπούτσικα.

Όλες οι Θεατρικές παραστάσεις για την σεζόν 2022 – 2023

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Ωρελί, η ιδιοφυής «τρελή» από την περιοχή Σαγιό στο γαλλικό Τροκαντερό, είναι μια ανεπιτήδευτη, ιδεαλίστρια που βλέπει τον κόσμο όμορφο και χαρούμενο. Όταν μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας διεφθαρμένων εταιρικών στελεχών και κυνικών επιχειρηματιών, που σχεδιάζουν να σκάψουν το Παρίσι για να βρουν το πετρέλαιο που πιστεύουν ότι βρίσκεται κάτω από τους δρόμους του, κινητοποιεί όλους τους φίλους της, που, όπως κι εκείνη, αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος, και στήνει μια παγίδα στους εχθρούς της, μέσα στην οποία τους οδηγεί και τους καταστρέφει, καθώς αυτοί είναι τυφλωμένοι από την απληστία τους.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131

«O Μπακαλόγατος» των Χρήστου & Γιώργου Γιαννακόπουλου

  • Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
  • Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Γιώργος Αρμένης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Πέτρος Ξεκούκης, Ευτυχία Φαναριώτη, Κατερίνα Τσάβαλου, Αιμίλιος Ράφτης, Ευφημία Καλογιάννη και ο Σταμάτης Τσελέπης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Ζήκος είναι επαρχιώτης από το Καρπενήσι που δουλεύει υπάλληλος στην μπακαλοταβέρνα του Παντελή και είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, η οποία, θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται, ενώ αγαπάει τον Κιτσάρα. Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα.

Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του, αλλά αυτός δεν πτοείται. Κανονίζει τους αρραβώνες σε συνεννόηση με τον τραμβαγέρη Μανώλη, τον πατέρα της Λίτσας, αλλά ερήμην της ίδιας, και αποφασίζουν να το ανακοινώσουν την ημέρα των γενεθλίων της. Η Λίτσα μόλις το μαθαίνει ταράζεται και προσπαθεί να κλεφτεί με τον αγαπημένο της, τον Αργύρη.

Όμως, το σχέδιό τους γίνεται αντιληπτό την τελευταία στιγμή από μια γειτόνισσα, την κυρα-Δέσποινα και καταλήγουν όλοι στο σπίτι της Λίτσας προκειμένου να εξηγήσουν γιατί έγινε αυτό το περιστατικό. Τότε, ο κυρ-Μανώλης δέχεται να δώσει τη Λίτσα στον Αργύρη, ενώ και ο Κιτσάρας, μη χάνοντας την ευκαιρία της παρουσίας του πατέρα της Φιφίκας, ζητά και παίρνει το χέρι της.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

«Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ

  • Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
  • Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Αντωνόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, Χρήστος Λούλης, Ηρώ Μπέζου, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Θεοδώρα Τζήμου, Νίκος Χατζόπουλος και η Μαρία Φιλίνη

Λίγα λόγια το έργο:

Στον Θείο Βάνια ο Τσέχωφ με οξυδέρκεια, χιούμορ και συμπόνοια γράφει τέσσερις σκηνές/τέσσερις παρτίδες, στις οποίες συμπυκνώνει όλη την υπαρξιακή αγωνία και το ατελές της ανθρώπινης φύσης. Αφορμή γι’ αυτο το ανέβασμα γίνεται ένα τραπέζι, ένας υπαρξιακός τόπος όπου τα πρόσωπα καταναγκασμένα να συνυπάρχουν ή σα ριγμένα από πάντα εκεί καλούνται να αναμετρηθούν με τη ματαίωση, τις ψευδαισθήσεις και να αποπειραθούν να συμφιλιωθούν με τη ζωή.

Το τεράστιο αυτο τραπέζι ως αίθουσα πρωινού ή ως ένα παρατηρητήριο ζωής ή ως ένας τόπος που τα πρόσωπα ανεβαίνουν για να δοκιμάσουν τη διαφυγή τους από την καθημερινότητα ενώπιον των υπολοίπων “καλεσμένων”. Τα πρόσωπα του Τσεχωφ, καθηλωμένα, καθισμένα περιμετρικά τρώνε βουλιμικά, πίνουν τσάι, παλεύουν να ξανανιώσουν και φαντασιώνονται την ομορφιά της ζωής σε μια χορογραφία των μικροπραγμάτων. Ένας ύμνος στη συμφιλίωση με το αδιέξοδο, κι ένας χορός ανθρώπων που προσπαθεί να απαλλαγεί από την επίπονη αναζήτηση της ουτοπίας.

ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ

«Γεια – The Musical» του Δημήτρη Μαλισσόβα

  • Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας

Λίγα λόγια για το έργο:

Το «Γεια» ένα από τα πλέον επιτυχημένα άλμπουμ της τελευταίας 20ετίας γίνεται μιούζικαλ σε σενάριο και σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα. Το τέσσερις φορές πλατινένιο “Γεια”, 20 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, και κάθε ένα από τα 21 μουσικά κομμάτια που περιλαμβάνει, γίνεται η ραχοκοκαλιά μιας παράστασης, στο soundtrack της οποίας θα συμμετέχει ο all star θίασος που ακόμα αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, αλλά σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧNΟΧΩΡΟΣ CARTEL

«Έγκλημα και Τιμωρία» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

  • Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης
  • Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μπισμπίκης και η ομάδα του Cartel

Λίγα λόγια για το έργο:

Στην Αγία Πετρούπολη του 19ου αιώνα, ο φοιτητής της Νομικής Ρασκολνικώφ πραγματοποιεί έναν διπλό φόνο, καλύπτοντάς τον με το ιδεολογικό περίβλημα της απονομής μιας ιδιότυπης δικαιοσύνης. Όμως το έγκλημά του θα προκαλέσει τους ανθρώπινους και τους θείους νόμους, που θα ζητήσουν το οφειλόμενο αντίτιμο, σέρνοντας τον δράστη σε έναν μοναχικό και εφιαλτικό δρόμο. Η συνείδησή του είναι η σκληρότερη τιμωρία, από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει, παρά μόνο ακολουθώντας το δρόμο της αγάπης και της μετάνοιας.

Η βαθιά μελέτη της ανθρώπινης ψυχής και των σκοτεινών νόμων που τη διέπουν καθιερώνει το αριστούργημα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα ως μια διαχρονική και πάντα επίκαιρη λογοτεχνική ανατομία του υποσυνείδητου, γραμμένη το 1866, σε μια εποχή που ο όρος υποσυνείδητο δεν είχε ακόμη επινοηθεί. Ο κόσμος του Ντοστογιέφσκι συναντιέται με το λόγο του «αγίου» των ελληνικών γραμμάτων, σε μια ιστορική μετάφραση που αποτυπώνει τη βαθιά κατανόηση των δύο μεγάλων συγγραφέων για τη σκοτεινή πλευρά κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.

ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ

«Μπέντ» του Μάρτιν Σέρμαν

  • Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Πέτρος Ζούλιας
  • Πρωταγωνιστούν: Μέμος Μπεγνής, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Μανώλης Θεοδωράκης, Γιάννης Σίντος, James Rodi, Χρήστος Ζαχαριάδης, Σπύρος Δούρος και ο Δημήτρης Καραμπέτσης στο ρόλο του θείου Φρέντι.

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε μια εποχή βίας, κακοποιήσεων και απαξίωσης των αδύναμων, το «Μπεντ», δυστυχώς, αποδεικνύεται και πάλι επίκαιρο. Η προκατάληψη, η κατηγοριοποίηση των πολιτών, η φασιστική αντίληψη διαπερνά τομείς της καθημερινής μας ζωής. Τα νεοναζιστικά κινήματα, η έξαρση της εθνικιστικής προπαγάνδας καθιστούν το μήνυμα του «Μπεντ» δυνατό και αναγκαίο.

Όλες οι Θεατρικές παραστάσεις για την σεζόν 2022 – 2023

Ο Σέρμαν ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο για την ανθρωπότητα και μέσα από την αριστοτεχνική του δημιουργία εξάρει την ελευθερία στην καρδιά, στο νου και στο σώμα. Σπρώχνει στο προσκήνιο την ανθρώπινη ύπαρξη και αναδεικνύει την αξία της αγάπης και της ανθρώπινης αλληλεγγύης σαν την υπέρτατη δύναμη της ζωής, της επιβίωσης. Η μέλλουσα παράσταση του έργου αποσκοπεί στο να αναδείξει τη διαχρονική του ουσία. Το ιστορικό πλαίσιο, ο χώρος του Άουσβιτς, δεν είναι παρά μόνο η σκηνική αφορμή για να ξαναδεί κανείς τα μεγάλα θέματα του ανθρώπου, γυμνά, οριακά και με την απαιτούμενη ειλικρίνεια.

ΘΕΑΤΡΟ ALHAMBRA

«Η μεγάλη μαγεία» του Eduardo de Filippo

  • Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου
  • Πρωταγωνιστούν: Αλίκη Αλεξανδράκη, Νίκη Βακάλη, Γιάννης Βασιλώττος, Άντρη Θεοδότου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιάννης Λατουσάκης, Δανάη Λουκάκη, Άγγελος Μπούρας, Αμαλία Νίνου, Κώστας Φλωκατούλας και ο Νίκος Ψαρράς.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο απατεώνας ταχυδακτυλουργός Όττο Μαρβούλια, που πλέον βλέπει τις χρυσές μέρες της καριέρας του να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, καταφθάνει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο για να δώσει μία ακόμα από τις παραστάσεις του. Ανάμεσα στους θεατές παρευρίσκεται ο ζηλιάρης και κακότροπος Καλότζερο, με την όμορφη νεαρή σύζυγό του, Μάρτα. Μετά από ένα μαγικό κόλπο του Όττο, η Μάρτα εξαφανίζεται για να συναντήσει τον εραστή της. Όμως οι δύο ερωτευμένοι δεν αρκούνται σε μία σύντομη συνάντηση, αλλά δραπετεύουν μακριά από τον καταπιεστικό Καλότζερο.

Ο Όττο, προσπαθώντας να γλιτώσει από τις κατηγορίες, αλλά και από τη φτώχεια του, με ένα απίστευτο λόγο γεμάτο εξωφρενικά επιχειρήματα πείθει τον Καλότζερο ότι όλα είναι μέρος μίας «μεγάλης μαγείας», ενός μαγικού παιχνιδιού που ξεπερνά το χρόνο και τη λογική.Όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται, ο Καλότζερο επιλέγει να παραμείνει στην καθημερινότητα που έφτιαξε με τη μαγεία.

Πολυχώρος VAULT

«Guilty Choices» του Jorge Cooner

  • Απόδοση – Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
  • Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Βουτετάκης, Σταυρός Λιλικάκης, Τάσος Χρυσόπουλος και η Ειρήνη Στεριανού

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Τόνι και η Μπέλα είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι σε μια μακροχρόνια σχέση και υποστηρίζει ο ένας τον άλλον στα όνειρα και τις επιλογές του. Αυτό όμως είναι η πρώτη εικόνα της όμορφης ζωής τους. Τα όνειρα τους ορίζονται από την φιλοδοξία τους και την ανάγκη τους να εξελιχθούν και να πετύχουν ο καθένας στον επαγγελματικό του χώρο. Όταν οι δρόμοι τους προσωρινά χωρίζουν, η γοητεία τους, ο τρόπος που παραπλανούν ή και αποπλανούν γίνονται όπλα για να πετύχουν τους στόχους τους. Οι ένοχες επιλογές που κάνουν ραγίζουν τη βιτρίνα της τελείας σχέσης τους και ο καθένας έρχεται αντιμέτωπος με το αποτέλεσμα των πράξεων του.

Κάτω σκηνή του BIOS

«After the end» του Dennis Kelly (Πρεμιέρα Ιανουάριος΄23)

  • Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
  • Πρωταγωνιστούν: Liam Ireland και Σοφία Φυτιάνου

Λίγα λόγια για το έργο:

Αν ήσουν η τελευταία γυναίκα στη γη, ποιον θα διάλεγες για τον τελευταίο άντρα; Η απάντηση συνήθως έρχεται σε άτομα που είναι διάσημοι, ηθοποιοί ή τραγουδιστές… Για την Λουίζ, όταν το τέλος έρχεται με τη μορφή πυρηνικής βόμβας, ο σύντροφός της στο καταφύγιο δεν είναι ο υπέροχος, έξυπνος άντρας των ονείρων της. Αντίθετα, είναι παγιδευμένη με τον δυσάρεστα εκκεντρικό Μαρκ, συνάδελφο της από το γραφείο, που κανείς δεν φαίνεται να ξέρει πολλά για εκείνων ή να τον συμπαθεί.

Άραγε το ολοκαύτωμα είναι πραγματικό ή δημιούργημα του Μαρκ σε ένα σχέδιο να έχει μια γυναίκα που ποτέ δεν τον έχει προσέξει πραγματικά. Το μόνο στοιχείο που υποστηρίζει την ιστορία του είναι ένα έγκαυμα στην πλάτη του.

Αυτές είναι μέχρι στιγμής οι θεατρικές παραστάσεις που έχουν ανακοινωθεί επίσημα για τον χειμώνα και την νέα θεατρική σεζόν 2022 – 2023. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα και ειδήσεις!

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Χρήστος Γκόγκος
Χρήστος Γκόγκος
Η δημοσιογραφία ήταν για μένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μπαίνοντας σε αυτόν τον κόσμο πήρα πολλές γνώσεις και έμαθα πολύ ωραία και ενδιαφέροντα πράγματα που με έκαναν να πάω ένα βήμα παραπέρα. Ερασιτεχνικά ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια με το θέατρο, μου αρέσει να ακούω μουσική και να περνάω χρόνο με τους φίλους μου. Η δημοσιογραφία για μένα είναι να καταθέτω σε ένα χαρτί γνώμες, απόψεις και ρεπορτάζ με εγκυρότητα και πάνω απ' όλα με κατανόηση απέναντι στους αναγνώστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ