Breaking News
Οικείο Θέατρο Ο Κατάδικος για 11η χρονιά

Ο Κατάδικος συνεχίζεται για 11η χρονιά στο Οικείο Θέατρο

Το Οικείο Θέατρο συνεχίζει για ενδέκατη χρονιά την παράσταση Ο Κατάδικος του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, σε σκηνοθεσία Μίλτου Δημουλή.

10 χρόνια παραστάσεις… όπου υπάρχουν άνθρωποι!!!
Το Οικείο Θέατρο, μια ιδέα του Μίλτου Δημουλή, ιδρύθηκε το 2010 απαλλαγμένο από κτηριακές εγκαταστάσεις και συμβατικούς χωροταξικούς περιορισμούς, με παραστάσεις στο σπίτι σας, στην αυλή σας, σε ένα υπόγειο, σε μια αίθουσα σχολείου, όπου δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι!
Σήμερα, 10 χρόνια μετά, παράλληλα με κάθε άλλη καλλιτεχνική δραστηριότητα όπως τα θεατρικά εργαστήρια και άλλες παραγωγές, συνεχίζει την παράσταση “Κατάδικος” του Κωνσταντίνου Θεοτόκη μια προσπάθεια που αγκαλιάστηκε ιδιαιτέρως από το κοινό και κυρίως τους εφήβους, αφού ο Θεοτόκης διδάσκεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Κατάδικος – Λίγα λόγια για το έργο

Ο Κωνσταντίνος Θεοτόκης, διαχρονικός και… κατά-δικός μας, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να εξιδανικεύσει την εποχή του, καταγράφει με δραστικό λόγο τα ανθρώπινα πάθη, τους ηθικούς κανόνες, τα οικονομικά συμφέροντα, την υστεροβουλία των ανθρώπων της υπαίθρου αλλά και της ανερχόμενης τότε αστικής τάξης.
Κατάδικος, ο γιός της πόρνης. Ο γιός της ίδιας της κοινωνίας. Καρπός της κοσμικής νύστας. Το αβλαβές αίσθημα της Χριστιανικής Αγάπης. Ο “καλός” άνθρωπος που εκτρέφεται να επιλέγει όλα όσα είναι καταδικασμένα να αφανιστούν…
Αμαρτία – Μετάνοια – Δικαιοσύνη, αυτός ο θεοκεντρικός άξονας αποτελεί την οριζόντια γραμμή πάνω στην οποία σχοινοβατούν και συγκρούονται οι δύο κοσμοθεωρίες του έργου. Η αρπαχτική και η άπραγη στάση ζωής. Ο Πέπονας και ο Τουρκόγιαννος. Με τον τελευταίο μέσα από μια κραυγή αγωνίας να αναρωτιέται: “Γιατί, μάνα, τόσοι άλλοι κακοποιοί άνθρωποι προβατούν ελεύθεροι στον κόσμο και χαίρονται τα αγαθά και σπέρνουν παντού τη διχόνοια και τον πόνο και το μίσος. Γιατί βασιλεύει τόση αδικία και υποφέρουν τα αγαθά τα πλάσματα, τα αθώα παιδάκια, οι αγαθοί άνθρωποι και τα αγαθά τα ζώα. Εγώ ήξερα πως ο κόσμος ήταν καλός, σπλαχνιστικός, δίκαιος…”

Οικείο Θέατρο Ο Κατάδικος για ενδέκατη χρονιά

 

Ο Κατάδικος – Συντελεστές – Οικείο Θέατρο

Διασκευή Σοφία Αδαμίδου
Σκηνοθεσία Μίλτος Δημουλής
Σκηνικά – Κοστούμια Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική Τάσος Σωτηράκης
Θεατρολόγος Ραφαέλα Χαμπίπη

Διανομή (με σειρά εμφάνισης)
Πέτρος Πέπονας Δημήτρης Νικολόπουλος
Μαργαρίτα Άρτεμις Νικολάκη
Τουρκόγιαννος Στέλιος Γεράνης
Αρετή Διαμάντω Βέργου
Γιώργης Αράθυμος, Κάης Γιάννης Πολιτάκης

 

About Youfly.com Team

Youfly.com Team
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

Δείτε Επίσης

Εθνικό θέατρο ρεπερτόριο 2020 2021

Εθνικό Θέατρο: Το ρεπερτόριο για τη σεζόν 2020 – 2021

Το Εθνικό Θέατρο είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στους θεατές και σας παρουσιάζουμε το ρεπερτόριο για το 2020 - 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *